Şimdi Ara

Mercedes Me Connect Uygulaması Bitiyor... 15 Ocak 2019 tarihinde

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sabah aşağıdaki mail geldi.

    quote:

    Sayın Müşterimiz,


    T.C. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ("BTK") tarafından alınan karara göre; araçlarda katma değerli hizmet sunumuna imkân sağlayan haberleşme sistemlerinde SİM kart kullanılması halinde; söz konusu SİM kartların, Türkiye'de mobil elektronik haberleşme hizmeti sunmak üzere yetkilendirilmiş işletmecilerden temin edilmesi ve ilgili sunucularının (server) mevzuata uygun olarak Türkiye'de bulundurulması şartı getirilmiştir.


    Hâlihazırda Mercedes me connect hizmetlerimiz, yurtdışındaki GSM operatörlerinden sağlanan SİM kartın dolaşımda olmasıyla (roaming) sağlanmaktadır. BTK'nın kararı doğrultusunda hizmet sunulabilmesi için gerekli çalışmalar yapılmakta olup gerekli altyapı sağlanana kadar Mercedes me connect hizmetlerinin sunumu 15.01.2019 tarihi itibariyle sonlandırılacaktır.


    Şirketimiz Mercedes-Benz Türk A.Ş., BTK'nın işbu kararı sebebiyle Mercedes me connect hizmetlerini sunamaz hale geldiğinden; hâlihazırda tarafı olduğunuz Mercedes me connect Hizmetlerinin Kullanımına Dair Kullanım Koşulları'nı ("Sözleşme) ve Sözleşme kapsamında sağlanan Mercedes me connect bilgi ve telematik hizmetlerini Madde 8.2 uyarınca işbu Fesih Bildirimi'nin tebliği tarihinden itibaren 30 gün sonra geçerli olacak şekilde sona erdirdiğimizi bildiririz. Kullanıcı hesabınızı ayrıca Mercedes me portal üzerinden giriş yaparak silebilirsiniz.


    Mercedes me Adapter hizmetleri, işbu fesih bildiriminden etkilenmemektedir. Bu bağlamda ilgili hizmetlerin aracınız için uygulanabilirliğini Mercedes-Benz yetkili servislerinde kontrol ettirerek talep etmenizi tavsiye ederiz.


    Yürürlükteki mevzuat değişikliği nedeniyle oluşan bu zorunlu ve bağlayıcı uygulama için göstermiş olduğunuz anlayış için teşekkür ederiz. Bu hizmetin sonlandırılması ve diğer tüm sorularınız için bize Mercedes-Benz İletişim Hattı (444 62 44) aracılığıyla ulaşabilirsiniz.


    Saygılarımızla,

    Mercedes-Benz Türk A.Ş.



    Daha önce ekşi sözlükte başlığı açılmıştı bu durumun. Araçlarda takılı olan imei lerin btk da kaydı yok, btk bunları kapatır diye. O entry ye cevap olarakta sesli görüşme yapılmayan sadece data kullanan hatlarda özel bir anlaşma olabilir türü şeyler yazılmıştı.

    Sonuç olarak btk ya kayıtlı olmadığından kapanacak araçlarımızdaki bağlantı. Şahsen sanmıyorum yeni sim kart takacaklarını eski araçlara.(gerekli çalışmalar yapılıyor demişler ama 1,5 senede yapamadılar mı alt yapısını?) Bundan sonra satılan yeni 0 km. araçlara türkiye sim kartı takarlar bence. 2017-2018 arası alanlara olan olur. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkd66 -- 13 Aralık 2018; 18:23:48 >







  • Şahsen ben çok mutusuzum sistemin kapanmasından, hem BMW hem AUDI de kapanma söz konusu değil diye biliyorum o nedenle MBT nin bu işi çözmesi gerekiyor.
  • Bugün aşağıdaki mesaj geldi, me den sonra sos sistemi de iptal olmuş.

    Degerli musterimiz, T.C. Bilgi ve Iletisim Teknolojileri Kurumu tarafindan araclarda bulunan uluslararasi dolasima acik SIM kart kullanimina iliskin alinan karara istinaden aracin kendi iletisim sistemi uzerinden sunulan Mercedes-Benz eCall Sistemi ile yapilan cagrilar 13.03.2020 tarihi itibariyla devre disi birakilmistir. Yururlukteki mevzuat degisikligi nedeniyle olusan bu zorunlu ve baglayici uygulama icin gostermis oldugunuz anlayistan oturu tesekkur ederiz. Ilave bilgilendirme icin web-sitemizi ziyaret edebilir veya Mercedes-Benz Iletisim Hatti'ni (444 62 44) arayabilirsiniz.
    B050



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murats1907 -- 12 Mart 2020; 11:52:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.