Şimdi Ara

meslek lisesine gitmeyin!! [1.5 yıl sonrası] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
1
Favori
22.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dergul

    öncelikle sizlerin öğüt verdiğiniz kitlenin çoğunun, puanı anadolu lisesine yetmiyor.(artık düz lise tartışması yapmak gereksiz) bu öğrencileri meslek lisesinden soğutmanın yararı yok.

    14 senelik elektrik öğretmeniyim. görev yaptığım okul, öğrenci profili en iyi meslek liselerinden birisidir.(bunu başka okullarda görev yapan, meslektaşlarımda söylüyor.) anlayacağın dilde konuşmak gerekirsek, öğrencilerimiz senin keko olarak aşağıladığın insanlar değil. bu 14 senede öğrenci kalitesinin sürekli düştüğünü gördüm. meslek liselerinin kalitesi düşük değil, biz kaliteyi siz öğrencilere endeksliyoruz. biz eğitimi sizin için ne kadar kolaylaştırsak, siz çitayı dahada aşağıya çekiyorsunuz. bunu sadece biz değil, kültür öğretmenleri de söylüyor. çünkü sürekli işi sizin için kolaylaştırmamızı istiyorsunuz. bu yüzden meslek eğitimi veremiyoruz. ama çıraklıkta daha iyi meslek öğrenecek olursanız, bunun nedeni sizlerin anladığı dilden konuşmalarıdır. bir öğretmenin, iş yapmak yerine, cep telefonunda oyun oynayan, arkadaşlarıyla gevezelik eden, eşyaları hoyratça kullanan ve kendisine saygısızca davranan öğrencileri, okuldan atma yetkisi yoktur. ama işyerlerinde, bu hakkı sonuna kadar kullanırlar.

    ben üniversiteyi veya anadolu liselerini kötülemiyorum. benim eleştirim, sizlerin bu okulları alternatifsiz olarak görmeniz. bunun eğitim kalitesiyle alakası yok. üniversiten mezun olunca sınıf atlanacağını düşünüyorsunuz. elinizi kirletmeden ve kendinizi zorlamadan, steril ortamlarda çalışmayı hayal ediyorsunuz. ama eğitim hayatınız bittiğinde, gerçeklerin farklı olduğunu göreceksiniz. üniversite diploması almak, tek başına yeterli değildir. yabancı diliniz yoksa ve bilgisayar kullanmayı,oyun oynamak ve sosyal medyayı takip etmekten öteye geçiremiyorsanız, sıradan bir çalışandan farklı olmazsınız. son yıllarda, kontenjanların arttırılması, üniversite mezunlarının işini dahada zorlaştırıyor.

    bazı meslektaşlarım, proje dahilinde, almanya ve ispanya gibi ab ülkelerindeki okullarını ziyaret ettiler. orada meslek eğitimine büyük önem verildiğini gördüler. ortalama başarıya sahip her öğrenciyi, üniversitelere sokmuyorlar. orada bizim aksine, üniversiteye girmek kolay, mezun olmak ise zordur. ama bizde, bir kere üniversiteye kapağı attınmı, 10-15 sene geçse de, mezun olma şansın oluyor. bizim öğrencilerimiz test çözerken, akranlarının robot yaptığı, atmosfere 1-2 metrelik füzeler gönderdiği ülkelerle, kendimizi bir tutmayalım.

    bir kez daha söylüyorum, keşke meslek liselerine sizin yerine, gerçekten mesleğini seven ve öğrenmek isteyenler gelseydi. isterse keko olsun, iş yapan öğrenciler görelim. her sene sizleri gördükçe, mesleğimden dahada soğuyorum. çıraklıkta aşağılanan, taciz edilen, hastanenin önünde köpek gibi ölüme terk edilen çocukların haberlerini okudukça, sizlerin hiç bir iş yapmadan, atölyeleri işgal etmenizin adaletsizlik olduğunu düşünüyorum.

    ÖNCELİKLE BİZ İÇİNDE ÜNİVERSİTE OKUMA İSTEĞžİ VE UMUDU OLAN KİŞİLER İÇİN ÖОÜT VERİYORUZ.ÜNİVERSİTE OKUSAMDA OLUR OKUMASAMDA OLUR DİYENLER BİR ZAHMET MESLEK LİSESİNE GİTSİNLER. ZATEN MESLEK LİSELERİNİ BERBAT DURUMA GETİRENLERDE BUNLAR VE SANA BU ÖОRENCİLERLE MUTLULUKLAR DİLERİM .

