Şimdi Ara

Mercedes-Benz Online Araç Alma Rehberi ( mercedes almayan kalmasın )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.312
Cevap
316
Favori
647.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mercedes-Benz Online Araç Alma Rehberi

    Mercedes-Benz  Online Araç Alma Rehberi ( mercedes almayan kalmasın )

    Mercedes Online

    Çeşitli algoritmalarla sistemin atadığı araçların saatlerini tespit etmiştik

    İlk günler 15-30-45 ve saat başları araç ekleniyordu.

    Sonrasında 5 er dakika arayla araba atanmaya başladı.

    Bu konu hakkında gün ve gün bilgilendirme yapacağız.

    Tarayıcı çerezlerine dikkat etmemiz gerekiyor yeni bir sekmede araç satış sayfasını açarsak bu sorunda ortadan kalmış olur ( devamlı aynı araçları görmezsiniz )

    Öncelikle mercedes online araç alımı için rezarvasyon ücreti 200.000 TL yükseltilmiştir.

    Bu tutarı kredi kartınızdan çekerek 1,36 faizle 12 taksit yapabilirsiniz.

    Araç alımında sakin olmanız önerilmektedir..

    Araç satışa sunulduktan sonra tek tıkla sayfanın geçişini beklemeniz size sıra kaybettirmeyecektir.

    Sonrasında açılan sekmede copy paste yöntemiyle seri birşekilde bilgileri doldurup manuel arac alımı yapabilirsiniz.

    Sistemi kullanan tüm arkadaşlarımız defalarca denedikten sonra dilediği aracını aldı umudunuzu kaybetmeyin.

    Gün ve gün yeni gelişmeler hakkında bilgileri buradan paylaşacağız

    Konuya hakim arkadaşların fikirleri derlenip başlık diri tutulacaktır.

    Donanımhaberde Mercedes Almayan Kalmasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blasko77 -- 25 Mayıs 2023; 9:14:47 >







  • Arkadaşlar aracımı inşallah bugün teslim alacağım.


    Başından sonuna süreci anlatacağım. Süreci anlatmadan önce çok şanslı olduğumu söyleyeyim. Çünkü grupta arkadaşlarımızın yaşadığı sorunların hiçbirini yaşamadım.

    Konu başlığını açan arkadaşımız blasko bunlarıda 1. mesaja sabitlerse en azından yeni gelenlere rehber olur.

    Araç almadan teslimata kadar komple süreci anlatacağım.


    ARAÇ ALMA :


    Arkadaşlar 15 Mayıs açıldı online store zaten biliyorsunuz. 1 hafta boyunca başında bekledim. Yazılımcısı olmasam da yazılıma merak saldığım için Python öğrenmiştim. Ve kendime basit bir bot yazdıydım. Otomatik sayfayı açıp stoklara otomatik tıklayan. Ama nafile hiç bir şekilde alamadım 1 haftanın sonunda da sarı siteye yönelmiştim.

    Ama 23 mayısta bir arkadaşımın araba ne oldu demesi üzerine aklıma geldi online store sayfasına tıkladım ve ilk stoğa tıkladım. Normalde 5 saniyede girdiğim formu yavaş yavaş 2 dakikada girdim. Alamayacağımı bildiğim için hiç kendimi kasmadım. Ama 23 Mayısta site aşırı yavaştı. Stok görününce tıkladığınızda ortalama 5 saniyede falan girer normalde 1 dakika falan sürdü. Aynı şekilde bayi seçtiğimiz kısım falan çok ağırdı. Ama en son aşamaya geldim yaklaşık 4-5 dk sonra ödeme sayfası geldi. ve hiç umudum olmadan denediğim bir anda istediğim arabanın istediğim renginin istediğim donanımlısı aldım :)


    Araç alma kısmında tamamen ümitsiz bir şekilde denediğimde şans eseri alabildim arkadaşlar. Ama yine de deneyimlediğim 1-2 konu var tavsiye olarak verebileceğim.


