Şimdi Ara

Mercedes'in elektrikli konsept otomobili Vision EQXX, çöl sıcağında 1319 km menzil elde etti!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mercedes'in elektrikli konsept otomobili Vision EQXX, çöl sıcağında 1319 km menzil elde etti!
    Mercedes, elektrikli konsept aracı Vision EQXX'in verimliliğini test etmek için bir kez daha uzun mesafeli sürüş gerçekleştirdi. Bu kez Arap Yarımadası'nda gerçekleştirilen test ile, aracın yüksek sıcaklıklarıda bile çok uzun mesafe gidebileceği gösterildi. 



    100 km'de 7.4 kWh enerji harcadı



    Vision EQXX, Suudi Arabistan'ın Başkenti Riyad'daki Mercedes-Benz Merkezi'nden Dubai'deki Mercedes-Benz Marka Merkezi'ne kadar olan 1010 km'lik yolculuğu toplam 14 saat 42 dakikada tamamladı. Hava sıcaklığı 34 derece ulaşmasına rağmen araç, 100 km'de yalnızca 7,4 kWh enerji harcayarak önceki denemeden daha yüksek verimli yolculuk etti. Otomobilin yolculuk boyunca ortalama hızı ise 79.4 km/h oldu. Daha önceki denemede otomobil, Almanya'dan İngiltere'ye kadar olan yolculukta 8,3 kWh/100 km tüketim değeri elde etmişti.



    Mercedes'in elektrikli konsept otomobili Vision EQXX, çöl sıcağında 1319 km menzil elde etti!
    100 kWh bataryaya sahip olan Vision EQXX, hedefine ulaştığında hala 309 km menzili bulunuyordu. Bu da, aracın tam dolu batarya ile 1319 km gibi inanılmaz bir mesafe yapabileceği anlamına geliyor.



    Soğuk gibi yüksek sıcaklıklar da elektrikli araç menzilinde önemli düşüşe neden olabiliyor. Mercedes, sıcaklığın Vision EQXX üzerindeki etkisini en aza indirmek amacıyla araçta kullanılan klima sisteminin menzil üzerinde neredeyse hiç olumsuz etkisi olmadığını belirtiyor.



    Ayrıca Bkz.Skoda'dan 25 bin euro'luk elektrikli SUV: Skoda Epiq



    Araca güneş hücreleri de eklendi



    Yardımcı donanımlara güç sağlamak için test aracına 117 adet güneş hücresi eklendi. Bu hücreler sürüş boyunca toplam 1,8 kWh enerji ürterek araca 24 km menzil ekledi. Mercedes, bu özelliği üretim araçlarına dahil etmek için çalıştığını söylüyor.



    Test aynı zamanda, şirketin akıllı sürüş asistanının kullanışlılığının kanıtlanmasına da yardımcı oldu. Sistem, sürücülere nasıl daha verimli araç kullanabilecekleri konusunda öneriler sunuyor. Test sırasında, sürücülerin bataryadan en iyi şekilde yararlanmasını sağlamak için kıyıdan gelen yan rüzgarlar gibi şeyler hesaba katıldı. Ayrıca mola verildiğinde, güneşin açısına bağlı olarak güneş enerjisinden maksimum düzeyde faydalanmak için en iyi park yerlerini bulmalarına yardımcı oldu.



    Mercedes'in baş teknoloji sorumlusu Markus Schafer test ile ilgili olarak, "Vision EQXX, verimli elektrikli araç teknolojilerini geliştirmek için veriler sağlamaya devam ediyor. Beklendiği gibi, tüm sistemler çöl koşullarında mükemmel performans gösterdi; yol kalitesi ve sıcaklığının yanı sıra toz gibi zorlukların üstesinden kolaylıkla geldi. Elektrikli sürüşün küresel pazarlara hazır olduğunun bir başka kanıtı.” sözlerini sarfetti.



     




    Kaynak:https://www.carscoops.com/2024/03/mercedes-vision-eqxx-does-627-mile-desert-trip-with-nearly-200-miles-range-left%ef%bf%bc/







  • Çok iyi, normalin yarısı kadar tüketiyor neredeyse.

  • Çölde dağda karda çamurda bataklıkta 1000+ yapanlar istanbula gelince dökülüyor nedense. Genelleme yaptım evet.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel demo yapmışlar. Zaten Alıcı kitlesi başta o görgüsüzler olacak

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ya lanet olsun ya. Abi neden neden? Bir araba elektrıkli olunca neden böyle tasarımlar yapıyorsunuz. 10-15 sene sonra artık yakıtlı araba tasarımı göremeyecekmiyiz? 1 tane elektrikli olupta göze hoş tasarım görmedim. Hepsi uzay mekiği gibi. Ya ne gerek var böyle bir beklentimizmi var da ben mi bilmiyorum? Yılların birikimi olan araba karakterleri kayboluyor. Her markanın başından geçen tasarımcıları kendilerinden bişeyler katmış belli bir karakter oluşturmuş sırf elektrikli diye sabuna benzer tasarım yapıyorlar. Bir bmw nin mercedesin volvonun hangi marka olduğunu logosuna bakarak öğrenilmez dışarıdan ben bmw im der. Şimdi absürt tasarımlarla artık arabanın logosuna bakıcaz bu neymiş diye.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iyi de bataryalar sıcakta daha iyi çalışır zaten. soğuk menzili düşürür.