    ZATEN KAFANI YORMA DÜZ LİSE DİYE BİR ŞEY YOK ARTIK BUNLARDA ANADOLU LİSESİ OLDU, KALİTESİ DÜŞMEDİ BENCE TAM AKSİNE YÜKSELDİ, ÇÜNKÜ BU LİSELER ARTIK DİPLOMA PUANI İLE ALMIYOR VE 300 CİVARINDA TEOG PUANI İSTİYOR (DAHA DÜŞÜK PUANLA ALANLARDA VAR TABİ) YANİ İPİNİ KOPARAN DALLAMA KEKO GİREMEYECEK. BU DURUM BENİ O KADAR ÇOK MUTLU EDİYOR Kİ.

    ŞİMDİ ZAMANININ DÜZ ŞİMDİNİN ANADOLU LİSELERİ 300 CİVARI PUANLARLA ALIYOR VE ANADOLU MESLEK LİSELERİDE 280 PUAN CİVARINDA AYRICA MESLEK LİSELERİ DİPLOMA PAUNI İLEDE ALIYOR YANİ İPİNİ KOPARAN KEKO BU OKULLARA GELİYOR ZATEN BUNLARDA Kİ DÜŞÜNCE DEDİОİM GİBİ HİÇ YOKTAN ELİMDE BİR MESLEОİM OLUR VE ÜNİVERSİTE OKUSAMDA OLUR OKUMASAMDA OLUR ZİHNİYETİ. ŞİMDİ SEN SÖYLE ANADOLU LİSESİNEDE MESLEK LİSESİNEDE GİRECEK BİR ÖОRENCİ NEDEN MESLEK LİSESİNE GİTSİN Kİ ?

    BEN BU ADAMLARI KEKO DİYE AŞAОILARIM HİÇ KUSRA BAKMA, KENDİLERİ DERS DİNLEMEK İSTEMEZ DİNLEYECEK OLAN ÖОRENCİLEREDE ENGEL OLURLAR VE MAALESEF SİZİN GİBİ ÖОRETMENLERDE BUNA GÖZ YUMARSINIZ. TAMAM BİR ÖОRETMENİN ATMA YETKİSİ YOK AMA OKUL İDARECİLERİNİN VAR. BİZİM OKULUMUZDA MÜDÜR YARDIMCISININ BU TİP EMBESİLLERE VERDİĞžİ CEZA YUMRUK ÜZERİNDE 20-30 ŞINAV ÇEK, VERDİĞžİ CEZAYA BAK REZİLLİK. VERSELER BİLE KINAMA CEZASINDAN VEYA OKUL DEĞžİŞİKLİОİNDEN ÖTEYE GİDEMİYOR BU CEZALAR. VE BU TİP EОİTİMCİLER YÜZÜNDEN BU KEKOLAR DAHA DA BİR YÜREKLENİYORLAR NASILSA CEZA VERMİYORLAR DİYE.
    OTTAN B*KTAN SEBEPLERDEN KAVGA ÇIKARAN TİPLER BUNLAR, TENEFÜSLERDE TUVALETTE SİGARA İÇEN, ESRAR KULLANAN, ÜZERİNİ ARASAN BIÇAK FALAN ÇIKAR.
    OKULDA POLAT ALEMDAR HAVASINDA GEZEN KİŞİLER BU ÖОRENCİLER. BUNLARIN DIŞINDA İYİ ÖОRENCİLERDE VAR YOK DEОİL HEMDE BAYA BİR VAR AMA O KEKO TİPLERDEN BİR SINIFTA 5-6 TANE OLSA BİLE YETİYOR DERSİ KAYNATMALARI İÇİN.

    BEN BU ADAMLARI KEKO DİYE AŞAОILARIM DİОER ADAM AKILLI ÖОRENCİLERİN EОİTİM HAYATLARINA TECAVÜZ EDECEKLERSE BUNDAN DAHA AОIR HAKARETLERİDE HAK EDERLER.

