Şimdi Ara

Merkezi Yerleştirme Puanı ile 3.Üniversitem :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
1.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim ki 95 doğumluyum , hazırlık okumadım üniversite 2.sınıfa geçtim fakat 3.üniversiteme başlayacağım.Nasıl olduğunuda sizinle paylaşmak istedim.Lise son sınıfta girdiğim ösym sınavının ardından tercihlerimde Elazığ Fırat Üniversitesini kazandım. Düşük bir puanım vardı iktisat bölümünü kazandım. Okula kayıt oldum arkadaşım vardı Elazığ'da okuyan birlikte eve çıktık okul başladı 3 hafta veya 4 hafta okula gittim tam olarak hatırlamıyorum.Geçen sene ilk defa uygulanan "Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş" programını araştırıyordum. Çünkü Ankara'da yaşıyordum ve Elazığ ile Ankara arası yaklaşık 11-12 saat sürüyordu. Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş ilk defa gerçekleşeceği için pek bi insanın haberi yoktu geçen sene. Araştırdım yönetmeliğe baktım , eğer tercih yaptığım puanın tuttuğu başka okul varsa dilekçe verip geçebiliyordum. Başladım Ankara çevresinde hangi iller var puanları kaç. Ablamın Bolu'da okuduğunu da düşünerekten Bolunun puanlarına baktım puanım yetiyordu.Bende Fırat Üniversitesinden öğrenci belgemi alıp Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne dilekçemi yazdım ve gönderdim.Bayram tatili bitmeye yakın artık Elazığ'a döneceğim Ankara'dan , AİBÜ'nün sitesine baktığımda sonuçlar açıklanmıştı ve kabul edilmiştim. Ortalama 1 ay Elazığ'da okuduktan sonra Bolu'ya kaydımı aldırmıştım.Herşey güzel derken , AİBÜ nün iktisadi idari bilimler fakültesinin ne kadar zor olduğunu görmüş oldum , tek madur ben değildim gerçekten bu düzeydeki biz öğrenciler için zor bi üniversiteydi. Üst sınıflar 5 yılda bitirirseniz şükredin diyorlar. O durumda bi üniversitede ne işim var dedim ve kafama dank etti , "Ben yatay geçişle boluya geldiysem başka üniversiteye de geçerim" dedim. Sene bitti.Zaten alttan bir sürü dersim var ortalama ile yatay geçiş yapmam imkansız. Yine aynı mantık "Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş". Başladım illeri araştırmaya.Karabük mantıklı geldi , Ankara'ya yakın ,yaklaşık 2.5-3 saat arası mesafesi var , okul Bolu'ya göre kolaymış orda okuyan arkadaşlarım da var. yaklaşık 1 ay önce Bolu'ya gittim ve öğrenci belgemi aldım , dilekçemi doldurdum Karabük Üniversitesine başvurumu yaptım. Sonuçlar bugün açıklandı(16.09.2014).Karabük Üniversitesine kabul edilmişim. Pazar günü kayıt yaptırmaya gideceğim. Sonuç olarak 2.Sınıfa 3.Üniversitemde başlayacağım. Çevremdekiler inanmıyor torpil mi var diyorlar ama tamamen yasal olarak yatay geçiş(ler) yapmış bulunmaktayım. Sorusu olanlara burdan yazabilirim veya inanmayan olursa P.M. atabilir kanıtlarım var.
    Not:İmla hataları varsa affola







  • iyi helal olsun ne diyelim yalnız merak ettiğim bir konu var gittiğin yerde kalacak yer bulmakta sorun yaşamadın mı hiç?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skype1994

    iyi helal olsun ne diyelim yalnız merak ettiğim bir konu var gittiğin yerde kalacak yer bulmakta sorun yaşamadın mı hiç?


    Elazığ'da arkadaşım vardı yurt araştırmadan direk eve çıktım onunla , daha doğrusu onun 2. senesi olacaktı zaten arkadaşıyla çıkıyordu ben 3.oldum onlara. Bolu'da ablam olduğu için yurt araştırmadım direk ablamla eve çıktık , Karabüktede arkadaşlarım var , bir tanesinin evinde yer varmış oraya geçeceğim , en azından bi süre orda olacağım bu yılı orda mı tamamlarım yoksa dönemi mi orda tamamlarım bilmiyorum , seneye tekrar değiştirmeyi deneyeceğim üniversite




  • MuratUnur kullanıcısına yanıt
    sana başarılar diliyorum
  • Daha iyi yerlere gidemiyor muydun? Kriter olarak ankaraya yakınlığa bakıyorsun gibi geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karabük mü? Allah sabır versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iksinkaresi

    karabük mü? Allah sabır versin

    Skype1994 teşekkürler hocam :)

    Hüseyin hocam daha iyi yerlere gidebilmem için puanımın yüksek olması lazım , benim kriterlerimde ankaraya yakın olmam ve arkadaşlarımın olması var...

