Şimdi Ara

Mercedes E200 2010 Bir Bakım Hikayesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mercedes Benz E200 2010 Model Şasi W212

    Yurtdışından gelen bu aracın emanet olarak tamir ettirmem için bana teslim edildi. Esasında bu kadar lüks bir aracı ilk defa bu kadar uzun soluklu fırsatını yakaladığım için öncelikle kendimi şanslı hissediyordum. Anahtarı avuçlarımın içine bıraktı ne gerekiyorsa yaptır dedi. Bundan sonra edindiğim tecrübeyi sizlerle kısaca paylaşmak istiyorum. Cuma günü bodozlama Atatürk sanayi sitesi 2. Kısıma bir Mercedes özel servisi gittik. Araç yabancı plaka olduğundan eller ovuşturulmaya başlandı. Akabinde lastikler değişecek v.s v.s bütün moral sıfır oldu. Buradan koşar adım kaçtık haliyle Motorundan pat pat diye sesler gelmekteydi buna neden olabilecek şeyin ne olduğunu merak ediyorduk.

    Patronlarımın araçları lüks model Mercedes bunların bakımlarını Atatürk sanayi sitesinde yapıldığını bildiğimden patronumdan ustasıyla ilgili iletişim bilgisi aldım. Geçtiğimiz cumartesi günü aracı birazdan bahsi geçecek yere götürdüm. Aracın arızalı parçaları tespit edildi buna göre Motor kulağı, şanzıman kulağında sorun olduğu sonucuna varıldı. Parçaları internetten araştırmaya koyuldum bu esnada W212 olan şasi numarasının aslında devamında söylemek gerektiği oldu nedeni farklılık gösterebiliyormuş.
    Bu takoz diye tabir edebileceğim parçaların sorunlarını araç lift kaldırılıp sökülürken bende elimi bulaştırdım incelemeye koyuldum usta sağ olsun anlatıyor aynı zamanda parçaları değiştiriyordu. Normalde ilk anlarda biraz çekindim ustanın işine karışmak elbette olmazdı. Ancak usta durumu anlayarak yardımcısı ile beraber hem sohbet ediyoruz hem de yardım ediyorum. Ellerim yağa bulaştı ilk etapta biraz zorlanıyorsunuz ancak alışıyorsunuz keyif alıyorsunuz.
    Parçaların fiyatlarını öğrendim birkaç yerden fiyat aldım Mertak Cevizlibağ’da Şasi numarasını verdim parça fiyatlarını aldım.

    Motor kulağı Mertak 320 TL çifti
    Şanzuman Kulağı Mertak / 65 TL ‘ye var dedi birde 130TL ‘ye
    Panjur arması 55TL ile 50 TL arası
    İşçilik olarak 150 TL ödedim helal hoş olsun.

    Bunun haricinde sol dikiş aynasını içerisindeki led lamba arızalı idi. Bunu dikiz aynası kapağı ile birlikte değiştirmek gerekiyormuş birde boya işi var ki içler açısı 430 TL Mercanlardan fiyat aldım. Ancak olayın güzel yanı bunu sadece içindeki LED lamba sökülüp değişiyor. Bitek ellerinde kalan sol dikiz aynası için LED lambayı 100 TL aldım. Usta ile bir güzel 2 vida söküp değiştirdik.
    Ben bu tamircilerden normalde hep korkarım ancak bu İsmail abimiz ve Rafet abimiz sağ olsunlar öyle yardımcı oldular ki bende sizlerle paylaşmak istedim. Normalde bir çoğumuzun özel servislerden dolayı canımız yanmıştır. Bu sebepten dolayı 5 vakit namaz kılan bir insanın kul hakkı yiyemeyeceğini düşünürsek oldukça mantıklı geliyor neticede Allah’tan korkar. Uzattığım farkındayım bir çok yerde imla hatası yaptıysam da bazı yerlerde yaşadığım bu tecrübeyi kelimelere dökmekte zorlandıysam da yine de sizlerle bunu paylaşmak istedim.

    Belki de reklam yaptığımı düşüneceksiniz orasını bilemiyorum ancak lüks arabası olanların aradığı bir şey diye düşündüm.
    Hilal Otomotiv /İsmail Usta
    Atatürk Oto Sanayi Sitesi 1. Kısım 43 Sokak No:111 Maslak / ISTANBUL 0212 346 27 21







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.