Şimdi Ara

MERCEDES BENZ VANEO KULLANICILARI KULÜBÜ (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
878
Cevap
47
Favori
269.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mercedes Vaneo 1.7.cdi. teknik özellikler;
    Teknik özellikler:
    Mercedes-Benz - Vaneo - Vaneo (W414) - 1.7 CDI (91 Hp)
    Submodel Vaneo (W414)

    Power 91 hp
    Maksimum hız 162 (156) km/h
    100 km / h durma arası İvme 16 (14) sec
    Yakıt deposu hacmi 54 l
    üretim Yılı 2001-2006
    Coupe Minibüs Panelvan
    koltuk 5
    Boy 4190 mm.
    genişlik 1740 mm.
    yükseklik 1830 mm.
    Dingil 2900 mm.
    ön track 1525 mm.
    Back track 1475 mm.
    gövde minimum hacim 150 l
    gövde azami miktar 3000 l ı
    motor Pozisyon Açık, enine
    motor hacmi 1689 ccm
    Max güç 4200 Rpm
    Tork 180/1600 Nm
    Yakıt Sistemi dizel Commonrailı
    Türbin turbo kompresör
    gaz dağıtım mekanizması DOHC
    Pozisyon silindir Inlineı
    Silindir sayısı 4
    çap silindir 80 mm.
    İnme silindir içinde 84 mm.
    sıkıştırma oranı 19veri
    Number silindir başına valf 4
    Yakıt Tipi dizel
    Drive Açık
    Number Dişli (Otomatik Şanzıman) ve 5
    Number Dişli (mekanik şanzıman) ve 5
    ön süspansiyon amortismana tabi raf
    Arka süspansiyon Helisel yay
    Ön frenler Hava soğutmalı diskler
    Arka frenler Disc
    ABS evet
    direksiyon tipi Cremaillere
    Direksiyon hydraulicboosterv
    (Şehirde) Yakıt tüketimi 7.4 (8.4) L./100 km
    Yakıt tüketimi (şehir dışı) 5.1 (5.6) L./100 km
    Yakıt tüketimi (karma) 5.9 (6.6) L./100 km
    Ağırlık 1350 Kg
    Maksimum ağırlık 1980 Kg v
    Tire boyutu 185/60 R15
    @copyrıgt-autosport.germany.& bilalrx. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilalrx -- 16 Aralık 2011; 17:25:07 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asokrates

    slm bilarix bende yeni bir vaneo satın aldım ve bu konuda bilgilerini paylaşırmısın acaba.
    1- aracıma Arka bagaj şiltesi alacağım.
    2- OGS okutmak için nereye yapıştırmak gerek
    3-Bakımlarında hangi yağı kullanmalı ve şanzıman bakımında nelere dikkat etmeliyiz.
    4- S ve W tuşu çokmu gerekli
    Lütfen cevaplarsanız sevinirim.

    Devamlı takıp edemıyoz siteyı..işlerden malum...

    1- Arka bagaj şiltesi, servis veya çıkmacılarda/hurdacılarda bulabilirsin...
    2- OGS öncam dikiz civarında zayıfda olsa alıyor..yavaş geçmeli, ancak eniyisi ele alıp şöfor camdan az çıkarıp göstercen garantılısı bu.. :)
    3- 5/30-5/40 ideal olan yaglar... CDİ-Turbo dan dolayı yag çok önemlidir...
    4- S-W (S.Sport-max.1-3 vites arası çalışır-sport tuş yakıt artar... W:winter:düşük devir-.yağmur-çamur-kış- extra patınaj önleme/owerlock tuşu... yani çok gerekli... :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilalrx -- 16 Aralık 2011; 17:27:23 >




  • beyler mercedes bu araçında esp, yan perde havayastığını imal etmişmidir? bari mercedes yapmasın

    bu araç güzel gibi?

