Şimdi Ara

Mezuniyet sonrası Kanada'da eğitim için merak edilenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
3
Favori
1.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Türkiye'de ki eğitiminizi tamamladıktan sonra malesef iyi bir iş bulmak için gerek yeterliliklere sahip olmamanız yüzünden bir çoğumuz ya istediğimiz işleri bulamıyoruz ya da iş bulduğumuzda maaşlar inanılmaz düşük oluyor. Ülkemizde bulunan eğitim sistemi bizleri sadece tek bir kalıba soktuğu için potansiyelli öğrencileri bile sınırlamak ile birlikte gelişim sağlayamamamızı çok normal kılıyor.

    Kanada'da aldığım eğitimden tecrübelerime istinaden sizlere bir kaç detaydan bahsetmek isterim. Burada ki eğitim sizleri tamamen özgür bırakmaktadır. Çünkü insanları kendi istekleri doğrultusunda geliştirmeyi tercih etmekten çok insanların kendi potansiyellerini keşfetmelerine yardım ederek en iyi olabilecekleri alanlarda kendilerini geliştirmelerine izin verilmektedir. Eğitimlerde çalışma hayatınızda sizlerin hiç bir işinize yaramayacak bilgilerden ziyade iş hayatınızda uygulayabileceğiniz pratik bilgilerle donatılıyorsunuz. Kanada'ya gelen bir çok öğrenci sırf vizelerini uzatabilmek için araştırmadan bölümü benimsemeden işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Fakat bölümden mezun olduklarında malesef tamamen hayal kırıklığına uğruyorlar. Sizlere tavsiyem detaylı olarak almak istediğiniz bölümü araştırmanız olacaktır.

    İngilizce bilginizin az olması sizin için bir dezavantaj gibi gözükse de okulunuzda bulunan hazırlık kurslarından faydalanıp ideal ingilizce seviyesine ulaşabilirsiniz. Genel olarak fiyatlar ilk bakıldığında kur farkından dolayı çok pahalı geliyor fakat emin olun yıl içerisinde çalışarak ücretleri çıkartabiliyorsunuz.

    Sizlere fikir vermesi açısından bulunduğum okulun sitesini paylaşıyorum.http://ciccc.ca/

    Aklınıza takılan sorularınızı yorum olarak iletebilirsiniz. Elimden geldiğince sizlere bilgilendirme yapacağım.

    Herkese başarılar dilerim.







  • Hukuk var mı hocam? Oradan avrupa ülkelerine rahatlıkla geçebilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meenyek

    Hukuk var mı hocam? Oradan avrupa ülkelerine rahatlıkla geçebilir miyim?

    Hukuk okumaniz icin Kanada'da oncelikle en az 3 sene universite egitimi istense de tercih 4 yillik bolum mezunlarindan oluyor. Her okulun talepleri farkli, en dusuk 3.7 ortalama + iyi bir LSAT skoru isteniyor. Daha sonrasinda Avrupa'ya gecme imkaniniz olmaz.
  • Tr de bilgisayar müh. okuyorum (1.sınıf) yükseklisans veya 2. sınıf için gidebilir miyim? Masrafları ne kadar olur acaba
  • Dostum hangi ülkede yaşamak istiyorsan o ülkenin üniversitelerinden birinde hukuk eğitimi alman çok daha sağlıklı olacaktır. Çünkü her ülkenin sistemi birbirinden çok farklı işliyor. En benzer gözüken kurallarda bile farklı detaylarla karşılaşabiliyorsun. O yuzden okuyacagin bolumu yasamini devam ettirecegin ulke olarak kararlastirmani tavsiye ederim.
  • ali_6195 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Ali, Web and Mobile App Development programı veya Network and System Solutions programlarını tercih edebilirsin. 2 yıllık okulun fiyatları genelde toplam olarak 14.450CAD oluyor. Tabi ki ilerleyen zamanlarda fiyatlar artış gösterebilir talep doğrultusunda. Başarılar dilerim :)

