Şimdi Ara

Mercedes, elektrikli araçlarda geri adım attı: İçten yanmalı modellere devam (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt

    sorun araci üretmek degil,her yere sarj istasyonu kuracaksin ve sarjlarida en az 5 dakikaya indireceksinki icten yanmali aracla rekabet ed,oyle hizli sarj sistemi daha yok,birde o istasyonlar maliyetli,hazir kurulu sistemi terketmez kimse.

    Gecmisten bir animsatma,1900 lü yillarda,her ülkede telefon kablolari döseniyor Bell in telefonu bulmasiyla,ama sonra biri havadan yayinli telefonu buluyor,ülkeler diyor bu kablolarin parasini kim ödüyecek ve böylelikle bugünkü ceb telefonlari malesef o yillarda rafa kaldiriliyor,elektrikli arabalarda ayni olay,5 dakikada sarj edecek sistem daha bulunmadi ve sarj istasyonu alt yapisida yok,suan kimse 30 dakika sarj etmesi icin 3 veya 4 saat sirada beklemez,tesla dan önce fisker baslatti,cinlilere bile götürdü,kimse ilgi duymadi,tesla elindeki sermaye ile basladi üretime ama halen kar ettigi yok teslanin,umdugu sey,ben baslatayim belki diger arac üreticileride baslar sandi,icten yanmali arac üreticileri tesladan bin kat daha iyisini yapar elektrikli aracin ama sarj istasyonlarina neden yatirim yapsinlar birak petrol sirketleri hic yanasmaz o ise :))).bunu idrak edemiyor bazi elektrik araba hastasi arkadaslar.

    Cin ucuzada verse kendi pazarlarini yok etmezler,dünyada monopolye izin vermez hic bir ülke,koskoca standart oil dünyanin %60 petrolunu üretiyordu onu bile parcalara böldüler birak cin arabalarini ülkelerine doldursunlar,tabiki her ülke kendi cikarini düsünür,sonucta her ülkenin iscileri var fabrikalarda calisan,cinliler icin iscileri issizmi biraksinlar avrupada...

    1.6milyar nufusu olan cin,püazar arayisinda elektrikli araba icin,yatirimini cin halki icin yapmis ama avrupadaki hic bir devlet icten yanmali fabrikalarda iscilerin issiz kalmasini istemez,ne zaman avrupa tam olarak elektrikli araca gecer ozaman degisir,suan cin kendi halkinin menfati icin üretiyor onada kimse izin vermez,elektrikli araclarda yakinda rafa kaldirilir,eger icten yanmali arac üreticileri halen bir takim teknolojik sistemler gelistiriyorsa demekki icten yanmali motorun ömrü daha bitmedi..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 23 Şubat 2024; 23:45:54 >




  • Zaten mantıksız bir süreçti. Dizel yasaklanmalı. Benzin hibrit araçlar ile devam edilmeliydi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • thyr1234 kullanıcısına yanıt

    zaten 2020 den berli avrupada plugin hibritler vardi ama türkiyede yoktu,sagolsun karadenizde bulunan gazla,gazlandik :)))

    Avrupadaki haberleri okuyorum,elektrik furyasi avrupada son bulmus,alanlarin dili yanmis,hepsi elinden cikariyormus birde saatlerce sarj istasyonunda siraya gecib beklemekten sinir krizine girmisler...

  • Her sabah ciğerlere pis havayı çekmeye devam.



    Tabi gençler bilmez eskiden sabahları kalorifer kömürünün pisliği çökerdi şehrin havası zehir gibi olurdu şimdide araç gazlarının pis kokusu çöküyor.



    Gaza basınca vututuuttuut diyo elektrikli oyuncak diyen zihniyete araç satamamaktan korktular anlaşılan.



    Sonra çin niye yükselişte, vizyonsuzluğa bakarmısın.. Geri kalmış zihniyete araç satmaya devam..



    Neyse temiz hava falan boş qardaŞhım vututututut.(!)

  • Devam et merso devam et, gidişat sonun olmasa da bir deri bir kemil halde kalmanı ve birleşme haberini okumayı dört gözle bekliyorum.

