Şimdi Ara

Meslek Lisesinden Kaçın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Az evvel bir arkadaşa pm attım aynen buraya da atayım bare herkes faydalansın bunlar benim görüşümdür , tecrübe ettiğim görüştür.

    bak kardeşim temiz efendi bir kardeşe benziyorsun , aynı sıralarda bende oturdum yaşadıklarını bende yaşadım onun için sana üşenmeden şu vakitte bir sürü satır yazı yazıcam ha uyarsın uymazsın senin elinde ama emin ol senden tek bir çıkarım olmadığı halde bunları yazıyorsam dikkate al , bak tekrar tekrar oku anla uygula senden 3 yıl ilerdeyim mezun oldum tekrar sınava gireceğim inşallah hedefim gelir ,

    (pm attığım arkadaş , sınıftaki arkadaşlarının davranışlarından yakınıyordu.)

    Bak kardeşim mesele okul değil emin ol Türkiye de fen liseleri ve büyük çaptaki anadolular hariç okulda eğitim verilmiyor , şuan meslek liselisin ve ya anadoluya geçsende adamlar hep kaypak , şerefsiz , birbirine eşek şakası yapan , kavga etmeyi marifet sanan , kızlar için dostluklarını satan bineler olacak bunu iyi bil , ama bu adamların yanına gelen sensin(zamanında bendim) iyi bir puan yapsan ders çalışmayı önemseyen , kendini geliştirmek isteyen , ilerde iyi bir yerlere gelecek olan adamlarla olurdun ama 10.sınıftasın daha yolun çok başı , tam zamanında akıllanmışsın ben akıllandığımda 12.sınıftım her şey için geçti.. ama gene de yılmadım tekrar giricem sınava inşallahda olacak bu yıl . şimdi beni iyi dinle , neden liseni değiştir dedim? çünkü o lisedeki adamlar sen istesende istemesende bir süre sonra seni etkileyecek aman yeter ya diyeceksin sende , seni geriye götürecekler. önce anadolu lisesine geç ama adamlık konusunda çok bişey bekleme oradakiler de kötü olacak , ama bu adamlardan kurtulmak senin elinde . anadolu lisesinde hiç değilse ders işleyeceksiniz amacınız ygs lys olacak , sen meslek lisesinde kaldığın sürece hocalar siz zaten meslek liselisiniz , mesleğiniz var vb. diyip normal dersleri öğretmeyecek . eğer dershane de derece sınıfında değilsen emin ol orda da bir şey öğrenemezsin bizi sadece para aracı olarak görürler . tabii bu seviyedeyken . çok uzun yazdım neyse sana tavsiyelerimi daha net aktarıyım.

    bana göre yapman gerekenler adım adım ;
    1-) hedefini belirle ama her şeyden önce belirlediğin hedef seni o işi yaparken mutlu edecek ve istediğin seviyeye getirecek şey olsun.(diş hekimi , hukuk , yazılım mühendisi , mimar , mütercim tercüman vb. aklına ne gelirse , ne olmak istiyorsan )
    2-) hedefine ulaşmak için en büyük adımın ----> meslek liSesinden kurtul , açık lise olur , devlet liseleri olur (temel liselerin para tuzağı olduğunu düşünüyorum 10.sınıfta vs.)
    3-) okul derslerinde geri kalırsın muhtemelen , meraklanma sen değil herkes kalır tüm mesele zamanında ders çalışmak , eğer ilk 2 adımı geçersen bana gel sana hangi derse nasıl çalışırsın , hangi kaynaktan çalışırsın söyleyeyim
    4-) her derse zamanında zamanında çalıştığında emin ol hiç bir hedefin uzak değil , lise 4 e kadar kesinlikle abartı felan yok (tabii 10.sınıfsan , 11 de kurtarır , 12deysen mezuna kalırsın) ders çalışacaksın
    5-) tüm adımları uygulayıp sınava girdiysen , tebrik ederim artık istediğin bir hayatın oldu , bana da bir teşekkür edersin başardığında :)

    Temeli olmayanlar YGS Mat a Youtube da MatAkademi kanalından dinleyerek çalışsın , 40 seansta temel mat alsın , sonra çözümlü kolay seviye bir soru bankası , sonra birey gelişim b , sonra karekök ve tebrik ederim mat fullediniz.







  • Yazı tamamen haklı meslek liseleri bu devirde soytarı yetiştirmekten başka hiçbirşey yapmıyor denetleyen yok bakan yok hoca yok oraya ders için değil yok yazılmamak için gidiyorsunuz aslında çünkü ders adına birşey yok ben 10.sınıftan sonra ders görmedim 9da ne kadar gördüysek tabi aslında .
  • Hocam 40 seansta temel mat videolarının linkini atarmısın rica etsem ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StoryBro

    Hocam 40 seansta temel mat videolarının linkini atarmısın rica etsem ?