    http://meeurl.com/dd8f4d
  • beyler pazartesi bakıcaz araça, fiyat ve linkdeki araç nasıl
  • 2006 model 270.000 km de ambiante 1.7 dizel otomatik inci grisi servis bakımını yeni yaptırdım
    4 lastik 1 ay önce michelin olarak değiştirdim nokta kazası yok
    aracımı C200 2001 model ile değiştirmek istiyorum ya takas yapacağım yada satacağım
    araç bu km yi uzun yolda yapmıştır ev iş yeri günlük otobandan izmiri bilenler için söylüyorum sahilevleri kemalpaşa otobandan günlük zaten 180 km siz hesaplayın
    aracın kullanım klavuzu ve yedek anahtarı mevcuttur araca 28.000 tl istiyorum
    saygılarımla
  • Vaneolar 1.7.cdi. olanlar, modelle aynı fiyatta genelde satılıyor... (2004:24-25, 2006:26-27.gibi)... otomatikler biraz nazlı gibi, bakımını iyi yaptırmak takıp ettirmek gerekıyor... gerisi gayet iyi ticari-taksi nıtelikli araç yani,,, ben memnundum 2005.otm.vites masraf çıkarınca sattım... 2007.cady aldım, ama gözüm halen düz vites vanoşta yani.. 2005 üstü temiz düz vites bulursam takasa alabilirim...
  • Bilarix merhaba ,
    Sanırım sizin aracınız bende ,Bu konulardada bilginiz var sanırım müsait olursanız size bir kaç sorum olacak araç sizde iken klimada sıkıntı çıkarıyormu idi (bazen çalışıyor bazen çalışmıyor pratik yolu varmı ,Cam düğmelerinde söför tarafındakiler bantlı onu sizmi değiştirdiniz.Otomotik vites s W geçiş kitini si mi almıştınız. Hala otomobilde duruyor takma gereği duymadınız mı.kaput içinde mavi bir kablo var onu siz mi baypas ettiniz.
    Özellikle Amortisör değiştirmem gerek hangi marka kullanmalıyım (Teknik bilgilerde önler amortisör arka Helisel yay diyor.)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asokrates

    Bilarix merhaba ,
    Sanırım sizin aracınız bende ,Bu konulardada bilginiz var sanırım müsait olursanız size bir kaç sorum olacak araç sizde iken klimada sıkıntı çıkarıyormu idi (bazen çalışıyor bazen çalışmıyor pratik yolu varmı ,Cam düğmelerinde söför tarafındakiler bantlı onu sizmi değiştirdiniz.Otomotik vites s W geçiş kitini si mi almıştınız. Hala otomobilde duruyor takma gereği duymadınız mı.kaput içinde mavi bir kablo var onu siz mi baypas ettiniz.
    Özellikle Amortisör değiştirmem gerek hangi marka kullanmalıyım (Teknik bilgilerde önler amortisör arka Helisel yay diyor.)


    istanbula satmıştım sizde olabilir... klima otomatık ayarlı olması lazımdı bendeyken sorun yoktu... cam düğmeleri araç kapatılınca sunrufla beraber camlarda otomatık kapansın diye tadilat yapılmıştı... W_S kıtı aldım ancak düğmeyle alt kit arasında 0.5.cm.lik aktarıcı parçayı bulamadım öyle kaldı, benden önceki sahibinde bu şekilde satın almıştım ancak çok farketmıyor bu özellik şimdilik normal modda kullanılmış oluyor... S.spor tuşu araç hızlanıyor ama patiye düşme ve yaktı çok yakma oluyor... kaput içi mavi kablo tam hatırlamıyorum, far bölgesnde kızdırma bujısı otm.göst. ayarlayıcıyı iptal ettıkdi, panoda kızd.bujı fazla ışık yanık kalıyordu ve bu ayrı destek röleden takviye aldığı için bu röle kısmı bypass ettık, zararı yok... amortısörü orjınalle değiştirmek iyi olur.,merso özel servislerden-parçacıdan bilgi alırsanı ıyı olur, arkalar yay+amaortısor olmalı ve güzel uygulamadır, önler gibi, yukte aracı yumuşak esnetır amortısorlerı ve aracı korur. kasnaktan ıyıdır...bendeyken pek sorun yoktu... sadece turbo temizlik-bakım ve otm.vites ince bakım-ayar istıyordu... burda sakaryada iyi usta bulamayınca kaldıydı... başkaca ciddi sorunu yoktu... sonuçta mercedes yani... hayırlısı olsun...
    ..ayrıca ben dediğim gibi manuel vites vanoş.1.7. düşünüyorum halen ...acemi çocuklarım için ehliyet almaları için mecbur manuel alacağım... sağlam konforlu güzel araçtı yani... hayırlısı .... selamlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilalrx -- 5 Ocak 2012; 12:25:51 >





