Şimdi Ara

MHem müzik, hem film, hem pc, hem tv için tek hoparlör seti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şimdi anladığım kadarı ile bu işin ideali, kaliteli müzik için anfili bir sistem kurmak. Kaliteli film ve oyun vs multimedya için de subwooferlı bir sistem kurmak...

    Ama ben ayrı ayrı sistem kurmak istemiyorum. Tek ses sistemi ile makul kalite seviyelerinde hem müzik dinlemek hem de film izlemek istiyorum. Tabi en mükemmeli olmayacak ama tatmin etsin işte her iki ihtiyacı da...

    Bir de hem pc yi, hem de lcd tv yi aynı anda bağlamak istiyorum. 5+1 şart değil ama olursa fena olmaz..

    Var mı böyle bir ses sistemi? Bütçe olarak 200-300 tl seviyeleri düşünüyorum ama çok cazip bir alternatif varsa üzerine de çıkabilirim.



  • maximus___ M kullanıcısına yanıt
    Istediniz yapabilmek için en kotu z5500 lazım
    Onun bile ikinci eli sizin bütçenin iki katı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten 2. el düşünmüyorum üstadım. Aslında kafamda vardı o cihaz. Biraz zorlayıp alabilirim diye düşünüyordum ama hem piyasadan kalkmış, hem de o cihaza bile (müzik dinlemek için) rezalet diyen arkadaşlar çıkmış. Ki bu yorumu yapanlar boşa konuşan insanlar değil anladığım kadarıyla. Bütçeyi boşverirsek, yani 1000 lira civarına çıktığımı varsayarsak, şu an piyasada satılan cihaz var mı işimi görecek. Mükemmel istemiyorum dediğim gibi, her iki konuda da ortalamanın üstü bir seviyede tatmin etsin yeter.

    Mesela şu aşağıdaki müzik konusunda zayıf mı kalır (Gerçi bunda da tweeter ların içi boş hoparlör yok oralarda demişler ama bununla ilgili bilgi bulamadım resmi sitesinde falan):
    http://www.vatanbilgisayar.com/logitech-z-506-5-1-75w-rms-surround-3d-speaker.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus___ -- 27 Şubat 2015; 20:04:43 >




  • maximus___ M kullanıcısına yanıt
    Ortalamanın altında bile olmaz

    Dediğiniz sistem kurmak için bir çok cihazı bağlamak adına filmleri sesini çözmek adına avr lazım

    En kotu 1200 lira

    Hoparlör Ler sub wofer falan daha hak getire

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz birikim yapın su an vazgeçin birikim olunca iyi bir sistem olur tabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam birikimle falan olacak iş değil :) sen daha olaya başlamadan 1200 lira harcattın bize. o zaman 4 - 5 bin lire yer senin sistemin. Ki buda benim o müziği dinlerken alacağım keyfin üzerine limon sıkar.

    Ya o kadar çıkmadan neler yapılabilir peki. Hadi aynı anda tv yi bağlamıyorum. Sadece pc den çıkış vereceğim. Pc den aynı anda müzik ve film izleyeceğim. her iki konuda da ortalama bir vatandaşı tatmin edecek birşeyler çıkmazmı... Mesela yukarıda bir ürün linki koydum, o cihaz hakkında bilgin varmı. Nasıldır?@eraycelik80



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus___ -- 27 Şubat 2015; 20:11:34 >
  • maximus___ M kullanıcısına yanıt
    Kısaca yazayım mı

    Çöp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim olayın çözümü yok yani bu durumda.
    Peki ileri de adam gibi istediğin sisteme sahip olana kadar şimdilik şöyle şöyle yap diyecek olursan ne söylebilirsin.
    Yönlendir hocam işte biraz. Elinde böyle kısıtlı bir bütçe var ve makul bir kalitede müzik dinleyip film izlemek istiyor olsan sen ne yaparsın.
  • Eğer ayırabileceğiniz para bu kadarsa linkteki cihaz neden olmasın. Çöp demek haksızlık. Ancak odanız çok küçükse bilgisayarınızın ses çıkışı 5.1 ise uygun bir çözüm bu seçenek.
    Daha büyük bir odaya sahipseniz sahibinden.comda 2.el uygun fiyatlı sony panasonic 5.1 hoparlör ve amfi receiverli sistemler var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aktif monitör düşünülebilir ama son kurlar ile en az 500-1000 tl arası bütçe gerek. Kulaklık ta düşünülebilir, forumda marka pek önermem ama beyerdynamic üzmez 500-600 tl'ye güzel modeller var, marketlerde satılan beats vs gibi ürünlerden ise uzak durun.


    Bütçenize göre biraz yüksek fiyatlar ama bu sayede 3-4 binlik hi-fi sisteme eşdeğer performans alınabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 28 Şubat 2015; 10:45:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar biraz detaylı hatta mümkünse marka model tavsiyesi ile giderseniz sevinirim. Bu konu benim zır cahil olduğum bir konu. Yapacağınız en kötü öneri benim kendi kafama göre yapacağım seçimden çok daha iyi olacaktır. Çekinmeden marka model önerisi ile yönlendiriseniz sevinirim.

