Şimdi Ara

MetroNet hızı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle iyi günler arkadaşlar metronet hakkında bir kaç sorum olcak.

    Oturduğum siteye metronet geldi 10mbps'e kadar limitsize geçmeyi düşünüyorum.Metroneti aradım ve bana dediler ki evde elektrikli bir şey çalışırsa metronetin hızı düşer çamaşır makinesinde bile.Sorum şu bu doğrumudur doğruysa ne kadar düşer(kac mbps'i görür)ve ttnet 1mbps limitsizden iyi olurmu hızı.Bunu kullanan arkadaşlara soruyorum şimdiden teşekkür ederim.



  • doğrudur. bu yüzden modemi sigortaya en yakın prize takmamızı istiyorlar. bunu başka bir sayfada da yazdım ama burda da açıklayayayım. interneti evin tam ortasında olduğu gerekçesiyle lavabodaki prize taktım ve ordan wireless dağıtıyorum. Lavabonun ışığının açılması hızı kötü yönde etkiliyor. bunu farketmiş olmam lavabodan çıkınca ışığı kapatma alışkanlığı geliştirdi bende o ayrı=) genel olarak hızından oldukça mutluyum aslında 1 gb dosyayı 15-20 dk arası indirmek eğey keyif veriyor insana. elektriği çok harcamamaya dikkat ediyorum download yapacağım zamanlar, onun dışında bir problem olmuyor.
  • Sizin için birkaç test yaptım;
    İstanbul;
     MetroNet hızı hakkında

    Bursa;
     MetroNet hızı hakkında

    İzmir;
    Şuadan İzmir test server'ında bir problem var galiba hiç bir şekilde test başlamıyor :S
    Adana;
     MetroNet hızı hakkında

    Eskişehir;
     MetroNet hızı hakkında




  • çok teşekkür ederim ikinizede dün başvurdum metronete bakalım nolcak
    Birde antalyadan test yapma imkanın varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrJaedeN

    çok teşekkür ederim ikinizede dün başvurdum metronete bakalım nolcak
    Birde antalyadan test yapma imkanın varmı?


    Antalya server'ı yok speedtest.net sitesinde ondan dolayı öyle bir imkanım yok maalesef :(
  • Bugün geldi metronet ve dakka 1 gol 1 :) taktık ve bilgisayar ip bulamıyor elektrik panosunda sorun var dediler yarın gelcez tekrar dediler vs. vs. Yan apartmandaki amcamlara gittim orda çalıştı torrentten 250 kbps ile indiriyorum paket 10 mbpse kadar hız düşük geldi bana :(
  • Modemin mac adresine yapılan tanımlama 2 mbit için olabilir veya yakın prizde olmayabilirsiniz. Yarın sizin binanız için düzeltme yapıldığında belirtin hızınız düşük olduğunu router'a bağlanıp bi kontrol etsinler ayarlarınızı :)
  • Tamam teşekkürler.
  • arkadaşlar izmir uzundere toki konutları na nezaman gelir bende başvurdum orda yok dediler üzüldümbunu nasıl hızlandırırız sadece çamlıkent de varmış neresiyse.
  • istanbul ümraniyede var mı acaba
  • Evet bugün itibariyle sorun halloldu anlaşma henüz merkeze ulaşmadığından hız 2 mbps'imiş 1-2 güne hız 10mbps'e kadar olucakmıs.10mbps'e kadar olunca test yapıp yollarım buraya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrJaedeN -- 24 Şubat 2011; 10:49:58 >
  • Değerli Metronet Kullanıcıları.

    yaklaşık 5 aydır sürdürdüğüm Metronet internet uygulamasında, son sinir katsayılarınıda biraz önce atmış bulunmaktayız. 3 gündür olmayan internetin sonunda ilettiğim telefon mesajlarının ve en sonundada metronete attığım mailin (birazdan onada girerim) metronetin ege bölge sorumlusu tarafımı aramıştır.

    Belirttiğim sorunların hiçbirinin kendilerinden kaynaklanmadığını, 5 ay içinde kayıtlı olan 11 adet arızanın tamamının , ya sitenin altyapısından, ya elektrik arızasından, ya gaz çalışmalarından, yada inşaat çalışmalarından olduğunu belirtmekle beraber, benide bir güzel kendilerine attığım mail i savcılık ile karşılık verecekleri tehdidinde bulunarak (merak etmesinler bende onları vereceğim zaten) yaklaşık yarım saat süren telefon konuşmasından sonra benim için METRONET eziyeti bitmiştir.

    Buradan olupta yeni üye olacaklara sesleniyorum, Metronet e üye olmadan önce lütfen şunları araştırınız..

    1- Mevcut binanızın elektrik kabloları ve altyapısı neyden yapılmış (kablodanmı yoksa başka bir şeydenmi !!)
    2- Binanızın bağlı olduğu site (site yoksa yönetici) Metronet yerine onun adını kullanarak size mi satış yapıyor eğer öyleyse kabul etmeyin çünkü böyle bir hizmetleri yokmuş ??
    3- Sitenizin elektrik altyapısı 50cm mi alttan yapılmış
    4- Binanın önünde doğal gaz çalışması varmı, sürüyormu, yapılacakmı, öyle ise 110 cm alttanmı yapmışlar
    5- Sitenizin elektrik kesintileri (tedaş tarafından) olduğunda, cihazlarınızın yanma ihtimali varmı
    6- Yanıbaşınızda bir inşaat varmı yada olacakmı
    v.b.

    gibi bir takım durumları mutlaka kontrol edin. Eğer bunlardan biri yada benzeri varsa emin olun tüm sorunlar onlardan kaynaklanıyordur.

    Maile gelince, kendilerine güzelce sorunumu anlatıp tüm çalışanlarına selam (gerçekten selam) ilettim, demekki neymiş, sorunları güzelce anlatmak gerekliymiş. Çünkü maili attım 10 dakika sonra arandım :)

    Ege sorumlusu ile geçen zaman zaman sesini yükselten bu kişi ilede en yakın zamanda bizzat iletişime geçip evimde bir müddet internete girmesini isteyeceğim....

    Saygılar Sevgilir...İnternetsiz Günler dileğiyle...




  • Valla bizim sitenin elektrik altyapısı gayet sağlam 10mbps'e kadar oldu hız şu an torrentten 1mbps ile dosya indiriyorum çok rahat speedtest'de 9mbps görüyorum hız gayet güzel.Sorun olcağını sanmıyorum ben.
  • Merhaba. Bende metronet'i 1-2 gün önce duydum. Yaklaşık 1.5km arkamıza Metronet'in baz istasyonunu kurmuşlar. 10mbps bağlatmak istiyorum. Çevremde her hangi bir yeni inşaat olmaz. 6-7 ay önce doğal gaz ve superonline çalışma yaptı. Yukarıda okuduğum için merak ettim bu çalışmalar bir sorun yaratırmı ?. Çalışmaların hepsi bitmiş durumda yeniden başlayacağınıda sanmam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: konyalım

    arkadaşlar izmir uzundere toki konutları na nezaman gelir bende başvurdum orda yok dediler üzüldümbunu nasıl hızlandırırız sadece çamlıkent de varmış neresiyse.



    yanlışınız var .. uzundere toki doğakent sitesindeyim -yeşil bloklar- 3,5 aydır kullanıyorum 6 blokta aynı anda hizmete geçildi ama belediyeye ait kısımda durum nedir bilmem ... çok da memnunuz ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.