  • tüm vaneocu arkadaşlara selam
    benim vaneo ambiente 1.7cdi 2004
    şöyle bir sorun var.
    özellikle soğuk havalarda veya normal zamanda ilk çalıştırdıktan sonra klima kullanımında(motordan extra elektrik veya güç çekildiğinde)
    ilk çalıştırıp D veya R ye alınca eğer ayak frendeyse araba hareket etmeye zorluyor freni gevşetmezsen stop ediyor eğer frene basılı değil önün boşsa stop etmeden devam ediyosun fsakat bi şekilde durma veya duraklamak istediğinde yine stop ediyor bu işlemi en fazla 3 defa tekrarlıyor ve bidaha yapmıyor kısacası 8-10km gittikten sonra bidaha dursanda frenede bassan stop etmeden normal seyre devam.
    bu konuda bilgisi olan varsa yardım lütfen?
    bilgisayara bağlandığında ''transmisyon ön kumanda arızası(arıza ihmal edilebilir)'' ikazı veriyor.fakat bu konuda beni ne yetkili nede özel servis ikna edici bir cevap veremedi.şanzıman indirip bakmak lazım dediler.normal seyirde vites geçişlerinde herhangibi problem yok ekranda hiç bir zaman F ikazı almadım.
    mercedesin servis softwareni alıp teknik dökümanlarını inceledim.şanzıman içinde debriyaj görevini otomatik yapan bi hidroservo valf var benim arızamın bu parçayla ilgili olduğunu düşünüyorum.
    bilginiz varsa tamir veya fiyat konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

    diğer hertürlü vaneo konusunda geniş bilgim olduğunu düşünüyorum herkesin bilgim dahilinde yardımına hazırım.

    VANEOYU SEVİYORUM KİM NE DERSE DESİN! İÇİNDE TAVAN DÖŞEMESİ BİLE OLMAYAN SOKAK KEDİLERİYLE KIYASLAMAK ÇOK YANLIŞ.DOBLO KANGO CONNCT AYNI KATEGORİYE GİREMEZLER BİLE.




  • büyük ihtimal otm.vites şanzıman sisteminde ufak bir parçada sorun olmalı... şanzuman yagı-fitre değiştimi düzgün yapıldımı... buyuk olsa bilgisayar tam arıza gösterirdi... motor-turbo hava-yakıt sistem temizliği kontrolü yaptırdın mı, bazen lpg araçlar gıbı ayarsızlık yapabiliyorlar... vaneo lüks taksı vandır... diğreleri ticari van... caddy bıraz idare eder... sonuçta o da alman...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilalrx -- 9 Ocak 2012; 11:33:37 >
  • stanbula satmıştım sizde olabilir... klima otomatık ayarlı olması lazımdı bendeyken sorun yoktu... cam düğmeleri araç kapatılınca sunrufla beraber camlarda otomatık kapansın diye tadilat yapılmıştı... W_S kıtı aldım ancak düğmeyle alt kit arasında 0.5.cm.lik aktarıcı parçayı bulamadım öyle kaldı, benden önceki sahibinde bu şekilde satın almıştım ancak çok farketmıyor bu özellik şimdilik normal modda kullanılmış oluyor... S.spor tuşu araç hızlanıyor ama patiye düşme ve yaktı çok yakma oluyor... kaput içi mavi kablo tam hatırlamıyorum, far bölgesnde kızdırma bujısı otm.göst. ayarlayıcıyı iptal ettıkdi, panoda kızd.bujı fazla ışık yanık kalıyordu ve bu ayrı destek röleden takviye aldığı için bu röle kısmı bypass ettık, zararı yok... amortısörü orjınalle değiştirmek iyi olur.,merso özel servislerden-parçacıdan bilgi alırsanı ıyı olur, arkalar yay+amaortısor olmalı ve güzel uygulamadır, önler gibi, yukte aracı yumuşak esnetır amortısorlerı ve aracı korur. kasnaktan ıyıdır...bendeyken pek sorun yoktu... sadece turbo temizlik-bakım ve otm.vites ince bakım-ayar istıyordu... burda sakaryada iyi usta bulamayınca kaldıydı... başkaca ciddi sorunu yoktu... sonuçta mercedes yani... hayırlısı olsun...
    ..ayrıca ben dediğim gibi manuel vites vanoş.1.7. düşünüyorum halen ...acemi çocuklarım için ehliyet almaları için mecbur manuel alacağım... sağlam konforlu güzel araçtı yani... hayırlısı .... selamlar..


    Çok teşekkür ederim bilgileriniz için Bir kaç sorum daha olacaktı size kusura bakmazsanız.
    -SRS lambası yanıyor sürekli
    -Araç arka kapıda zaman zaman kasislerde çok fazla gıcırtı yapıyor sizde iken varmı idi önlemi ne olabilir.
    -Aracı cihaza bağlattığımda en son 140 000 kmde bakım yapılmış muhtemel sizde alırken bunun şanzıman ,triger(zincir sanırım) bakım zamanlarını sorgulamışsınızdır.Ha bide bunun yedek anahtarı var mı idi.?

