Şimdi Ara

Metronun Ankara çayyoluna kaldar gelmesi trafiği rahatlatır mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
1.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yarım yamalak açılan sincan metrosunu kullanan bir arkadaşımin anlattığına göre, metroda yeni akrabalıklar tesis edilip, yeni aşklara yelken açılıyor muş. Olan batıkentte oturup huzur içinde metro ile gidip gelenlere oldu.

    Zaten çok yoğun kullanılan bir hat olan batıkent hattına, nerden bakarsanız bakın 1 milyonluk nufus eklendi.

    Dolayısıyla hem sincan eryaman fatihte oturanlar, hem de batıkentte oturanlara sıkıntı olacak

    Siz bir de, hazır metro geldi, belediye otobüslerine ring yapalım derlerse seyredin hengameyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çayyolu metrosu ring servislerinin güzergahlarını çok merak ediyorum doğrusu. tek ring servisiyle çayyolu, konutkent, yaşam kenti dolaştırır melih efendi. 1 saat de ring servisinde yolculuk geçiririz.
  • mart da açılacakmış...bakalım ne olacak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: algebraic


    Eskişehir yolundaki genel sürücü profiline bakınca belli oluyor zaten az buçuk.O adam/kadın çocuğunu kaçırsan anca biner metroya.

    Gülmekten yerlere yattım ya.
  • 31 martta melih diye bir derdimiz olmayacak..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baboker

    31 martta melih diye bir derdimiz olmayacak..

    hiç merak etme bu ülkede makarnayla beslenen koyunlar olduğu müddetçe durmak yok melih e devammm
  • çay yolunda oturanları ne kadar etkiler bilmem ama trafik veya şöyle desek daha doğru olur toplu taşımayı kullananları rahatlatacağı kesin. ayrıca batıkent hattında çoğu kişi metroya arabayla gelip park ediyor ve metroyla gidiyor gideceği yere. çay yolundaki insanlarda bunu düşünebilecek kapasite ve milli duyguları (sonuçta petrol yabancı ülkeden alınıyor) varsa onlarda bu yöntemi kullanır diyeceğim ama ayakkabı kutularındaki parayla 50 yıl arabayla gitse gene sıkıntı olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High_ToweR -- 17 Şubat 2014; 16:15:58 >
  • 2009 Çayyolu yerel seçim sonuçlarını hatırlayacak olursak:
    chp: %78
    mhp: %15
    akp: %5
    diğer: %2
    Yani ayakkabı kutusu bu semtte pek hoş karşılanmaz. Çayyolu ile Çukurambar'ı karıştırmamak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Division Bell

    quote:

    Orijinalden alıntı: algebraic


    Eskişehir yolundaki genel sürücü profiline bakınca belli oluyor zaten az buçuk.O adam/kadın çocuğunu kaçırsan anca biner metroya.

    Gülmekten yerlere yattım ya.

    Doğruya doğru




  • Tek başına aracı ile seyahet edene yanına bir kaç kişiyi daha alsın gibi saçma bir mantık yürüten halkımız eğer kişisel aracını kullanma imkanı varsa kullanır.

    Neden mi? Kişisel araç kullanımı bir refah olabilir ancak toplu taşıma işi dahi bir kültürdür.
    Bu sebeple kişisel araçlarını kullananların bu kültüre haiz olduklarını sanmıyorum. (genel olarak)

    Ancak bu değişecektir.
  • Trafigi rahatlatmaz.3-5 kisi gider gelir.hacettepe duragini ogrenciler kullanir.ben cok faydasi olacagini zannetmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zaman açılacak kesin bir tarih varmı?
  • O değil de, bu etlik, esertepe bölgesi için bir düşünce var mı acaba çok merak ediyorum. Saat kulesi, şehir kapısı yapacağına, şu Gata kavşağına, aşağı eğlence göbeğine bir geçit bir şey yap be adam...

    Üstelik birde oraya dev gibi bir şehir hastanesi inşaatına başlanmış, 2-3 yıla bitecek. Hayır bu hastaneye millet neyle gelecek acaba? Hastane ile aynı anda ulaşımı da başlatsana... Hastane biter, ondan sonra "hayda, ama burası çok kalabalık oldu (sanki şimdi çok sakinmiş gibi), buraya da bir metro kolu açmak lazım" derler, e bi 3-5 sene de onu bekleriz. Ne yapılacaksa, hastane ile aynı anda başlasana, hastane bittiğinde, ulaşımı da hazır olsun...

    Ama yoook, olur mu? O zaman nasıl ızdırap çekecek millet? Gerçi, belki de haklılar. Bu millet sıkıntı çektiğinde bile değer bilmiyor, her şeyi hazır bulunca mı kıymet bilecek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-2 durakla trafik falan rahatlamaz.

    Öyle bir metro hattı olması lazım ki Ankara-İstanbul gibi şehirlerin dolmuşlara ve otobüslerin %50'sine ihtiyacı olmaması lazım insanların.

