Şimdi Ara

Meslek Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Devamı İçin:https://blog.rehberlik.online/meslek-secimi-yaparken-dikkat-edilmesi-gerekenler/

    Meslek, insanların hayatlarının daha garanti altına alınması, geçimlerinin sağlanması ve rahat bir yaşam sürmesi açısından önemli bir figürdür.

    Mühendis, doktor, marangoz, muhasebeci, öğretmen, yazar… Meslek havuzu çok geniştir. Etrafımızda da farklı farklı mesleklerden yüzlerce insan var. Peki insanlar mesleklerini neye göre seçiyor? Meslek seçimi yaparken hangi kriterleri dikkate alıyor? Bu noktada çocukları bilinçlendirerek onların kendilerine bir meslek hedefi koymasını sağlayabilirsiniz. Çünkü küçük yaştan bu gibi hedefler koymak ilerde kararsızlığın ve çaresizliğin önüne geçecektir. Çocukların en çok ilgi alanlarının olduğu yere kaydırılması, istediği mesleğe göre eğitim sağlanması ve kişisel gelişim evrelerinin bu yönde tamamlanması oldukça önemlidir.


    Meslek Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Çocuklar daha küçük yaştan çok büyük bir süreç olan eğitim hayatına başlar ve kendilerini sürekli yeni bir şeyler öğrenirken, onları uygularken görür. Yıllar geçtikçe gelişimleri daha da tamamlanarak düşünce yapıları da gelişir. Böylelikle kendi başlarına karar verme, bir şeyleri ayırt etme gibi yeteneklere de bürünürler. Bu noktada meslek seçimi de yapabilirler. İşte çocukların meslek seçimi yaparken dikkat etmesi gereken bazı noktalar:

    İlgili olduğu alanlara yönelmeli,
    Mutlu olacağı işlerle uğraşmalı,
    Ekonomik getirisi,
    Mesleğin önü ne kadar açık?

    Bu ve buna benzer daha bir çok kriterler dikkate alınarak çocuklar meslek hedeflerini koymalıdır. Çocukların hepsi bunları düşünemeyebilir ancak bunları düşündürecek etkiyi sizler oluşturmalısınız.

    Anne ve Babanın Çocuklara Katkısı

    Çocukların bu gibi şeyleri derinine bilmesi beklenemez dediğimiz gibi. Ancak anne ve babanın bu konularda çocuklara yol gösterici olması gerekmektedir. Çocukların eğitim hayatından sosyal hayatına kadar bir çok alanda onlara desteklerini hissettirerek hiç bir zaman yalnız bırakmamalıdırlar. Meslek seçiminde de yine anne ve babanın meslekleri doğrultusunda önce kendilerini örnek göstererek daha sonra da diğer mesleklerden örnekler vererek teker teker meslekleri anlatmalıdırlar. Çocukların bu sayede mesleklere karşı farkındalıkları gelişecek olup bir başka bakış açısıyla olaylara dahil olacaklardır. Böylece meslek seçimi yaparken daha rahat olacaklardır.

    Meslek Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.