Şimdi Ara

Merkezi uydu sistemi, sinyal seviyesi düşük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.

    Apartmanda merkezi uydu sistemi kullanıyoruz. Ben 1. Katta oturuyorum. Sinyal seviyesi düşük olduğu için Eski LG tv de next marka uydu alıcısını kullanarak yayını alıyordumm.

    Şimdi Samsung TV im var. 4k uydu alıcısı mevcut. Sinyal seviyesi %70 seviyelerinde. Diğer uydu alıcısı %90 %95 arasında sinyal aliyodu.

    Acaba yayında ki görüntü kalitesinin düşüklüğü, mili saniyelik takılmalar v.s sinyal seviyesi düşük olduğu için olabilir mi?




  • ara yükselticiler var onlardan al belki sorununu çözer

  • Görüntü kalitesi düşüklüğünün sinyal kalitesiyle ilgili olduğunu sanmıyorum. Dijital sinyal ya vardır, ya yoktur. Ben de merkezi sistemdeyim mesela, bazı frekanslardaki kanalları izleyemiyorum.

    Bahsettiğiniz takılmalar, dediğim gibi muhtemelen bazı frekanslardaki kanallarda oluyordur. Sinyal kalitesi düşük olduğunda sinyal sürekli gidip geliyor gibi olur. Çözüm olarak, öncelikle sizden üst kattakilerde de aynı kanallarda aynı sorun var mı bunu öğrenin. Eğer heskeste aynı sorun varsa, anten kirlenmiş ya da yönü rüzgardan kaymış olabilir. Anten temizliği ve yönlendirmesinin hassas şekilde yapılması lazım. Sorun sadece sizde ise, yukardan gelen kabloyu kaliteli bir kablo ile değiştirerek sinyal kalitesini arttırabilirsiniz.

  • tevfik20 T kullanıcısına yanıt
    Santral sisteminiz kaçıncı katta.eğer sizin tv ile santral arası 10 kat kadar varsa ve kablonuz eski ise (kalitesiz kablo olsa dahi sorun çıkmaz) sırun çıkarabilir.kablo kalitesi (eski kablo) düşük ise orta kısımlara (tv den çıkan kabloya direkt taksrsanız da olmuyor) koyarsanız düzelebilir


    Genellikle arızaların başlıca sebebi
    1.anten ince ayarı
    2.quadro lnb nin ön kapağının çatlamış olması veya kapağı düşmüş ise
    3.anten yerinin sağlam olmayışı
    4.santral adaptörü
    5.size gelen portta sorun olması
    6.size gelen kablonun hatalı veya çok eski olması
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.