Şimdi Ara

Mezun yılda tyt çalışması...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son birkaç haftadır tyt matematik inanılmaz sıkıcı gelmeye başladı. Dershaneden hocam yayındenizi tyt matematik aldırdı. soruları yapıyorum ama 2. 3. testten sonra inanılmaz sıkılıyorum. İşlem ameleliği yapmaktan zaten nefret ediyorum. Bir türev, bir integral, bir geometri, bir fizik değil ki tyt matematik.

    Daha bugün acilin geometrisi (geçen senenin basımını bulmuştum sahaftan) üçgende alanı bitirdim. İki haftada fizikten ilk üniteyi, basınç+ kaldırma kuvveti + ısı sıcaklık nihat bigin ve mf kazanım tyt den bitirdim. Aynı şekilde tyt kimyada sadece hayatımızda kimya kaldı. Ama sorun tyt matematik. Ne yapmalıyım? Önerisi olan var mı? Sorun kitaptan mı kaynaklı? Bu işi nasıl daha az sıkıcı hale getirebilirim?

    Bu sene 28 net yapmıştım tyt matematikten. Ve çoğu yanlışım sınavdaki aceleciliğimden kaynaklanmıştı. Çok kolay paniğe kapılıyorum maalesef. Ve bu acelecilik başımı yakıyor.

    Şu tyt bir bitse hemen ayt matematiğe başlayacağım, asıl eksiklerim orada zira.







  • tyt matematiği çalşsam intihar edesim geliyor zira geçen sene 6 ay tyt mateatikle uğraşmıştım.AMA BU SENE YİNE AYNI HATAYA DÜŞMEYECEĞİM.bu yüzden pkob bitirip ilgi alanım olduğu için ayt fiziğe başladım pekte hızlı gitmiyorum vektör tork fenge ağrlık merkezi basit makineler bitti.2.üniteye başladım hareket konusuna başladım.

    Kısacası tyt çalışmak verilen emeğe deymiyor bazen eber ve işlem amaleleiği geliyor.Onu da yapmak lazım ama şu an çalışamıyorum ayt kasıyorum bence 80 de 80 yapılır ama 120 de 120 zor yapılır


    Bu arada forumdaki çoğu kişi tyt mat çözüyor bir ben sadece ayt çalışıyorum galiba koca forumda.Hangi mezunla konuşssam kendisini ayt matematik çalışmasnı anlatıyorum :D he ben fizik geo matematik üçlüsü araasında 3 ay gidicem :D


    Sana Allah kolaylık versin her mezzunun bir yoğurt yiyişi vardır :D


    Edit:İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayallereinanmak -- 25 Eylül 2018; 15:17:16 >
  • Hocam aynı sıkıntı bendede var tyt mat netim 28 di benimde. İnan hiç çözesim gelmiyor o temel kavramları ,basamak kavramlarını felan . Aytde eksiklerim var onlara yoğunlaşmaya çalışıyorum ama dershaneden tyt ödevlendirilmesi yapılıyor. Tyt sadece deneme üzerinden götürülmeli bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı durumdayım 345 tyt çözüyorum. Bitmesi için gün sayıyorum tyt matematik sb çözmek gerçekten sıkıyor. Neyseki birkaç güne biticek ayt bilgi sarmal var ona geçicem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayallereinanmak H kullanıcısına yanıt
    aslında en doğrusu sanırım bu. sonuça 40 soru üstünden +25 net yapabilmek ciddi bir konu eksiği olduğu anlamına gelmez. Bunu +35lere pkob ve denemelerle çıkartabilir miyiz onu merak ediyorum.

    Geometri, fen dersleri ve lti konularını 24 saat çözsem yine de sıkılmam. Ama önüme tyt matematik soru bankası konulduğunda çıldırasım geliyor. Kendimi zorlaya zorlaya bitirdim bugün oran orantının 6 testini. Yaş ve sayı problemlerinin son testlerini çözdüm. Yine problemler daha eğlenceli orantıya kümeye göre.

    Ayt çalışırken "oha bu da böyle miymiş" demeyi seviyordum. İntegral acayip mantıklı ve gerekli bir şey gelmişti mesela o zamanlar. Fizikteki bazı soruları (mesela hareket) türev integraldeki grafik yorumuyla halletmeyi seviyordum. İnsan fizyolojisine zaten küçüklükten beri hayranım. Organik desen ilaç kutularını okumaktan büyük zevk alıyorum artık.


    Ama şu tyt var ya tyt...
    Bir kurtulsak şu illetten...




  • Problemleri nasıl hallettiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kanekiQen K kullanıcısına yanıt
    halletmedim. Olay biraz komik aslında. 12.sınıf başında zerre problem yapamıyordum. Sonra problem yapabilenlerin soruya yaklaşım tarzını inceledim biraz. Fazla dağınık düşündüğümü, aslında olayın o kadar da karmaşık olamayacağını gördüm. Sonrası bam bam bam.
  • Nasıl yaklasiyorlarmis?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sınav aninda normale gore batık gelip bana nankörlük ettiginden zerre tytden konu calisasim soru cozesim yok.. da mecbur işte unutuyoruz tekrar etmek zorundayız fen sosyal hadi neyse de cidden tyt mat turkce gozum göresi gelmiyor cozulmuyor artık. tyt mat için sadece problem çözüyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kanekiQen K kullanıcısına yanıt
    genellikle ortak kat vererek. ya da sabit olan şeyi bularak. örneğin merdiven problemleri gibi. hani 2şer 2şer çıktı, 3er er indi tarzı olan problemler. sabit olan ne? merdiven sayısı. ona göre merdiven sayısına kat verip işleme gidiyorlardı.

    değişkenin çok olduğu sorularda tablo yapana da çok rastladım.

    bazısı kafasından değer vere vere çözüyordu bazısı her değişkene belli değerler vererek. aynı programcılıkta kullanılan değerler gibi.
  • Farklı bakış açısı hmm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zyhrr Z kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.