    " meslek liselerinin kalitesi düşük değil, biz kaliteyi siz öğrencilere endeksliyoruz. biz eğitimi sizin için ne kadar kolaylaştırsak, siz çitayı dahada aşağıya çekiyorsunuz. bunu sadece biz değil, kültür öğretmenleri de söylüyor. çünkü sürekli işi sizin için kolaylaştırmamızı istiyorsunuz. bu yüzden meslek eğitimi veremiyoruz." DEMİŞSİN ONUDA ŞÖYLE AÇIKLAYAYIM

    SUÇU HEMEN BİZE ATIP İŞİN KOLAYINA KAÇMA. KUSRA BAKMA MESLEK EОİTİMİ VERDİОİNİZ YALAN. BİRAZ TEORİK BİLGİ VERİP PRATİK OLSUN DİYE BİR KAÇ DEVRE YAPTIRMAKTAN ÖTEYE GİDEMİYORSUNUZ.BAZI İNSALAR BUNLARI SADECE HOBİ AMAÇLI YAPIYOR KUSRA BAKMADA BEN MESLEK DERSLERİNDE DE BAŞARILIYDIM. ATOLYE SINAVLARINDA O KEKOLAR YALVARIRDI KOPYA VER DİYE. NAH VERİRİM KOPYAYI DA

    SINIFIMIZDA 11.SINIFA GELİPTE BASKI DEVRE ÇİZMEYİ BİLMEYEN BİRİSİ VARDI BU ARKADAŞA OTURUP BASKI DEVRE ÇİZMEYİ BEN ANLATTIM. OKUDUОUMDA DAL GÖRÜNTÜ VE SES SİSTEMLERİ 11.SINIFDAKİ BARAJ DERSİN İSMİ TELEVİZYON AMA HİÇ TV TAMİRİ YAPMADIK ANCA SAÇMA SAPAN FM VERİCİ-ALICI , VU METRE, AQULAYZER FALAN YAPTIK HADİ YAPTIRDINIZ EYVALLAH BU DEVRELERİN ÇALIŞMA MANTIKLARI NE NASIL ÇALIŞIR BUNLAR ANLATMAK YOK. 10-12 SAATLİK MESLEK DERSLERİNDE ÖОRENCİLERE OYALANSIN DİYE DEVRE VERİP, ÖОRETMENLER ODASINA GEÇİP ÇAYINI, KAHVENİ İÇİP MESLEKTAŞLARINDA GEОİK YAPARSAN TABİ Kİ BİR ŞEY ÖОRETEMEZSİN. 11-12 SAATLİK ATOLYE DERSLERİ YETERLİ GELMİYOR SANIRIM İSTERSENİZ GERİYE KALAN KÜLTÜR DERSLERİ İÇİN AYRILMIŞ SAATLERİDE ALIN İSTERSENİZ.

    KÜLTÜR DERSİ HOCALARIDA BİR AYRI ZATEN. ONLARDAKİ ZİHNİYET İSE ZATEN BUNLARDAN BİR B*K OLMAZ HAVALARINDALAR. ZATEN AY SONU GELİNCE HER TÜRLÜ MAAŞINI ALACAKLAR.

    SUÇU SADECE BİZDE ARIYORSUNUZ, KENDİNİZ SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK MISINIZ ? ÖYLE ÖОRETMENLERİMİZ VARDI Kİ ÖОRENCİYLE OTURUP KARI KIZ MUHABETTİ YAPAN, AÇIP PORNO İZLEYEN ABAZA SAPIK RUHLU ÖОRETMENİMİZDE VARDI. İMAM OS*RURSA CEMAAT S*ÇAR AMA İYİ BABACAN ATOLYE ÖĞRETMENLERİMİZDE VARDI EVELALLAH. HAKLARINI YEMEYELİM.

    ŞİMDİ KİM İSTER BÖYLE BİR YERDE EОİTİM ALMAYI ?

    "BUNDAN 4-5 YIL ÖNCEKİ ÖОRENCİLERİMİZ DAHA İYİYDİ" DİYORSUN. BENİM OKUDUОUM OKUL BAYA ESKİ, VE ŞUAN STAJ YAPTIОIM YERDE ÇALIŞAN ELEMANLARDAN BİRİSİ BİZİM OKULDAN MEZUN VE O DA PİŞMAN MESLEK LİSESİNE GİTTİОİNE O DA DİYOR KEŞKE ÇIRAKLIK EОİTİME GİTSEYDİM DİYE EN AZINDAN ŞİMDİ KART TAMİR EDEBİLİRDİM DİYOR. VE 6-7 YILDIR ELEKTRONİK İŞİYLE UОRAŞIYOR TABİ YAPTIОI İŞ DUVARA TV MONTAJI YAPMAK. BUNUN İÇİN MESLEK LİSESİ OKUMAYA GEREK VAR MI SENCE ?