    Bu arada özel mesajlara cevap veremiyorum Kanada'da yaşadığım için telefonuma herhangi bir onay kodu gelmediği için. Yanlış anlaşılmasın lütfen :)
  • Hocam ben bu yıl sınıf öğretmenliği bölümünü bitiriyorum. Fakat her zaman programlamaya merakım oldu. Aldığım hazır scriptleri kendimce düzenliyorum tasarım olarak html + css az bi php ve javascript ile istediğim sonuçları elde edebiliyorum. Fakat ben bu işi sistemli bir şekilde öğrenmek ve sıfırdan kendim üretmek istiyorum. İngilizce seviyem hakkında bir fikrim yok en kısa zamanda bi seviye belirleme sınavına gireceğim ama pek iyi değilim. Sorularıma gelirsek eğitim fakültesi diplomam bana bir fayda sağlar mı? Kursların ücretleri ne kadar hem ingilizce hem de programlama kurslarını alıp aynı zamanda çalışabilir miyim? Biraz aydınlatır mısınız beni ?
  • ahmetinal A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Ahmet,

    Size kendimden örnek vermek isterim direkt olarak. Gayette açıklayıcı olacaktır senin için. Türkiye'de ziraat mühendisliğini bitirmiştim ve mezun olduktan sonra web tasarım işleri yapmaya başladım. Tamamen kendi başıma başlamıştım öğrenmeye. Sonrasında şuanda görev yaptığım okulda Web and Mobile App Development eğitimi aldım ve işi iyice öğrendikten sonra okul da çalışmalarımı beğenince beni IT sorumlusu olarak işe aldı. 2 yıllık eğitiminiz boyunca ilk yılınızda part-time, ikinci yılınızda full-time çalışma izniniz oluyor. Zaten stajınızı da full-time maaşlı olarak yapıyorsunuz. Staj yaptığınız yerde zaten kendinizi gösterirseniz mutlaka size yardımcı oluyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: talatcan

    Merhabalar Ahmet,

    Size kendimden örnek vermek isterim direkt olarak. Gayette açıklayıcı olacaktır senin için. Türkiye'de ziraat mühendisliğini bitirmiştim ve mezun olduktan sonra web tasarım işleri yapmaya başladım. Tamamen kendi başıma başlamıştım öğrenmeye. Sonrasında şuanda görev yaptığım okulda Web and Mobile App Development eğitimi aldım ve işi iyice öğrendikten sonra okul da çalışmalarımı beğenince beni IT sorumlusu olarak işe aldı. 2 yıllık eğitiminiz boyunca ilk yılınızda part-time, ikinci yılınızda full-time çalışma izniniz oluyor. Zaten stajınızı da full-time maaşlı olarak yapıyorsunuz. Staj yaptığınız yerde zaten kendinizi gösterirseniz mutlaka size yardımcı oluyorlar.


    Hocam özelden de yazdım dönmediniz. 2 yılınız bittikten sonra hiç iş baktınız mı? Yoksa direkt okulla mı anlaştınız? Ayrıca stajınızı okulda mı yaptınız 2. yılınızdaki? Ben de düşünüyorum ama iş imkanı konusu kafamı karıştırıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • prestiggge P kullanıcısına yanıt
    Dostum cevaplamaya çalışıyorum özelden gelen mesajları fakat telefon numarası onay kodu istiyor. Sanırım Kanada'da olduğum için onay kodu gelmediği için gönderilen hiç bir mesajı cevaplayamıyorum.

    Şuanda hala okuyorum ve web developer olarak çalışıyorum. Okulum bittikten sonra çalıştığım şirket performansımdan memnun kaldığı için çalışmaya devam etmemi istiyor ve gerekli işlemlere başlayacağız yakın zaman içerisinde. İş imkanları konusunda ki aklınızda ki soruları ve şüpheleri bir kenarı bırakın. Benimde yerli yersiz bir çok soru vardı aklımda gelmeden önce fakat buraya gelince herkes bir şekilde yolunu buluyor.

    Hatta Kanada'da nasıl iş bulunur isimli yazmış olduğum blog yazısını da okursanız daha fazla aydınlanacağınızı düşünüyorum. Biraz daha araştırırsanız yeterli bilgileri bulabileceğinizi düşünüyorum. Kolay gelsin




