Şimdi Ara

Mercedes, Çinli firmalara uygulanan verginin düşürülmesini istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mercedes, Çinli firmalara uygulanan verginin düşürülmesini istiyor
    Mercedes-Benz'in patronu Ola Källenius, Avrupa'nın Çin'den ithal edilen elektrikli araçlara yönelik gümrük vergilerini düşürmesi gerektiğini, artan rekabetin Avrupalı ​​markaları daha iyi araçlar üretmeye zorlayacağına inanıyor.



    Källenius, Avrupa Komisyonu'nun Çinli elektrikli araçlara yönelik ithalat vergilerini artırmayı düşündüğü bir dönemde Financial Times ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda bu sözleri sarfetti. Çinli firmaların Avrupa'ya ihracat yapmasının rekabetin doğal bir aşaması olduğunu, daha iyi ürünlerle ve daha iyi teknolojiyle cevap verilmesi gerektiğini belirtti. Källenius, "Piyasa ekonomisi budur. Rekabetin ortaya çıkmasına izin verin." dedi.



    Ayrıca Bkz.Volvo, elektrikli araçların şarj hızını sadece yazılımla yüzde 30 artıracak



    Avrupa, Çinli elektrikli araçlara %10 gümrük vergisi uyguluyor



    Mevcut durumda, Çinli elektrikli araçlar Avrupa'ya ithal edildiğinde %10'luk bir gümrük vergisiyle karşı karşıya kalırken, Avrupalı ​​otomobil üreticileri Çin'e ihracat yaparken %15'lik bir gümrük vergisi ödüyor. Stellantis ve Renault gibi şirketler, Çinli elektrikli araçlarının oluşturduğu tehdit konusunda açık sözlü olsalar da Källenius, Mercedes'in bu vergilendirmeyi istemediğini söyledi:



    "Biz şirketler olarak koruma istemiyoruz ve en iyi Çinli şirketlerin de koruma istemediğine inanıyorum. Onlar da herkes gibi dünyada rekabet etmek istiyor. Piyasaların açılması, özellikle ekonomi harikası Çin'de zenginliğin artmasına yol açarak yüz milyonlarca insanı yoksulluktan kurtardı. Eğer korumacılığın uzun vadeli başarı getirdiğine inanıyorsak, tarih bize bunun böyle olmadığını gösteriyor."



    Mercedes'in Çin ile güçlü bağı var



    Mercedes gibi Alman otomobil üreticilerinin yöneticileri, Avrupa Komisyonu'nun yeni tarifeler uygulaması durumunda Çin'den gelecek misillemelerden muhtemelen korkuyorlar. Böyle bir durum, tüm otomobil satışlarının üçte birinden fazlası Çin'de gerçekleşen Mercedes'e zarar verebilir. Geely ve SAIC de Mercedes hisselerin beşte birine sahip, dolayısıyla ülkeyle güçlü bağları var. 




    Kaynak:https://www.carscoops.com/2024/03/mercedes-boss-pleads-with-eu-to-reduce-tariffs-on-chinese-evs/







  • Kesin Mercedes'in bir çıkarı vardir yoksa rekabet falan hikaye
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Avrupa araçlarının en büyük pazarı halen faha çin. Çine tarife uygularlarsa firmalar batar.

    Bunun yanı sıra çinli firmalarla 50 yıldan beri ortaklıkları var. Tüm firmaların çinde fabrikası var. BYD nin ortakları amerikalı sermaye şirketleri. Mercedesinde %10 hissesi çinli BAIC de, bir kısmı da katarda.
  • Avrupa, Çinli elektrikli araçlara %10 gümrük vergisi uyguluyor. bizde % 100 artı %40 gümrük vergisi var.
  • Avrupalı bile Çinliye yatırım yaparken bizim gibi sömürgeler Avrupa efendisine yaranabilmek için vergi üstüne vergi uyguluyor Çinliye

    Önüne gelen her fırsatı tepmede biz Türklerin üstüne yok çok şükür :) :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 13 Mart 2024; 22:10:13 >
  • Çin’den alınan fazladan %5 vergi zaten sadece işçilik maliyetine gidiyordur Mercedes, Çinli firmalara uygulanan verginin düşürülmesini istiyor 

    Avrupalı vs. Çin’deki şartlarla nereye baş edecek başka türlü? İşçi güvenliği yok, maaşlar dip, hükümet desteği desen devasa para var.

