Şimdi Ara

Meta, Instagram ve Facebook yüzünden günlük 100 bin dolar ceza ile karşı karşıya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Meta, Instagram ve Facebook yüzünden günlük 100 bin dolar ceza ile karşı karşıya
    Norveç'in veri koruma düzenleyicisi bugün yaptığı bir basın açıklamasında Meta'nın Instagram ve Facebook kullanıcılarının gizliliklerini ihlal ettiğini söyledi. Eğer Meta, düzeltici önlemler almazsa, 4 Ağustos'tan 3 Kasım'a kadar her gün için bir milyon kron (100.000 $) para cezasına çarptırılacak. Norveç'in gizlilik komisyonu Datatilsynet'in başkanı Tobias Judin, "Bunun yasadışı olduğu o kadar açık ki, şimdi ve derhal müdahale etmemiz gerekiyor" dedi.



    Meta'nın başı Avrupa'da dertte



    Norveçli düzenleyici kurum, Avrupa mahkemesinin Meta'nın reklam için konum, davranış ve daha fazlası gibi kullanıcı verilerini toplamasını yasaklayan kararının ardından harekete geçerek bu karara vardı. Datatilsynet, eylemlerini Avrupa Veri Koruma Kurulu'na havale etti, bu da cezayı Avrupa çapında genişletebilir. Bu arada Norveç’in Avrupa tek pazarı üyesi olduğunu ancak teknik olarak AB üyesi olmadığını da belirtelim.



     Ayrıca Bkz.Elon Musk, Twitter’ın borç batağında olduğunu açıkladı



    Meta, Reuters'e yaptığı açıklamada Datatilsynet'in kararını incelediğini ve kararın hizmetlerini hemen etkilemeyeceğini söyledi. Bir Meta sözcüsü konuya dair "Yasal dayanaklarla ilgili tartışmalar bir süredir devam ediyor ve işletmeler bu alanda düzenleyici kesinlik eksikliğiyle karşı karşıya kalmaya devam ediyor." açıklamasını yaptı.



    Meta, veri gizliliği konusunda attığı adımlar nedeniyle Avrupa genelinde baskı görüyor. Bu ayın başlarında İrlanda'nın veri düzenleyicisi (DPC) Meta'nın davranışsal reklamcılık için kullanıcı verilerini toplayamayacağına karar verdi. Mayıs ayında ise AB, kullanıcı verilerini ABD'deki sunucularına aktardığı için Meta’yı 1,2 milyar Euro (1,3 milyar dolar) gibi rekor bir cezaya çarptırıldı. Buna ek olarak, Meta'nın yeni Twitter rakibi Threads, gizlilik endişeleri nedeniyle henüz Avrupa Birliği'nde kullanılamıyor. Hatta Meta, AB kullanıcılarının yeni sosyal medya sitesine bir VPN ile erişmesini engelleyecek kadar da ileri gitti.




    Kaynak:https://www.engadget.com/meta-facing-a-100000-daily-fine-if-it-doesnt-fix-privacy-issues-in-norway-102557370.html







  • 9.2 milyon dolar Meta için çerez parası.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Donanimous kullanıcısına yanıt
    Genele göre evet ama ülke bazında değil. Her ülke önce 10 Milyon dolar ceza kesip, düzelmeyince kapatsa Meta'nın değeri çerez parasına düşer.

  • Basın cezay bunlara , hesabınızı silseniz bile verilerinizi silmiyorlar. Uygulamalar arası veri paylaşıyorlar vss

  • myhotyro M kullanıcısına yanıt
    Tüm ülkeler birleşip tek bir firmaya ceza vermez hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.