    4+4+4 SİSTEMİ İLE DÜZ LİSELERİN ANADOLU LİSESİ OLMASI ÇOK İYİ OLDU, EN AZINDAN TEOGDAN 200-220 PUANI ZOR ALAN KEKOLAR BU OKULLARA GİREMEYECEKLER . VE BU LİSELER DAHA DA İYİYE GİDECEKLER AMA MESLEK LİSELERİ DİPLOMA PUANI İLE ALDIОI İÇİN BU DENGESİZLER BU OKULLARA GELECEKLER BENCE BURADA EОİTİM DAHADA BERBATLAŞACAK.

    SONRADAN ANADOLU LİSESİ OLMUŞ DÜZ LİSELER İLK BİR KAÇ SENE DAHA ÖNCE PUANSIZ GİREN VE OKULUN ADINI KÖTÜYE ÇIKARAN ÖОRENCİLER MEZUN OLUNCA DAHA DA BİR İYİ OLUR EMİN OLABİLİRSİN.

    BELKİ SENİN ÖĞRENCİ OLDUĞUN YILLARDA MESLEK LİSELERİ GERÇEKTEN İYİ DURUMDAYDI ÖĞRENCİ KALİTESİ OLARAK VE O ZAMAN LİSE MEZUNU OLMAK İYİ BİR İŞ İÇİN YETERLİYDİ BELKİ AMA ŞUAN YETERLİ DEĞİL.

    VE KUSRADA BAKMA DÜZ LİSEYE GİDENLER ÜNİVERSİTE SINAVINA HAZIRLANIRKEN BENİM STAJDA GETİR GÖTÜR İŞLERİ YAPMAK ZORUMA GİDİYOR, VE ÜNİVERSİTEYE YÖNELİK BİR EĞİTİMDE YOK ZATEN MESLEK LİSESİNDE. YANİ ÜNİVERSİTE HAYALİ OLAN ÖĞRENCİLER GELMESİNLER HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRARLAR.




  • Boşuna yazıpta vaktini harcama. Boş yere kendini yoruyorsun. Bu cevap yazdığın dergul isimli şahsiyet meslek liselerini savunmak için and içmiş bir kişilik. Zihniyeti 50 yıl önceki meslek lisesi zihniyetinde kalmış. Meslek liselerini canı pahasına savunur. Bu hayatta en zor şey cahille tartışmaktır, onu ikna etmektir. Bu yüzden kendi haline bırak umursama.
  • Şu konuda bi hemfikir olalım meslek liseleri kağıt üzerinde iyi ancak bu okulların %90ı bu konuda başarısız çoğunluğu serseri olmaya eğilimli gençlerden oluşuyor bunun altındaki temel sebepde ipini koparanın meslek lisesine gelmesidir ve disiplinsiz bir idare anlayışının olmasıdır bunun önüne ancak 4+4+4 ün sonuncu 4 yani liseyi zorunluluktan çıkarmak istemeyen gelmesin okumasın kardeşim okuyanada engel olunmasın bide düzliseler kalkmamalıydı mecburiyetten herkez meslek lisesine yöneliyor ve buda okul kalitesini düşürüyor meslek lisesininde teog ile almalı.

    Ancak meslek lisesinin hep - yönleride yok mesela busene bi çok kişi barajı geçemedi düz lise ve anadolu lisesindeki arkadaşlar kara kara düşünürken meslek lisesindekiler 2 yıllık geçiş haklarını kullanarak bir yerlere iyi kötü yerleşecekler hatta dgs gibi kolay bir sınavlada 4 yilliga tamamlamaları gibi fazladan + yönleride var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamlamoz -- 28 Mart 2015; 0:24:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mamlamoz M kullanıcısına yanıt
    BENCE DÜZ LİSELERİN ANADOLU OLMASI İYİ OLDU EN AZINDAN İPİNİ KOPARAN GİREMEZ ARTIK. AMA MESLEK LİSELERİNEDE YAZIK OLDU YALAN DEĞİL DAHADA KÖTÜYE GİDECEK BU OKULLAR MAALESEF DERGUL GİBİ GELECEĞE AT GÖZLÜĞÜYLE BAKMAYA GEREK YOK BU OKULLAR 4+4+4 DEN SONRA İYİCE KÖTÜ OLACAKLAR. DÜZ LİSELER İSE AKSİNE DAHA BAŞARILI OLACAKLAR AMA BU HEMEN OLMAZ 2-3 YIL İÇERİSİNDE BU OKULA PUANSIZ GİREN GEREKSİZLER MEZUN OLACAK YADA SINIFTA KALIP ATILACAKLAR VE BAYA Bİ AYIKLANMIŞ OLACAKLAR. DÜZ LİSEYE GİDEN HERKEZ ÜNİVERSİTEYİ KAZANACAK DEMİYORUM ZATEN AMA ÇALIŞAN BAŞARIYOR. KAZANAMAYANLAR GENELDE LİSE ZAMANLARINI EĞLENMEKLE GEÇİREN KİŞİLER.BAZILARIDA KAZANSALAR BİLE İSTEDİKLERİ BÖLÜM OLMADIĞI İÇİN GİTMİYOR VE TEKRAR HAZIRLANIYOR.

