Şimdi Ara

Meta’nın Metaverse hayali suya düştü. Büyük işten çıkarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Meta’nın Metaverse hayali suya düştü. Büyük işten çıkarma
    Metaverse konseptini herkesin erişebileceği bir dünya haline getirmek sloganıyla yola çıkan Meta, heba olan milyarlarca dolara rağmen bu işten vazgeçmemiş ve yatırımlara devam etmişti. Ne var ki artık bıçak kemiğe dayandı.



    Metaverse bölümünde büyük işten çıkarma



    Meta yeni konsepti yürütmek için Reality Labs adında bir bölüm kurmuş ve milyarlarca dolarlık yatırımlar yapmıştı. Bölüm Meta Quest adında sanal kask serisi de piyasaya sürmüş ve ayrıca özel bir yonganın geliştirilmesine başlamıştı.



    Ayrıca Bkz.Meta’nın yeni yapay zekâsı komutlardan müzik besteliyor



    Gelen bilgilere göre FAST adındaki yonga ekibinde toplam 600 kişinin işine son veriliyor. Hafta içerisinde işten çıkarılmasına karar verilen çalışanlara tazminatlar ve çıkış işlemleri hakkında bilgilendirme maili gitmeye başladı.



    FAST ekibi firmanın dışa bağımlılığını azaltmak ve dikey entegrasyon adına adımlar atmak için kurulmuştu. Yılın başlarında işler yolunda gitmemeye başlayınca bir yeniden yapılanma dedikodusu da gündeme gelmişti.



    FAST ekibinin dağıtılması zincir etkiye neden olabilir zira FAST yongasını temel alan bir Meta sanal gerçeklik kaskı da gündemdeydi. Diğer taraftan yapay zekâ çalışmalarına yonga tasarımı hazırlayan ikinci bir birimde de sıkıntılı günler geçiriyor. Geçtiğimiz haftalarda bölümün başkanı ani bir kararla görevini bırakmıştı.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/10/04/meta-platforms-announces-layoffs-in-metaverse-reality-labs-chip-unit/







  • Bu işin yürümeyeceği baştan belliydi bu sanal gerçeklik sıkıntılı vede çoğu insan bu sebeple uzak duruyor alanlarda çokta memnun değiller

  • Olan meta üzerinden arsa kapatanlara oldu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İlk andan itibaren gereksiz bir teknoloji olduğu zaten belliydi. Kimse anlamadı metaverse denilen yapıyı. Hemen kitaplar yazıldı komplo teorileri ortaya atıldı. Sakin ya.

    Şuan teknoloji dünyası 90'lı yılları yaşamaya çalışıyor ama olmuyor. Yeni bir teknoloji çıkar çıkmaz ahanda bu sefer dünya değişecek diye millet heyecan yapıyor ama gerisi fos çıkıyor. O günler geçti.

  • bu işten çıkarma işi çok sıkıntılı, doğru düzgün tazminat da yok, kafana esince işten at, ne güzel.

  • 10-15 yıl erken düşünülüp, hayata geçirilmek istendi proje. Giyilebilir teknoloji, vr kask çözünürlük seviyesi halen çok geride.

  • Akbaba89 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle çok erkenden gaza gelindi herkes sandı ki Ready Player One filminde ki gibi olacağız ama daha çok yolu var kolay gibi gözükse de hiç öyle değil

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt
    Meta Quest 2'yi Steam Forest oyununda deneyimlemiş biri olarak söyleyeyim, en kral monitörde bile oyun oynasanız resmen farklı kulvarlar, birinde oyunu oynuyorsunuz, diğerinde ise oyunu yaşıyorsunuz, doğrusunu söylemek gerekirse merak ediyordum ama acele etmeye niyetim yoktu, tekonolojinin iyice oturmasını bekleyecektim ama bu tecrübe sonrasında en kral monitör bile beni kesmez, emin olun tecrübe edene kadar ben de mesafeliydim teknolojinin olgunlaşmasını beklemek adına...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 5 Ekim 2023; 12:20:29 >
  • haberi doğru yorumlayamadığınızı anlamıyormusunuz !

    yapay zeka başarı % si yükseldikçe

    insan faktörünü aradan çıkartıyorlar

    haliyle işten çıkarmalar projenin ilerlediğini gösteriyor.

    firma iflas açıklamadığı sürece ;

    her işten çıkarma bir ilerleme adımı anlamında !

  • Günümüzde insanları tatmin etmek çok zor , animasyonlu bir medyafa insanların ilgisini daha fazla üzende tutmak imkansızdı zaten. Realistik bi evren yaratmak çok fazla işlemci gücü ve enerji tüketimi ister belki de bugün kullandıkları işlemci gücünün en az 1000 katı. Kuantum bilgi işlem ucuz ve pratik hale gelmediği sürece Realistik bir dübya yaratma silikon temelli işlemci gücünün yapabileceği işle değildi

  • Bugünün teknolojisi verse için yetöez

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.