    Siz araçtaki multi medya sistemini kullandınız mı hiç bloototh ,navigasyon ,tv bende navigasyon yüklü değil ve dğerleride randımanlı çalışmıyor bunları nasıl çözebilirim. iyi günler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asokrates

    Çok teşekkür ederim bilgileriniz için Bir kaç sorum daha olacaktı size kusura bakmazsanız.
    -SRS lambası yanıyor sürekli
    -Araç arka kapıda zaman zaman kasislerde çok fazla gıcırtı yapıyor sizde iken varmı idi önlemi ne olabilir.
    -Aracı cihaza bağlattığımda en son 140 000 kmde bakım yapılmış muhtemel sizde alırken bunun şanzıman ,triger(zincir sanırım) bakım zamanlarını sorgulamışsınızdır.Ha bide bunun yedek anahtarı var mı idi.?

    Siz araçtaki multi medya sistemini kullandınız mı hiç bloototh ,navigasyon ,tv bende navigasyon yüklü değil ve dğerleride randımanlı çalışmıyor bunları nasıl çözebilirim. iyi günler


    -SRS lambası, yolcu koltuğundaki sensör arızalı-(üstünde hafifi yolcu-çocuk var sanıyor.sensör flm halinde koltuk içinde, değişmesi lazım, önemli değil, haybeye masraf,sıkça arızlanan bır parça yani)
    -Arka kapı gıcırtısı arada bir bendede yapıyordu, fitillerden veya kapı ayarsızlığından olmalı, ben bır kere ayarlattım kestıydı, ama uzmanına ayarlat acaıp hassas çünkü...
    -Bakımları özel servislerde zamanında yaptırdım, araç bendeyken mekanık sorun yoktu... sadece turbo ve otm.vites ince bakım-ayar-temizlik istıyodu...burda ehil usta olmadığından pek elletmedimdi...
    -Yedek anahtar vardı, sipraişle getirttimdi, geldiği küçük laylon içinde muhafaza ettimdi, sadece anahtar metali-ufak siyah plastık saplı bişi/master yani... satıcıya sor ona vermiştim(güneşlikte-torpidoda olabılır)
    -Multi medya sistemi faal, kullanamadım çünkü içine yüklü SD card koymak lazımdı, burda gerek olmadığından almadımdı, arka bağlantı kaploları yeri dar olduğundan temassızlık-şase yapabılıyor, kontrol ettır, bilen birine ayarlattır, tv felan çalışıyodu, ayarlar karışmış olabılır... ciddi sorun yoktu, düzelir yani...
    selamlar....




  • Çok teşekür ederim Bilarix.
    SRs için film tozlanmış olabilir dediler.
    Sizde iken arka ve ön park sensörleri aktifmi idi. Bende söle bir durum söz konusu sanırım ön sensörlerden birinde temassızlık var ,acak yağmur yağdığı zaman sanırım ıslanıp iletkenlik sağlıyor ön sensör çalışıyor.
    arka çalışmıyor halen.
    size klimayı detaylı soramamıştım.ben yaz günü ara ara çalıştırıyodum hatta bası kademelerde sanırım 3 olmalı sanki hiç üflemi gibiydi.bende ya birde yada 4 te çalıştırıyodum.
    siz zaman ayarlı diyince bu yaklaşık olarak kaç dakika acaba bana en az 7 -8 dk gibi geliyor.
    ayrıca çalışmayana kadarda emin olamıyosunuz. Bunu için tuştaki kırmızı ışıkmı yanmalı. geçen servise gittiğğmde onlarda çalıştıramamıştı.birde klima düğmesinin sağında bir düğme var oda araç içi hava sirkülasyonu mu yoksa aaç içi hava tahliyesi için mi.
    -ayrıca kışın araç içini ıtımayı klimadan nasıl yapabilirim.motor sıcağını kullanmak istemiyorum.
    çok sağolun teşekkür ederim tekrardan iyi günler
    -Birde almış olduğunuz yedek anahtarı nereden ve kaç tl ye satın almıştınız. iyi günler




  • bilalrx kardeşim haklısın küçük kavrama işini yapan ya servo var yada elektro hidrolik bi ünite var arıza ondan ama belki birinin başına gelmiştir diye soruyorum.
    diğer türlü şanzıman yağ ve filtrede hiç bir problem yok.90binde değişti.128 bin şimdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asokrates