    BENDE BU SENE MEZUN OLACAĞIM VE BENDE KARA KARA DÜŞÜNÜYORUM NE YAPACAĞIM DİYE
    2 YILLIĞA GİTMİŞ OLSAM MESLEK LİSESİNDEN FARKI YOK AYNI GEREKSİZ TİPLER ORAYA DA GELECEKLER SINAVSIZ OLARAK
    VE DGS SINAVI DEDİĞİN KADAR KOLAY DEĞİL HATTA YGS VE LYSDEN DAHADA ZOR OLDUĞUNU SÖYLEYENLER VAR. SANIRIM SINIFINDA İLK 5 E GİREMEYENLER DGS YE GİREMİYORMUŞ BU NE KADAR DOĞRU ONUDA BİLMİYORUM (ARAŞTIRIM ÖĞRENİP BURADA BİLGİLENDİRİM HERKES FAYDALANMIŞ OLUR.) BEN BİR SENE DAHA YGS YE HAZIRLANIP YİNE KAZANAMAZSAM 2 YILLIĞA GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.
    YOKSA BENDE SİGORTALI ÇIRAK OLACAĞIM MAALESEF.




  • DGS öyle avantajlı,kolay bir şey değil. DGS yi + yön olarak yansıtmayın. Ülkede zibilyon tane myo var. Zibilyon tane elektrik,elektronik,makine,otomasyon,motor,mekatronik vb. bölümü var. Hepsinin kontenjanlarıda maşallah tabur gibi. Dağın başında bile myo var ve bu bölümler var. Zaten şuanda hali hazırda bu bölümlerden mezun milyon tane adam var. Her yıl bir dünya mezun verilmeye devam ediyor. Evet dgs zor. Ama zorluğundan ziyade işin kötü espirisi şu; KONTENJAN

    Misal olarak myo makine bölümünü ve makine mühendisliğini ele alalım. Myo makine bölümlerinden yılda en az 10 bin mezun veriliyor. Üniversiteler ise DGS den makine mühendisliğine 2-5 kontenjan açıyor. Her bölüm için böyle. DGS için Açılan makine mühendisliği kontenjanlarını toplasanız 500 etmiyor. Mezun sayısına bakıyorsun 20 katı. Ki bu 20 kat yeni yani o sene mezun olan adamlar. Birde yüzbinlerce eski mezunlar var. DGS ye eski mezunlarda girebiliyor...

    2. kötü espiri ise süre... süreyi yettirmeniz, soruların hepsini görmeniz çok çok zor.

    Herkes mühendisliğe tamamlarım dgs yi kazanırım diye gidiyor ama bir bakıyorlarki kendilerini x fabrikasında y fabrikasında asgari ücrete çalışan köle olarak buluyorlar.

    Uzun lafın kısası YGS-LYS de üniversiteyi kazanamamış adam DGS ye bel bağlamasın hiç şansı yok. Buraya gelipte yaa kardeş DGS var oradan mühendisliğe geçerim edebiyatı yapmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 28 Mart 2015; 2:01:25 >




  • Ozaman bir 2013 dgs sınavını birde ygs ve lys yi bi çözün internetten hangisi daha kolay hangisi daha zor bi bakın 120 tane soruda 30 türkce 30 da matematik neti yaparsanız yığınla mühendisliğe gidersiniz ayrıca fizik bioloji gibi sorularda yok sadece 60 tane matematik 60 tanede türkce sorusu var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamlamoz -- 28 Mart 2015; 14:27:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir öğrencinin kalitesini sadece öğretmen ve okul belirlemez. aile ve çevrede öğrencilerin gelişiminde, büyük ölçüde etkilidir. bizim en çok zorlandığımız öğrenciler, parçalanmış ailelerin öğrencileridir.

