Şimdi Ara

Messenger ve Instagram arasındaki sohbet bağlantısı kaldırılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Messenger ve Instagram arasındaki sohbet bağlantısı kaldırılıyor



    Meta, Instagram'da Facebook arkadaşlarınızla sohbet etmenizi sağlayan bir özelliği yakında kaldıracak. Şirket, Aralık ayının ortasından itibaren, 2020'de eklediği çapraz platform entegrasyonunun bağlantısını kesecek. Şirket bunun için bir gerekçe sunmadı ancak tahminler, AB'deki düzenleyici incelemelerinden kaçınmak için böyle bir hamle yapıldığını söylüyor.



    Messenger ve Instagram bağlantısı bitiyor



    2019 yılında duyurulan isteğe bağlı platformlar arası entegrasyon bir yıl sonra hayata geçti ve şirketin en popüler iki hizmetini birbirine daha da yaklaştırdı. Messenger Başkan Yardımcısı Loredena Crisan o dönemde yaptığı açıklamada "Bugün Yahoo hesabınız varsa Gmail hesabınızla konuşabildiğiniz gibi, bu hesaplar da Messenger'ın ortak protokolü aracılığıyla birbirleriyle konuşabilecekler" demişti.



    Meta, "2023 Aralık ortası" geldiğinde, artık Instagram'dan Facebook arkadaşlarınızla yeni sohbetler veya aramalar başlatamayacağınızı söylüyor. Instagram'da Facebook hesaplarıyla mevcut görüşmeleriniz varsa, bunlar salt okunur hale gelecek. Buna ek olarak, Facebook hesapları artık aktivite durumunuzu göremeyecek veya okundu bildirimini alamayacak. Son olarak, Facebook hesaplarıyla yaptığınız mevcut sohbetler her iki platformda da gelen kutunuza taşınmayacak.



    Ayrıca Bkz.YouTube yeni para kazanma şartları ülkemize de geldi ancak beklendiği gibi değil



    AB, 2022 yılında kabul edilen ve dönüm noktası niteliğindeki Dijital Piyasalar Yasasını, platform sahiplerinin tekel gücü elde etmesine karşı caydırıcı bir unsur olarak tasarladı. Bu yasa kapsamında bir şirket belirli bir gelir eşiğini aştığında AB’nin radarına giriyor ve yasanın şartlarına uyması gerekiyor. Aksi halde AB Komisyonu şirketin önceki yıla ait toplam küresel cirosunun yüzde 10’u kadar ceza kesebiliyor ve birtakım yaptırımlar daha uygulayabiliyor. Son zamanlarda Meta ve diğer platformların yaptığı kullanıcı odaklı değişikliklerin arkasında aslında AB’nin bu “sopası” bulunuyor.




    Kaynak:https://www.engadget.com/meta-is-disconnecting-messenger-and-instagram-chat-later-this-month-205956880.html







  • Acaba bağlantıyı kullanan oldu mu?

  • myhotyro M kullanıcısına yanıt
    Instagrama göçemediğim ama instragramdan arkadaşlar yazdığında haberdar olmak için bir kaç yıl önce ben bağlamıştım, bir süre de iyi çalıştı ama ne olduysa bağlantı bir yerlerde koptu mesajlar gelmemeye başlamıştı; meğer gidiciymiş.

    Ama facebook bunu kaldırdıysa arkasında aynı ab yasası ile gelen mesajlaşma uygulamaları arasındaki api ile multiplatform desteği verme meselesi vardır yine... instagram bir mesajlaşma uygulaması değil ama messenger bir mesajlaşma uygulaması, belki bağlantıyı kaldırarak instagram mesajları için api desteği verme zorunluluğu filan kalkmıştır...
    (ilk paragraftan sonrasını sesli düşündüm varsayın)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aniceman -- 5 Aralık 2023; 19:16:02 >
  • facebook kullanan yok ki zaten ve bağlanması da çok saçma.

  • drjacob kullanıcısına yanıt
    Halen günlük tutar gibi kullananlar var. Hatta kullandığına şaşırdığım insanlar dahi var. Ben 3-4 senedir kullanmıyorum. Gerçekten kafa rahatlığı.

    Instagram zaten amacının dışına taşmış durumda. Bu nedenle Facebook ve diğer araçların içinde boğulduğunu düşünüyorum. Muhtemelen X, birçok açıdan Facebook'un yaptığı her şeyin önüne geçecek.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.