Şimdi Ara

Meslek lisesinden üniversiteye hazırlık liselerine geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Ben endüstri meslek elektrik-elektronik teknolojileri alanında 11.sınıfta okuyorum.
    Fakat sayısal dersleri almiyorum haliyle üniversiteye hazırlanamıyorum. Üniversite isteğim var bu yüzden bu sene dershaneye başladım fakat bu seferde dershaneye pek odaklanamiyorum. Haftada 5 gün okul günde 10 saat ders ( cuma hariç ) çalışmak için enerji kalmıyor. Okulda elektronik dalindayim övünmek gibi olmasın elektronik de baya iyiyimdir bu yüzden sürekli hocalar ile çalışma halindeyim. Elektronik okuyanlar varsa bilirler projeler ile ilgileniyorum led küp, çizgi izleyen, kablosuz alıcı-verici uygulamalari gibi projeler ile ilgileniyorum. Sabah ders 8.00 da başlıyor 16.15 de bitiyor eve gelene kadar 17 oluyor. Meslek dersleri, kültür deslerinin tekrarı bitene kadar saat 18.30-19.00 oluyor projeler ile uğraşıyorum saat oluyor 20.00 bu saatden sonra ne derman kalmıyor dershaneye çalışmaya...

    Uzun lafın kısası ; Dershaneler seneye üniversiteye hazırlık liseleri oluyor ben seneye naklimi bu liselere aldirabilirmiyim?
    Biraz uzun oldu galiba :) yardim eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 11. sınıftan sonra, başka bir okul türüne geçiş yapamazsın. sana tavsiyem, iyi bir çalışma planı yapman ve ona sadık kalmandır.
  • Peki bu sadece meslek liseleri için mi geçerli çünkü dershanede ki sinifimin yarısı kayıt yaptırdı bu kayıt yaptıranlar meslek lisesi değil. Anadolu liselerinde okuyorlar..?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazırlık liselerinin konumundan emin değilim, ama düz liseye denk ise, anadolu lisesinden geçiş olabilir. ama onun dışında, kendi alan ve dal türü dahilinde, geçiş yapabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dergul

    hazırlık liselerinin konumundan emin değilim, ama düz liseye denk ise, anadolu lisesinden geçiş olabilir. ama onun dışında, kendi alan ve dal türü dahilinde, geçiş yapabilirsin.

    @dergul cevapların için Teşekkürler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dergul

    hazırlık liselerinin konumundan emin değilim, ama düz liseye denk ise, anadolu lisesinden geçiş olabilir. ama onun dışında, kendi alan ve dal türü dahilinde, geçiş yapabilirsin.

    Hocam bu temel lise/hazırlık liseleri için ek bir yasa,kanun çıkartılmadığı sürece meslek öğrencileri geçemeyecek gibi.Gerçi geçse ayrı dert.Yazık günah 10 ve 11.sınıfta o kadar atölye dersi gör,temriniydi,ders saatiydi uğraş dur sonra hadi imkan verdiler geçtin temel liseye normal devam ettin ne oldu onca saat ders,sınav,ödev boşa gitti.Ufacık dershanelerde meslek dersleri de vermeyeceklerine göre.

    Küçücük bir hatayı gidip nasıl büyüttüler.Eğitimde yapılması gereken bu değildi.Sebebe odaklanmak yerine gidip sonuca direk müdahale ediyorlar.Sen sebebi ortadan kaldır zaten sonuçta değişir.Dershanelerin var olmasının 2 sebebi var. 1. öğrenci sayısının üniversite kapasitelerine göre fazla olması, 2. okullardaki eğitimin yetersiz oluşu.Bana göre dershaneler okuldan beter.İstisna dershaneler ve öğretmenler haricinde dershanede mantık her zaman nasıl yapıldığıdır.Ne sorusu yoktur nasıl vardır?Bu soru nasıl çözülür,bu nasıl ayıklanır,bu soru nasıl hızlı çözülür?Bu nedir diye bir şey yok gibi bir şey.Okullarda oldukça böyle ama okullar biraz daha alt seviyesi.

    Yapılması gereken okullardaki eğitim kalitesini iyileştirmek ve herkesi üniversiteye teşvik etmek yerine faydalı olacak kişilerin okumasını sağlamak aynı zamanda üniversitelerin kapasitelerini arttırmak.




  • 11-12 fark etmiyor Temel Liseler her statü'den öğrenci almakla yükümlü kurumlar bu müfredat'tada geçerlidir zaten. Endüstri Meslek, Ticaret Meslek, Sağlık Meslek, Çok Programlı liseler fark etmeksizin 11. sınıf 12.sınıf fark etmeksizin meb mevzuatına yönelik sorumluluk sınavı ile geçiş yapabiliyorsun Meslek lisesi olmana rağmen ya sayısalcısındır ya da sözelci iyi olduğun yönün üstünde durursan temel lise'lerde büyük destek alırsın ve üni. kazanırsın sana tavsiyem 1 sene sıkı çalışıcanı düşünüyorsan kendini meslek lisesi'nde çürütme temel lise'ye geç ve kendini kurtar

    bu avantaj ele geçmez 18 yaşını doldurmamış açık öğretim üyeleri bile kayıt yaptıra biliyor temel liselere önceden meslek lisesi'ndeki öğrenci 11-12.sınıf'ta değiştiremiyordu ama temel liseler ile bu sorun kalktı meb'in yeni müfredat'nda böyle benim sana tavsiyem geçmen yönünde..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.