    @dustdevil, 3-4 binlik hi-fi sisteme eşdeğer performans demişsin. Bırak eşdeğeri yakın bile olsa yeterli. Ayrıca bu derece güzel bir sonuç elde edeceksem aktif monitör konusunda bütçeyi biraz yükseltebilirim. Başka bir kardeşim daha aynı şekilde aktif moniör önerisi yapmıştı. Citronic aktif hoparlörleri önermişti. Ya ben olayı tam anlamadım ya da yanlış yerlerde ve modellerin fiyatlarına baktım. Bu sistemleri pc ye (ve aynı anda tv ye) bağlamak için araştırırken DAC de gerektiğini okudum netteki yazılarda. Dac + 2 adet Citronic hoparlör ile 3bin civarı na çıkıyor sistem. Bu benim düşündüğümün üstünde kalıyor. Acaba yanlışmı baktım. Direkt olarak marka model tavsiyesi gelse çok tatlı olacak. Konu çok karışık. Şu şu şu cihazlar işini görür dersen çok sevinirim. Hiç eksik kalmadan, özel bir tür kablo gerekiyorsa o dahil olmak üzere.

    @prosecutor, dediğin olay benim de aklıma geldi. Hatta evde eski sony müzik setinden kalma 4 adet hoparlör var. 2 büyük + 2 küçük(sanırım tviter oluyorlar). Müzik seti bozulduği için çöpe gitti ama hoparlörleri saklamıştım. Bu hoparlörleri bağlayabilmek için galiba ev amfisine ihtiyacım var. Baktım biraz ama orada da çok karıştı kafam. Bir sürü alternatif var. Ürün sayfaları da biraz teknik kaçıyor. Hangi marka model ev amfisini alırsam hem pc den hem de tv den sis girişi, ve bu 4 hoparlöre ses çıkışı yaparım. Tüm amfiler böyle tv, pc gibi çoklu cihaz girişini destekler mi? Bunun için neye dikkat etmem lazım. Hatta marka model önerebilirsen çok memnun kalırım.

    Arkadaşlar biliyorum çok şey istiyorum ama cidden bu konuyu en kısa sürede sonuçlandırmam lazım ve kafam çok karıştı. Yardımlarınıza tahmininizden çok ihtiyacım var. O ona uyuyormu? Bu amfinin pc girişi varmı, aynı zamanda tv de takabilirmiyim? Bunları birbirine entegre etmem için aralara ne tür kablolar kullanacağım? Hoparlörler uyarmı acaba falan derken beynim su kaynattı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus___ -- 28 Şubat 2015; 13:30:16 >




  • maximus___ M kullanıcısına yanıt
    Dac konusunu abartmaya gerek yok, hdmi ile ses çıkışı alabiliyorsanız TV'nin analog çıkışı bu yoksa idare eder bir ses kartı veya usb dac işinizi görür.

    Kablo olarak da standart ucuz kablo kullanın.

    Citronic kullananlar beğeniyor, ben behringer 1031a'dan memnunum diğer bir arkadaş ta presonus eris 8 ve m-audio öneriyordu yani pro audio giriş seviyesi monitörleri üç aşağı beş yukarı aynı performansı verir gerisi kulak zevkine bakar. 8 inçlik woofer sürücüsü olanları önereceğim, bas problemi çıkabileceği için oda yerleşimi ve bu monitörlerdeki ayarlara dikkat etmeniz gerekecek ve iyi ve garanti sağlayan bir satıcıdan alışveriş yapın kar marjları düşüp üretimde tasarrufa gidildikçe sorun çıkma olasılığı da artıyor bu tür cihazlarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 28 Şubat 2015; 13:34:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monitor hoparlörde RCA girişi olursa telefonla veya tabletle müzik dinlemek de mümkün b u yüzden TV, digitürk kutusu veya ses kartıçıkışları iş görüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar,
    Aşağıdaki cihaz hakkında ne düşünüyorsunuz.

    http://www.teknosa.com/urunler/119966460/pioneer-vsx-323-k-amphireceiver-pioneer-s-es3tb-ho
  • maximus___ M kullanıcısına yanıt
    O setin hoparlörleri pek işe yaramaz. O yüzden en azından birçok kişinin memnun olduğu Magnat supreme 802 hoparlörlü olan seti alın. AVR her iki sette de aynıdır.

    http://gsaelektronik.com/urun/pioneer-vsx-329-k-avr---magnat-supreme-802-hcp-sinema-sistemi_1962.aspx?CatId=102

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 500lira veremezken 1.400liralık ürün bakıyorsun şimdi bir gecede ne değişti? Saçma saçma konular açıyorsunuz,yardım eden adamlarında vaktini boşa harcatıyorsunuz
  • 4 gün tatil kazandın.Bu arada Z5500 e rezalet diyorlar diyip Z506 nasıldır diye sormana da ailecek güldük
  • Bu terbiyesize yazdığım cevapları silen kişi de en az bunun kadar terbiyesizdir. Terbiyesizliğe çanak tutan, en az terbiyesizin kendisi kadar terbiyesizdir. Bunun yazdıklarını olduğu gibi bırakıp benimkileri silen adam, bu yukarıdaki gibi terbiyesizlerle ne de çok yakışıyorsunuz birbirnizinn yanına. Silmeye devem edin siz sildikçe ben daha sert yazacağım. Herkes haddini bilsin. Terbiyesizlik yapmayın. Yazdığınız şeylere dikkat edin sizin babanızın oğlu yok burada. Adam olun. Olmuyorsanız insanlar musallat olmaktan vazgeçin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.