  • Tuzları kuru zaten bunların, Almanlar 200 yıl önce kendi arabalarını yaparken, Çinliler yada genel olarak Avrupa dışında olanlar teknolojiden bihaberdi. Şimdi Çin devleti tüm imkanlarıyla Çin sanayisini destekliyor fakat Almanya öyle yapmıyor. Vergilendirme eşit olsa bile hiçbir zaman şartlar eşit olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1BilimAdamı -- 13 Mart 2024; 22:41:27 >
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt
    biz değil bop eşbaşkanı tepiyor. çin'le ilişkileri geliştirip doğu Türkistan da kurtuabilir.Ama adamın siyaseti "canım kardeşim" olunca hiç bir güvence yok. Canım kardeşim deddiği herkese kazık attı.
  • Onlarıın mersedesi varsaaa bizim dee serçedesimiz vaar.
  • kendilerine güvendiklerini göstermek istiyorlar ya da gerçekten kalite olarak daha iyi oldukları için kendilerine çok güveniyorlar ve daha düşük kalitedeki firmaları zor durumda bırakmak istiyorlar.

  • Bizde de tam tersi oluyor 😂 herhalde bu defa almanlar çin’den çalacak
  • Bizde ise Vestel'in isteğiyle telefonlara ek vergi getirilmişti. Vizyon farkı çok fazla gerçekten. Yabancı malları engelledikçe yerli firmaların rekabet edeceği ürünleri vatandaşın ulaşmasını engelleyince kendi ucuz ürünlerinin çok iyi olduğunu göreceklerini zannediyorlar.
  • Mercedes'in rahat konuşması normal, onların hitap ettiği pazar premium pazar. Premium pazarda kimse Çinli araba almaz. Ama Renault, Peugeot, VW... çinlilerden korkuyor. Çünkü çinliler gelince direk orta halli araç üreten bu firmaların pazar paylarını alacak. YAni Mercedes'in tuzu koru ondan ahkam kesiyor.
  • Gerçekten de rekabet gayretli firmaları inovasyona zorlar. Set çekmek ancak ahmakların işinir.
    Amaaaaaa...
    Bu çakal karlos Mercedes elektrikli geçişinde diğer avrupalı firmaların önünde olduğu için onları batırmak adına söylemiş de olabilir.
  • Bunun gibi tiplere anlayamazsın çin in ne olduğunu, Mercedes'in tuzunun kuru olduğunu falan,hala çıkmış Çin'e vergiyi kaldırın doğu Türkistan kurtulur falan diyorlar adamlar ya 

    @doruhüso

    @fotifoti




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 14 Mart 2024; 10:45:53 >
  • Mercom çok haklı. Hele ki özellikle uygulanan saçma sapan vergi sisteminin haddi hesabı yok hiçbir ülkede böyle uygulanan saçma sapan vergi sistemi yoktur. Rekabet her zaman tüketiciye yarar Mercedes doğru yoldasın doğru bildiğin yoldan asla şaşmayacaksın. Mercedes 100 yılı aşkın süredir otomobil üretiyor ve piyasayı doğru okuyor. Boşuna dünyanın en eski ve en köklü prestijli markası Mercedes değil bunu her defasında bir kez daha ortaya koyuyor tebrikler MERCEDES-BENZ! Mercedes'in bu davranışı diğer tüm markalara da örnek olur
  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Mükemmelsin ama tuzu kuru olan bile Çinliye yatırım yapıyor farkındasın dimi

    Yine biz "süper über zeki" bir ülke olarak o "Çinliye yatırım yapan Avrupalı'nın" zayıf olanlarının gtünü kurtarmak için uydurduğu yasaları onlardan daha vahşi uyguluyoruz bunun da farkındasın dimi :)


    Uygur özerk bölgesi için 2 seçeneğin var


    1) Karşı kutup olarak müdahale etmek.

    Askeri müdahalede %100 yeniliriz.

