Şimdi Ara

Mercedes asla bir BMW olamayacak. c200 4 matic içerir. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
0
Favori
16.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cbascan

    Yazdığımı anlayamadınız galiba.

    Başlıkta yazılan şeyin yanlış olduğunu söyledim. Mercedes asla bir bmw olamayacak demek saçma dedim. Çünkü mercedes bmw den daha iyi.



    Otomobil zevki filan başka bi konu. Arkadaş gaz tepkisinin geçliğini eleştirmiş. Ama attığı başlık biraz çarpıtma olmuş, ilgi çekmek için yapmış esasında. Zaten gaz tepkisi bmw nin daha keskin. Farklı model mercedes, bmwleri sürerseniz rahat farkedersiniz bunu. Bunlar göreceli şeyler değil, ölçülebilir şeyler. Aynı şekil mercedesin özellikle iç mekandaki işçiliğinin, kalitesinin bmw den iyi olduğu gibi.
    Hocammmm, Niye yanlış başlık ? Burası oldukça geniş kapsamli bir forum sitesi ve herkes kendi deneyim ve goruslerini saygı çerçevesinde dile getirmekte özgür. Saygı olmazsa bir süre sonra buralarda yazılmamaya başlanır.



    Siz de bir başlık açıp Mercedes BMW den daha iyi diyebilirsiniz.



    Gittim kullandım. Oturduğum yerden yazmiyorum. Benim bir otomobil de aradığım şey sürüş dinamiği, konfor. İç malzeme kalitesi benim için ikinci hatta üçüncü planda.



    Şunu kabul ediyorum, Mercedes daha kaliteli ve daha uzun ömürlü malzeme kullaniyor. Bunu piyano black kaplamalı c serisi için demiyorum. C ye kalitesiz demiyorum, ama C serisinde orta konsol tamamen vasat iken üst kisimlar gercekten kalite kokuyor. BMW den inip Mercedes bindiğimi de daha kaliteli hissi veriyor. Ama benim için iç malzeme kalitesinden ziyade daha başka şeyler önemli.



    2 yıl bakude çalıştim. Benim gibi 2,5 yaşından itibaren elinde oyuncak direksiyonla gezen birisi için 3-3,5 yaşlarında da babamın Ford Taunusunun direksiyonu elinde kalmasından sonra elimden oyuncak direksiyunu atıp, gerçek direksiyon alan birisi için mükemmel geçen iki yil. Türkiye'de gorulmesi zor olan araclari kullandim.



    BMW M5 den, s400 e, Lexus a kadar.



    Kız arkadaşım da F30 vardı. Uzun süre kullanmak hatta sahibi gibi kullanma fırsatım oldu.





    Fazla uzatmak istemiyorum. Her iki araçta çok iyi markalar. Tek birisi iyisi olsaydi herhalde digerli olmazdı.

    Burada kime hitap ettiğidir. Ama bu su gerçeği de değiştirmez, Mercedes asla bir BMW olamayacak o sürüş dinamiklerini veremeyecek.



    İyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garip2018 -- 1 Kasım 2018; 15:25:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mercedes c200 4matic ve c200d için verilen paranın karşılığında alınan kalite ve konfor BMW'den haliyle daha iyi. bmw 3 serisi de eski kasa olduğu düşünülürse karşılaştırma çok da doğru değil. yeni emisyonlar çoğu aracı böyle uysal hale getirdi. belki de yeni gelecek bmw 3 serisi de eskisini aratacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Makyajlisini kullanin hocam butun fikitleriniz degisecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • garip2018 G kullanıcısına yanıt
    Sürüş keyfi, aktarma konusunda mercedes bir bmw kadar olamıyor evet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F36 kullanıcısı olarak makyajlı C200 4 matic test ettiğimde gayet beğendim. Konfor konusunda kesinlikle sıkıntısı yoktu. Süspansiyon konforu oldukça iyiydi şaşırdım diyebilirim. Yeni direksiyon ve hayalet göstergeler oldukça şık duruyor. 9gtronicte herhangi bi olumsuzluk görmedim. Düşürme anında zf8 kadar kararlı ve hızlı gibi gelmedi ama yanılıyorda olabilirim. Performans olarak iyiydi ama 184hp gibi gitmediğini söyleyebilirim. Gaza basınca gitmeme falan garip geldi. Olacak şey değil çünkü.
    Test aracı tüketimi 13.4 litre idi. Evet test aracı hor kullanılıyor ama takip ettiğim kadarı ile ekonomik bir motor değil.