    hocam ne istediğini tam anlamasamda ,
    http://akilliogretim.com/ bu siteden aradığına ulaşabilirsin , kitaptaki soruların çözümünü istiyorsan sorunun sağ üst köşesindeki kodu sitedeki arama kısmına yaz
  • meslek lisesi mezunu olarak katıldığım yerler de var, katılmadığım yerler de var. Okulumun ilk meslek devresi mezunuyum. Biz lise birdeyken, üst devrelerimiz düz lise öğrencileriydi. Okul müdür başyardımcımız başta olmak üzere tüm öğretmenler bize karşı aşırı derecede eleyici, disiplinli bir yaklaşım sergilediler, o kadar ki 550 kişilik 9. sınıflardan sadece 120 kişi 10. sınıfa geçebildi, dersleri iyi ama kendisi hayta olan bir arkadaşımı gözünün yaşına bakmadan bıraktılar. Kalan 430 öğrenciden 160 küsürü hakkını tamamlayarak tasdiknamesini aldı, bir kısmı açık liseye kendi isteğiyle geçti, kalanlarsa sınıf tekrarı yaptı.

    Mesleki eğitim olarak çok iyi yetiştirilmedik, atölye yetersizliği vardı, hatta 2-3 atölyeyi 10 ve 11. sınıfta bizim sınıfımız kurdu. Diğer liselerin durumunu bilemem, iyi eğiten de vardır, kötü eğiten de.

    Hayatımdaki en güzel günleri meslek lisesinde yaşadım, gözüm kapalı her şeyimi emanet edebileceğim kişileri meslek lisesinde tanıdım. Zorunlu eğitim hayatımı, teknik bir unvanla bitirdim, KPSS'den atanmak için 4 yıl daha okumak zorunda değilim, şansımı biraz zorlasam kendi alanımda güzel bir maaşla bir işe girebilirim, devrelerimden bilgisayar mühendisliği okuyan da var, programcılık okuyan da var, işe girip çalışan da var.

    Gönül isterdi ki tüm meslek lisesi mezunları, devletin kendilerine yaptığı harcamayı hizmetiyle karşılayabilseydi, kendi alanında devletine hizmette bulunabilseydi, eğitimlerinin kalitesi bir tık daha fazla olsaydı.

    Biz mezun olurken mesleğimizle beraber mezun oluyoruz.




  • tüm hayta ve serserilere, kendini meslek lisinde okuyamayacak kadar zeki zannedenlere rağmen, meslek liselerinden başarı hikayeleri çıkabiliyor. yeter ki öğrenciler istekli olsunlar.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/abdde-bu-gencleri-agirlayacak-kimse-yok-mu-1645172/
  • Hocam ben 10.sınıftayım.matematik dersinde hoca konunun en kolay sorusunu gösterip geçiyor.Sizce doğrumu? Yani 11de zorlarınımı göreceğiz anlamadım? Kimya biyoloji çok sağlam fizik orta. Matematik dediğim gibi hocanın yaptığı doğrumu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ArgeosTypric

    Hocam ben 10.sınıftayım.matematik dersinde hoca konunun en kolay sorusunu gösterip geçiyor.Sizce doğrumu? Yani 11de zorlarınımı göreceğiz anlamadım? Kimya biyoloji çok sağlam fizik orta. Matematik dediğim gibi hocanın yaptığı doğrumu?

    Değil kardeşim madem derslere alakan var ek puan vsde kalktı diye biliyorum liseni değiştirmeni tavsiye ederim lise4de staj olacak zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Magoalene kullanıcısına yanıt
    Hocam 10 o kadarda önemli değil temel diyorlar zaten.Önemli tabiki ama 11de toparlarsın diyorlar.Çünkü konuya hakimiz.2.dönem daha önemli diyorlar polinom trigonometri felan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Magoalene kullanıcısına yanıt
    Doğrumu düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temelin olmadan yapamazsın mesela, bina dikerken senin için önemli olan kısım oturduğun daire ama temelinde demirler olmasa bina çöker.

    Liseni değiştir, değiştirmezsende bir tane kolay ygs kitabı al 11 e kadar bitir mesela Birey A

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ArgeosTypric

    Hocam ben 10.sınıftayım.matematik dersinde hoca konunun en kolay sorusunu gösterip geçiyor.Sizce doğrumu? Yani 11de zorlarınımı göreceğiz anlamadım? Kimya biyoloji çok sağlam fizik orta. Matematik dediğim gibi hocanın yaptığı doğrumu?

    öğretmenler konuları anlatırken, sınıfın dengelerini de göz önüne alırlar. öğretmen dersi, bilgi olarak ilerde olan öğrencilere göre işlese, diğer öğrenciler dersten kopabilirler. meslek lisesindeki öğrencilerin çoğunun kalitesi kalitesi düşük olduğu için, ders anlatımına etki ediyor. sınıf düzeninin bozulmaması için, yaptığı doğru bir şey.

    ders dışındaki kaynaklara yönelerek, kendini geliştirebilirsin. gene ders dışında öğretmenine soru sorarak, yardım alabilirsin. başka okula geçiş yapmakta bir çözüm olabilir. ama notların ve giriş puanın yüksek, kontenjanda açık olması gerektiği için, çok zordur.




