Şimdi Ara

Metaverse rüyası çabuk bitti: Yatırımlar durdu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
3.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    2021’de Zuckerberg metaverse olayına girince aynısı söylediler

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kalabalık görünce geleyim dedim ne var ne yok yorumları okudunuzmu ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Daha başlamadı

  • saçmasapan bir şey. nft ve kripto paralar da biter umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 20 Şubat 2023; 00:24:05 >
  • Şişirilmiş, gereksiz bir balondu. Gerçek anlamda bir metaverse olması için teknolojinin ve dijitalleşmenin çağ atlaması lazım. Teknolojinin daha pratik, daha ucuz, daha erişilebilir olması ve tabii daha gelişmiş olması lazım. Ve bütün bunların birilerini ittirmesiyle ve şişirmesiyle değil, kendiliğinden yani doğal bir taleple gerçekleşiyor olması lazım. Talep yoksa arz da olamayacağından gelişme ve yaygınlaşma da olamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metaverse'ün tutmayacağı belliydi, projeleri sunanlar güzel zengin oldu. Yatırım yapanların da elinde kaldı.

    İnsan doğasında kolaylık, üşengeçlik ve hızlı erişim vardır dilin bile temelinde bu yatar. İnsanların büyük çoğunluğu bir firmanın mağazasını

    ziyaret etmek için metaverse'e girip onun bloğunu bulup da ziyaret etmeyle uğraşmak istemez. Web sitesine girmeye göre daha pratik mi? Hayır.

    Ne kadar hızlı ve pratik, o kadar iyi. ChatGPT neden bu kadar tuttu, çünkü insanlara google'dan daha hızlı bir cevap vaadediyor.

  • Ya arkadaş metaverse de dönerci açacaktım daha, oldu mu şimdi bu...

  • Burdada uçaçak kaçacak arsa aldım milyoner olacam diyenler vardı noldu onlara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3erkay98 3 kullanıcısına yanıt
    Yapay zeka çok ayrı bir şey çok farklı bir dünya. Senin kullandığın arabanın otonom olmasını vs her şeyde parmağı var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sanal Gerçeklik için teknoloji daha yetersiz. Görme, tuşa basma dışında diğer duyuların da hissedilmesi gerekiyor.

  • Bir ara Oculus Quest2 aldım denedim, başta cazip geliyor ama çok yorucu ve uzun süre takamıyorsun, geniş alan lazım yoksa sağa sola çarpıyorsun. Görüntü kalitesi yüksek değil, gözlük varsa zaten sıkıntı, PC den aktarmak istesen bir sürü takla atıyorsun, hızlı wifi lazım veya kablolarla uğraşıyorsun. Okçuluk oyunlarını sevmiştim, Halflife Alyx çok farklı bir deneyimdi, ama ışınlana ışınlana gezmek gerekiyor. İnsanlar pratik değil diye PC de bile oyun oynamaktan imtina ediyor, oyun konsoluna geçiyor. VR çok daha kompleks. Birde seni çevrenden izole ediyor, çok bireysel bir tecrübe, o da sıkıcı.


    VR gözlüklerin çok Hafiflemesi, kendi üstünde yüksek çözünrülük içerik üretmesi, göz ayarlarını ve netliği tam otomatik yapması gibi şeyler olsa biraz kendine yer bulabilir ama şu anki teknoloji ve yazılımlarla anca bu kadar.

    Metaverse zaten coin lerde fırsatı kaçırdığını düşünenleri yolma projesiydi, işini de yaptı, millete arsa falan sattılar, nft sattılar bir dünya. Bir ara da 3d gözlüklü izlenen tv sattılar, modası geçti, bu da biraz böyle...





  • Kripto yatırım (borsa) bazında konuyu bakacak olursak ilk defiler pazarlandı sonra metaverse ve nft pazarlandı şimdide sırada yapay zeka coinleri pazarlanıyor. Eğer kriptoya yatırım yapıyorsanız sakın tuzağa düşüp paranızı kaptırmayın. İlla bu pazarlanan enstrümanlara yatırım yapacaksanız bunların ilk çıktığı dönemde yatırım yapıp elinizde fazla tutmadan satın.


    Ben uzun süredir kriptoya yatırım yapıyorum ve haliyle youtubeda ilgi alanıma dair videolar gösteriliyor. Geçen yıl sürekli metaverse videoları görüyordum. Hemen hepside metaverse uçacak kaçacak yeni bir devirmin eşiğindeyiz tarzında pompalanıyordu. Son birkaç aydır ise yapay zeka coinleri insanlığın kaderini değiştirecek tarzında videolar dolaşıyor. Aman sakın bu fenomenlerin tuzağına ve youtube'ın algısına kapılıp hata yapmayın.

  • hasan.sonus kullanıcısına yanıt
    Onlar iflah olmaz.

  • bide oralardan arsa alan enayiler vardı ! . NFT de yakındır patlaması . Kripto para ise tam bir kumar zaten.

  • bitcoin içinde balon denmişti. Nereden nereye geldi. Metaverse'de yapay zekayla oluşturulacak dünyaları düşünmemekte aklın sınırını çizmişler.

    Bununla alakalı bir çok örnekler var öncelikle fayda ve zararları araştırılır. Sonra üzerinde tartışılır. Belli ki bir kesim kitle bu konuda rahatsız.

  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Hepsi söndü zaten.
    Bir tek ön ödemeli cüzdanların önü açık bu tür girişimlerin arasından. O da Zelle ve Venmo sayesinde. PayPal ile CashApp yavaş yavaş tarih olmaya başladı zaten.

  • Vain kullanıcısına yanıt
    ChatGPT'nin düşünme gibi bir mekanizması var. Ön, geleceği çok açık. Microsoft boşu boşuna bu firmaya para akıtmıyor. Edge, Office gibi uygulamalarının yanı sıra Windows işletim sisteminde de bu entegrasyonu yaşatmak istediğini her açıdan belirtiyor. Çünkü nispeten yeni bir segment, Amazon, Google ve Apple gibi yazılım geliştiricilerinin geride kaldığı bir konu. Ve Microsoft'un ürün gamında yer aldığında Windows'u ve diğer Microsoft ürünlerini diğer OSlerden ciddi derecede ayırabilecek araçlar sunuyor.

    Edge'nin yeni sürüm demolarına bakabilirsiniz ChatGPT ile nasıl çalıştığı hakkında. Analiz hızı gayet iyi gözüküyor ilk incelemelerde. Hızlı bir biçimde yan sekme ile etkileşime geçiliyor. Aynı özellik Google Chrome'da ilkel bir biçimde Google Lens'in sunabildiği sınırlı kapasiteden ibaret.

    Metaverse ise yıllarca 5 büyük ve Samsung'un yavaş yavaş yatırım yaptığı fakat istenilen sonuca ulaşılamadığı VR sektörüne Meta'nın saçma biçimde girişi ve eline yüzüne bulaştırması.





  • Arsa sahipleri ne yapıyor acaba. köşe başını alanlar sinek mi avlıyor

  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Ağzına sağlık. Aynı yorumu yazmaya gelmiştim. Bomboş işler. Gerçek teknoloji elektrik& elektroniktir.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.