    Çok teşekür ederim Bilarix.
    SRs için film tozlanmış olabilir dediler.
    Sizde iken arka ve ön park sensörleri aktifmi idi. Bende söle bir durum söz konusu sanırım ön sensörlerden birinde temassızlık var ,acak yağmur yağdığı zaman sanırım ıslanıp iletkenlik sağlıyor ön sensör çalışıyor.
    arka çalışmıyor halen.
    size klimayı detaylı soramamıştım.ben yaz günü ara ara çalıştırıyodum hatta bası kademelerde sanırım 3 olmalı sanki hiç üflemi gibiydi.bende ya birde yada 4 te çalıştırıyodum.
    siz zaman ayarlı diyince bu yaklaşık olarak kaç dakika acaba bana en az 7 -8 dk gibi geliyor.
    ayrıca çalışmayana kadarda emin olamıyosunuz. Bunu için tuştaki kırmızı ışıkmı yanmalı. geçen servise gittiğğmde onlarda çalıştıramamıştı.birde klima düğmesinin sağında bir düğme var oda araç içi hava sirkülasyonu mu yoksa aaç içi hava tahliyesi için mi.
    -ayrıca kışın araç içini ıtımayı klimadan nasıl yapabilirim.motor sıcağını kullanmak istemiyorum.
    çok sağolun teşekkür ederim tekrardan iyi günler
    -Birde almış olduğunuz yedek anahtarı nereden ve kaç tl ye satın almıştınız. iyi günler


    -Park sensör önler aktıftı, arka soldan 2 nolu göz galiba arızaya geçmişti, yıkamacının denyoluğundan... dibine tutmuş basınçlı suyu, oda içine girmiş, şaselemiş olmalı... korumaya alıp devre dışı kalıp, ıkaz sesi veiyodu arada bır, bende kapatoyodum o zaman düğmeden... sade o gözü muadille değişebilir, bilen ustaya yaptırırsın...
    -klıma fan motorunda toz veya dişlerde temassızlık olabılır, temızlık-bakımla hallolur, bende çalışması fena değildi... bu tıp anlayan servıse gıtmelisin, ağır araç merso sevısı tam anlamıyor... iyi bır merso özel servıs bul hallederler... yan düğme tam hatırlamıyom, iksinden biridir fonksıyon...
    -klıma açıkken sıcakta motor+klıma devreye girmesi lazım... bu şekılde denemedim araştırmadım ...
    -Anahtar yedeği, burda özel merso servis istanbuldan getırttı, ruhsat fotokopısı ve dilekçe aldılardı, 120.tl.(kumandasız-çıplak anahtar) ... şimdi olsun 150.tl... araştır, aldırırsın.. ancak eskısını bulmaya bak, haybeye uğreaşmazsın...
    ...... hayırlı günler.....




  • selam 2006 otomatik dizel
    araç birkaç gündür stop ettiğim yerlerde bakıyorum yağ kaçırıyor yere damlıyor hatta tampon altını nerdeyse bu yağ kaplamış
    ilginçtir stopta yağ damlatıyor çalışınca su damlatıyor sorun krank keçesi olabilir mi birde yağına bakıyorum eksiltme yok belkide yeni hemen fark ettiğim içinmidir
    bu sorunla karşılaşanlar varmı var ise kaça mal oldu yazarsanız sevinirim
    gerçi ben rahat edemem yarın ilk iş servise gitmek olur
    gidince burdan sizlerede bilgi veririm
    iyi geceler
  • tekrar merhabalar
    şimdi servisten geliyorum
    kaçak yağ değilmiş mazot pompasından geliyormuş
    200 tl veya 600 tl arası bişi dediler aracı bıraktım bu fiyatlar normalmidir bilgisi olan var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkanfiliz156

    tekrar merhabalar
    şimdi servisten geliyorum
    kaçak yağ değilmiş mazot pompasından geliyormuş
    200 tl veya 600 tl arası bişi dediler aracı bıraktım bu fiyatlar normalmidir bilgisi olan var mı ?

