Şimdi Ara

MG ZS KULLANICILARI KULÜBÜ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
20
Favori
27.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • herkese merhaba. 2023 model 1.0 luxury plus aracı kullanıyoruz. her yerde şerit takip yazıyor sayfasında bile ancak bizim arabada yok ve bayi bu modellerde yok, yazıyor ama yok dedi. lütfen kullanıcılar yardımcı olabilirler mi?

  • Aracı alalı 1 hafta oldu az önce çalıştırdığımda gösterge paneli gelmedi. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?
  • prehistorian P kullanıcısına yanıt

    Tesekkur ederim hocam umarım çok memnun oluruz kazasız belasız kullanın

  • Ebul-Liva kullanıcısına yanıt

    Merhaba aynı durum beni de rahatsız ediyordu. Şu şekilde çözdüm gibi, klima kapalıyken hava sirkülasyon modunu havayı dışarıdan alacak şekilde değil de araç içinde döndüren moda getiriyorum, klima açık da kapalı da olsa bu modu değiştirebiliyorsunuz dolayısıyla derecesiyle, fan hızıyla oynamanıza, klimayı açıp kapatmanıza gerek kalmıyor.

  • ikesel kullanıcısına yanıt
    Ya benim de aklıma geldi, hatta o şekilde yaptım da geçen gün. Ama sanırım araç her kapandığında dışarıdan alacak şekilde resetliyor kendini o ayar di mi?
  • Her seferinde mi oluyor emin değilim, ona daha dikkat edicem ben de. Çünkü bazen klimayı açmadığım dolayısıyla içeride döndürsün şeklinde bıraktığımı hatırladığım ama ertesi gün bindiğimde dışarıdan havayı alma modunda yakaldığım olmuştu. Neye göre bunu yapıyor çok da analiz edemedim açıkçası.


    Şu ayar, ama diğer moddayken : )



    MG ZS KULLANICILARI KULÜBÜ




  • Herkese güle güle kullanın demek isterim. Ben de MG ZS Luxury Plus 1.0 modeline sahip oldum tam bir ay önce. Genel olarak araçtan memnunum, beklentilerimi karşıladığını söyleyebilirim. Yaşadığım 1-2 şey sizler nasıl çözdünüz ya da dikkatinizi çekti mi merak ediyorum.


    1 - Bluetooth bağlantısı yavaş. Doğru bir şey değil belki yaptığım, ancak çok trafikli bir yolculukta, özellikle tek başımaysam bazen youtube reels ya da instagram stories e bakınıyorum zaman geçsin diye ve bluetooth bağlantısında gecikme var. Görüntü ve ses senkron işlemiyor. Siz buna dikkat ettiniz mi? Böyle bir rahatsızlık yaşadınız mı?


    2 - Silecekleri kaldırabilmek için servis moduna almak gerekiyor sanırım. Silecekler kapalıyken tutup kaldırmaya çalıştığınızda menteşe kapakları kaputun kenarına sürtüyor ve iz bırakıyor. Şu videoya denk geldim, henüz de deneyemedim:


    levent onbesyoutube
    MG ZS EV Silecekleri kaldırma…
    https://www.youtube.com/watch?v=2eVyx3vX9qU


    Aracı yıkamaya bıraktığınızda ne yapıyorsunuz?   Yıkamacıyı mı tembihliyorsunuz yoksa bu bilinen bir şey mi? Benim önceki aracım eski ve küçük bir araç olduğu için konudan uzak kalmış olabilirim. Belki de bu bilinen bir şeydir. Yorumlarınızı merak ediyorum.





  • ikesel kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.

    Ben de geçen gün bir video açmıştım sesi geç geliyordu. Bluetooth da bu gecikme var maalesef. Acaba bluetooth kapatılıp kablolu carplay bağlansa ses aktarımı yapar mı bilemedim. Denemek lazım.

    Servis moduna almazsan kaputu çiziyor. Geçen gün biri park yüzünden kaldırmış numara da olmasına rağmen hem de. Söyledim pişkin pişkin lastiğini de indiririm falan dedi. Her neyse, o çok sıkıntılı iş. Sadece yıkama değil her an öküzün biri kaldırabilir.

    Servis modunda bıraksam daha çok dikkat çekecek, öyle de bırakamıyorsun ki park ederken.
  • Merhaba aracına araç içi kamera takan var mı? Dikiz aynasının yanında bulunan usbye takılabilir mi bilgisi olan var mıdır?

  • Ebul-Liva kullanıcısına yanıt

    Vallaha aynen öyle, biraz tadımı kaçırmadı değil bu özellik. Yıkamaya bırakırsanız tembih mi ediyorsunuz? Bir de o iz sizce ortadan kaldırması kolay bir iz midir? Pasta cila ile geçer mi? Benimki siyah bir de, daha çok belli oluyor.

    Hava sirkülasyona moduna da dikkat ettim 2 gündür, son bıraktığım şekilde kalıyor sanki. Arabayı çalıştırma aralığına göre değişir mi, belki öyle bir şey olabilir.