    Fanatik olmaya gerek yok. Birini övücem diye diğerini gömmeye gerekte yok. Gayet iyi araç. Anlamıyorum forumdaki bu saçma fanatik mesajları.
  • Yıldıza rütbe sorulmaz....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu alete Mercedesin 1.6 çift turbo dizel motoru gelsin 9 gtronicle, en azından yeni 3 gelene kadar direk sınıf lideri. Çünkü önceki C180 9Gtronic'e geçtiği gibi adam oldu, şanzıman çok iyi geldi o motora, 9G'li E180 bile iyiydi bence paket olarak. Burada 4matic+mild elektrik desteği+şanzıman/yeni 1.5 turbo motor paketinin karmaşasında bir sorun var. Konvansiyonel motorlarla ve arkadan itişle çok çok iyi C serisi.
  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    O motor coktan geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haberelectro kullanıcısına yanıt
    Çok iyi, 10binde fark varmış arada, tereddütsüz 10bini verip alırdım 160hp 200d exclusive. 360 tork, rwd bitmiştir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alcohol06

    Geçen hafta aynı aracı kullandım mengerlerde, yok eq boost yok 1.5 turbo 184hp falan hikaye. Araba yürümüyor, çok geç tepki veriyor motor, elektrik desteğini tam olarak hissedemiyorsun. Gaz on/off tuşu gibi. Motor-şanzıman-gaz bağlantısı bir garip geliyor aracın, sanki gaza biraz fazla basınca önce elektrik desteğini kullanıyor, sürücü ısrar ederse vites düşürüyor gibi, bu yüzden orada bir kopukluk olmuş. Aslında şanzıman tek başına yavaş değil, hatta baya iyi. Ağırlık da yüksek, yürümemesinde onun da etkisi var.

    Bunun dışında konfor çağ atlamış, makyajsız modelin pata küte yürüyeni gitmiş, Mercedes geri gelmiş. Çok sessiz çok akıcı bir araç, ayrıca eco modda motoru kapatması için illa hafif eğim olmasına gerek yok, ayağı gazdan çekin düz yolda bile motor kapalı gidiyor. Ben genel olarak beğendim ama motor aktarma paketinin direktliği vasat, eski 4 ileri otomatik Mercedeslere benzettim biraz aracı, hoşuma gitti bu nedense
    Bende 2016 dizel olanı var, reno motorlu. Gaz tepkisi geç evet. Hatta temsilciye dedim ki, bu aracı bilmeyen bir insan, misal karşıdan bir araç geliyor, sende o gelene kadar ben geçerim diye hesap edersin ama kalırsın öyle dedim. Geç alıyor gazı.



    Amma velakin, anında tepki versin isterseniz sport+ moda alınca, tam olması gerektiği gibi. C serisi güzel bir araç. Hele makyaj yiyip, 160bg ve mercedes artık kendi motorunu koyunca iyi olmuştur eminim. Şu an makyajlı amg c200d tam 400bin tl.



    Bakımda bana ikame araç e180 verildi. Exclusive modeli amg'ye göre konforlu amma velakin, c'ye göre, ooo baba süper araç dedirtecek bir fark görmedim. 220'yi geçmiyor ve sürekli o hızda gittim. Km'de 1tl benzin yaktı.



    Şu an e220d 700bin tl. Ama dokunmatik ekran yok, dijital ekran extra. Kablosuz şarj yok. O da makyajlanacak illaki.



    Şu anki donanım olarak makyajlı c serisinin e serisinden farkı yok. Mercedes işini biliyor, donanımsız aracı bir kaç yıl sat, sonra yenilik yaptım adı altında, standart araçlarda bile olan özellikleri şimdi koy. Bu kullanıcıyı aptal yerine koymaktır.



    Hele serviste araca göre bakım muamma. 3 bin liraya periyodik bakımını yaptırdım. Demek ki e serisi olsa bende 6 bin olacak. Sanki altın yağ koyuyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cbascan kullanıcısına yanıt
    Peki öyle olsun be usta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum çekerken serçe parmağın space tuşuna çarpıyor. Dikkat et.
  • Stones S kullanıcısına yanıt
    W213 kasa babam 2016 Ağustos ayında bayram arifesinde almıştı. Kapora vermişti sadece ama ekranlar iç Mıçı büyü yapilmis gibi hissediyorsun ama sonra öyle olmadığını anlıyorsunuz. Dizeldi. Kendiside öyle olduğunu anlamış. Mercedes hastası ama yeni çıkan hiç birini begenmez. Eski Mercedes mercedesti der bunlar Mercedescik diyen bir Mercedescidir. BMW yi de hic sevmez