    1. Sayfada refresh atmayın hatta chromeu kapatmadan her seferinde gizli sekme açıpta denemeyin. Anında yakalayamazsınız. Ön belleğe kaydettiği için yeni stoklar gelse de bir önceki sayfanın halini görürsünüz. ctrl f5 yaparak bile temizlenmiyor göremiyorsunuz. En hızlı sonucu komple chromeu kapatıp yeniden açarak siteye girin. En hızlı sonucu böyle görürsünüz. Aksi halde siz stoğu gördüğünüde araba çoktan alınmış olacak.
    2. olarakta telegram botları var. Ben telegram botundan almadım onu söyleyeyim ama merak ettiğim için girmiştim benim şuan grupta olduğum 2 tane telegram botu var. Bunlardan faydalanabilirsiniz. Ama dediğim gibi ben oradan yakalamadığım için kesin sonuç diyemiyorum.
    3. Ümidinizi kaybetmeyin :)





    ARAÇ YAKALADIKTAN SONRAKİ SÜREÇ :



    1- 23 Mayısta CLA 200 4matic AMG+ aracı sitede 2057 TL'den rezerve ettim ve 50.000 TL kredi kartından kapora ödedim.


    2- Siteden rezerve ettikten yaklaşık 20-25 dk sonra Satış Temsilcim ( ST ) aradı kendini tanıttı benimle kendisinin ilgileneceğini belirtti ve acil bir şekilde ikametgah istedi. İkametgahı gönderdikten sonra 1-2 saat sonra bayiye gittim evrak imzalama süreci vs. o işlemleri hallettim. Sipariş Onay Formunu aldım.


    3- 24 Mayısta 150.000 TL kalan kaporayı ödedim. ( İlk başta 50 Kart + 150 havaleydi. Şuan 200 karttan çekiyorlar direk. Tabi bu cla için diğer araçlar için artabilir. )


    4- ST'em işlemleri hallettikten sonra bana 1 - 1,5 ay süreceğini söyledi.


    5- 5 Haziran Pazartesi günü bir zam lafı çıktı. Salı günü yani 6 Haziranda zam geleceği söylendi. Doğal olarak üzülmüşken. 5 Haziran akşam 5 civarlarında bana tamamlama maili geldi. ( Arkadaşlar bu tarihte bildiğim kadarıyla araç daha bayiye inmemişti. Araç bayiye inmeden tamamlama maili gelmiyor diye biliyorduk ama sanırım benim ST insiyatif kullanarak araç gelmeden önce Tamamlama maili gönderdi zamdan etkilenmemem için. Çünkü aynı günün sabahında görüştüğümüzde PDI'da haftasonuna kadar gelmiş olur demişti.)


    6- 7 Haziranda ST'me ödeyeceğim tutarın belli olup olmadığını sordum şuan tam göremiyorum mercedese yazı yazdık dedi.


    7- 8 Haziranda ST'em aradı aracın geldiğini 150.000 TL kaporanın sanırım ilk aşamada gözükmediği için güncel fiyatı göremiyorum ama onun sisteme işlediğini bugün hemen para göndermemi söyledi. Normalde 5 günlük tamamlama mailinin süresinin bitmesine 1 gün daha vardı ama zaten hem zamdan etkilenmedim hem zamdan sonra devalüasyon sebebiyle dolar fırlaması sebebiyle hesap ettiğimde bayiye gittiğim ilk güne göre 11.500 dolar daha ucuza geldiğini görünce şansımı zorlamadım ve saat 14:30'da ödeme yaptım. Ödemenin ardından bayiye gittim aracı görmek için. ST'em fatura işlemlerin başladı dedi. Ben grupta arkadaşlarımın yaşayacağı sıkıntı aklıma gelerek daha beklerim diye düşünürken parayı ödedikten 2 saat sonra 16:30'da mailden faturam geldi ve kesildiğini öğrenmiş oldum.


    NOT : Bununla ilgili aklıma şöyle bir fikir geldi ama tamamen sallamasyon olabilir. 150.000 havale öderken veya son ödemeyi yaparken açıklama kısmına Satış işlem numarasını yazmamız gerekiyor. Örneğin Satış İşlem numaram : TR123123123 benim. Ben açıklamaya sadece '' TR123123123 '' şeklinde yazdım. Acaba sorun yaşayan arkadaşlarımız '' Satış İşlem Numarası : TR123123123 '' şeklinde yazmış olabilirler mi ? Ben yazılımsal olarak düşündüğüm için bana bu fikir geldi. Çünkü ne 150.000 kaporada nede son ödemede ben hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bazı arkadaşlarımız ödeme yapmasına rağmen 1 haftadır fatura beklerken bana 2 saatte geldi. Aklıma gelen tek fikirde bu açıkçası.


