Şimdi Ara

Merak Edenlere Plaka Yenileme İşlemleri (Mayıs 2018) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
53
Cevap
4
Favori
60.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: togan_ca

    evraksız muayene evveli şoförler odasından bastırabilir miyiz?
    şöförler odasına muayeneden kaldığına dair yazıyla gitmen lazım, muayeneye daha girmediyse emniyetten yazı alman gerek. başka türlü gidemezsin.
  • ec.dmn kullanıcısına yanıt
    Hocam benim de sizinle aynı durum söz konusuydu.O kadar uğraştım istediğim halde aylar önce plakayı değiştiremedim.Geçen hafta komşu gitmiş plakayı değiştirmişler.Yeni yasa gelmiş artık gidip değiştirmek mümkün 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasto_37 kullanıcısına yanıt
    Hocam Muayene gitmeden önce değiştiremiyoz mu? illaki Ağır Kusur Raporu ile gitmek derekiyor.
  • ykbulut78 kullanıcısına yanıt
    O konuyu hiç bilmiyorum. Çevremde bu şekilde değişiklik yapan olmadı. Onunda kolay yolu vardır illaki. Şoförler odasına sormak daha iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamgambar

    Merhaba;

    illaki ruhsat sahibimi başvurması gerekiyor? başka birisi ruhsat ve eski plakalar ile gidip başvurabilirmi?

    Alıntıları Göster
    Hocam ruhsat sahibi şart mı.ayrıca ben muayenede kaldım.emniyete gitmeye gerek varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meraklılarına ;
    Muayeneden plaka yönetmeliğe uygun değil denilerek ağır kusurdan kaldım.plaka app olduğundan vidalıydı araç abimin üzerine kayıtlı olduğundan acaba işlemleri ben yapabilir miyim diye düşünürken araştırayım dedim ama emniyet , şoförler odası, notere mi gitmem lazım ilk önce derken birkaç gün geçti yaptığım işlemler şu oldu(il gaziantep bu arada)
    1)direkt şoförler odasına gittim muayeden kaldığımı söylemeden görevli plaka mı değişecek diye sorarken ben muayeneden kaldım dedim görevli eski plakayı göreyim dedi bir fiş verdi 50₺ karşılandığında.(muayene kaldığımı gösteren belgeyi ne olur ne olmaz diye götürdüm sormadı bile)
    2)bu fişle aşağı katta bulunan atölyeye gittim fişi verdim eski plakaları istedi ve plakayı verdim 7-8 dk içinde yeni basılan plakayı aldım
    3)aracın yanına gittiğimde vidalamanın bu son muayeneyi riske atabileceğini düşünerek dışarıda sırf bu yapıştırma işine bakan seyyar birini gördüm.monte edeyimmi diye sordu tamam dedim plaka yerlerini tinerle temizledi siyah silikon ve çift taraflı bantla her iki plakayı yapıştırdı.20₺ o istedi pazarlık yapınca 15 ₺ aldı. Bakalım haftaya muayene tekrarı randevusu aldım geçecek miyim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kalın yazılı plaka muayeneden geçmıyor ama plakam orjınal o zaman değişımde para alınmasın. araclarla her sene bır şey degıstırıp mılletten para soyuşlenıyor yuhh



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanderr -- 15 Haziran 2019; 13:44:48 >
  • Ulan milletten para toplamak için ne rezilliklerle uğraştırıyorlar. Yok puntosu kalınmış da yok vida varmış da muayneden geçemezmiş de vay anasını arkadaş gören de ne kadar düzenli ülke sanır.

    Her şey göstermelik içi bomboş. Araba sahibi misin dert sahibi misin belli değil.
  • Arkadaşlar Perşembe günü vizeye gireceğim. Plaka üzerinde vida delikleri var. Geçmeyecek araç üstüme değil. Araştırma yaptım. Yine güncel bilgi olarak yazayım dedim.

    Öncelikle plakada harfler ve rakamların içinde veya üstünde delik varsa direk kalıyorsunuz bu kesin. Bunla alakalı olması gereken örnek tüvtürkün sitesinde açık şekilde gösteriliyor. Bunun dışında kalın punto vs. hiç bir şey yaptırmayın normal olsun.

