Şimdi Ara

Meslek lisesinden nasıl orta puanlı üniversite bölümü kazanabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • anadolu teknikte okumuyorum meslekte bilişim bölümüne yerleştim 2 yıllık bölüm değil de direk 4 senelik mühendislik düşünüyorum meslek yükseokul çıkışlı mesleklere maaş konusunda sıradan bir kasiyerlik maaşıyla bir fark koymuyorlar . yani matematiği iyi olmıyan birisiyim dışarıdan 8 tane kitap alıp mümkün mü sizce



  • eğer derdin maaşın düşüklüğü ise, mühendislikte pek farklı değil. piyasaya daha çok mühendis girdiği için, maaşlar söylendiği kadar yüksek olmuyor. ister 4 senelik mühendislik olsun, isterse 2 senelik myo olsun, kendini geliştirirsen( yabancı dil + en az 1 programlama dili bilecek kadar bilgisayar bilgisi, v.b.) ve insan ilişkilerinde iyisen(torpil ağaçta yetişmiyor.) bir yerlere girebilirsin. aksi halde diplomaya güvenerek iş hayatına atılırsan, meslek lisesi diplomalı astından daha az maaş alabilirsin.(yeni yetme mühendis bulmak, tecrübeli usta bulmaktan daha kolay olabiliyor.)

    dershaneler kapatılmış olsa da okullarda yetiştirme kursları açılıyor. sene başında başvurular alınıyor. durumuna göre 1 veya daha fazla kursa katılabilirsin. ama üniversiteyi kazandıktan sonra, matematiği gene ihmal edeceksen, hiç girme daha iyi olur. çünkü mühendislikte türev, integral gibi yüksek matematik konularıyla haşır neşir olacaksın.




  • okula dahi hiçbirşeri tasvip etmiyorum artık , gereksiz öğretmen ve gereksiz insanlar yüzünden okul hiç gitmek istemediğim bir yer oldu bunu heryerde söylüyorum .
    aile çenesi olmasın diye şuan lisedeyim okulda olma sebebim tek o
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.