    8- Bugün 9 Haziran aracıma sigorta ve kaskosunu yaptıracağım ve yüksek ihtimal öğleden sonra aracımı teslim alacağım. Düşük bir ihtimalde olsa Pazartesine kalma ihtimalide varmış. Kalsın sıkıntı yok.


    DİPNOT : Arkadaşlar ben bu teslimat süreçlerinde falan adam kayırma olduğuna gram inanmam. Neden derseniz. Aramızda bir arkadaşımız var. Çeki 15 hazirandan sonra geleceği için 15 hazirandan sonra gelmek istiyordu. İlk onun aracı geldi. Aynı zamanda benim mercedes fabrikasında çalışan bir arkadaşım var. Yalan yok ona söyledim hızlandırma şansımız var mı diye. Bana dediği laf şu : '' Bizim burada 2 arkadaşımızda aldı. Kendi araçlarını bile hızlandıramıyorlar. '' Bu lafın üstüne diyecek hiç bir şey yok. Tamamen şans bence.


    Evet arkadaşlar 2 hafta boyunca gözümü buradan ayırmadım. Daha önce üye değilken bu başlık sayesinde donanım haberli oldum :)


    Ben şanslıydım umarım sizde aynı şanstan yaşarsınız. Hepimize hayırlı olsun.

    merhabalar, ben de dün aracımı alabildim. yardımcı olması için ekşi sözlük'te paylaştığım tecrübe yazımı sizlere aktarmak istedim:


    dün itibariyle online olarak aracımı aldım, bu sistem ile araç almak isteyenlere yol göstermesi açısından naçizane önerilerimi paylaşmak istedim:


    öncelikle sisteme üye olmak ve profildeki doldurulabilir tüm alanların mutlaka doldurulup kaydedilmesi gerekiyor. (en az 50.000 tl kullanılabilir limiti olan kredi kartı bilgisi dahil) adres bilgisi e devlette kayıtlı olduğu şekilde girmek gerekli.


    hızlı bir internet erişimi önemli. ben 500mbit fiber üzerinden, pc, chrome ile yaptım işlemlerimi.


    her ne kadar profil oluştursak da, araç rezerve ekranına

    geldiğimizde tc kimlik, semt, adres bilgisi ve dropdown listeden seçilecek il bilgisi boş geliyor. dolayısı ile bu bilgileri de hızlı bir şekilde girebilmek için notepad’de kopyala yapıştır yapmak üzere hazır tutuyoruz.


    sisteme 15dk’da bir stok bilgisi yükleniyor. haftasonu hariç ve gece saatleri de dahil olmak üzere. bazen az bazen çok ama bazen de hiç. ara saatlerde ise bakmanın hiçbir anlamı yok.


    14 geçe 29geçe 44geçe ya da 59 geçe refresh’e başlıyoruz. yenilediğimiz sayfa, araçların listelendiği sayfa değil ilk ana ekranda filtrelemenin yapıldığı sayfa olacak. bu adres

    sitedeki çerezlerin kurbanı olmamak adına sayfayı f5 ya da yenile butonu ile yapmayacağız. çünkü sistem bir süre sonra sayfayı önbelleğe alıp bize yenilenmiş sayfa yerine pc ram’ine kaydedilmiş sayfayı getirecek. çözüm ise: yukarıda paylaştığım sayfayı yer imlerine kaydedip yer imleri işaret çubuğuna kaydetmek, ve buradan sürekli açmak.


    bir önceki session’dan kalan araç listesi değiştiyse bilin ki yeni araç yüklenmiştir, bundan sonra olabildiğince hızlı olmak gerekiyor. araçları görüntüle butonuna basıp, ilgili arabayı rezerve et tuşuna basacağız burada sistem yoğunluktan dolayı sayfayı geç yükleyecek, olmadı mı acaba diye bir daha basmıyoruz.


    açıldıktan sonra formu doldururken de ilerle butonlarına bastığımızda buton rengi mavinin tonu değişiyor. tekrar basmıyoruz, bekliyoruz. bayi seçerken de ben sitenin konumumu kullanmasına izin verdim, şehre göre arama seçili geliyor çubuğa tıklayınca konuma göre arama yapılması için yönerge çıkıyor. bu şekilde daha hızlı seçim yapılabilir.


