Şimdi Ara

Meta işten çıkarmalara başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Meta işten çıkarmalara başlıyor



    10 yıllık kesintisiz büyümenin ardından global enflasyonun da etkisiyle kullanıcı kaybetmeye başlayan Facebook çatı firması Meta için yeniden yapılanma da kaçınılmaz hale geldi. Buna işten çıkarmalar da dahil.



    Meta yeniden yapılanıyor



    Yapılan açıklamaya göre ekonomik gidişatta daha hızlı aksiyon alınması adına personelin işten çıkartılması ve operasyon ekiplerinin yeniden yapılandırılması masaya yatırılıyor. Meta hali hazırda pek işten çıkarma tanımını kullanmak istemiyor ancak ilerleyen süreçte önemli sayıda çalışanın görevine son verilecek.



    Ayrıca Bkz.Instagram hesap silme linkiyle Instagram hesabı kapatma



    Mark Zuckerberg zor dönemlerden geçtiklerini ve çalışanlar hakkında bir performans kriteri koyacaklarını belirtiyor. Şimdiden firma içerisinde yenilenecek iş pozisyonları için çalışanlara formlar gönderiliyor. 30 gün içerisinde doldurulması gereken bu formlar çalışanın performansına göre değerlendirilecek ve gerekirse bu kişi işten çıkarılabilecek ya da yeni pozisyona atanabilecek. Henüz toplam kaç kişinin işten çıkarılacağı açıklanmadı. Firmanın toplamda 83 bin civarında çalışanı bulunuyor.




    Kaynak:https://www.engadget.com/meta-cut-staff-reorganizing-teams-175721361.html







  • 83k zaten fazla değil mi ? Ordan burdan popüler şeyleri sonradan instagrama falan ekliyolar facebook düşüşü 5sene önceden beri var . Fromsoftware in bile 350 çalışanı var adamlar üstüne koyarak ürün ortaya koyuyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aref6 kullanıcısına yanıt
    Elmayla armudu kıyaslıyorsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu teknolojiler zaten çoktan geliştirildi !
    sadece başarı ile başarısızlık arasında bir hikaye uydurup
    yavaş yavaş alıştıra alıştıra insanlara bu devri empoze etmeye çalışıyorlar.

  • Aref6 kullanıcısına yanıt
    Meta’da birkaç tane sosyal, iş, ekstra platformları, sanal gerçeklik birimi var. Kıyaslaman bakımından Twitter’ın 10k çalışanı var. Microsoft, Apple, Alphabet’in 200k civarında çalışanı var. FromSoftware kel alaka, tekil oyun stüdyoları zaten o civarlarda oluyor.

  • bütün gelişimlerin sonunda bunalım oldu, bunalımlar iş çıkartmalarla sonuçlandı.. buhar gücü devriminden bu yana, döngü aynı.. istediğimiz kadar boyayalım makyaj yapalım, özde devingen bir gezegende mükemmel kusurlu canlılar alet üretip onunla bir şeyler yapmaya çalışıyor.. bir arpa boyu insan yol alabilmiş değil.. hep aynı senaryo..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.