    Şimdi böyle dedim diye taslanip, idam fermanım imzalamayin sakin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garip2018 -- 2 Kasım 2018; 0:46:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hahah komik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014 yılı Kasım ayında özel sipariş yapıp tam 3 ay beklediğim w205 c180 amg aracımı, Haziran ayında tam 67000 km kullandıktan sonra sattım. Aracı Kayseri bayiinden almıştım. Oradaki herkes beni iyi tanır işimden dolayı. 2014 de araç yeni çıktığında f30 almaktan vazgeçerek almıştım. O dönemde eklenebilecek birçok donanımı aracıma ekletmiştim. Burmester den spor koltuklara, karartmalı camdan, konfor süspansiyona, iç dış renk kombinasyonu ile araç çok özel olmuştu. Görünüm olarak Harika ve emsalsiz olan araç beni malesef mutlu edemedi. 7g tronic vites hiç mi hiç konforlu değildi. 2/3 geçiş arası katır gibi teperdi hep. Bunun için servise defalarca gitti araç, şanzıman beyni vs değişti ama nafile. Oluştan olan bir kusur, 7g ye 250 tork yetersizdi. 9g olanı uzun süreler kullandım, onda da vites geçişte problem olmasa da 7g deki yavaşlığı devam eden, vites oranlarının kısaltmasıyla beraber çok fazla vitesle oynaması iyi değildi. Yani aracı hızlandırmak istediğinizde direk 3 vites düşürmesi, aracın güçsüz ve ataletsiz olduğunu direk gösteriyordu.
    Tamam araç f30 ile malzeme kalitesinde kesinlikle çok öndeydi, ama sürüş keyfi olarak hiçbir zaman zf li f30 olmadı. Değiştirmek istesem de o bir yıldız dı ve ne olursa olsun kendinden vazgeçirmiyordu.
    Kullandığım 4 yıla yakın sürede araçta cam tavan patladı, aracın durduğu yere ölü mermi düştü sanıyoruz, çünkü hiçbir iz yada darbe bulamadık. Cam tavan, sanıldığı gibi matah bir donanım değil. Kesinlikle tavsiye etmem. Cam değişimi için komple iç döşeme vs sökülüyor. Neyse değişim yapıldıktan bir süre sonra da yine cam tavan sürgüsü kırıldı 😡. Bu w205 lerde kronik problem. Açın forumlara bakın, çok var. Neyse tavan yine söküldü takıldı, tabi 5500 tl masrafla. Ben naif kullanıcı olduğum için 50000 km de arka balatalarım bitti, çogğu 25/30k km lerde bu aletin balatasını bitiriyordu. Araç 90/100 km hızlarda rüzgar sesi ile meşhur oldu. Bunun için serviste akustik camlar takıldı, hatta fitiller bile değişti, ama rüzgar sesi hep var. Çünkü aracın kapı tasarımı buna sebep oluyor. Sesi camdan kesseniz bile fitil kapı birleşim yerlerinden vs geliyor yinede.

    Bu araba böyle dedim hep, konfor süspansiyon normal süspansiyona göre daha yüksek ve yumuşak olsa da, bazı çukurlarda araç katır gibi sert ve konforsuz kalıyordu. Ben bu araçla her türlü tecrübeyi elde ettim. Bana göre Mercedes makyajlı alınır. Makyajlısı gelir gelmez bayideki arkadaşım aradı, aracı en az 50 km test ettim. Birçok konuda araç iyileşmiş olsa da, hala aynı araç.
    Siz bir göstergeye, direksiyona , işlevinden farklı hayran olursanız, bu yazdıklarımın hiçbir anlamı olmaz. Ama Mercedes bu işi çok iyi yapıyor. Çünkü hedef kitlesi değişti, yönetim ve pazarlama grubu da bunu doğruluyor. Saf ve rafine bir araç olmaktan çok, Moda manyağı, trend düşkünü bir araç oldu mercedesler. Bunu bize yeni teknoloji diye satıyorlar. Bir analog kadrana dijitaline göre mesafeli bakıyoruz. Oysaki o analog daha uzun ömürlü mesela. Bunun gibi sayılacak çok şey var. Yeni kasadaki mild motorun, yada bataryasının olası problemlerinde neler yaşanacak kimse bilmiyor mesela.
    Eski kasanın ana aküsü bile 850-900 tl iken siz hesaplayın. Adamların daha iyi yapmaları değil, uzun ömürlü ve sorunsuz yapmaları önemli. Bu arada benim araç Almanya üretimliydi. Afrika montajlarına göre daha bir Mercedes dururdu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • arabayı teslim aldıktan sonra test etmek aklınıza gelmiş.

    Garip ! 2018
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cbascan

    Sürüş keyfi, aktarma konusunda mercedes bir bmw kadar olamıyor evet
    o eskidendi, özellikle yüksek performans serilerde, sadece mercedes değil audi bile eline veriyor bmw'nin. Tarihin en yavaş m serileri mevcut şu an.
  • Sonradan eklenmiş Çin malı tablet kullanan bi c serisinden çok bi şey beklemeyin bence

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.