  • Plug in hibrit araçlara devam edin.

  • Elektrikli parlak bir gelecek vaad ediyor mu ki avantajı varsa dezavantajı da var. Daha batarya teknolojisi bile olgunlaşmamış. Mercedes bunca yıllık içten yanmalı yatırımını devam ettiremediği gibi bir de kuyuya atlar gibi elektrikli trenine aniden mi binecekti. İyi olmuş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    yarin elektrik yetmezse,araban icin,nükleer central kurarlar,gazdan zehirlenmez belki nukleer atiktan zehirlenirsin nede olsa elektrikli araba temiz enerji nerden geldiginin önemi yok :)))

  • ersin345 E kullanıcısına yanıt
    Neredeyse 1 yıldır elektriki aracım var. Basit bir ev ile 2 defa bursaya gittim. tek şarjla gidilebiliyor. bana 2 gidiş gelişin maliyeti yaklaşık 1200 TL oldu. Diğer aracım Tuscon. bununla gidip gelseydim. maliyeti 3000 lirayı geçecekti. yol (iki defa gidiş dönüş) yaklaşık 1100 km. kârım 5 eurodan biraz fazla. 70-80 euoro gibi. 1 yıldır (istanbulda) 100 e yakın şarj ettim. 2-3 defa sıra oldu. birinde Togg lu bir arkadaş aracı 100/100 e kadar şarj etmeye çalışıyordu (90 dan yüze gelmesi 2 saat sürüyor) diğerinde benzinli bir araç yer geniş diye şarj istasyonun önüne bırakmıştı. her ikisinde de oradan ayrıldım. 5 km ötede bulunan 3-4 şarj istasyonundan birini seçtim, oraya gittim. oturduğum sitede şarj istasyonu yok ama işyerimin bulunduğu yerde var. oturduğu yerde, işyerinde şarj imkanı olan, yeni bir araba almak isteyen, ikinci aracını alacak olan, yüzde 10 ötv fırsatı bir daha TR ye gelmez, hiç durmasın alsın. yoksa seçim sonrası aynı araca 500 bin tl fazla verse alamayabilir.





  • ersin345 E kullanıcısına yanıt

    vututututututttt offf sese bak, öhhöhööö

  • buzdagibalik B kullanıcısına yanıt

    peki yurtdisina gitseydin,hatta gurbetcilerin geldigi tarihlerde git bakalim o sarj icin kac gün beklerdin :)) onuda hesaba kat,bak bir kisi icin 2 saat beklemisin,beklemeyim diye sarj istasyonumu ariyacaksin,diyelim onlarda dolu,birgünün mahvoldu,suan elektrikli otomobil icten yanmalinin yerini alamaz,sarj istasyonunu ne suanki araba üreticileri kurar nede petrol sirketleri,elektrikli aracin dünyaya komple yayilmasi 30 yili anca alir,birde elektrik üretimini sadece gunes paneli ilede topluyamazsin,ne kadar arsa var hepsine günes paneli kuracaksin,oda yetmeyince bu sefer,ruzgar pervaneleri dikeceksin,yani bir elektrikli arac icin dünyanin yerini kapliyacaksin,onlar olmazsa bu sefer nükleer enerjiden elektrik üreteceksin ama ozaman hava kirligi degil insanin hayati tehlikeye girecek,nükleer patlama olunca,hayat daha riskli olacak..

    Elektrikli aracin yerini alacak en iyi alternatif hidrojen arabasi ama ondada hidrojeni tankta tutmak suan mümkün degil,bir sizinti olursa tankta,hava ile temasa girdigi andan itibaren havaya ucuyor otomobil,bakma avrupa devletleri gaz salimini düsürmek icin elektrikli araclara sicak baktilar ama bir sorunu cöxzeyim derken simdi daha fazla problem cikti ortaya,elektrikli araclar yüzünden dünyaya bir sürü rüzgar pervanesi ve günes panelleri kuracaksin,elektrigi bunun disinda üretilecek tek alternatif ya fosil enerji yada nükleer centraller..