    öncelikle benim meslek liselerini savunmaya ihtiyacım yok. çünkü eğitim politikası, ortaöğretimdeki öğrencilerin çoğunu, meslek liselerine yönlendiriyor. puanı yeterli olmayan herkes, tıpış tıpış meslek lisesine gelecekler. bu yüzden buraya hiç yazı yazmadan, sizin sızlanmanızı zevkle okuyabilirim. arada dalga geçmek içinde, "şunu yaparsanız, anadolu lisesine girebilirsiniz." diye kulaktan dolma bilgiler verebilirim. ama bunun yerine, meslek liselerine bir şans vermenizi istiyorum. hala meslek liselerini beğenmeyip, ulaşamayacağınız, anadolu liselerinin hayaliyle yaşamak istiyorsanız, siz iyi şanslar dilerim.

    EĞER GERÇEKTEN ÖĞÜT VERMEK İSTİYORSANIZ, BU BAŞLIĞI YANLIŞ YERDE AÇTINIZ. İLK OKULLAR, ORTAÖĞRETİM VE OKULÖNCESİ KISMINDA, BU BAŞLIĞI AÇMANIZ, YARARLI OLURDU. ZATEN MESLEK LİSESİNDE OKUYAN BİRİSİ İÇİN, BU ÖĞÜT GEÇ KALMIŞ, BİR ŞEYDİR. HER İSTEYEN KİŞİNİN, MESLEK LİSESİNDEN ANADOLU LİSESİNE GEÇTİĞİNİ Mİ SANIYORSUNUZ. 9 VE 10. SINIFTA OLANAĞI OLSA DA, GEÇME ORANI ÇOK DÜŞÜKTÜR. BAŞVURULAN OKULUN KONTENJANI MÜSAİT OLSA BİLE, PUANINIZ OKUL MÜDÜRÜNÜ TATMİN ETMESİ GEREKECEK. 11 VE 12. SINIFLARI HİÇ KATMIYORUM BİLE. ÇÜNKÜ ONLARIN GEÇME SANSI HİÇ YOK. BİR AVUÇ ÖĞRENCİYE BELKİ YARACAK BİR ÖĞÜT İÇİN, ÇOĞUNLUĞU UMUTSUZLUĞA DÜŞÜRÜYORSUNUZ.

    ÜNİVERSİTE VE ANADOLU LİSESİ DIŞINDA, HİÇ BİR ŞEYE TAHAMMÜL EDEMEYEN SİZLER Mİ, BENİ AT GÖZLÜĞÜ TAKMAKLA SUÇLUYORSUNUZ. GERÇEKTEN BİLİNÇLİ TERCİH Mİ YAPIYORSUNUZ, YOKSA BAŞKALARININ SÜSLÜ SÖZLERİNİ Mİ TAKİP EDİYORSUNUZ. SIRF ÜNİVERSİTEDE OKUMUŞ OLMAK İÇİN, SEVMEDİĞİNİZ VEYA NE İŞİNİZE YARAYACAĞINI BİLMEDİĞİNİZ TERCİHLERİ YAZACAĞINIZI ADIM GİBİ BİLİYORUM. ÇÜNKÜ BAŞKA BİR GELECEK GÖRMEYİ, RET EDİYORSUNUZ. AMA ŞUNU BİLİN Kİ BAŞARILI İNSANLAR, GÜVENLİ YOLDAN AYRILIP, RİSK ALABİLENLERDİR.




  • 11.Sınıf bilişim mesleğim dershaneler de kapandı ne yapacam bilmiyorum
    @ademaydin
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Meslek liselerine bir şans ver diyorsun sınıftan içeriye her girdiğimde daha da bir pişman oluyorum.
    Düz liseye girme şansım varken , sırf şu kelime yüzünden "Üniversiteyi kazanamasanda elinde bir mesleğin olur." Amele mektebine kaydoldum.
    10.sınıfta hala düz liseye geçip geçmeme karamsarlığım vardı ama yine aklımda şu lanet olası kelime "Üniversiteyi kazanamasanda elinde bir mesleğin olur."
    Sınıfımda 1 kişi 10.sınıfta düz liseye geçti keşke bende geçseydim ama yine aklımda o gereksiz kelime "Üniversiteyi kazanamasanda elinde bir mesleğin olur."
    Al işte lise bitiyor ne öğrendin mesleğinle ilgili desen HİÇ BİRŞEY ÖĞRENMEDİM diyebilirim.(Baskı devre çıkarmak ve devre elemanları tanımaktan öteye gidemedik.)
    Bölümüm elektronik ama bir tane kart tamir edemem. Böyle mi meslek öğrenmiş oluyorum.
    Stajda da birşey öğrettikleri yok getir götürcü olarak kullanıyorlar.
    Okul bittikten sonra ne yapacağım 2 yıllık M.Y.O ya geçsem Amele Mektebindeki bütün gereksiz embesiller gelecek Lise 5-6 okumuş gibi olacağımdan adım gibi eminim.
    Düz liseye gitmiş olupta üniversiteyi kazanamasam ne olur muhtemelen bir yere çırak olarak girmeye çalışırdım ve Eml den mezun olan birisi gibi birşey bilmeden çalışırdım.