    Öyle bir şey de hiç bir zaman olmayacağı için, trafik Türkiye'de hiç bir zaman rahatlamaz.
  • metroya kimse binmez diyenlere sözüm.birkaç gündür batıkent istikametine hiçbiriniz binmediniz galiba
  • Benim görüşüm,
    Trafik 1 hafta kadar rahatlayacak.
    Trafiğin rahatladığını gören, garajında en az 2-3 arabası olan zengin çayyolu halkı, "trafik artık rahat, arabayla gidelim" deyip daha çok araç ile kızılay istikametine gidecekler. trafik yine sıkışık olacak.
  • herkes arabayla gidenler üzerinden konuşmuş da minibüs otobüs kullananlar metro kullanmaya başlayınca minibüs otobüs seferleri azalacak ve mutlaka bir rahatlama olacaktır. ayrıca hane halkından oğlu okuluna 20 dk.'da giderken baba işine 45 dk.'da gitmeye başlayınca baba da acaba ben de mi metro kullansam diyecek ve maddi manevi daha uygun olduğunu görecek
  • aya kullanıcısına yanıt
    sabah akşam trafiğini geçtim otobüsler de yetmiyor artık. yozgat bulvarından aşağı eğlenceye gelene kadar otobüsler doluyor, kasalar hattı da aynı şekilde osmanlıya gelmeden doluyor. etlik'te nüfusun yozgat bulvarına doğru genişlediğini düşünürsek birkaç seneye kalmaz 5. 6. durakta oturanlar binecek otobüs bulamayacaklar.
  • Metrobüs.rar gerçeğine dönüşmediği sürece trafik rahatlar ki Metro'nun özelliği Metrobüs'ün bilmem kaç katı adam taşımasıdır. O yüzden .rar olayları olmaz diye düşünüyorum.

    Bizim hıyarlar Eskişehir yolu üzerinde AVM izinlerini pıtır pıtır çıkarmaya devam ederse bu rahatlama geçici olur.

    Londra'nın şehir içi ve DIŞI tüm AVM'lerinin toplam kapalı alanı Ankara'dakinin yarısı civarında. Nüfus karşılaştırması da yaparsanız göreceksiniz ki, Londra'ya göre takribi 5 kat daha fazla AVM'miz var. Yapılmaya da devam ediyor. Hayır yapmayın demiyorum, Hobi olarak gene yapın. Biraz öteye yapın.

    Türk halkı da boş zamanını geçirme özürlü olmaya başladı. Bir de izansız tabi. Veledini kapan AVM'ye geliyor. Salıyor veledi ortaya. Veled-i zina çığlıklar atarak koşturuyor. Ailecek bütün gün dana gibi geziyorlar AVM'de. Foodcourt'ta zıkkımlanıp gidiyorlar. Ucuza tatil günü gezmesi yapmış oluyorlar. O veletlerin hali hele... Ben çocukken topluluk içinde onun onda birini yapsam bizimkilerin bir bakışı benim görünmez bir duvara çarpıp geri dönmeme sebep olurdu. Şimdiki anne babalar salıyor veledi. Gerisine bakmıyor. Bildiğin izansız. Git parka bahçeye, yayıl, çay iç. Gez dolaş. AVM nedir la? Ama o zevk yok işte milletimde.

    Neyse, sonuç olarak bu iş bir bütün. Metro'yu açmakla bitmiyor. Sonrasında nerede ne olacak falan belli olmalı. Ranta göre değişen, Bob Ross gibi "şurada da şirin bir AVM varmış!" şeklinde tablonun önüne yerleşen kocaman binalar, bir gecede değişen plan mantığı olduğu sürece her yatırım geçici çözüm olacaktır.

    Asıl bombayı dinleyin: Tunalı bölgesi ve Ayrancı bölgesi parsel parsel Kentsel dönüşüme girecek. Kentsel dönüşüm yapısı gereği kat yüksekliğini arttırmak gereken bir iş. Eski binayı yıkıyorsunuz, daha değerli bir bina dikiyorsunuz. Sistem bu kadar basit. Oluşan daha büyük alanı yıktığınız binanın değerinden bayağı bir yüksek değere satmalısınız ki, eski binayı yıkıp, yeniden inşaat yapma maliyetlerini çıkarın, üzerine kar elde edin... Bina kapalı alanını büyütmeden kar elde etmek imkansız oluyor. O yüzden bina büyüyor. Tunalı gibi alanlarda bina zaten max alana inşa edildiği için bina yükseklikleri artıyor. Mevcut yollar mevcut trafiği kaldıramazken kentsel dönüşüm sonrası ne olacak merak ediyorum. Otopark sorunu çözülür sanırım, her binanın altına bir zahmet otopark yaparlar. Trafiği nasıl çözeceklerini merak içinde izleyeceğim.




  • nism N kullanıcısına yanıt
    o da doğru da ayakkabı kutusunu dolduranlar zengin kişiler değil mi? ankara da nerede oturuyorlar dersen de diyebileceğim tek yer çay yolu
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.