Şimdi Ara

Mercedes W210 E300 td rölantide titreme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Yaklaşık 3 hafta önce satın aldığım Mercedes E300 td aracımda son günlerde fark ettiğim titremeler var.Araç dizel 97 model 235 bin kmde otomatik vites 177 beygirlik versiyon.Bu sorun tam olarak 3 farklı şekilde karşıma çıkıyor ,ilki motor soğukken aracı çalıştırdığımda stop edecekmiş gibi sarsıyor titriyor (sanki arkamdan yumruk yemişim gibi darbeler geliyor ara ara ama aniden oluyor) ve arkadan beyaz siyah karışımı duman atıyor.Yaklaşık 30 saniye geçtikten sonra motor ısınınca araç normal çalışıyor.İkinci problem araçta klima açılınca aynı şekilde rölantide titriyor hemde çok sık bir şekilde ayrıca motordan tak tuk sesler geliyor klima kapanınca bu sorun gidiyor (bu soruna tamirci klima açılınca titreme yapması normal dedi,ama diğer citroen c4 aracımda klima açıldığında hafif bir şekilde titreme oluyordu böyle sert darbeler yoktu bana normal gelmedi).Son olarak bugün uzun yol yaptığımda motor normal sıcaklığında park moduna alınca kendi kendine titremeye başladı aynı şekilde motor da tekliyordu stop edecek gibi oluyordu hani astım hastası olan birisi zorlanır ya nefes alırken onun gibi çalışması anormalleşti.Acaba bu problemlerle ilgili bilgisi olan yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı aranızda? Daha önce babamın eski bmw 530 unda benzer titreme sorunu vardı binlerce lira harcadı ama çözülememişti sonuç olarak sorun enjektöre bağlı bir kablodan çıktı şimdi bende korkmaya başladım kötü bir şeyler çıkacak veya yolda kalacağım diye.







  • sanırım sorun enjektörlerde. işeme yapıyor diye düşünüyorum. yakıt pompasının basıncı da enjektör ucundan ölçülmelidir.
  • cevabınız için teşekkürler,şunu da belirteyim bu araç sıcakken titreme sorunu sadece park moduna yada N boşa attığımda oluyor,d veya r ye aldığımda araç giderken bir sorun yok çekişi normal titreme olmuyor,söylediğiniz şeyler aracın gidişine etki etmez mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.