Şimdi Ara

Mercedes c200 d 1.6 dizel 160 bg (kendi motoruymuş) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
5.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 2.0 dizelin vereceği tad 1.6 ile aynı olmaz arkadaşlar kendim 1.6 dizel motorlu araç sahibiyim arkadaşımın 2,0 cdti insigniasını kullandım arada dağ gibi fark var.
  • Yeni 3 serisi dizel 70 bin euro civarı gelecekmiş. Dolu dendi ama ne kadar dolu olur bir fikrim yok.
  • C200 4 matic yarı hibrid benzinliyi kullandım, aksaklığı bu emisyon kurbanı çorba 48v elektrik kombinasyonun gecikmesi ve ağır 4 çeker sistemi idi. 1.6lt 160hp Mercedes dizeli arkadan itiş haliyle harika bir otomobil. Çok pahalı, 320d parası verilirmi bilemem ama düşünen varsa kesinlikle test sürüşü yapsın, yoldaki akıcılığı sürüş kalitesi ile gerçek Mercedes olmuş C serisi, F30 hikaye tam alınacak zamanı şu an.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alcohol06

    C200 4 matic yarı hibrid benzinliyi kullandım, aksaklığı bu emisyon kurbanı çorba 48v elektrik kombinasyonun gecikmesi ve ağır 4 çeker sistemi idi. 1.6lt 160hp Mercedes dizeli arkadan itiş haliyle harika bir otomobil. Çok pahalı, 320d parası verilirmi bilemem ama düşünen varsa kesinlikle test sürüşü yapsın, yoldaki akıcılığı sürüş kalitesi ile gerçek Mercedes olmuş C serisi, F30 hikaye tam alınacak zamanı şu an.
    C200 4 matic in testine gitmiştim ankara kolumanda hatta ayni gün 3.18 ide test ettim aradaki farki daha iyi anlamak için dediginiz gibi araç 182 hp gibi değil fakat gaz tepkisi cok iyi turbo lag falan yok 3.18 den cok çok iyi bu konuda ama 3.20 i gibi kopup uzamıyor elektrikli motor epey azaltmış turbo boşluğunu fakat 1.6 160 hp lik dizel makinanin ben daha iyi gidecegini sanmiyorum belki his olarak öyle olsada en fazla kafa kafaya giderler agirlik farkindan dolayi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SuperchargerrEgeaa

    3.20d’ci tayfa fena üzülecek

    E46 daki 3.20d kullanıcıları bile zor üzülürken E90 itibarıyla gelen 163 lük motor dahil hiçbir 3.20d kullanıcısı üzülmez.Güncel F30 da 2.0 190 ps motor bulunuyorken zaten imkansız böyle birşey,3.18d deki 150 hp motorda hacimden dolayı muhtemelen baş eder bu motorla.
  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    Aynı arabayı kullanmışızdır, ben arabayı sporta almayı unuttum malesef zaten sevmiyorum bu tarz sürüş modlarını, unutuyorum sürekli. Standart modda çok gecikmeli cevap veriyordu araba sanki mümkün olduğunca elektrikli motora yaslanmak istiyor da piller boşalmış işe yaramıyor gibi geldi. Tamgaz verince 1 saniye bekleyip öne atlıyor. Şanzıman çok hızlı aslında da mild hybrid paketinde bir uyumsuzluk var sanki.

    Dizelde karmaşa az, 4 çekiş yok arkadan itiş, klasik dizel motor var ve ağırlık daha düşük. Daha hızlı olur mu bilmem ama basitlik iyidir.
  • Şu mercedes audi vs alıp da yakıt vergi hesabı yapanları da anlamak pek bi zor .365 bin vermişsin benim araba az yakıyor diye kahvede hava mi atacan ?

    1.6 motor benzinli turbo araçlarla aynı performansa sahip .Amaç performans ise git onu al.Honda rs diye bir makine var bundan hızlı ve 220 bin lira daha ucuz.

    Mercedes düşünen adam 1.6 motorluk arabaya binmez .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Mercedesin bu yaptığı hamle açıkçası bana saçma geldi biraz,ellerinde ne güzel 2.2,2.0 dizel üniteler dururken böyle bir atraksiyona neden girdiğini anlayamadım.Sanırım emisyondan dolayı,ama çözüm bence downsizing olmamalıydı.Dediğiniz gibi eski dizel motorları soluklu motorlardı,bu yeni motor bu kadar güç çıkışı alındığı için muhtemelen o kadar da ekonomik olmayacak,eskiye göre de (2.2 CDI) uzun ömürlü olmayacal bence.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.