    4 YILLIK LİSE HAYATINDA NE ÖОRENDİN DİYE SORACAK OLURSAN;
    MESLEK LİSESİNDE MESLEK ÖОRENİLMEDİОİNİ ÖОRENDİM.

    OrtaOkulda yapabildiğim dersleri şimdi yapamıyorum. Meslek lisesinde kültür dersleri verimli bir şekilde işlenmiyor öğrenciler hep ders kaynatma çabasında ve başarıyorlarda.
    Aklı sıra gelecekleri hazır ya elinde Meslekleri ve nede olsa Kültür dersleri ne işine yarar demi ?
    SINIFI VİDEOYA ÇEKSEM NE DEMEK İSTEDİĞžİ HERALDE DAHA İYİ ANLATIRIM.
    ALLAH MESLEK LİSESİNDE GÖREV YAPAN KÜLTÜR DERSİ HOCALARINA SABIR VERSİN İŞLERİ GERÇEKTEN ÇOK ZOR.
    ÖОRENCİLER MESLEK HOCALARINDAN KORKARLAR ÇÜNKÜ YA DAYAK YERLER YADA ATOLYE DERSİ ZAYIF DÜŞERSE NE OLACAОINI ADI GİBİ BİLİR SIRF BU YÜZDEN ATOLYE DERSLERİ SESSİZ SAKİN GEÇER.

    BU KONU YANLIŞ YERE AÇILMIŞTIR BELKİ
    AMA BENCE TAM ÖĞÜT VERECEK ZAMAN ŞİMDİ. ÇÜNKÜ DÜZ LİSELER ANADOLU OLDU VE MESLEK LİSESİ PUANLARI DÜŞTÜ
    ÜNİVERSİTE OKUMA İSTEĞİ OLAN ÖĞRENCİLERİN ŞU KELİME YÜZÜNDEN "Üniversiteyi kazanamasanda elinde bir mesleğin olur." MESLEK LİSESİNE GELMELERİ GERÇEKTEN KÖTÜ OLUR. ZAMANINDA BENDE MİLLETİN SÜSLÜ SÖZLERİNİ DİNLEYİP MESLEK LİSESİNE GELDİM VE BİN PİŞMANIM.
    BİRDE MESLEK LİSESİNE GİDENLERİN ÇOĞU OKUDUKLARI BÖLÜMLE ALAKASIZ İŞLER YAPIYORLAR.

    ÖĞRENCİLERİN KAFASINDA ŞU DÜŞÜNCEYİ SİLMEK GEREK BENCE "Üniversiteyi kazanamasanda elinde bir mesleğin olur."

    BİRDE GERÇEKTEN ÇOK MERAK EDİYORUM MADEM ÜNİVERSİTE OKUMAK GEREKLİ DEĞİL SEN NEDEN ÜNİVERSİTE OKUYUPTA ÖĞRETMEN OLDUN BU SORUYA BİR CEVAP VER LÜTFEN.




  • MESLEK LİSESİ PİŞMANIKTIR KONU GÜNCEL ÜNİVERSİTE DÜŞÜNENLER GİTMESİN EK PUAN BİLE VERMİYOR MÜHENDİSLİĞE YAZIK BİZE !!!
  • çünkü elektrik alanıyla ilgili bir işte çalışmak istiyordum. elektrik mühendisliğini kazanacak puanım olmadığı için, teknik eğitim fakültesine girdim. orası olmasaydı, meslek yüksek okuluna girerdim. yanlış anlama, sınava ilk girdiğimde bile, makina mühendisliği gibi iyi fakülteleri kazanacak puanım vardı. üniversiteye ilk sınavda girmek için, 3-4 tercihten daha fazlasını yapmam yeterlidir. benim tek pişmanlığım, teknik eğitimi ilk seferde yazmamış olmamdır. çünkü mühendisliğe girsem de, yüksek matematiği yeterince yatkın olmadığım için, başarılı olacağımı düşünmüyorum.