    ödeme sayfasında (3d secure) telefonunuza bildirim ya da sms gelecek onu da hazırda bulundurmak gerekli.


    rezervasyon tamamlandıktan sonra ise bir süre sonra seçtiğiniz bayinin sistemine düşüyor ve size ulaşıp sonraki süreçleri aktarıyorlar.


    genel bilgi vermek gerekirse:

    aracın şu an nerede olduğu, yaklaşık ne kadar sürede size teslim edileceği bilgisi paylaşılıyor. (benim araç gümrükteymiş 15 gün içinde teslim edilebileceği bildirildi.)


    sonrasında size seçtiğiniz aracın şasi numarası ile tüm donanımlarının detaylı yazılı olduğu bir belge gönderilecek. bu belge dijital olarak imzalanıyor. (sms aracılığı ile)

    sonrasında bir takım evrak işleri var, zorunlu değil ama satış temsilcisinin tavsiyesi ile ben bayiye gidip bizzat yaptım. 150.000 tl kapora gönderiliyor. bu yapılan rezervasyonu kesin hale getirmek için. ve 2 gün içinde yapılması gerekli. tam olarak ödemenin yapılması gereken son gün ve saati içeren bir mail de size iletiliyor olacak zaten.


    sonrasını henüz yaşamadım ama verilen bilgiler çerçevesinde; araç geldiğinde fatura oluşturulacak ve liste fiyatında bir değişiklik yok ise önceden ödediğiniz 200 bin tl düşülerek kalan bakiyenin 5 gün içinde tamamlanması istenecek. bu ödeme de mercedes benz türk a.ş. ye yapılacak. yine bu bayiye trafik tescil işlemleri için noter üzerinden bir vekaletname vermeniz gerekiyor (örneğini bayi paylaşacak sizle) ve bu işlemler için hizmet bedeli olarak 4 küsur bin tl bayiye ödeme yapılacak.


    hayırlı olsun.

    Klasik @cihanair, alıp sattığı araba tukakadır. En son alıp, elinde olan mükemmeldir. Model Y’yi 1.7 milyona alan, dün aldı sanki o paraya; 90 bin dolara yakın paraydı o 1.7 milyon, Nisan’da satışa sunulduğunda.

    Kendi deyimiyle “götüne” kaçan Tesla’nın 50 bin ek MTV’ sinin acısıyla boş yapıyor işte.

    Kafadan atıyorlar, klasik bayi yalanları.


    Merak etmeyin cebinizde paranız varsa ekonomi politikası yüzünden önümüzdeki ay’dan itibaren bütün modelleri alabileceksiniz.


    Bmw bayisindeydim bugün, hangi modeli istersem hemen teslim edebilecek durumda olduğunu söylediler. Araçları almıyormuş sipariş verenler. Müdür’ün mail i gördüm, “satılmayan araçlara hemen müşteri bulun, borusan araçları (muhtemelen online a koymak için) geri çekiyor” yazıyordu.


    Bugün arkadaşım aradı ekim-aralık teslim tesla lr siparişi için bugün fiyat sabitleme mail i gelmiş.


    Bir arkadaşım için vw bayisini aradım, müdürle görüştüm. Yarın bir sürü araç kotalayacaklar, (polo, golf hariç) bütün araçları listeden veririz dedi.


    Söyleyeceklerim bu kadar…

    Yalan söylemek bayi alışkanlığıdır, size sundukları aracın 0 km teklif formunu isteyin. Head up 360 kamera hangi a serisinde varmış ki bu araçta olsun.


    Türkiyede satılan A sedanların %99 u aynı donanım 2100 gibi fiyatlarda satıldı hep. %5 de indirimliydi 1990 a satıldı bu ay. Adam size 2080 2. Elini vermeye çalışıyor, ahlaksızlık genlerine işlemiş bunların.


    Siz ona bu yazdıklarımı aynen söyleyin 1900 gibi olursa düşüneyim diyin. Ocak ayında gelecek araçlar varmış öğrendim biraz önce, en kötü 2100 e sıfırını alırsınız 15 gün sor alırım diyin. Parayı vadeye koysam zaten ayda 100 bin getiriyor siz neyin kafasındasınız diyin, rahat olun şu an kozlar müşterilerin elinde…

  • denk getirirsem bir all terrain almak istiyorum. konuyu takibe alalım bakalım...

  • Yer ayirtalim
  • Bot mu yazacaksınız?

