Şimdi Ara

Mercedes ve BMW, Tesla'ya kafa tutmak istiyor: İşte yeni konsept otomobiller

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Mercedes-Benz ve BMW, pazarın premium segmentinde Tesla'yı yakalamak için elektrikli konsept otomobillerini görücüye çıkardı. Münih'te düzenlenen Uluslararası Otomobil Fuarı (IAA) kapsamında Mercedes, Concept CLA Class'ın üstündeki örtüyü kaldırırken BMW de Vision Neue Klasse'yi tanıttı.



    Bu otomobiller Alman otomobil üreticilerinin şimdiye kadar elektrikli araçlara yönelik en agresif atılımları olan yeni bir platform üzerinde inşa edildi. Yeni platformları önümüzdeki yıllarda yollarda göreceğiz. Öte yandan bu araçlar esasında konseptler, bu nedenle nihai formlarının nasıl görüneceği belli değil.



    Mercedes-Benz Concept CLA Class




    Mercedes-Benz Concept CLA Class, Alman otomobil devi tarafından elektrikli otomobiller için tasarlanan yeni bir platform olan Mercedes-Benz Modüler Mimari (MMA) üzerine inşa edildi. Ürün yelpazesi, dört kapılı bir coupe, bir estate ve iki spor hizmet aracı olmak üzere toplam dört yeni modelden oluşacak.



    Mercedes, aracın tek bir şarjla 750 kilometre menzile sahip olacağını iddia ediyor. Şirket ayrıca bataryanın sadece 15 dakika içinde şarj edilebileceğini ve böylece aracın 400 kilometre kadar sürülebileceğini iddia ediyor.




    Mercedes iç mekana ve kullanıcı deneyimine büyük önem veriyor. Şirket, MB.OS adı verilen otomobil için kendi işletim sistemini geliştirdiğini söyledi. Bu, gösterge panelindeki dev ekrandan araç içindeki sesli asistana kadar çeşitli özelliklere güç sağlamaya yardımcı olacak. Ayrıca, en sevdiğiniz müzik veya video akışı uygulamaları gibi üçüncü taraf uygulamaların araçla entegre edilmesine de olanak tanıyacak.



    Ayrıca Bkz.Dünya rekoru olabilir: Tesla’nın Türkiye’de ne kadar sattığı belli oldu




    Mercedes-Benz bir basın açıklamasında "Bu tescilli çipten buluta mimari, şirket için tamamen yeni bir yaklaşımı temsil ediyor ve gelecekteki tüm araçlarının büyük ölçüde gizli ancak belirleyici bir yönü olacak" dedi. Geleneksel otomobil üreticileri yazılım konusunda Tesla'nın gerisinde kalmış gibi algılanıyor. Bu hamle Mercedes'in arayı kapatmaya çalıştığını gösteren açıkça gösteriyor diyebiliriz.



    BMW Vision Neue Klasse




    BMW Vision Neue Klasse, BMW'nin Tesla’ya yönelik bir cevabı konumunda. Ayrıca BMW'nin gelecekteki elektrikli otomobillerinin temelini oluşturacak yeni bir mimari üzerine inşa ediliyor. Neue Klasse - ya da yeni sınıf - mimarisine dayanan ilk elektrikli araçların 2025 yılında üretime girmesi planlanıyor.




    Konsept araç cam bir tavana sahip. BMW, aracın tasarımının hayranların markayı tanıdığı klasik unsurları barındırdığını söyledi. Ancak araç tanıtıldıktan sonraki tartışmalar bunun aksini gösteriyor. BMW, Panoramic Vision olarak adlandırdığı ve ön cama sürücünün göz hizasında bilgi yansıtan bir baş üstü ekrana sahip olacağını söyledi.




    Şirket bunun ilk olarak Neue Klasse'de mevcut olacağını söyledi. BMW, hem yolcu hem de sürücünün Panoramic Vision özelliği ile etkileşime girebileceğini belirtiyor. Menzil ve şarj konusunda çok az ayrıntı vardı. Ancak BMW, yeni nesil teknolojisinin Neue Klasse modellerinin şarj hızını ve menzillerini yüzde 30'a kadar artıracağının altını çizdi.




    Kaynak:https://www.cnbc.com/2023/09/04/bmw-mercedes-reveal-electric-concept-cars-specs-features-details.html







  • nedense bmw, vw, mercedes gibi firmalar konu elektrikli araç olunca dış görünüşünü, içini utopik yapmak istiyor. düzgün bir tasarım yap, koy içine elektrikli motoru. tesla gibi yap. ben aracın gündelik kullanımda ne kadar rahat ettirdiğine bakarım. utopik olunca tasarımı güzel oluyor diye birşey yok. hatta beni çekmiyor.
  • Tesla ya kafa tutmak mı asdfghjklşiidsasdfgrtyuı sonunuz tıplı Nokıa Blacberry gibi olacak sizler dinozor şirketlersiniz ve yok olacaksınız sektördeki rahat düzeniniz bozuldu tabi iki jant ekle bir far değiştir yeni model diye sat iki tane tuş ekle makyajlı kasa diye sat devri bitti artık Elon bunların psikolojisini bozdu. Umarım Çinliler ve yeni Start up firmalar bunları yok eder