    Ekonomik müdahalede Abd ve İngiltere bile baş edemiyor (ki kaybedecekler bu mücadeleyi) açlıktan ağzı kokan biz mi müdahalede bulunacağız, naapçaz "domates satmirem hoh" mı dicez :)

    Uygur bölgesinde karşılıklık çıkartsak zaten 80 yılından beri uygulanan yöntem bu. Abd ve İngiltere eliyle Pakistan ve Afganistan'dan ihrac ettiğimiz dinci örgütlerle deniyoruz bunu.

    Güncel kültürü dine karşı olan Çin'i, din ile sınayacabileceğini sanmak yine über süper zeka ister, bu zeka da Abd ve İngiltere gibi aptal ülkelerde olur zaten. (Tabi amacın ortaya çıkacak çatışmadan oradaki halkın çekeceği acıyı umursamadan kamuoyu uydurmaksa on numara çalışır bak. Son Ukraynalı'ya kadar sloganının aynısını son Türk'e kadar diye uygularsınız artık orada. Nasıl olsa sizin çocuklarınız ölmüyor tabi)


    2) Çin' in ticaret yollarından biri o Türk bölgesinden çıkmak zorunda. Bu yolun bir ucu da Türkiye'den geçiyor

    Türk devletler teşkilatı üzerinden bu işe ticari olarak yaklaşsan ve geleceğin potansiyel süper gücünü tek başına yükselmesini engelleyip Abd'nin rüzgarını yöneten İngiltere benzeri bir Türk Devletleri Teşkilatı'nın baş ülkesi olsan nasıl olur. Bölgenin sorunlarını böyle çözebilme ihtimalin ne hikmetse daha yüksek, Allah Allah nşye ki acaba :)



    Sen şimdi inanmazsın ama bu gün Abd'nin kankası olan İngiltere ve yahudi parası, Çin'in de en büyük kankası

    İngiltere ebesinin nikahından kalkıp Çin ile ortak yürüyecek ama Çin ile aynı coğrafyanın insanı olan biz Türk'ler, Moğol ve Timur dönemlerindeki gibi ticaretin koruyucusu rolünü oynayamayacağız öyle mi. Oldu gözlerimiz doldu :)


    Biri de çıkıp şunu demiyor: Ulan ebesinin nikahından ve Çin ile en karşı kutuptaki yahudi ve İngiliz gidiyor Çin ile ortak olup finansını ve ticaretinin güvenliğini ben sağlayayım diyor.

    Ama Çin'den Avrupaya yol boyu komple Türk olan topraklar Çin ile asla iş yapamasın, hep kedi köpek gibi didişsin diyor.

    Bu cehaleti de birileri duygu sömürüsü ile pazarlıyor 30 yıldır

    Yedik yaa valla yedik bu propagandaları.

    Yarın Çin'e savaş açıyoruz, yeter ki sizlerin gönlü olsun :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 14 Mart 2024; 15:29:54 >




  • Senin gibilerin de anlamadığı o zaten. Sorun cinle ticaret yapılması değil, Çin'in tüm piyasayı ele geçirmek istemesi
    Ona da kimse müsade etmez
  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Eeee bundan bize ne

    Kim daha ucuz ve kaliteli ise o kazansın

    Niye kendimi Avrupalıya düdükleteyim

    Düne kadar serbest piyasa savunanlar bu gün serbest pşyasa karşıtı oldu. Çin bile bunlardan daha az komünist :)

  • doruhüso D kullanıcısına yanıt

    Yine anlamamışsin, Avrupa senin ticaret ortağın ve o sana mal sattığı gibi sende ona satıyorsun.

    Çin ise denge gütmeden ben mali yollarım ve satarım diyor.

    Ticaret hacmin ortada AB ülkeleri ile.Cin ile de ortada.

    Senin gibi komedyenlerin düşündüğü gibi yürümüyor o işler

    Neymiş,devlet desteğiyle araba üreten çin ucuzmuş kaliteliymis piyasayı ele geçirsinmiş o kazansinmis

    Yemin ediyorum hayvanat bahçesindeki şempanzelere izletsen gülmekten ağaçtan düşerler Mercedes, Çinli firmalara uygulanan verginin düşürülmesini istiyor 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.