Şimdi Ara

Meslek Lisesinden Temel Liseye Geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben şuan 12.Sınıfa başlıyorum. Bölümüm Anadolu Muhasebe. Merak ettiğim tek bişey var şuan ben direk meslek lisesinden temel liselere geçişimi yapabiliyormuyum ? Yaptığım takdirde bunun avantajları ve dezavantajları nelerdir?



  • temel liselerin tek avantajı, ygs ve lys sınavlarına hazırlanmanı sağlamaktır. dezavantajı ise, bu vadi ne kadar tutabileceklerinin belirsiz olmasıdır. çünkü okul statüsüne kavuşması için, müfredatının ona göre olması gerekiyor. işlenmesi gerek dersleri aşağıda görebilirsiniz. bir dershane düzeyinde hazırlık göremeyebilirsiniz.

    özel temel lise haftalık ders çizelgesi

    diğer taraftan, üniversiteyi kazanamadığınızda, işyerlerin temel diplomasına nasıl bakacaklarının belirsiz olmasıdır. kağıt üstünde, temel lise diplomasının, devlet ve diğer özel okul diplomalarından farklı olmasa bile, işletmelerin ilk izlenimleri farklı olabilir. meslek lisesi diplomasında olduğu yetki sahibi olmayacaksın.

    normal koşullarda, müfredat farklılığı nedeniyle, geçiş olmaması gerekiyorsa da, meslek lisesinden kayıt alıyorlar. özel eğitim kurumu statüsünde olması nedeniyle izin veriliyorlar. ama ilk sene olduğu için, bazı aksaklıklar yaşanabilir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.