Şimdi Ara

Metal için en uygun sistem tavsiyesi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar;

    Ağırlıklı olarak heavy metal (%95) dinliyorum. Senfonik powerdan extreme doom black'a, Vai & Satriani'den Orphaned Land'e kadar çok geniş bir yelpazesi olduğunu söyleyebilirim.

    Salonum 45-50 mt2 ve parke döşeli. Mutfağımın kapısı yok ve salondan mutfağa açılan servis açıklığı var ki sesin bu açıklıklardan neredeyse tüm eve yayılma durumu var. Fazla yüksek sesle dinlemeyi sevmem ki zaten apartmanda yaşıyoruz ve çok sevdiğim komşularımı rahatsız etmeden dinlemek amacındayım. Film, PS3 vs. merakım fazla yok. Olsa da alacağım stereo sistem beni her halükarda tatmin eder.

    Dinleme platformum, DVD player, kaynaklarım ise audio cd, ağırlıklı olarak 320 kbps riplenmiş mp3 ve flac olacak.

    Bana bu yeterliliği gösterebilecek minimum düzeyde bir amfi + 1 çift floorstanding hoparlör önerebilirseniz sevinirim. Özellikle bu işlerde ileri seviyede bilgili olan arkadaşların yönlendirmesi çok makbule geçecek.

    Bazı arkadaşların bu sistem yerine Solo7 al kurtul deme ihtimaline karşın, Solo7'nin dinlediğim müziklerde performansının vasatın çok altında olduğunu söyleyerek bu ihtimali çoktan elemiş olduğumu belirtmekte fayda görüyorum.

    Yıllar öncesinde kelepir bir sistem alma şansım olmuştu fakat ihtiyacım ve koyacak yerim olmadığı için almamıştım. Frontların modeli Eltax Concept 180'di sanırım ve center ve rearlarla 5li takımdı. Aynı amfiye (Pioneer) takılı olan ve kendisinden 2 kat büyük Pioneer a göre çok berrak ve kristal netliğinde sesi vardı, şaşırmıştım.

    Bunu yanında bir de şöyle bir soru sorsam: Heavy metal gibi karmaşık ve çok sesli müzikler için aynı markanın çift woofer+ tek mid hoparlörleri mi, tek woofer + tek mid hoparlörleri mi yoksa monitör tarzı tek wooferlı hoparlörleri mi daha temiz ve berrak ses verir?

    Örnek olarak aşağıdaki linklerde gördüğünüz hoparlörlerin hangisi daha temiz ses verir?

    Eltax 1
    Eltax 2

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım.







  • Bose acouistmass 3 öneririm uyduları özellikle dediğiniz tarzlar için rahatlıkla altından kalkabilir bose kalitesine söylenecek söz yok zaten

    2.alternatif ise jamo i 300 kesinlikle konser havası verir son derece kaliteli

    Bu 2 sistem üst düzey setlerdir logi creative vs benzeri setlere benzemez müzik dinlerken eziyet değil zevk verir tabi buna paralel olarak haliyle tuzlu sistemler

    Kolay gelsin
  • Öncelikle cevabınız için teşekkürler.

    Benim aradığım sistem multimedyadan çok bir Hi-Fi sistem. Önerdiğiniz ürünler dışarıda 150-200 dolar aralığındayken burda fiyatları 1000 lira sınırında. Bu sistemlere bu kadar para yatırmaktansa amfi+2 adet kule hoparlör (ki Bose için de zaten amfi gerekiyor) hemen hemen yakın fiyatlara tercihim olur. 50 mt2lik bir salonu bu iki minik hoparlörün doldurabileceğini pek zannetmiyorum açıkçası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hertogenwald13

    Öncelikle cevabınız için teşekkürler.

    Benim aradığım sistem multimedyadan çok bir Hi-Fi sistem. Önerdiğiniz ürünler dışarıda 150-200 dolar aralığındayken burda fiyatları 1000 lira sınırında. Bu sistemlere bu kadar para yatırmaktansa amfi+2 adet kule hoparlör (ki Bose için de zaten amfi gerekiyor) hemen hemen yakın fiyatlara tercihim olur. 50 mt2lik bir salonu bu iki minik hoparlörün doldurabileceğini pek zannetmiyorum açıkçası.

    Bose içim amfi gerekmiyor

    50 mt 2 rahat doldurur jamo için söylüyorum ve hi-fi kalitesini aratmaz giriş seviyesinde bir hi-fi toplamak amfi+front+subwoofer hemen hemen aynı hatta daha fazlasına gelir gene de tercih senin

    kolay gelsin




  • Apartman dairesinde oturduğunu söylemişsin. Ben de apartman dairesinde yaşıyorum ve şarkı yelpazem oldukça geniştir. Logitech x230 um var ve son seste bile kesinlikle kalite bozulması , herhangi bir cızırtı bass ta bozulma yaşanmıyor. Zaten apartman dairesinde yaşayıp etrafa rahatsızlık vermek istemiyorsan büyük amfiler inanılmaz ses sistemlerine gerek yok artık. Eğer deneme şansın varsa x230 un kalitesini bir gör derim. 2+1 yetersiz dersen x540 var 5+1. Metal müzikten teknoya kadar bütün müzik türlerinde kısık ses ve yüksek seste denemeler yaptım. Logitech son derece kalitelidir.

    Logitech Katalog
    x540 ile ilgili açılan konu

    Umarım yardımcı olur.




  • Arkadaşlar ısrarla multimedya sistem öneriyorsunuz fakat bu sistemleri yeterince dinledim ve bunlarla müzik dinlenemeyeceğini (özellikle metal müzik) anlamış bulunuyorum. Multimedya olarak Solo7 dinledim ve Hi-fi kalitesinin yanından bile geçmediğini gördüm. Harman Kardon SounsticksII de denedim ama onun da Solo7den daha kaliteli sesi olmasına rağmen ancak 15 mt2 bir odayı doldurabilecek kadar sesi var. Bose ve Jamo nispeten daha kaliteli fakat onların Türkiye fiyatları çok fahiş. Bu paralarla çok daha iyi bir giriş seviyesi bir stereo sistem kurulabilir. Ki benim de açıkça belirttiğim üzere sizden istediğim, dinlediğim müziği kaldırabilecek bir adet stereo amfi + bir çift kule tipi hoparlör tavsiyesi.

    Saygılarımla
  • Merhaba,arada sırada ,2nci el satış sitelerinde alınabilcek cihaz bakarım,bütçenizi belirtmemişiniz ,kendime alsam bu kombinasyon olur mu diye düşündüm ama 10 senedir kullandığım yamaha receiver ım var.
    STEREO receiver olarak"Yamaha RX 797"http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-amfi-yamaha-rx-790-radyolu-steryo-anfi-29978433/detay
    ve kule hoparlör de "quadral quintas 400http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-hoparlor-subwoofer-quadral-quintas-400-cok-temiz-kullanilmistir-29844740/detay
    şimdi 2si beraber ses nasıl olur bilmiyorum,Yamahanın 4 ohm da 120 watts x 2 olduğunu yabancı 1 sitede yorumlarda okudum.Satıcıları tanımam riskli ama uygun bir fiyata geliyor.Aynı sitede hoparlörü 300TL satan var ama ezik bir yer olduğunu belirtmiş.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.