Şimdi Ara

Meydan punto ya kaldı clio,corsa dan hala haber yok... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
4.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • clio III'ün yılın otomobili olmasıyla ilgili konu:http://forum.donanimhaber.com/m_6445754/tm.htm

    Ben punto, clio, corsa arasında kalsam clio veya punto'yu seçerdim büyük ihtimalle. Çünkü corsa tam bayan arabası. Yolda giderken ne zaman bi corsa görsem içindeki bayan güzel mi diye yanından geçerken bakarım çünkü içindeki %90 bayan oluyo
  • Doğrudur doğrudur...Yıl ın KIL'I...
  • yeni corsa diyorum baska bi sey demiyom

    bekleyin görün
  • quote:

    Orjinalden alıntı: donnıedarco

    yeni corsa diyorum baska bi sey demiyom

    bekleyin görün


    En iyi ihtimalle buraya gelmesine 10 ay var be kardeş. Daha üretilmedi bile. Millet 1 ay bekleyemiyo burda, nerdee 10 ay bekleyecekler




  • quote:

    Orjinalden alıntı: civcivx


    quote:

    Orjinalden alıntı: donnıedarco

    yeni corsa diyorum baska bi sey demiyom

    bekleyin görün


    En iyi ihtimalle buraya gelmesine 10 ay var be kardeş. Daha üretilmedi bile. Millet 1 ay bekleyemiyo burda, nerdee 10 ay bekleyecekler
















    hakketen bızım mıllet cok sabırsız ,ama sımdı punto ,clıo alanlar pisman olacaktır çünkü corsa baya iyi olacak ,207 nın de fiyat avantajı baya cazip kılacak bu arabayı
    düzeltme:temmuz gibi gelecek bu arabalar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo Pacino -- 29 Mart 2006; 20:37:02 >




  • Yok kardeş, Temmuz nerdee? Bak Markalar forumuna Corsa ile ilgili mesaj attım yeni. Daha tanıtımı bile 18-30 Temmuz arası yapılacakmış, yıl sonu gibi üretilecekmiş...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: JackDaniels

    cliodan hiç ümitlenmeyin

    megane ın küçüğünü düşünün içi aynısı

    bi işe yaramaz

    anca reno amblemi hastaları para verir o arabaya


    Yaş kaç ayıptır sorması?? 9 yaşındaki çocukta bile böyle bir önyargı sistemi gelişmemiştir... Klima tuşları, kapı açma kolları, cam açma düğmeleri, vites kolu aynı diye tıpatıp aynı oldu öyle mi??? BMW 1'de kullandığı kadranı 5'te bile kullanıyor, 1'deki klima ve radyo 3'te aynen duruyor bkz: Golf-Passat... Yani araba olayına bu kadar basit yaklaşma mantığını anlayamıyorum, neyse zevklere renklere lafım yok ama saçma sapan ilkokul muabbetlerini de bırakalım, röno hastası para verirmiş, Renault hastalığı diye bir şey duydun mu sen? Fanatizm ile markaya sempati beslemenin aynı şey olmayabileceğini düşünmedin mi hiç? Senin çoğu yazıda Renault'u karalayacak şekilde yazdığını takip ediyorum zamanında Getz'inden ilahi model gibi söz eden kimdi acaba? 1.5 dci 106bg privilege 5K Clio gelsin bi gör incele hele.. daha internetten gördün aracı anında noktayı koydun helal olsun keşke herkes senin gibi analiz uzmanı olsa




  • arkadaşlar ben clio 3 ü yakından gördüm ve inceledim,tamam dış görüntüsü güzel olmuş ama içi gerçekten fiyasko.yani o tipe o işçilik ve malzeme kalitesi.bence bunlar müşteriyi enayi yerine koymaktan başka birşey değil.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cetinsdr1

    arkadaşlar ben clio 3 ü yakından gördüm ve inceledim,tamam dış görüntüsü güzel olmuş ama içi gerçekten fiyasko.yani o tipe o işçilik ve malzeme kalitesi.bence bunlar müşteriyi enayi yerine koymaktan başka birşey değil.

    KArdeş be şu malzeme kalitesini ölçen cihaz dan bi tane de bize versene bizde bakalım...

    Mubarek herkes malzeme kalite kontrol uzmanı...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Loop


    quote:

    Orjinalden alıntı: cetinsdr1

    arkadaşlar ben clio 3 ü yakından gördüm ve inceledim,tamam dış görüntüsü güzel olmuş ama içi gerçekten fiyasko.yani o tipe o işçilik ve malzeme kalitesi.bence bunlar müşteriyi enayi yerine koymaktan başka birşey değil.

    KArdeş be şu malzeme kalitesini ölçen cihaz dan bi tane de bize versene bizde bakalım...

    Mubarek herkes malzeme kalite kontrol uzmanı...




    Kesinlikle süper yorum olmuş...

