Şimdi Ara

Mesleki Açık Liseler Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize iyi forumlar. Ben 11. sınıf bir öğrenciyim meslek lisesi, anadolu meslek programı (amp) bilişim bölümüyüm. Bazı sebeplerden dolayı (çoğu ailevi) okulu açıktan okumak zorundayım. Fakat merak ettiğim şeyler var ben 11. sınıfta iken açık öğretime geçebilirmiyim? Diyelim geçtim erken bitirme şansım varmı kredileri vs tamamlayıp? Okul saatleri nasıl oluyor? Birde son olarak bende şuan sayısal dersler yok sözeller var ordada öylemi yoksa sadece meslek derslerimi var?



  • kültür derslerini uzaktan, meslek derslerini yüz yüze göreceksin. ders saatleri okula göre değişir. dersler hafta için 18 veya 19'ta başlar. hafta sonları ise, 8-9 gibi dersbaşı yaparsın. eğer saatler örgün eğitimle çakışırsa, sadece haftasonları gidersin. staj veya beceri eğitimi dersi de okula göre değişir. bazı okullar işletmelere yazın staj dahilinde gönderip, işletmelerde beceri eğitimi dersini okulda gösteriyor. bunun nedeni, öğrencinin çalıştığı yer alanıyla alakasız olabilmesidir. bazı okular titiz davranmazlarsa, ibe dersinde, işletmelere gönderebiliyor.

    başarılı olduğun derslerden muaf olursun. başarısız olduğun derslerden ise,(sorumlu olduklarında dahil) açık liseden devam edersin. maol'de kredili sistem olduğu için, yarım dönem erken mezun olabilirsin. burada her ders birbirinden bağımsız olarak değerlendirilir. 12 sınıf dersini, 11. sınıfta görebilirsin. bir dersten devamsızlıktan kalman, sınıf geçmene engel teşkil etmez. gelecek sene, o dersi tekrar edersin. 1. dönem devamsızlıktan kalırsan, 2.dönemde kalmış sayılırsın. 2. dönem devamsızlıktan kalırsan, 1. dönemi etkilemez. rapor veya izin geçerli değil. bir dönemdeki toplam ders saatinin(gün bazında değil.) 1/4'ünü geçmemesi gerekiyor. daha ayrıntılı bilgilere aşağıdan ulaşabilirsin.

    http://maol.meb.gov.tr/




  • dergul bey çok sağolun bir şey daha sormak istiyorum ben 11. sınıftayım şuan mesleki açık liseye geçsem 11. sınıftan devam edermiyim?
  • evet, sorumlu olduğun ve 11. sınıf derslerden devam edersin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.