    üniversitelerin gereksiz olduğunu düşünmüyorum. başarılı olmanın, üniversiteye endekslenmesine karşıyım. çünkü eğitimde kaliteyi düşüren esas neden budur. mesele sadece meslek liseleri sınırlı kalmıyor. artık istanbul lisesi gibi köklü ve başarılı okullarda tehdit altında. dershanelerden bozma temel liseler, üniversiteye hazırlanmada daha fazla avantaj sağlıyor.(daha az ders yükü + daha çok test çözme) dürüstçe söyleyin, kaliteli eğitim veren istanbul lisesini mi tercih edersiniz, yoksa tamamen üniversiteye odaklanmış temel liseleri mi. istanbul lisesi de bunun farkına vardığı için, deneyimli dershane öğretmenlerini sözleşmeli olarak bünyesine katmaya başladı.eğer köklü bir lise bile, kendisini tehdit altında hissediyorsa, anadolu liselerini şansı olabilir mi. başarılı öğrencilerini, temel liselere kaptırdıkları zaman, sizlere yer açılacağını düşünebilirsiniz. ama şikayet ettiğiniz öğrencilerinde gelemeyeceklerini mi sanıyorsunuz. sizce "anadolu lisesine gitmeyin veya anadolu lisesinde okumak pişmanlıktır." başlıklarının açılması için, ne kadar süre geçmesi gerekiyor.

    bana sınıflarda çekilen videoları göstermenize gerek yok. 14 senelik öğretmen olarak, her geçen sene öğrencilerimin ne kadar yozlaştığını görüyorum. yozlaşma konusunda, beyaz türkler ile kekolar arasında fark göremiyorum. cep telefonları akıllandıkça, öğrenciler dahada aptallaşıyor.

    öğrencilerin zihninden, "üniversiteyi kazanamasan bile, bir mesleğin olur." düşüncesini silseniz bile, her öğrencinin, üniversiteye giremediği gerçeğini değiştiremezsiniz. değiştiremeyeceğiniz başka bir gerçek ise, üniversite diplomasına sahip olup da, amelelik veya hamallık yapan insanların olduğu gibi, iş bulabilmek için meslek kurslarına katılanlarda olmasıdır.

    orta öğretimde kaliteli eğitim aramayın, çünkü siz istemiyorsunuz. üniversiteye hazırlık için kullandığınız zamanı, niye okul projeleri ve araştırma için harcayacaksınız ki. daha çok test çözüp, proje ve araştırmaları üniversitelere bırakmak daha iyi bir seçenektir. bu yüzden elin köylüsü bile, bizden daha fazla bilim üretiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 12 Nisan 2015; 1:26:20 >




  • ek puan vermio demişşin de bu m.t.o.k lar nerdeyse 100 puan aşağıdan alıyor dier liselere göre
  • Verilen ek puan gerçektende dalga geçer bir nitelik taşırcasına çok çok az bir puan. Ama mtok mühendislikler 50-100 puan aşağıdan alıyor böylelikle ek puanın az olması görmezden gelinebilir.
  • kardeşlerim bende meslek lisesinde okuyorum şuanda lise 3 e geçtim ve okulu dondurdum bu arada okuldan kurtulmaya çalışıyorum hayatımdan nefret ettim ne öğrencisi düzgün ne öğretmeni meslek liselerinin aklınız varsa meslek lisesine
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhanorhan123

    kardeşlerim bende meslek lisesinde okuyorum şuanda lise 3 e geçtim ve okulu dondurdum bu arada okuldan kurtulmaya çalışıyorum hayatımdan nefret ettim ne öğrencisi düzgün ne öğretmeni meslek liselerinin aklınız varsa meslek lisesine

    Kardeşim sakın okulu bırakmak gibi bir yanlış yapma okulu bırakmaktansa en kötü okulda okumak daha iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AnonymousT kullanıcısına yanıt
    açığa yazılcam olmadı ya
  • Kardeşim ATL Elektrik bölümünden mezun oldu, Gazi Elektrik Öğretmenliğini kolayca kazandı. Buradan mezun oldu ve uzun bir zamandır Elektrik Bakım Şefliği yapıyor. Onun için bu tamamen sizin kendi isteğinize ve kapasitenize bağlı. Bu seviyede değilim diyorsanız da, zaten gidip usta/ustabaşı gibi bir meslek sahibi olabiliyorsunuz teknik liseden mezun olduktan sonra ama düz liseden mezun olunca üniversite veya meslek yüksek okulu okumanız gerekiyor.
  • Saçmalamış arkadaş ve bunun üzerine yeni konu açmam gerek.Olaya çok kıt bakmış herkes



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlıAdam -- 1 Şubat 2016; 22:22:48 >
  • Meslek liseliler leş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence aşağıdaki haberi okumalısınız.

    akademik kariyerden vazgeçip solucan işine girdi
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.