  • TiesTorN kullanıcısına yanıt
    Çok sıcak olduğunda da şarj hızlı bitiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt

    34c için çok sıcak diyemeyiz.

  • Elektrikli araba üretirken tipsiz yapma zorunluluğumu var ne bu çirkin tasarımlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kosmos77 K kullanıcısına yanıt

    Şöyle hızlı bir araştırma yaptım, ortalama bir araç için 70km civarı hızlarda hava direnci, toplam direncin yaklaşık yarısına eşitleniyor diyor. 100km üzeri hızlarda ise hava direnci araç üzerindeki en önemli direnç oluyor. Bu durumda araçların aerodinamik tasarımla yönelmesi çok normal. Öncelik aerodinami olduğu zaman da, tasarım kısmında çok bir özgürlük kalmıyor. Nasıl bütün uçaklar benzer tasarıma sahipse, araçlar da aynı oluyor. Pil teknolojisi geliştikçe, tasarımlar daha da özgürleşecektir diye düşünüyorum. Ayrıca şehir içi kullanıma odaklanan, menzilin çok da önemsenmediği Mini, Fiat 500, Renault R5 gibi çok güzel araçlar da var.


    İkinci bir konu ise, yıllardır gelişen araba tasarımları içten yanmalı motor üzerinden gelişmiş durumda. Örneğin, daha büyük motoru koymak için uzayan ve yükselen motor kaputları... Artık buna ihtiyaç yok, hepsi daha kısa ve alçak...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 16 Mart 2024; 22:37:7 >




  • Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsun ama aerodinamiği elektrikli arabalarla keşfetmediler ki. Hava sürtünmesini yakıtlı arabalarda da düşünüyorlar.
    Mercedes'in elektrikli konsept otomobili Vision EQXX, çöl sıcağında 1319 km menzil elde etti!

    Mesela şöyle bir arabanın aerodinamiğinde ne varki bunu tercih etmiyorlar. Hani desem artık arabaların önünü jet uçağı gibi ince yapıyorlar filan o da değil. Yine aşağı yukarı bu resimdeki model boyutlarında. Değişen şey dandik duran farlar tampon tasarımı gibi şeyler. Kaputa gelince evet orda anlıyorum tabii ki kaputda şişik tasarımlara gerek kalmayacak o konuda ısrarcı değilim hatta çok bişey değiştirmez bence tasarımda. Ama şu güzelim farları niye öyle abidik gubidik yapıyorlar. Sabun gibi yumurta gibi araba yapıyorlar. Arabada bi asalet yok. Suya atsan yüzecek gibi havası var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Veriler iyi. 1000+KM NET mezili 4 kişi + %50 yüklü bagaj + standart kullanım tarzı + karışık çevre koşullarında D segment araçla yapabilir ve 10DK'da %10-%90 arası şarj olursa bu iş tamamdır. Kimsenin aklında şüphe kalmaz. Bi de fiyatı akaryakıtlı muadilinden %20-30 daha uygun olmalı ki cezbetsin. Bir gün olacak İnşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tipi asiri guzel

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Ben 5 yıl içerisinde yukarıda yazdıklarınızın tamamının gerçekleşeceğini düşünüyorum. Hatta şarj süresi 10DK bile değil 7-8DK olmasını bekliyorum

  • robot4.0 kullanıcısına yanıt
    Bende bundan 5 yıl sonra EV araçların hibrit veya farklı bir konuma evrileceğini düşünüyorum, çünkü gerçekten çevreci değiller.

  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    +klima da açık olsun

  • K1NG Ç. kullanıcısına yanıt

    Standart kullanım tarzında bu dahil hocam. Arabanın olsa klimayı sürekli kullanırdım ben.Mercedes'in elektrikli konsept otomobili Vision EQXX, çöl sıcağında 1319 km menzil elde etti! 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kosmos77 K kullanıcısına yanıt

    Yine ufak bir Google sorgusu...


    Resimdeki C serisi Mercedes'in sürtünme katsayısı 0.24. Haberdeki EQXX'in 0.17. Aralarında %40 fark var. "Menzil rekoru" kırması için tasarlanan bir araba için oldukça önemli bir fark.

  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

    O zaman filtre kahve de yapabilsin. Mercedes'in elektrikli konsept otomobili Vision EQXX, çöl sıcağında 1319 km menzil elde etti! 

  • Çöl sıcağı ve 34 derece, ben de gerçek sandım. Yazın gelip Alanyada test etsinler bi de ona da cehennem sıcağı başlığı atarlar sanırım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.