  • Araba düşünce haber verecek bir sistem Chatgpt'ye yazılabilir durumda.

    Telegrama bot yazabilen arkadaşlar mutlaka olacaktır.

    Burda toplanıp kenetlenip donanımhaberde mercedes almak isteyenleri toplayacağız.

    Birbirimize tiyolar vereceğiz.

    Sonuçta online araç almak öyle sandığınız gibi kolay değil.

    Bilgi paylaştıkça çoğalır.

    Bir çok ince ayar var tarayıcıdan manuel bile alınıyor şuanda araç.
  • Ben de seçimden sonra kesin sonucu görüp araç almak için aksiyon alacağım bu nedenle rez
  • Merhaba,

    Ben de bugün sürekli olarak siteyi yeniledim ancak hiç denk getiremedim. Bu işin kolay bir yolu varsa haberleşmek isterim.

  • blasko77 kullanıcısına yanıt

    Diğer konuda sordum ama fark edilmedi sanırım. Ödeme için nasıl bir takvim belirlenmiş bilginiz var mı? Rezerv ettikten kaç gün sonra araç bedelini istiyorlar?

  • FuReS F kullanıcısına yanıt
    Selamlar hocam diğer konuda gözden kaçmış olabilir.

    Ödeme 2 iş günü sonra yapılmak zorunda.
  • Araçlar hep aynı araçlar gibi ama alanlarda bar bakalım inşallah bizde alabiliriz takip devam
  • blasko77 kullanıcısına yanıt

    Sorun tarayıcı ile ilgili mi anlamadım? Ben iphone üzerinden birkaç defa son ödeme adımına kadar geldim ama sistem dışarı attı.. Siz şans eseri mi aldınız?

  • emreq E kullanıcısına yanıt
    Ben şans eseri aldım

    Tarayıcı kesinlikle sorun.

    Zaten devamlı yenilediğinizde araç kaçırıyorsunuz..

    Çerezleri silip gizliden vs baksanız başka araçları görebilirsiniz.
  • blasko77 kullanıcısına yanıt

    Ben onu farkettim. Sayfayı kapatıp tekrar açınca düzeliyor, yenilememek lazım. Ama tarayıcı mobil veya masaüstü aynı sorun var. Sizin bir öneriniz var mı ayar vs?

  • emreq E kullanıcısına yanıt
    Hocam çerezleri kapattım ben ama buseferde sayfa açılmadı.

    Bende devamlı sayfa kapatıp açıyorum.

    Ama bunu çözebiliriz bu konu hakkında bilgisi olanlar mutlaka vardır.

    Chrome eklentisi olabilir

    Araştıralım.
  • blasko77 kullanıcısına yanıt

    Evet söylediğiniz doğru ben de onu farkedip öyle yaptım son 2 gündür.


    Sormamda sakınca yoksa hangi aracı alabildiniz, prosedür nasıl işliyor.

  • emreq E kullanıcısına yanıt
    Hocam mercedes a alabildim.

    Aslında Suv düşünüyordum ama olmadı.

    Denerken almış bulundum.

    2 gün boyunca uğraştım.

    Ödemeyi pazartesi gününe ayarladım normalde 2 iş günü ancak 19 mayısa denk geliyor.
  • Bir hafta zaman verselerdi bari. Tedarik sürecinde olanların da ödeme takvimi bu şekilde mi acaba? 🤔

  • Ben ilk açıldığı dk larda c200 4matic amg ekledim ama kaporayi (50.000) yatırıp almadım 2400 küsürdü fiyatı.
  • blasko77 kullanıcısına yanıt

    Ben de a almak istedim bir kaç defa son ödeme kısmına geldim ama başarısız oldum. Sizin nasibiniz varmış, güle güle kullanın.

  • Ben de bir defa A200 bir defa da cla de k getirdim. Son ödeme aşamasına kadar geldim bayi seçip rezerve et dediğimde hep hata oluştu. Aracı ben yakalamış olmama rağmen hep son aşamada hata verdiğine göre ben de bu sistemin deneme amaçlı olduğuna kanaat getirdim. Çünkü genelde bir kaç saniyede bile düşen araç kayboluyor aka eğer yakalamayı başardıysam rezervasyonu ben yaparken başkasına zaten stok yok gösteriyor ama aracı bana da vermiyor bu sebeple ciddi bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum bu online sistemde
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.