    Aynı sorun bende de var. Tamponun orası kararıyor zaman zaman ben de yağ olduğunu zannediyordum muhtemelen mazot pompasından kaynaklanıyor. Hatta bu durum arabamın son zamanlarda çok mazot yakmasını da açıklıyor. Ben de fırsatını bulup ustama gitsem iyi olacak. Onların vereceği fiyata göre size bilgi verebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kendinibil

    quote:

    Orijinalden alıntı: erkanfiliz156

    tekrar merhabalar
    şimdi servisten geliyorum
    kaçak yağ değilmiş mazot pompasından geliyormuş
    200 tl veya 600 tl arası bişi dediler aracı bıraktım bu fiyatlar normalmidir bilgisi olan var mı ?

    Aynı sorun bende de var. Tamponun orası kararıyor zaman zaman ben de yağ olduğunu zannediyordum muhtemelen mazot pompasından kaynaklanıyor. Hatta bu durum arabamın son zamanlarda çok mazot yakmasını da açıklıyor. Ben de fırsatını bulup ustama gitsem iyi olacak. Onların vereceği fiyata göre size bilgi verebilirim.

    Geçende aracım V kayışını kopardı. Koparma nedeni tamamen servisin kontrol etmemesinden kaynaklı zamanında değişmemesidir. Neyse, bu parçaları değiştirirken aracın altına doğru gelen bir yağ ve mazot sızıntısını farkettim. Sonra ustamla bunu araştırmaya başladık ve hemen yukarıdaki mazot pompasından geldiğini farkettik. Mazot pompasını söktük ve pompacıya götürdük. Bütün conları değiştirildi ve bakımı yapıldı. Pompa ustası 150 tl aldı. Ben kayışların ve gergilerin değişmesine komple 400 tl verdim. O arada pompa için kaç tl işçilik yazdı sormadım. Olsun olsunda 50 tl olsun. YAni toplamda pompanızın elden geçirilmesi 200-250 tl arasında tutar eğer başka bir arızası yoksa.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dessertrose


    tüm vaneocu arkadaşlara selam
    benim vaneo ambiente 1.7cdi 2004
    şöyle bir sorun var.
    özellikle soğuk havalarda veya normal zamanda ilk çalıştırdıktan sonra klima kullanımında(motordan extra elektrik veya güç çekildiğinde)
    ilk çalıştırıp D veya R ye alınca eğer ayak frendeyse araba hareket etmeye zorluyor freni gevşetmezsen stop ediyor eğer frene basılı değil önün boşsa stop etmeden devam ediyosun fsakat bi şekilde durma veya duraklamak istediğinde yine stop ediyor bu işlemi en fazla 3 defa tekrarlıyor ve bidaha yapmıyor kısacası 8-10km gittikten sonra bidaha dursanda frenede bassan stop etmeden normal seyre devam.
    bu konuda bilgisi olan varsa yardım lütfen?
    bilgisayara bağlandığında ''transmisyon ön kumanda arızası(arıza ihmal edilebilir)'' ikazı veriyor.fakat bu konuda beni ne yetkili nede özel servis ikna edici bir cevap veremedi.şanzıman indirip bakmak lazım dediler.normal seyirde vites geçişlerinde herhangibi problem yok ekranda hiç bir zaman F ikazı almadım.
    mercedesin servis softwareni alıp teknik dökümanlarını inceledim.şanzıman içinde debriyaj görevini otomatik yapan bi hidroservo valf var benim arızamın bu parçayla ilgili olduğunu düşünüyorum.
    bilginiz varsa tamir veya fiyat konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

    diğer hertürlü vaneo konusunda geniş bilgim olduğunu düşünüyorum herkesin bilgim dahilinde yardımına hazırım.

    VANEOYU SEVİYORUM KİM NE DERSE DESİN! İÇİNDE TAVAN DÖŞEMESİ BİLE OLMAYAN SOKAK KEDİLERİYLE KIYASLAMAK ÇOK YANLIŞ.DOBLO KANGO CONNCT AYNI KATEGORİYE GİREMEZLER BİLE.

    Şanzıman kartı sorunu bu. Vaneolarda genelde şanzuman kartı sorunu vardır. Zaman zaman karmaşıklık yaratır veya araç ısınına kadar sıkıntı yaratır. Kısacası bozulmaya başlamış. Tamamen bozulsa bile şanzumanı kullanabilirsiniz ama vuruntulu vites geçileri ve arada sırada stop etme sorunuyla karşılaşırsınız. Şanzıman kartı tek olarak satılmıyor. Bütün şanzıman beyniyle beraber satılıyor ve fiyatı 4000 tl civarında ama sadece kartı 2000 tl ye alma şansınız olabilir araştırıp bulursanız. İnşallah değildir ama anlattığınız sorunlar bunu gösteriyor.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.