    Daha önce konsept diye gösterdikleri araçta buydu fazla güvenmemek lazım

    Mercedes ve BMW, Tesla'ya kafa tutmak istiyor: İşte yeni konsept otomobillerMercedes ve BMW, Tesla'ya kafa tutmak istiyor: İşte yeni konsept otomobiller



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apsny -- 5 Eylül 2023; 13:10:24 >




  • Apsny A kullanıcısına yanıt
    Bence çıkardıkları model konsepten güzel olmuş :)

    Ama diğer dediğin konuda hak veriyorum. Böyle devam ederlerse sonları kötü bitebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem552 -- 5 Eylül 2023; 13:17:59 >
  • Bu konsep tasarımlar bana göre çok itici ve tipsiz duruyor.

    Bu kadar saçma konsep tasarımlar yerine daha gerçekçi araçlar görmeyi tercih ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem552 -- 5 Eylül 2023; 13:19:13 >
  • çok çirkinler.....

  • nedense bmw, vw, mercedes gibi firmalar konu elektrikli araç olunca dış görünüşünü, içini utopik yapmak istiyor. düzgün bir tasarım yap, koy içine elektrikli motoru. tesla gibi yap. ben aracın gündelik kullanımda ne kadar rahat ettirdiğine bakarım. utopik olunca tasarımı güzel oluyor diye birşey yok. hatta beni çekmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrojennn -- 5 Eylül 2023; 13:26:59 >
  • Tutmasınlar bence ellerinde kalabilir, tuttukları şey Mercedes ve BMW, Tesla'ya kafa tutmak istiyor: İşte yeni konsept otomobiller  

  • böyle büyük bir sektör keskin bir biçimde tasarım değişimini kaldırmaz. konsept tasarım çin bile fazla ütopik.
    daha yumuşak geçişlerde gerçekleştireceklerdir.

  • @Apsny

    Çinli firmalar bu firmaları yok edemezler ama tahminen tüm şirket politikalarını değiştirmelerine sebep olacaklar, dikkatlice bakıp değerlendirecek olursa Alman firmaları boş değiller sadece klasik tekel tavırları içerisindeler, buna sebep olan iki şey insan bencilliği ve algıların insanları tutsak etmesi ağına çekmesi de diyebiliriz.

    Çinli firmaların yeni araçlarını tecrübe edildikçe X bir marka ile aradaki farka değip değmediği gerçeği satışlara yansıyacak, sanat sanat içindir kafası sanat insan içindir kafasına yenilecek, şunu da unutmamak lazım sonuçta değişen lider firmalar olacak belki homojen bir pasta dağılımı olacak ama iyi konumda olan firmalar yine bildiğiniz gibi dediğim dedik olmaya devam edecekler.

    Biz şanslı tüketiciler bu geçiş süresi boyunca F/P modelleri görüp alabileceğiz hepsi bu :)

  • Noldu ya! Hani Teslalar çok çirkindi.
    Niye o övdüğünüz markalar, hatta Tesla'yı biterecek dediğiniz 100 yıllık markalar bir anda Tesla gibi tasarımlara girişmeye başladı.

    Biz bunu daha önce dedik. Elektrikli araçlarda iki ülke Dünya'yı domine edecek diye.
    Bir Amerika(Tesla)
    İki Çin(BYD vs)

  • Mercedes neyse de BMW ne kadar çirkin duruyor ya! Tasarımcının işine son verilmeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -yow yeğenim fitessiz araba mı olur
    -motorun sesini duyacan aga aga
    -kank onlar araba değil oyun bilgisayarı ehu ehu
    -audi audi aga volva volva

  • GTA5 Mod değilmi la o :)

  • Mercedesin içi afedersiniz kerhaneye gibi ... belli bir kesime hitap ediyor.. biraz daha sade yapın arkadaş.. BMW ise futuristik yapacağım diye kusturacak iç mekan yapmış.. abi tesla tesla diyorsunuz işte tesla saf sade bir yapıda arac yapıyor sizde oglrnek alın işte..

  • fabrikadan halka satmadıktan sonra tesla ile rekabet edemezler.

    bayi distribütör aradan çıkmalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 5 Eylül 2023; 16:31:42 >
  • İlkokul 1. sınıf çocuğuna araba çiz desen BMW'nin tasarımdan daha güzelini çizer. Bu nedir arkadaş !

  • premium araç üreteceğiz diye afedersiniz bir boka benzememiş her iki araçta...

  • Bmw tasarım ekibinin tasarladıklarının yanında bildiğimiz çöp kamyonu daha estetik ve işlevsel görünüyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.