    Ayrıyetten Bolu ile kıyaslayacak olursak karabük kesinlikle ideal bir yer.İki tarafıda gördüm
  • Cidden helal olsun.Yanlış anlama ama sistemle pazarlık yapmışın resmen bu girişimcilikle önün açık baya :) Sorum olacak size,Merkezi yatay geçiş sisteminde tm den tm ye geçiş yapılabiliyormu?Bana söylenen Tmden mf yada ts ,mf den tm yada ts idi eğer girdiğin sene o puan türlerinden puan yaptıysan.
  • Karabük'te geçme notu 60'tır hocam. Bilginiz olsun.
  • Bende seneye karabuk bilg.muh gecmeyi dusunuyom biraz bilgi verirmisin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "tomb.raider ":Geçme notu 60 olabilir hocam ama Boludaki eğitim sistemini görseniz emin olun benim yaptığımı yapardınız :)
    "pehx7": Hocam karabük güzel birşey mükemmel biryer diyemem size fakat üniversitesi gerçekten güzel , merkez olarak da karabük yerine safranbolu tercih ederseniz bi sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum , eğitimi konusunda mühendislik okuyan arkadaşlarım da var orda fakat otomativ okuyan var o yüzden birşey diyemiyorum kusura bakmayın :(

    "doganibr": Hocam çevremde torpil mi var lafları dolanmaya başladı , zor inandırıyorum ama gerçekten şans mıdır nedir anlayamadım hep 4 ayak üstüne düşüyorum :D Ben hep tm den tm'ye yaptım. Girdiğiniz seneki herhangi bi puanınızla aynı puandaki başka bölüme geçiş yapabiliyorsunuz.Hangi bölümde okuduğunuzun bi önemi yok :)
  • adanada okuyom samsuna donmek istiyorum ilk yilim mumkun mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsuna puanınız yetiyor , samsunun yatay geçiş süreleri dolmamış ise mümkün tabiki :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MuratUnur kullanıcısına yanıt
    Vallahi bende Karabük'ten kurtulmak için Yatay Geçiş Yaptım. Hakkınızda hayırlısı olsun. Başarılar diliyorum şimdiden.
  • MuratUnur kullanıcısına yanıt
    yaa aynı bölümden mi yatay geçiş yaptın helal olsun :) başkaüniden başka bölümlere yatay geçiş yapabiliyoz mu
  • bahsettiÄŸiniz yatay geçiÅŸ ile sadece bir kere geçiÅŸ yapabiliyorsunuz diye yazıyor yönetmelikte , Karabük sizi yanlış deÄŸerlendirmiÅŸ olabilir sonra maÄŸdur olmayın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bu dönem için kayıtlar bitti heralde. bahar dönemi için başvurabiliyor muyum? 2.sınıf 2. dönem olmuş olacak. bende selçuktan aibü ye geçmek istiyorum bazı nedenlerden dolayı. keşke erken görseydim :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grejuva6: Hocam ilkinde ilk yönetmelikten yararlandım bunda yeni yönetmelikten yararlandım yani ilk hakkımı karabükten yana kullanmış gibi oldum :) Kayıttan sonra yazarım hocam inşallah bi sorun çıkmaz :)
    ummuhan95: Her üniden her üniye her bölümden her bölüme puanlarınız uyuşuyorsa yatay geçiş mümkündür :) Teşekkür ederim sağolun :)
    tomb.raider:Hocam haklı olabilirsiniz karabük haklında ama bende bolu hakkında haklı olduğumu düşünüyorum :) Sağolun teşekkürler :)
    BeklenanAdam:Hocam yeni yönetmelikte bulunmuyor sanırım fakat bi tekrar okumanız yardımcı olacaktır :) Yanlış bilgi vermek istemiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blacktox55

    adanada okuyom samsuna donmek istiyorum ilk yilim mumkun mu?

    Daha yeni başlayacak iseniz; ilk yılı okumak zorundasınız. Sonrasında merkezi ile yatay geçiş yapabilirsiniz.
  • ThunderVoid kullanıcısına yanıt
    şuan ikinci sınıfım. ikinci dönemde başvurabiliyor muyum? yoksa gene sene sonunu mu beklemeliyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.