Şimdi Ara

Metan Servis maili garanti ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba.sennheiser cx-200 Street II kullanıyorum 7 aylık bir kulaklık.Sol kulakta biraz azalma ve sağ kulakta sola göre büyük oranda azalma var.metana mail attım ve kutu,aksesuar ve garanti belgesinin bulunduğunu fakat fişin yazılarının büyük oranda silindiğini (teknosadan aldığım alışveriş fişi)belirttim.Ürünü doğrudan metana göndersem garanti belgesi ile acaba ilgilenirler mi veyahut bir sıkıntı çıkarırlar mı ?

    mail şöyle:
    Anlattıklarınız doğrultusunda kulaklığınızın akustik ızgara petekleri ter ve kulak yağı sebebi ile tıkanmış olabilir, tamamen olmasada belirli bir oranda temizlenerek ses basıncının normale yakın açılması mümkün olabilir ancak kesin bir çözüm için garanti veremeyiz.

    Bu tür şikayetlerde sorun %90 kulaklık ve kulak bakımının yapılmamasından kaynaklanmaktadır. Lütfen kulaklığınızın ızgarasının ( metal akustik elek ) yani sesin dışarıya çıktığı yerin temiz olup olmadığına bakınız.

    Bu olumsuz durum ile karşılaşmamak için, gerekli hallerde, kulaklığınızı ( Petek yapılı akustik metal elek benzeri ızgarayı ) mümkün olduğunca sık olarak ( periodik bir şekilde , mümkünse aşırı performans / efor gerektiren ( Terleten ) her kullanımdan sonra ) hazır ıslak / nemli veya hafif alkollü bir mendil ile temizlemenizi öneririz.( İçten dışa dairesel hareket ile, fazla bastırmadan, 3-4 tur temizleyiniz, yeni ve sertleşmemiş kirlenmeler için ) Bu periodun ölçüsü ( sıklığı ) kullanıcıdan kullanıcıya ( terleme ve kulak yapısı, bakımı açısından) farklılık göstermektedir.

    Bu durumu kulaklıkğınızı Dairesel dış kasalar kulak içine gelecek şekilde, yani ters takarak ve Ses şiddetini bu şekilde kontrol ederek algılayabilirsiniz. ! ( Ses bu hali ile daha verimli olur. ) Zamanla dıştan bakıldığında görülebilen ancak aynı şekilde ızgaranın iç tarafında’da oluşan ( fakat görülemeyen ) bir tabaka kulaklığın akustik ızgarasının peteklerini kaplamakta ve ses şiddeti’nin azalması’na sebebiyet vermektedir.

    ( Izgaranın amaçı’da budur kapsül içini ( Tranducer/driver ) bu tür dış etkenlerden ( filitre gibi ) korumak )
    Lütfen Kulaklığınızı yukarıda bahsedildiği şekilde birkaç kez ıslak mendil ile temizlemeniz sonucu tatminkar bir açılma olmazsa aşağıda belirtilen servis adresine gönderebilirsiniz. Kulaklığınız bu durumda tekrar değerlendirilecek ve bilginiz dahilinde olanaklı ise gereği yapılacaktır. Sorun kulaklıktan kaynaklanıyor ise kulaklığınız garanti dahilinde işleme tabii edilir.

    Tıkanmış kulaklığın ızgaraları ‘nın açılma oranı tıkanmanın şiddetine ( sürecine ) göre başarılı veya başarısız olabilir.
    Servisimizde bu işlem ( temizlik ) hijyenik sebebler nedeni ile yapılmamaktadır.

    Diğer açıdan belgelerinin eksik veya okunaksız olması konusunda sizlere pek yardımcı olamayız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prezer latif -- 17 Eylül 2012; 16:09:59 >







  • up up up up up
  • Mailde herşey yazıyor zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeTan'ın en önem verdiği şey garanti kartının tarihle birlikte kaşelenmiş olmasıdır.Eğer bu açıdan sıkıntınız yoksa her türlü yardımcı oluyorlar.Benim kendi hatamdan dolayı bozulmuş bir kulaklığı bile yenisiyle zorluk çıkarmadan değiştirdiler..
  • Kulaklığı Teknosa'ya götürün.Eğer ki fişteki yazılar silikse öncelikle Teknosa'dan tekrar bir fiş-fatura isteyin.Fiş tarihi belliyse hemen yardımcı olacaklardır.Onu da aldıktan sonra Teknosa'nın müşteri hizmetlerine kulaklığı bırakın.Kısa bir süre sonra yeni Cx 200 Street II'nize kavuşacaksınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.