Şimdi Ara

Merkezi Yatay Geçişte sınavlara girmeyip 4 haftadan fazla devamsızlık yapmak önemli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle iyi günler. Bu sene otomotiv mühendisliği bölümünde üniversiteye başladım. İlk haftalarda gayet heyecanlı bir şekilde başlasam da gün geçtikçe bölüme karşı olan ilgimi kaybettim. Vize haftamda psikolojik olarak çok kötü duruma geldim ve hiçbir sınava girmeden acilen aile evime döndüm. Çünkü evde biraz daha yalnız kalırsam kendime zarar vereceğimden korktum. Döndükten sonra psikolojik tedaviye başladım ve şu anda herhangi bir problemim yok. Problemlerimin çoğunu düzelten şey bölüm değiştirme düşüncem. Merkezi yatay geçiş (bilmeyenler için herhangi bir not ortalaması veya devamsızlık dikkate alınmadan üniversite puanıyla başka bir bölüme geçme) ile Matematik ve Bilgisayar Bilimleri bölümüne geçmek istiyorum. Fakat 4 haftadan fazla devamsızlığım var ve vizelerin hiçbirine girmedim. İnternette yaptığım araştırmalarda ne devamsızlığın ne de başarısızlığın bir önemi olmadığı yazıyordu. Yine de bilgi sahibi biriyle konuşmak daha mantıklı olur diye düşündüm. Konu hakkında güncel olarak bilgi sahibi birisi yardımcı olabilirse çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.









  • Merkezi yerleştirme puanıyla yapılan yatay geçişte not ortalamanıza ve derslere girip girmediğinize bakılmaz. Önemli olan şey geçmek istediğiniz bölümün taban puanının ÖSYM puanınızdan az olması. Geçmek istediğiniz bölümün taban puanı ÖSYM puanınızdan 0,01 bile fazla olursa geçiş yapamazsınız. Yalnızca AGNO yani not ortalamasıyla farklı bir üniversitedeki aynı bölüme geçiş yapmak istediğinizde derslere devam edip etmediğinize ve alttan dersinizin olup olmadığına bakılır ki alttan dersiniz olduğu takdirde ortalama ile yatay geçiş başvurusu yapamazsınız zaten. Siz merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapacağınız için sıkıntı yok. Bildiğim kadarıyla Temmuz'da başlıyor merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş başvuruları. Yine de detaylı bilgi için geçiş yapmak istediğiniz üniversitenin duyurular sayfasını takip ederseniz iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix3434 -- 29 Kasım 2023; 16:16:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • donanımhaber forum
    MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU » Sayfa 1 - 394
    https://forum.donanimhaber.com/merkezi-yerlestirme-puanina-gore-yatay-gecis-ve-ornek-dilekce-ana-konu--82073060

    bu sayfada yazdıklarımı dikkatli okuyup not alin.

  • donanımhaber forum
    MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU » Sayfa 1 - 394
    https://forum.donanimhaber.com/merkezi-yerlestirme-puanina-gore-yatay-gecis-ve-ornek-dilekce-ana-konu--82073060

    bu sayfada yazdıklarımı dikkatli okuyup not alin. bide hani sayısal bölüm yerine birazdaha sözele yakın psikolojik danışmanlık rehberlik psikoloji. (endüstri psikolojisi gibi dallar biraz daha sayısala yakın tavsiye edebilirim.

  • Hocam cevaplarınız için ikinize de teşekkür ederim. Öğrenci işlerini aradığımda sınava girdiğiniz yıl aldığınız puan, bölümün o yılki taban puanıyla eşit veya yüksek ise alıyoruz. Sınavlara girmeniz veya devamsızlığınız önem arz etmiyor dedi. Yani yanlış bildiğim bir bilgi yokmuş. Herhangi bir üniversiteye kayıt yaptırmak ve eşit/daha yüksek yks puanına sahip olmak yeterliymiş. İlgilenen ve cevap veren arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.