    Bu forumda en çok şikayetçi olduğun konudur, mübarek herkes kalite kontrol uzmanı




  • arkadaşlar ben mümkünse tartışmaya son noktayı getirmek istiyorum
    clio IIIü fransada test etmiştim
    grande puntoyuda ist'de test ettim
    size şunu söyleleyim clio aldığı ödülü gerçekten hak ediyor
    gerek hızlanmaları gerek tüketim değerleri malzeme kalitesi vs...
    ancak gramde puntoda fiata bakış açımı değiştiren araç diyebilirim
    iki araç arasında büyük kapışma yaşanacak
    ClioIII ün tek eksisi piyasaya biraz geç çıkmış olması
    Gerisi artı diyebilirim
    sonuç olarak clio puntodan daha fazla keyif veriyor
    corsaya bi şey diyemem ama 207 = pejo
    karar sizin
  • müjdeeee clio3 showroomlara gelmiş ahanda topici bile var. --------->http://forum.donanimhaber.com/m_6458713/tm.htm


    vatanımıza milletimize hayırlı olsun
  • Bursalı Clio 3’ün yüzde 10’una Türkler binecek



    216 milyon Euro’luk yatırımla Bursa’da üretimine başlanan yeni Clio, Nisan ayından itibaren 23 bin 900 YTL’den başlayacak fiyatıyla Türkiye’de satışa sunuluyor. 2006 yılında Türkiye’de 9 bin yeni Clio’nun satılması hedeflenirken, dünyaya ise 81 bin adet ihraç edilecek. Böylece Bursa’da üretilen yeni Clio’nun yüzde 10’una Türkler binecek.

    Üretimine başlandığı 1991 yılından bu yana tüm dünyada 9 milyon adet satan Renault’un küçük sınıftaki başarılı temsilcisi Clio, hem yeni yüzü hem de yerli kimliği ile 16 gün sonra Türkiye’de piyasaya çıkıyor. Tamamen yenilerek üretimin bir kısmı Türkiye’ye kaydırılan Clio 3, Nisan ayının ilk haftasında 23 bin 900 YTL’den başlayan fiyatıyla yollardaki yerini alıyor.

    Türkiye tanıtımı Antalya’da gerçekleşen yeni Clio, baştan aşağıya yenilendi. Önceki versiyondan farklı olarak büyüyen boyutları ve sunduğu konfor özellikleri ile dikkat çeken Clio 3, Avrupa’da 2006 yılının otomobili seçilmesi ve Türkiye’de üretilmesi nedeni ile çok dikkat çeken bir model haline geldi.

    YENİLİKÇİ TASARIM

    Sınıfının en iddialı modellerinden biri olan Clio 3, Renault’un Megane ile başlayan yeni tasarım anlayışını devam ettiriyor. Ağabeyi Megane kadar sıra dışı olmasa da yenilikçi bir tasarıma sahip olan Clio 3, tasarımının yanı sıra büyüyen boyutları ile de dikkat çekiyor. Aracın dinamik ve sağlam bir karakter sunmasını sağlayan çizgileri, onu sınıfındaki rakiplerinden farklı kılıyor. Önceki nesil Clio’ya göre daha uzun aks mesafesine sahip bir platform üzerinde geliştirilen Clio, kısa bagaj çıkıntısı ve şişkin çamurlukları ile sportif bir görünüm sunuyor.

    Aracın ön kısmında geniş hava ızgaraları ve yukarı doğru çekilmiş ön farlar dikkat çekiyor. Arka kısma geçildiğinde ise Clio 3’te Megane’den esintiler göze çarpıyor. Dışarı doğru çıkık tasarlanan bagaj kapağı ve yukarı yerleştirilen stop lambaları buna örnek olarak gösterilebilir. İç mekanda ise Clio’nun segmentine referans olacak kaliteye sahip olduğunu söylemek mümkün. Diğer Renault modellerinde de görmeye alışık olduğumuz kumanda birimleri ile donatılan Clio 3, konsolda kullanılan yumuşak dokunuşlu plastik ile konfora verdiği önemi bir kez daha vurguluyor.

    GENİŞ İÇ MEKAN

    Büyüyen boyutlarını içeriye geniş bir iç mekan olarak yansıtan Clio 3, ferah ve geniş oturma pozisyonu ile dikkat çekiyor. 2459 metrekareye ulaşan cam yüzeylerle Clio, aydınlık bir iç mekana sahip. Clio 3’ün 288 litrelik bagajı hacmi arka koltukların yatırılması ile 1038 litreye kadar artırılabiliyor.

    Yeni platforma uygun olarak geliştirilen yeni süspansiyon sisteminde de Megane’den örnek alındığı görülüyor. Birbirinden olabildiğince uzağa yerleştirilmiş tekerlekler ile Clio başarılı bir yol tutuş sunarken, konforlu yolculuklar vaadediyor. Avrupa’da 2006 yılının otomobili seçilen Clio 3, bağımsız test kuruluşu EuroNCAP tarafından gerçekleştirilen çarpışma testlerinden de 5 yıldız alarak, sunduğu yüksek güvenliği gözler önüne serdi. Aktif ve pasif güvenlik donanımları ile dikkat çeken Clio 3, baz donanımında çift aşamalı sürücü ve yolcu hava yastıklarını standart olarak sunuyor.

