Şimdi Ara

Meta (Facebook) veri ihlali nedeniyle 90 milyon dolar tazminat ödeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
54
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Meta (Facebook) veri ihlali nedeniyle 90 milyon dolar tazminat ödeyecek



    Dünyanın en kalabalık alanı haline gelen Facebook haliyle bunu gelire çevirmek için kuralları da görmezden geliyor. Yıllar içerisinde sayısız veri ihlali veya tekelleşme davası açılan ve milyarlarca dolar tazminat ödeyen Facebook halen kapanmayan davalar ile uğraşıyor.



    Facebook’tan büyük tazminat



    Bu kez dava konusu 2012 tarihine kadar gidiyor. 2010 ve 2011 yıllarında Facebook çerezlerinin kullanıcı hesaptan çıkış yapsa bile takibe devam ettiği ve veri topladığı gündeme bomba gibi düşmüştü. Açılan davalardan birisi de 2012 yılındaydı.



    Ayrıca Bkz.Facebook Messenger kullanıcıları masrafları bölüşecek



    Bir kullanıcı grubu kişisel hakların ihlal edildiği gerekçesiyle mahkemeye  başvurmuştu. Sıralı hukuk basamaklarında kazanılan davalar ve temyiz başvuruları derken 2020 yılında dava yeniden görülmek üzere Kaliforniya Bölge Mahkemesine gönderilmişti.



    Facebook on yılını geride bırakan bu davada kesin bir şekilde kazanmaya odaklanmışken bu yıl bir gelişme oldu ve davacılarla uzlaşmaya karar verdi. Firma toplamda 90 milyon dolar ödeyerek ABD’li kullanıcıların mağduriyetini gidermiş oluyor.



    ABD’de Facebook’un en yüksek tazminat ödediği yedinci dava bu oldu. En yüksek miktar ise yüz tanıma verileri ile ilgili 650 milyon dolarlık davadaydı. Yine Cambridge Analytic skandalı da önemli davalardan birisiydi.




    Kaynak:https://www.engadget.com/meta-tracking-cookie-privacy-class-action-settlement-173536621.html







  • Bizde de hak hukuk olmadığından Yemeksepti'ne ödül gibi 1 milyon lira ceza kesiliyor.

  • ceza verildi mi böyle verilmeli. anayasal suç normalde ama yemek sepetinin aldığı ceza ortada hem de 3-4 kere veri ihlaline neden olmasına ragmen.

  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

    20 milyon kişiye karşılık 2 milyon tl mi ne ceza kesmişlerdi. 10 kuruşluk değerimiz var. Meta (Facebook) veri ihlali nedeniyle 90 milyon dolar tazminat ödeyecek 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.