Şimdi Ara

Merkezi uydu çekmiyor ne yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar biz yeni eve taşındık merkezi uydu varmış adamlar catıya anten koymuslar tüm kablolarıda havalandırma boşlugundan vermişler. fakat anten bir türlü çekmiyor. uçak geçse yayın mozaikleniyor. trt 1 trt hd euro star fox life cine 5 arada smart sspor falan neredeyse hiç göstermiyor.


    Şimdi ben ne yapmalıyım yeni çanak alıp çatıya taktırıp tek benim kabloyumu bağlasam yoksa balkonun yanınamı taktırsam?

    ilk seçeneği yaparsam şu anki kablo kısa geldiği için ek yapmışlar sinyalde azalma olur diye korkuyorum? ikinci seçenekte ise binanın manzana bozulur diye çekiniyorum tek bizim anten gözükecek. ne yapsam bilemedim.



  • In-line Amplifier (hat yükseltici) alıp switch ve uydu alıcısı arasında bir yere bağla. Fiyatı geçen yıl ben aldığımda 5 TL idi. Ben merkezi yayındaki sıkıntımı bu şekilde giderdim. Muhtemelen senin işini de görecektir.

  • Çanak takma izni varsa kendi çanağını taktır uyducu güzelce ayarlar.bizede merkezi sistem kurmuşlardı adam hassas ayar yapmamış üstün körü kurmuş durmadan yayınlar gidiyodu.zorla çağırdık sistemi kuranlarıda düzelttiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bunkie

    In-line Amplifier (hat yükseltici) alıp switch ve uydu alıcısı arasında bir yere bağla. Fiyatı geçen yıl ben aldığımda 5 TL idi. Ben merkezi yayındaki sıkıntımı bu şekilde giderdim. Muhtemelen senin işini de görecektir.

    />


    Gerçekten ise yarar mı hocam çalışma mantığı nasıl bunun. Bende sinyal yuksek kalite düsük



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Limonen -- 30 Ağustos 2014; 15:45:16 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Hocam aslında düşük sinyal sorununun birkaç kaynağı var. Kablo kalitesi, kablo mesafesi, çanak ayarı ve çanak boyutu, kullandığınız uydu alıcısının tuner hassasiyeti, kullanılan multiswitch'in kalitesi vb. gibi birden fazla faktör bu soruna neden olabilir. Komşularınızla görüşüp, onlardaki sinyal seviyelerinin nasıl olduğunu kontrol etmeniz sorunun kaynağını anlamanızda yardımcı olacaktır. Eğer @mobilephone 'un yazmış olduğu gibi sizin probleminiz de eğer ayarsız çanaktan kaynaklanıyorsa bu cihaz sizin için çözüm olmayacaktır. Bu durumda bir uzman çağırıp çanağı ayarlatmanız gerekli.

    Benim bahsettiğim cihazın çalışma mantığına gelecek olursak, bildiğiniz gibi çanak ile receiver arasındaki kablo mesafesi arttıkça sinyalde buna orantılı olarak düşer. Bu cihazsa mesafeden kaynaklı bu sinyal kaybını tolere etmekte kullanılıyor. Multiswitch'e yakın dairelerde sinyal iyi, uzak olan dairelerde sinyal sizdeki gibi çok düşükse sorun muhtemelen uzun kablo mesafesi veya kalitesiz kablodan kaynaklı diyebiliriz. (Tesisatta kullanılan kablonun hasarsız yada görevini tam olarak yerine getirebilecek kondisyonda olduğunu farzediyorum). Bu durumda binanızdaki multiswitchten evinizdeki uydu alıcısına gelen kabloyu uygun bir yerden keserek araya bu cihazı bağlayacaksınız. Dikkat etmeniz gereken nokta anfiyi uydu alıcısına çok yakın takmayın. Mümkün olduğunca kablonun orta kısmına takılması daha iyi performans vermekte. Yani switch ile uydu alıcısı arasındaki kablo 50 metre ise mümkün olduğunca 20 ile 30. metrelere takarsanız daha iyi sonuç alırsınız.

    Aslında ilk mesajımda biraz aceleci bir öneri vermişim. Binanın kaç katlı olduğu, sizin eviniz kaçıncı katta olduğu, swich'in binanın neresine konumlandırıldığı gibi bilgileri alıp, buna göre öneride bulunmak daha uygun olurdu. Oturduğunuz bina 2-3 katlı falansa anfiye gerek duyacağınızı pek sanmıyorum. Zira kablo mesafesinden kaynaklı sorunlar genelde daha yüksek binalarda meydana geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunkie -- 30 Ağustos 2014; 20:07:33 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.