  • Tüm yazdıklarım süreci takip ederken araştırdığım bilgiler, okuduğum haberler ve izlediğim videolar ile oluşmuş kişisel düşüncelerimdir. TR kaosunu biraz ayrı tutacağım.


    İlgili şirket gelmekte olan dev rekabeti kaldıramayacağını görmüştür. Servis bölümünün "biz ne yiyeceğiz" baskısıda eklenmiştir. EA demek uygun fiyata konforlu otomobil demek. Artık sadece güç bataryasının insanların genelinin kabullenebileceği sınırlara (Tam yükte 1000KM min Menzil, 10DK sürede min %90 Şarj, Makul KW/Saat Batarya Fiyatı) gelmesi bekleniyor. En fazla 5 sene diyorum.


    Şimdilik hükümetlerini vizyonda esnemeye zorlayabilir, lakin kısa sürecektir. Şimdi girmek istemedikleri "rekabet" zayıflatacak ellerini.


    EA ilerlemesi zorlama değil, doğal evrimdir. Otomobilin daha kolay üretilebilir ve daha faydalı olmasını sağlayacaktır. Otomobil yine otomobil. Yeni nesil güç ünitesi ile yeni çağa daha sıkı uyum sağlayacak.


    Kendi kurulu düzeni için insanlığın faydasını, gelişimini ötelemeye çalışmak ilgili şirketin nasıl bir bencil umursamazlığı olduğunu göstermektedir.


    Şunuda unutmamalıyız. AA'ın temel motor teknolojisi bir kaç şirketin sahipsel ve kullanımsal tekelinde. Gerçek rekabeti deneyimlememiş şirketler bunlar. En iyi akaryakıt motorunu en uyguna siz yapsanız bile onların izni olmadan sivil ticari piyasada kullanamazsınız. Onların fikri hak sahibi olduğu teknolojileriyle onlara meydan okuyamaz, ticari piyasada (hak etse bile) değerli konum tutumaz kimse. En iyisi olsa bile. El mahkum. El mecbur.


    EA'ınki ise herkese açık. En temeldeki dertlerininde bu olduğuna eminim. Dünya ticaretinin omurgası otomotivde rekabet zorunlu oluyor. Hemde farklı milletlerle. Artık iyi polis kötü polis piyesi çeviremeyecekler kendi şirketleri aralarında. Rekabetse en dibe kadar.


    TR aslında dünyada en çok EA evrimine sarılması gereken ülke. Cari açık durumu ve patent kuralı nedeniyle. Ne ABD ne Çin bu tarafta bizden büyük problem yaşamıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Başlıkla içerik yine farklı başlığa bakarsan Mercedes elektrikli úretmeyi bíraktı içeriğe bakarsan içten yanmalı ile yarı yarıya úretecekmiş

  • Mercedes bile Almanyada elektrikli otomobil satamadıysa
    TOGG Almanyada zor başarı yakalar.
    zaten bu menzille Çinliler karşısında Toggun işi zor

  • Bu batarya teknolojisi ile elektrikli araç tam bir fiyasko!

    Aynı sorun akıllı telefonlarda da mevcut. Kısacası teknolojinin önündeki en büyük engel batarya..

  • Mesele şarj süresi yada menzil değil. Mesele verimsiz olması yani elektrik aslında ucuz bir enerji değil üretilmesi kullanılması depolanması çok masraflı şuan için etrafda dolanan birkaç elektrikli araç sorun değil ama tüm araçların elektrikli olduğunu düşünsenize. İnsanlara temiz enerji küresel ısınma diye piyasaya çıktı. İyide bu elektrik halen en fazla nükleer petrol ve doğalgaz ile üretiliyor. Ha orada kullanmışsın ha elektrikli araçlar için elektrik elde etmede ne farkı var.

