Şimdi Ara

Mercedes-Benz, elektrikli otomobiller için 'EQ' markasını bırakabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mercedes-Benz, elektrikli otomobiller için 'EQ' markasını bırakabilir
    Piyasada sadece birkaç yıl geçirdikten sonra, Mercedes-Benz'in şu anda EQS, EQE ve yakında piyasaya sürülecek diğer birçok ürünü içeren elektrikli otomobilleri için "EQ" markasında yol sonuna gelinmiş olabilir.



    Mercedes, EQ markasını bırakabilir



    Alman yayın organı Handelsblatt tarafından ilk olarak gündeme getirilen ve sonrasında Reuters gibi diğer kaynaklar tarafından doğrulanan bu iddia ani görünse de Mercedes'in elektrikli arabalardan vazgeçtiği anlamına gelmiyor. Tam tersine Mercedes, 2025’ten sonra 2030’a kadar içten yanmalı motorlar veya platformlar olmaksızın tüm araçlarını elektrikli hale getirecek ve dolayısıyla EQ gibi “bu araç elektriklidir” tarzındaki markalama mantıksız bir hal alacak.



    Ayrıca Bkz.Hidrojen yakıtlı prototip Toyota Hilux pick-up duyuruldu



    Mercedes-Benz, elektrikli otomobiller için 'EQ' markasını bırakabilir
    Mercedes-Benz sözcüsü Jan Weber konu hakkında, “On yılın sonuna kadar ana markamız Mercedes-Benz'in tamamen elektrikli olma hedefiyle, araçların konumlandırılmasını ve dolayısıyla markanın kullanımını da çağdaş bir şekilde uyarlayacağız ancak ayrıntılar için henüz çok erken.” açıklamasını yaptı.



    Gümüş Oklar, her halükârda içten yanmalı sistemi geride bırakacağından muhtemelen gelecekte tamamen elektrikli modeller basitçe E-Serisi ve S-Serisi vb. olarak adlandırılabilir. Mercedes, EQ markasını ilk kez 2016'da tanıtmış ve o zamanki Daimler CEO'su Dieter Zetsche, 2025 yılına kadar 10 yeni elektrikli araba üreteceklerini açıklamıştı.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/1/12/23552426/mercedes-benz-drop-eq-brand-ev







  • Mercedesin büyük harfler ile model ilişkisi oturmuş ve bilinir durumda. Hatta segment belirtirken bile A sınıf ,B sınıfı, E sınıfı vs. diyoruz. Ancak elektirikli modellerindeki isimlendirme biraz kafa karıştırıcıydı. Karar bence doğru. Geç de olsa yanlıştan dönülmüş. Bu harf sistemini terk etmeden, daha basit bir isimlendirmeye geçilebilir. Mesela "e" yi farklı bir puntoyla yazıp Ae, Ce, Se vb. denilebilir. Elektrikli araçlar iyice yaygınlaşınca "e" yi tamamen kaldırırsın olur biter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 13 Ocak 2023; 14:28:21 >
  • En güzelini Citroen yaptı sanırım: e-C4 vs.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mercedes e-E yapamayacağına göre başka bir isimlendirme bulmalı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AirSupport kullanıcısına yanıt
    Bahsedilen zaman diliminde içten yanmalı modellere veda edileceği başına bir de elektriği sembol eden "e" takısı koymaya gerek kalmayacak.
    Bütün E serisi elektrikli olacak muhtemelen, farklı güç seçenekleri için E300, E500 şeklinde isimlendirme devam edecek.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.