    Araç sahibi değilseniz plakayı değiştireceğiniz yeri gitmeden önce mutlaka arayın sorun. Ben sordum. Araç üstüme değil plaka geçmeyecek değiştirebilir miyim dedim. YArdımcı oluruz dediler. Ücreti de 55 TL imiş. Tarih 22.07.2019 - İZMİR

    Yani hangi ildeyseniz internete " plaka basım atölyesi" yazın. Telefon edip sorun. Duruma göre yeni plakayı almanız en fazla yarım saat sürer. Ruhsat ile eski plakaları sök gel dediler bana. Fotokopi gerekirse de zaten basım atölyesinin bulunduğu yerde sigortacıdan tutun her türlü lazım gelen dükkan mevcuttur zaten.

    Herkese kolay gelsin.




  • Arkadaşlar konuya açıklık getirelim. Motosikletimin plakası bu şekildedir. Memure hanım dün motosikletime ceza kesti. Mayıs 2018de motosikletimi alırken şoförler odasından orijinal mühürlü plaka aldım. Şoförler odasının onaylayıp verdiği plakaya maalesef dün ceza kesildi. Memure hanım plaka sahte değil, ama yönetmeliğe aykırı dedi. Hakkınızı mahkemede arayabilirsiniz dedi. Kendisi ile ciddi ciddi 15 - 20 dakikada tartıştık, orijinal mühürlü plakaya nasıl ceza yazılır. Bize bu şekilde talimat verildi diyor. Eşim avukat olduğu için salı günü itibariyle sulh ceza mahkemesine başvuru yapacak. Size mahkeme sonucunu olumlu veya olumsuz olsa dahi buradan açıklayacağım ve sizleri bilgilendirecegim. Son söylemek istediğim de şudur: Piyasada Plakasiz veya yönetmeliğe aykırı abartı egzostlu, muayenesiz vs. yüzlerce binlerce araç varken efendi efendi yolunda giden işinde gücünde insanlara bu şekilde davranmaları hiç hoş ve adil değildir.
    Merak Edenlere Plaka Yenileme İşlemleri (Mayıs 2018)
    Merak Edenlere Plaka Yenileme İşlemleri (Mayıs 2018)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • abutboyaci A kullanıcısına yanıt
    Diyecek bir şey yok..Hiç değilse bu yönetmeliğe aykırı 1 hafta içinde değiştirin denir..Ceza da nedir ..
  • Arkadaşlar tekrar merhaba. 2018 yılında motosikletimi 2nci el olarak almıştım ve alırken o zaman ekstra para ödeyerek Şoförler Odası'nda küçük plaka almıştım. Ekim 2019'da plakamdan ötürü trafikte seyir halinde iken memure hanım 412 TL ceza yazdı. Ben de bu cezayı 15 gün içinde %25 indirimli ödeyerek mahkemeye başvurdum. Mahkeme sonucunu da burada paylaşacağımı söylemiştim. Mahkeme sonucu nihayet geldi. Buraya mahkeme sonunun ekran görüntüsünü atıyorum. Ben mahkemeye başvururken durumu avukatımla birlikte aynen yukarıdaki gibi açıkladım. Şoförler Odası'nın hala verdiği plakanın geçersiz sayılamayacağını belirterek cezanın iptalini istedim. Gelen cevabın yorumunu burada size bırakıyorum. Gelen cevabın açıklaması şu şekildedir. Evet böyle bir ceza yazıldı ve kanunun şu maddesine göre yazıldı. Ben Şoförler Odası'nın verdiği plaka geçersiz olamaz diye neden belirttim, hakim ise bambaşka birşey ile cevap verip bu olay gerçekleşmiştir diye cevap vermiş. Ben burdan şunu anladım, devlet aldığı parayı vermez, zaten vermemek için de yazdığı gerekçe inandırıcı değil. Demek ki devletin kasasında kuruş kalmamış. Merak Edenlere Plaka Yenileme İşlemleri (Mayıs 2018)




  • 2020 için Plaka yenileme ve değiştirme işlemleri Noter de bu sebeple köklü değişiklikler var plaka yenileme için güncel bilgileri bu websitesinden okumanı tavsiye ederim. ayrıca ücretler de baya artmış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talipnavi1 -- 10 Kasım 2020; 2:51:24 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.