  • Kanada'da sosyal bilimlere olan bakış acısı nasıl? Malum, Türkiye'de psikolojiye, sosyolojiye pek değer verilmiyor. Çok iyi bir üniversitede sosyal bilimler okuyan birinin master için kanadaya gelmesi hakkında ne düşünürsünüz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an lise 4. sınıftayım. Üniversiteyi Kanada'da okayı planlıyorum. Gereklilikleri inceledim, ingilizce dışındakiler uyuşuyor. Geçen senelerde ingilizce kurslarına gittim ancak istenen gerekliliği yerine getirecek seviyede olduğumu düşünmüyorum şu an. Başvuracağımız üniversiteden bu durumda kabul alabilir miyiz, hazırlık oku sonra üniversite 1e geç derler mi yoksa ingilizceni halledip gel diye şart mı koşarlar? Birde orada konaklama işi için biraz ayrıntı verebilir misiniz? İlk gittiğinizde nasıl hallettiniz vs. Başvuru süreci hakkında da bilgi verebilir misiniz? Başvuruyu 12. sınıfın içinde mi yapacağız yoksa liseden mezun olup daha sonrasında mı yapacağız gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yey-R -- 1 Kasım 2017; 0:36:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thexgallagher kullanıcısına yanıt
    Geç cevabım için kusura bakmayın. Bahsetmiş olduğunuz alanlar ile ilgili olarak çok fazla bilgi sahibi değilim malesef. Fakat master programlarının yıllık ücretlerinin uçuk fiyatlar olduğunu size garanti edebilirim. Bu nedenle kendi alanınızın biraz daha dışına çıkarak daha iyi bir kariyer elde edebilirsiniz diye düşünüyorum.
  • Merhabalar Emre, eğer ki ingilizce bilginin yetersiz olduğunu düşünüyorsan okuldan şartlı olarak kabul alabilirsin. Yani bu da şu demek oluyor ki ingilizce yeterlilik sınavına girdikten sonra ihtiyacın olduğu kadar ingilizce eğitimi alarak sonrasında direkt olarak diploma programlarına geçiş yapma şansına sahip oluyorsun. Liseden mezun olduktan sonra işlemlerine başlaman senin için çok daha sağlıklı olacaktır. Bu süre zarfında ingilizceni de geliştirebildiğin kadar geliştirmeni öneririm.

    Aklına takılan sorularını yine buradan da sorabilirsin veya talatcan.uysal@ciccc.ca adresine mail atabilirsin.

    Başarılar dilerim
  • Merhabalar. Ben türkiyede bir üniversitede ingilizce hazırlık almaktayım. Birincisi burdan mezun olmam kanada 'da ingilizceden muaf olmamı sağlar mo ? İkincisi kanada da psikoloji işletme ve girişimcilik bölümlerinin ücreti nedir bilgilendirir misiniz? Bir de aylık yaşam masrafları tahmini ortalama ne tutar ? Şimdiden cevaplarınız içim teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tylerdurden10 kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Türkiye'de alacağınız ingilizce hazırlık burada ki ingilizce sınavlarından muafiyet imkanı sağlamamaktadır. Burada eğitimlerinize devam edebilimeniz için TOEFL veya IELTS sınavlarından yeterli skorları elde etmeniz gerekmektedir. Bahsetmiş olduğunuz bölümlerin fiyatları hakkında herhangi bir fikrim bulunmamaktadır. Fakat devlet üniversitelerini tercih etmeniz durumunda yıllık 15-20 bin CAD arası bir miktarı gözden çıkartmanız gerekebilir.

    Yaşam masraflarınıza gelecek olursak kişiden kişiye değişiklik gösterebilmek ile beraber ortalama 1000-1100CAD civarı bir rakam tutmaktadır.
  • Hayalim kanada da okumaktı ama maddi sebeplerden bunu gerçekleştiremedim. Destek çıkacak kimsede olmadı. Şimdi yks gibi saçma bir sisteme hazırlanıyorum. Böyle konuları görünce garip oluyorum..
  • Merhaba, kanada da öğrenci olarak çalıştığımızda ortalama kaç para alırız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de bir üniversite bitirip öyle gittiniz sanırım Kanada'ya. Orada farklı bi bölüm okumak için. Kanada vizesi alırken sıkıntı oldu mu? Zor vize veren bir ülke diye biliyorum baya bakıyorlarmış yaşa da. 22 yaşındaki biri (Yani liseden 4 sene önce mezun olmuş biri) o dört senede Türkiye'de bir okula yerleşip sonra ilk seneden bıraktıysa bu vizede sorun olur mu? Liseden sonra dört sene bomboş geçti Yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ib4nez I kullanıcısına yanıt
    Öğrenci olarak kafe, restorant vb. gibi yerlerde çalıştığınızda ortalama saatlik 13-14CAD alırsınız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.