  • Ebul-Liva kullanıcısına yanıt

    Bu arada evet, bluetooth u kesip kablolu android auto kullandığımda da durum değişmiyor.

  • lastresort07 L kullanıcısına yanıt

    Dikiz aynasının yanındaki USB portu 5V çıkış veriyormuş, kullanma klavuzunda yazan bu. Ancak araç içi kameralar geleneksel olarak 12V ile çalışıyor ve bu voltajı da çakmak girişinden alıyorlar. Hem USB'den beslenip hem de 5V ile çalışan bir kamera bulmak lazım yani.

  • Herkes 1.0 modelini kullanıhor 1.5 kullanan yok mu? Sorunlu olduğunu okudum ilk mesajlarda ama detay göremedim
  • ikesel kullanıcısına yanıt
    Her kamera çalışır o 5v ile.
  • hardcrss kullanıcısına yanıt

    Hmm... Neden bazı kameralar için çakmaklıktan 12 V alıyorlar? Merak ettiğim içim soruyorum.

  • hocam çakmalık konusuna açıklık getireyim. çakmaklık şebeke gibi düşün o sadece besleme. yani evet 12V fakat zaten araç içi kameralarda sana çakmalıktan direk alacakasın enerjiyi demiyor. sana bir adaptör veriyor. bu adaptör 12V u 5V a çeviriyor. Burada asıl mesela voltaj değil amper. çakmaklık 2 Ampere kadar verebiliyor ama sanırım ayna yanındaki maks 1A veriyor. Şimdi Amper ne diceksiniz (bilmeyenler için). Şimdi şöyle. mesela telefonlardan örnek vereyim bu hızlı şarj muhabbetleri çıkmadan önce (Hani 65Watt vs) adaptör alırdık. Adaptör input kısmında 220V (yani ev elektiriği) outputta da 5V-1A yazar genelde. bu telefonunu yavaş şarj ettiği için gidip 5V 2.1A vs alırdı millet. Yani 5V çalışması için gereken gerilim, Amper ise gücü. 5V olmak zorunda ama Amper çıkışı 1A, 2A vs olabilir. gelelim dashcam'lere şimdi onlarda da içinde batarya olmaz genelde (ön cama güneşin alnına lityumion bataryalı bişi kimse yapıştırma riskini almaz zira ne kadar kolya yandığını biliyoruz mazalah alev alıp küle çevirir çok sıcakta). Dashcam için, o da derki kardeşim ben 5V 2A'lik enerji harcarım. sen bana 5V 1A'lik kablodan eneji vermeye çalışırsan evet teknik olarak çalışabilirim fakat aldığım şarjdan daha çok enerji harcadığım için beni anca bikaç saniye açık tutabilirsin. işte çakmalık burda devreye giriyor. üreticiler ordan 12V alıp 5V 2A verdirtebiliyor. sonuç olarak 5V 1A ile çalışan dashcam yokmudur vardır fakat araştırıp bulmak lazım. zira ben bulamadım daha doğrusu üreticiler özellikler kısmına yazmamış ne kadar enerji harcadığını sadece çakmak veya sigortadan enerji al diye belirtiyor (nerden bilsinler bizim MG'lerin camının hemen yanında USB olduğunu :))). yani anca biri kullanıp bize söylerse biz de aynı model alabiliriz. yurtdışı forumlarda da 1-2 model ismi gördüm de bakmak lazım. Biraz uzun oldu ama umarım bu açıklayıcı olmuştur.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r_aktan -- 28 Nisan 2024; 13:40:32 >




  • r_aktan R kullanıcısına yanıt

    İyi niyetli cevabın için teşekkür ederim. Ben çoğu kamera 12V ile çalışıyor diye bildiğimden öyle dedim. Arkadaşın 5V değerine bakıp "her kamerayı çalıştırır" demesi garibime gitti çünkü. Yoksa ürünün kaç voltla çalıştığı ve ne kadar akım çektiği önemli, bunun neticesinde de ne kadar güç harcadığı ortaya çıkar. Dediğin gibi voltaj tutsa da kameranın çektiği akımı karşılamazsa çalıştırmaz. Yani gücü yetmez.

  • Arkadaşlar merhaba, 1.0 mg zs ile aranıza katıldım. Dikkatimi çeken bir durum var. Aracı gün içinde ilk kullanırken, frene basınca sürtünme sesine benzer ses geliyor disklerden. Belli bir süre aracı kullanıp frene basınca ses kesiliyor. Sanki fren diski soğuk iken ses yapıyor freni kullanıp disk ısındıkça ses kesiliyor gibi geldi bana.
    İlk çalıştırmada aynı durumu yaşayan veya önerisi olan var mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaptannn3391 -- 28 Nisan 2024; 22:41:22 >
  • Benim 7 sene önce singapurdan getirttiğim g1wc kamera 1 amper ile çalışıyor. Mg de ki usb belki 2 amper veriyordur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 28 Nisan 2024; 23:18:13 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.