  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Temel lisedeyim ona göre değerlendirme yapabilirmisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşa tek hususta katılmıyor oda hocalar konusunda bende meslekteyım suan 12.sınıfım hocalar on numara öğretmek istiyorlarda insanlar(öğrenciler) insan(öğrenci) olmadığı için hocalarda öğretmek istemiyor hatta size şunu diyebilirm en iyi hocalardan bir kaçı benim meslek lisemde vardı fakat dediğim gibi insanlar (öğrenciler) insan (öğrenci) olmadığı için karıya kıza takılmak için geldiklerinden dolayı okul okul değil okula giriş sınavı olsa bir coğu hiçbir bok yapamaz bak size abartısız bir olay anlatayım:
    11.sınıf fizik dersindeyiz hoca yanımdaki cocuğu kaldırdı tahtaya 111 yazdı bunu 11e böl dedi cocuğun bulduğu cevap 12222(sayıyı yanlıs hatırlıyor olabilirim fakar 5rakamlı bir sayı buldu) 3rakamlı sayıyı 2 rakamlı sayıya bölüyor sonucu 5 basamaklı buluyor böyle bir okulda okuyorsunuz ona göre dahasıda varda sizi sıkmamak için yazmıyorum isterseniz msj atabilirsiniz veya yorum yapabilirisniz nelerin olduğunu öğrenmek istiyorsanız




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dergul

    tüm hayta ve serserilere, kendini meslek lisinde okuyamayacak kadar zeki zannedenlere rağmen, meslek liselerinden başarı hikayeleri çıkabiliyor. yeter ki öğrenciler istekli olsunlar.

    http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/abdde-bu-gencleri-agirlayacak-kimse-yok-mu-1645172/

    istisnalara değil genele bakmak lazım ama haklsın çalışan hertürlü kazanıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ArgeosTypric

    Temel lisedeyim ona göre değerlendirme yapabilirmisiniz?

    temel liselerden çok fazla bir şey beklemesen daha iyi olur. dershanelerin tabela değişikliğiyle ortaya çıkan okullardır. hedef kitleleri de üniversiteye hazırlanmaya önem veren öğrenciler oldukları için, verdikleri eğitimde, ona göre olacaktır. dershanelerde olduğu gibi, temel liselerin kaliteleri arasında, büyük farklar olabilir.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Forum moral bozmaktan başka bir şey yapmıyor.Çevremizdeki çoğu özel okuldan daha iyi emin olabilirsin.Öğretmen kadrosu en baştan yenilendi.En iyi matematik hocaları 11-12de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ArgeosTypric

    Forum moral bozmaktan başka bir şey yapmıyor.Çevremizdeki çoğu özel okuldan daha iyi emin olabilirsin.Öğretmen kadrosu en baştan yenilendi.En iyi matematik hocaları 11-12de.

    sırf moraliniz bozulmasın diye, pembe yalanları tekrar etmek zorunda değilim. yazımda da belirttiğim gibi, kalite olarak temel liseler aynı değil. uğur gibi özel okul deneyimi olan temel liseler olduğu gibi, apartmandan bozma olanları da var. bir okulun kalitesi sadece kadrosuyla değil, aynı zamanda mekanı ile gösterilir. en kötü devlet lisesinin bile, öğrencinin kafasını rahatlatacağı veya spor yapabileceği bir bahçesi var. öğrenciler dersten çıktıktan sonra, apartmanın içinde tıkılı kalıp, enerjileri boşaltamıyorlar ise kaliteli bir öğretmen kadrosunun olması, bir işe yaramaz.

    en iyi öğretmenlerin 11 ve 12. sınıfta olmasının iyi bir nedeni var. tabelada temel lise yazsa da amaç olarak dershaneden farklı değiller. öğrenciler üniversiteye hazırlanabilmek için, temel liseleri tercih ediyorlar. eğitimde amaç test çözmek ise, temel liselerin istanbul lisesinden bile daha iyi olduğu bir gerçek. ama öğrenci üniversiteyi kazanamazsa, test çözebilme özelliği ne işine yarayacak.




  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Hocam çok doğru konuştunuz istemsiz sevindim.Bizim okul uğurdan bozulma olduğu için diğerlerine göre iyi.Çarşamba 12ye kadar okul oluyor öğrenciler hangi etkinliği seçerse ona gidiyor(havuz,top sahası,tenis vb).O yüzden rahatlıyoruz.Bahçe olmaması büyük bir sıkıntı ama seneye yeni okula geçilmezse kapanacak dediler.Seneye kesin geçme kararı alındı.Ama ben buna sevinmedim okulumuz çarşıya yakın arkadaşlarla gezip eğlendiğimiz için bana zevkli geliyor.Ama konuşmalarınız çok doğru geldi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 11 im şuan antremanlarla mat çözüyorum seneye staj var ve dershaneye de gidicem şuan lys mat fen konularını okulda görmüyoruz ben şuan ygs ye mi çalışayım yoksa görmediğimiz lys konularını mı halletmeye çalışayım ?



    Hangi derse nasıl çalışırız kaynak verebilirim demişsiniz onuda yazarsanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.