Şimdi Ara

Mercedes 230E Sunroof Tamiri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi akşamlar arkadaşlar :) Mercedes 230E w123 83 model aracımın sunroofu çalışmıyor. Daha önceden actigim konuyu bilen arkadaslar vardir belki. Uzun yillar calismadi arac. Simdi herseyini toplattim guzel muaynedende gecti. Ac tusuna bastigim zaman tak tuk ses geliyor zorluyor gibi oluyor ama acilmiyor. Bir kac kere bu islemi yaptim bi kismi iceri girdi daha sonra kapatamadim. Sanayiye goturup sunroofcuya kapattirdim, elim gider diyede tusunu yaptirana kadar iptal ettirdim. Acelem oludugu icin kapattirip ciktim sanayiden. Ayak ustu sorunu ne olabilir diye sordum, kapagin degisirse olur dedi. Fakat fazla ilgilenmedigim acelem oldugu icin verdigi cevap pek samimi gelmedi. Biraz internetten arastirdim okuduklarima gore 100 e de yaptiran var 1000 lirayada. Deneyimi olan veya bilgisi olan arkadaslarin yorumlarina ihtiyacim var. Simdiden tesekkur ederim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ses geldiğine göre motor sağlam . Olası sıkıntılar motor ayarında sıkıntı vardır ayarla düzeltilebilinir . Dişli halat yağlanması gerekiyordur. Ayaklarda sıkıntı vardır değişmesi gereken en pahalı parçalardan birisi ( çift olarak satılır tahmini 200-300 tl. arasıdır) . Halatı hareket ettiren mekanizmada sıyırma olabilir hareketli parçaların değişmesi gerekiyordur. Çarklı halatın tavan içinde gidip geldiği kanalı yerinden çıkmış olabilir , buda halatı iterken ve çekerken düzgün şekilde olmayacağının yanıtıdır.(Bence sizin probleminiz bu) Sunroof düğmesinde sıkıntı olabilir temassızlık gibi. Şu an aklıma gelen bunlar umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • Kardeş nerede ikamet ediyorsun. Ankara da isen aracını görüp yorum yapmak isterim . Tamir edebileceğim bir şeyse yardımcı olmaya çalışayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dtmmustafa

    Kardeş nerede ikamet ediyorsun. Ankara da isen aracını görüp yorum yapmak isterim . Tamir edebileceğim bir şeyse yardımcı olmaya çalışayım.

    Plaka Ankara ama İstanbuldayim malesef :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dtmmustafa

    Ses geldiğine göre motor sağlam . Olası sıkıntılar motor ayarında sıkıntı vardır ayarla düzeltilebilinir . Dişli halat yağlanması gerekiyordur. Ayaklarda sıkıntı vardır değişmesi gereken en pahalı parçalardan birisi ( çift olarak satılır tahmini 200-300 tl. arasıdır) . Halatı hareket ettiren mekanizmada sıyırma olabilir hareketli parçaların değişmesi gerekiyordur. Çarklı halatın tavan içinde gidip geldiği kanalı yerinden çıkmış olabilir , buda halatı iterken ve çekerken düzgün şekilde olmayacağının yanıtıdır.(Bence sizin probleminiz bu) Sunroof düğmesinde sıkıntı olabilir temassızlık gibi. Şu an aklıma gelen bunlar umarım yardımcı olabilmişimdir.

    Umarim 300le 400le yirtarim dedigin gibi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.