    5 farklı motor üç farklı donanım

    Geniş bir motor yelpazesine sahip olan Clio 3’te, üçü benzinli ikisi dizel olmak üzere 5 farklı motor seçeneği bulunuyor. 1.2 litre 75 beygir, 1.4 litre 98 beygir ve 1.6 litre 112 beygir gücündeki motorlar benzinli motor seçeneklerini oluştururken, 1.5 litrelik 65 ve 80 beygirlik motorlar da dizel seçeneğini oluşturuyor. Authetique, Expression ve Dynamique olmak üzere üç farklı donanım seviyesi ile satılacak olan Clio III, sınıfında ilk defa sunduğu teknolojilerle dikkat çekiyor. Authentique donanım seviyesinde çift seviyeli sürücü ve yolcu hava yastıkları, yükseklik ayarlı aktif gergili ön emniyet kemerleri, üç noktalı arka emniyet kemerleri standart olarak sunuluyor. Expression versiyonunda ise bu donanımlara ek olarak, refakatçi aydınlatma, radyo/CD çalar, elektrikli dış dikiz aynaları, yan hava yastıkları, ABS+EBV, AFU standart olarak yer alıyor. En üst donanım seviyesi olan Dynamique’de ise Expression’a ek olarak perde hava yastıkları ve radyo-MP3 çalar standart olarak sunuluyor. Ayrıca opsiyonel olarak alınabilen Tekno Paket’te otomatik klima, yağmur sensörü ve otomatik yanan farlar; Konfor Paketi’nde ise nikelajlı dış kapı kolları, sis farları, ilave viraj farları ve alüminyum alaşımlı jantlar bulunuyor.

    http://www.hurriyet.com.tr/otoyasam/4080819.asp




  • EWET DOĞRUDUR....BÜGÜN OTANTİK OLANA BAKTIM ŞÖYLE Bİ...GÜZEL MAKİNA...OTANTİK PEK BİŞEYE BENZEMİO AMA...GENEDE GÜZEL
  • quote:

    Orjinalden alıntı: silverstar84

    punto çok farklı bir dizayn. clio ve corsa artık göz yoruyor.escortun yerini focusa devrettiği gibi bu arabalarda artık bi şekilde yeni yüzler ortaya çıkarsa iyi olacak.


    ya hoca bende clio sahibiyim ama eski kasa bencede yeni kasa çok iyi olmamış ama şimdi grande punto gibi kaplumbağadan bozma bi arabayla karşılaştırma bile ben yakından gördüm bindim dahi puntoya bence çok abartıldı bişi diil yane
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dr_kartal01


    quote:

    Orjinalden alıntı: silverstar84

    punto çok farklı bir dizayn. clio ve corsa artık göz yoruyor.escortun yerini focusa devrettiği gibi bu arabalarda artık bi şekilde yeni yüzler ortaya çıkarsa iyi olacak.


    ya hoca bende clio sahibiyim ama eski kasa bencede yeni kasa çok iyi olmamış ama şimdi grande punto gibi kaplumbağadan bozma bi arabayla karşılaştırma bile ben yakından gördüm bindim dahi puntoya bence çok abartıldı bişi diil yane

    amma hortlatmışın hocam konuyu




  • renöcu denilen kişilerdenim bende de eski kasa HB clio vardı,bekledim clio3 ü.. gelir gelmez test ettim bayi arkadaşım olduğu için anahtarı alıp öğlenden sonra kullandım biraz..araç güzel ancak kağıt üzerinde büyüyen ebatlar araç içine pek yansımamış.. gittim era aldım biniyorum ferah ferah..
  • abı fıat da adam gıbı dııl renault da ıclerınde en kayda degerı gene opel yanı bence benım fıkrım bu tabı
  • Clio bakmaya gittigim gün grande punto siparişi verdim.Tonlarca para vericem plastik gögüslü kasetçalarlı arabaya binicem aynaları elle ayarlıycam.O verecegim paranın daha altında bir fiyata bu bahsettigim olumsuzlukların olmadıgı donanım zengini bir arabam var artık.Renault bunları aşsa iyi olur.
  • valla ben istanbul silivride ikamet etmekteyim. şu güne kadar sadece bi tek tane punto gördüm. bu araba inşallah 5 sene sonra iyi rakamlara ulaşır demek isterdim belki ama şu bi gerçekki reno firması geçmişten bugüne haklı bi üstünlüğe sahip ve bunu artarak devam ettiriyor. kısacası hangi marka nası model getirirse getirsin reno ülkemizde bir numara. keşke tamamı yerli bi otomobilimiz olsada onu konuşsak
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.