Şimdi Ara

MESLEKTEYİM AÇIK ÖĞRETİME GEÇMEYİ DÜŞÜNÜYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar benim size sorularım olucak ben şimdi 9.sınıfım mesleğe düştüm ve istediğim bölüm ingilizce öğretmenliği tercüman vs gibi dil bölümü istiyorum okuluumda böyle bişi olmadığı için yapamıyacam ve diyarbakır gibi bir yerde oldugum için ortam hocalar çok bunalıyorum açığa geçmeyi düşünüyorum sorularım şuan açığa geçebilirmiyim kayıt varmı geçtiğim anda napıcam sınavlar ne zaman geçersen istediğim bölümü alabilirmiyim lütfen yardımcı olun cevaplarınızı bekliyorum



  • Merhaba



    Ben meslek lisesinde motorlu araclar teknolojisi öğretmenliği yapıyorum.



    Şu an açık lise geçişi var diye biliyorum. Okul da sınıfından sorumlu mdr. Yrd sorarsan sana anlatır süreci.



    Açık lisede sınavlar osym sinavlari gibi olur. Yilda 2 veya 4 tane. Iki gün girersin(ctesi,pazar) her oturum 3 saattir ve toplam 3 oturum vardır.



    Dersler kredili sistemdir. Bellirli bir sistemi tamamladıktan sonra mezun olursun. Ancak senin istediğin bölümü okuman için baya baya çok çalışman gerek. Mesleğe düştüğüne gore ortaokul puanlarına kötü demektir. Ama insan isteyince ve çalışınca her şeyi başarabilir. Hayallerinin peşinden git.



    Benden sana tavsiye, okuluna devam et, bu sene alacağın ortalama ile anadolu teknik programına geçebilirsin 10. sınıfta ve orada normal lise gibi tüm dersleri görmeye devam edersin bu da senin sınavda daha başarılı olabilmen için temel olusturur. Birde ingilizce kursuna gidersen dadindan yenmez.



    Birde 10. Sinifa gecerken geçeceğin alan da önemli(olurda hayallerinden vazgeçip başka seçenekleri degerlendirmek istersen) burada motor, elektrik, makina(cnc kısmı) vb gibi iş imkanı fazla(hem özel sektörde hem devlette) olan alanları seç ki lise sonrası elinde hiç olmazsa bir mesleğin olsun.



    Umarim hayallerini ulaşırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.