Şimdi Ara

Merhaba, saçma ping sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, vodafone da şimdiye kadar hiç ping sorunu yaşamadım. Çokca da adres değiştiren biri olarak, her gittiğim yerde iyi bir alt yapı oldu. Başka servis sağlayıcılarda kullandım, onlarda da problem yaşamadım ama şuan Turk Telekom üstünden interneti alıyorum ama Vodafone Abonesiyim ve sabit olarak hız testi yaptığımda 35-36 pingim oluyor. İstanbul sunucularında dahil. Modem değiştirdiğimde bu ping 23-24 bandına düştü. Vodafone'a çokca çağrı açtım ne modemi değiştirdiler, nede herhangi bir arıza işlemi yaptılar. Turk Telekom'a sorunu yönlendirmelerini istedim. Sağolsun Türk Telekomdan gelen ekip oldukça ilgiliydi, kabloyu komple değiştirdik. Binanın havuzundan direkt olarak kablo çektik, caddedeki portu filan değiştirdiler çokta teknik şeyini anlamıyorum tabi de, epey bir adamla gezdik ve vaktini aldık. Fakat hat değerleri Türk Telekomla yanımda ne zaman konuşsa gecikme olmaması lazım 5-6 olur maximum hat değerleri çok iyi filan dedi karşısındaki kişi. Sonra gelen arkadaşta, sorun muhtemelen Vodafone'un çıkışında dedi. Ben şimdi bunu Vodafone'a aktardığımda bir problem yok diye dönüş aldım. Fakat problem nerdedir? Benim ne yapmam gerekir? Epeyce bir konu gezdim, tracert atarak bir kaç veriyi inceleyip yorum yapmış bir çok arkadaş, bazıları sorunu tespit etmiş bazıları edememiş. En azından problemi öğrenirsem ona göre belki servis sağlayıcıya aktarırım ve çözerim. Lütfen yardımcı olur musunuz? Yazım yanlışlarım olduysa, affola. Teşekkür ederim.

    Merhaba, saçma ping sorunu.


    Merhaba, saçma ping sorunu.







  • Hattın interleaved modda, FastPath e aldırmalısın. Forumu zaplayabilirsin daha fazla bilgi için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evden çıktığın gibi ilk noktada çok yüksek ping var. Müşteri hizmetlerine hattını fast path moduna almalarını istediğini söyle. Anlamazlarsa sıfırlamalarını söyle, belki öyle bir şeyler yaparlar.

  • Teşekkür ederim ilginize, ilk noktada ping olmasından mı anlıyoruz fast path modunda olmadığını? Bilmediğim için soruyorum. Bu arada müşteri hizmetlerini aradım çok yavaş ve yardım çığlıklarıyla anlattım durumu. IT ekibi tarafından tarafınıza dönüş yaptırıcam, onlar halledeceklerdir muhtemelen dedi bakalım. Umarım sorun düzelir, şöyle bir gelişmede oldu. İnternetimi 50 megabite çıkardılar, pingim 19'a düştü bu seferde sabit. Bakalım dediğiniz hat modu değişikliği problemi kökünden halledecek mi, umuyorum öyle olur. Çok teşekkür ederim ilginize arkadaşlar.

  • sis651 kullanıcısına yanıt

    modemde fastpath görünüyor ancak ilk çıkış 22ms benim hattım da mı interleaved modda?




    Merhaba, saçma ping sorunu.
  • gecekal G kullanıcısına yanıt

    İlk nokta evinizdeki modemdir, kuruluma göre router ve bir modem kullanıyorsanız ikinci nokta da evinizde olabilir. Ama sonraki nokta TT santralindeki cihazdır. Interleving bir hata düzeltme tekniğidir ve bu teknikle karışık aktarılan paketler ve bunların işlenmesi gecikmeye neden olur. Bundan dolayı da genelde yüksek ping servis sağlayıcının ilk cihazında başlıyorsa hat interlaved modunda diye düşünürüz.


    Her zaman böyle olmak zorunda değil tabi. Servis sağlayıcının DSLAM'i belki uzun süredir çalışıyor ve bellek şişmesi yaşıyor, yazılımsal sorunlar var, ya da cihazda çok fazla abone veya kullanım yükü var. Bu tür şeyler de sebep olabilir ilk noktadaki yüksek pinge.

  • Modemde fast path görünmüyorsa servis sağlayıcının DSLAM'inde de aşırı yoğunluk ya da farklı bir yazılımsal sorun gibi bir sorun olabilir. CRC miktarınızı takip edin. Çok fazla ise bu rakam ve artış hat fast path modunda olsa bile çok fazla hata olduğu için iletişim sağlanamıyor ve gecikme oluyor da olabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.