Şimdi Ara

Mercedes-AMG'nin geliştirdiği Vision AMG 1000 beygir güce sahip olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mercedes-AMG'nin geliştirdiği Vision AMG 1000 beygir güce sahip olabilir
    Mercedes-AMG geçtiğimiz sene Vision AMG konsept aracını tanıtmıştı. Araç üzerinde çalışmalarını yürüten firma GT 63'ün yerini alacak, Tesla Model S, Lucid Air, Porsche Taycan ve Audi e-tron GT gibi elektrikli otomobillere rakip bir araç üretmek istiyor.



    Tamamen sıfırdan geliştirilen model AMG.EA platformu üzerine inşa ediliyor. Yasa tarafından geliştirilen eksenel akılı (axial-flux) elektrik motorlarla gelecek olan otomobil, yeni platform ve yeni gelişmiş bataryalar sayesinde alçak bir profile de sahip olacak.



    Ayrıca Bkz.Mercedes-AMG'den Porsche Taycan'a rakip geliyor: İşte Vision AMG



    Hem hafif hem kuvvetli



    İngiliz kökenli Yasa şirketi 2021 yılında Mercedes tarafından satın alınmıştı. Yasa'nın açıklamasına göre geliştirdikleri motor 480 beygir güç ve 800 Nm tork üretebiliyor ve sadece 24 kg ağırlığa sahip. Bu motorlardan ikisi kullanıldığında neredeyse 1000 beygir güç elde edilebiliyor.



    Mercedes-AMG'nin geliştirdiği Vision AMG 1000 beygir güce sahip olabilir



    Enerji yoğunluğu %40 daha fazla batarya



    Aracın bir diğer önemli özelliği sahip olduğu batarya paketi. Mercedes-AMG yeni spor otomobilinde ABD'li Sila tarafından geliştirilen silikon anoda sahip ince bir batarya paketi kullanacak. Bu batarya hücreleri normal lityum iyon bataryalara göre %40 daha fazla enerji yoğunluğuna sahip olduğu için daha az yer kaplayacaklar.



    Mercedes'in baş tasarımcısı Robert Lesnik'in açıklamasına göre Vision AMG otomobili sadece bir başlangıç. Lesnik, AMG.EA platformu üzerine gelecekte birçok otomobil geliştirileceğini söylüyor.



    Otomobilin 2025 yılına kadar hazır olup piyasaya çıkması bekleniyor.




    Kaynak:https://www.carscoops.com/2023/11/mercedes-amgs-upcoming-electric-sedan-could-have-well-over-1000-hp/
    Kaynak:https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/mercedes-amg-ev-sports-saloon







  • quote:

    Yasa'nın açıklamasına göre geliştirdikleri motor 480 beygir güç ve 800 Nm tork üretebiliyor ve sadece 24 kg ağırlığa sahip.


    Oha.

  • Sadece 24 kg, 1 damacana sudan hallice ağır ve 800 NM tork, 480 hp güç üretmek. Bu nasıl bir motordur gerçekten müthiş. Batarya sorunu olmasa, elektrik motoru tüm motorların içinden geçer, diğerlerinin esamisi okunmaz.

  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Sen bir de Lucid motors un ürettiği motorları gör Mercedes bir hiç Mercedes-AMG'nin geliştirdiği Vision AMG 1000 beygir güce sahip olabilir 



    Mercedes-AMG'nin geliştirdiği Vision AMG 1000 beygir güce sahip olabilirLucid Motorsyoutube
    In the latest episode of #TechTalks, CEO/CTO Peter Rawlinson and Powertrain VP, Emad Dlala, share how our relentless focus on efficiency led us to develop an electric motor that doesn't just push the envelope, but tears it wide open. The Challenge - 1:33 The Stator - 19:50 The Rotor - 46:35 #LucidMotors #LucidAir #TechTalks RESERVE YOUR LUCID AIR: https://bit.ly/2RRZlFI EXPERIENCE LUCID AIR TODAY: http://bit.ly/3GjahD6 SUBSCRIBE NOW: http://bit.ly/LucidMotorsSubscribe About Lucid Motors: Lucid Motors is the next generation of EVs. Our relentless focus on innovation, luxury, and sustainability drives us into a reality where you no longer have to choose between doing great things and doing the right thing — all while building the most elegant, efficient designs the world has ever seen. There were luxury cars. Then EVs. Now there’s Lucid Motors. Connect with Lucid Motors: Join the LUCID MOTORS NEWSLETTER: https://bit.ly/2QWdn95 Visit LUCID MOTORS WEBSITE: https://bit.ly/3yAvxhD Like LUCID MOTORS on FACEBOOK: https://facebook.com/lucidmotors Follow LUCID MOTORS on TWITTER: https://twitter.com/LucidMotors Follow LUCID MOTORS on INSTAGRAM: https://www.instagram.com/lucidmotors/ Drive Unit: Motor | Tech Talks | Lucid Motors https://www.youtube.com/LucidMotors
    https://www.youtube.com/watch?si=4Kj-_DJf8riglTiC&v=U7IHZxNC6hc&feature=youtu.be
  • Kağıt üstünde herşey çok güzel. Dur şuraya bir Mercedes çizeyim, motoru 24 kilo 480 beygir olsun.

    tek motor 90km/h düz yolda menzili yazıp hayallere limon sıkmayalım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kağıt üstünde iyi bir proje ancak projenin hayata geçerirken bazı sıkıntılar olabilir mercedece güveniyorum yapar yaparsa çok iyi olur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.