  • gereksiz bir şarj istasyonu takıntısı yapmışsın gibime geliyor. şarj için gerekli en düşük maliyeet 200 dolardan başlıy@or (ev şarjı) 1000 dolar a wallbox lar, şehir içinde aracını kullananlar için ömür boyu yeterli bir alet. evinde ya da site içinde kullanıyorsun haftada 1 gün gece şarj ediyorsun yeterli. dışarıdaki hızlı şarj dc aletleri ise 30 bin dolara kadar maliyeti var. ancak bunlardaki elektrik bedeli normalin en az iki katı, yani 2 kat daha karlı bir iş. kısa vadede kar etmez gibi görünüyor ancak günde 25 araç şarj edilen bir yerde kurabilirseniz (avm gibi) bir yılda bile maliyeti çıkarabilirsiniz. çok sık kullanılmayan bir yerde ise kullanım miktarına göre bu 2 yıl belki 3 yılı bulur. Ancak yine de kâr getiren bir iş olma potansiyeli yüksektir. 150 den fazla firmanın şarj istasyonu açmak için lisans alması ve faaliyet göstermesi işin geleceği olabileceğinin en önemli göstergesi.





  • Mesleğim avukatlık. Yaşım 40 ın üzerinde. elektrikli aracım var. TR de 40 yıldır her işimi bekleyerek yaptım. önümüzdeki 40 yılda da böyle olacak maalesef. Aracımı 7 aydır kullanıyorum. çalıştığım sitenin altında 3 adet ac şarj istasyonu var. benzinli araçlar parketmediği sürece onlarca aracı yeterli olacak seviyede. şarj için bırakıyorum. ofise çıkıyorum birkaç saat sonra adliyeye çıkarken şajdan alıyorum. en az 200 km gidecek kadar şarjım oluyor. daha hızlı şarj gerektiğinde avm ye gidiyorum. (ev aracım yokken de maalesef çok gidiyordum) bir kahve içiyor, ya da marketten alışveriş yapıyorum, yarım saatte araç zaten şarj olmuş oluyor. çoğu zamam değil yarım saat beklemenin zor gelmesi, avm den çıkamamış oluyorum (hem kahve hem market için süre yetmiyor) aracı şarjdan alıyorum. başka yere park edip yemek vs işimi de hallediyorum. bugün benzine 3 tl zam var gece yarısından itibaren denilse, benzincilerdeki kuyruk en az 20 dakika yarım saat. karın ne kadar -150- TL . ben her hafta benzin alanlara göre minimum 500 TL kar ediyorum. 200 lira ucuz benzin var deseniz yarım saat bekleyecek on binlerce insanımız var. AVM lerde bazen kalabalık oluyor. o durumda pek kimsenin gitmediği oto servis vs yerlere gidiyorum. elime bir kitap alıp 20 dakika kitap okuyorum. haftada en fazla 1 gün. ben bu halimle bile o kadar tv izlerken, cep telefon ve bilgisayar başında boş geçirdiğim zamanın olduğunu düşünüyorsam, araç şaj için de haftada yarım saat bekleyecek sabrı bu millet gösterecektir. son olarak beklemekten hoşlanmayanlar için, biz de bekleme işi bitmez, ufak bir kitap alın 150-200 sayfa, beklerken kitap okuyun. canınız sıkılmamış olur





  • Elektrikliyi geçtim eli yüzü düzgün benzinli en ucuz araç bile şu an bir milyon TL şaka gibi ama gerçek.Elektrikli araçlar benzinliye göre daha avantajlı gibi gözükse de şu an için daha emekleme aşamasında zira batarya teknolojisinin dayanıklılık tek şarjla gidilebilen mesafe ve kullanım ömrü açısından biraz daha yol katetmesi gerekiyor en kaliteli bataryanın dahi şu an ömrü ortalama 5-6 yıl ve ortalama aracın üçte bir fiyatına sahip..içten yanmalı motoru yanan orta halli bir aracın sıfır motoru ise bataryadan daha ucuz..Fakat 10-15 sene içerisinde elektrikli araçlar daha da gelişerek oto pazarında ciddi yere sahip olacaktır yapay zekaya sahip full otonom elektrikli araçlarıda yollarda göreceğiz yakında...

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.