Şimdi Ara

Mi note 10 lite Huawei p30

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hocamlar başlıkta belirttiğim gibi iki telefon arasında kaldım açıkçası benim için oyun performansının hiç bir önemi yok
    önceliklerim sırasıyla belirtirsek
    1)Kamera (video fotoğraf performansları)
    2)Batarya
    3)Ekran
    bu kriterlere göre hangisi daha f/p bir telefon lütfen fikirlerinizi belirtiniz teşekkürler



  • Siz genel kullanıcı beklenti ve deneyiminden çok uzak subjektif, kendi telefon beklentilerinizden yola çıkıp yorum yapıyorsunuz ve buna objektif diyorsunuz. Benim hiçbir üreticinin ismiyle işim yok. Xiaomi kullanıyorum, bu kıyasta P30'u üstün görüyorum ve P30 parasını verecek olsam Samsung S10 Lite alacağımdan bahsettim.

    -Ben kamera odaklı bakmıyorum, konu sahibi 1. kamera yazmış.
    -Hala kime neye göre neye göre diyerek kendi subjektif bakış açınıza çekmişsiniz. Evet ben olmasa da bugün çoğu kullanıcı telefona 5 bin lira veriyorsa kamerası iyi olsun veriyor. 2 gün pil ömrü beklentisi olanlar için farklı segmentlerde alternatifler var. Hem paragrafta sürekli ben demişsiniz hem de objektiflikten bahsediyorsunuz, konu sahibi siz olsanız size göre yorum yapardım. P30'un bataryası P30'a handikap yazılacak bir batarya değil ben Note 10 Lite'dan iyi demiyorum ki, çok da önemli değilden kastımı anlamadınız. 1 günü rahat rahat çıkaran bir batarya.Prizden uzak ve daha fazlası için piyasada powerbank diye bir alet var dedim, sizin powerbank sevip sevmediğinizle ilgilenmiyorum. Yine subjektif yorumunuzu yapmışsınız.

    -Devamında da yine kağıt üzerinden modele bakmadan marka yarıştırmışsınız ve tekrardan bütün yorumlarınız bundan uzak olmasına rağmen marka savunuculuğu ve objektiflikten bahsetmişsiniz. Bu mesaja yanıt verme nedenim son bölüm oldu.

    Öncelikle öznel ve nesnelin kelime anlamını öğrenmeniz lazım, benim "iPhone 11'in IPS LCD panelinin iPhone 11 kullanıcısını rahatsız etmez, hatta youtube'da tonla diğer panelli cihazlarla yan yana getirip iPhone 11'in ekranının daha başarılı görüntülenen olduğu" şeklindeki mesajımdan o çıkarımı yapmanız sizinle alakalı. Halbuki ben orada gsmarena veya epey versusları gibi "aaaa bu amoled çok iyi, aaa bu oled çok kötü" gibi bir yorum yapılamayacağını anlattım. Tamamen sizin isim takıntınızla alakalı, P30'un OLED ekranını kullanan birinin bu çok kötü demesi imkansız. Sanki 2013 senesinde bir TFT ekranla kıyaslanıyor havasını siz yaratıyorsunuz. "Amoledin tartışacak bir yanı yok, tabi ki lcd ve oled'e göre her bakımdan üstün" yorumu bugün 5 bin lira verip telefon alacak adama pratikte o paranın değerini katmayacak sığ bir yorum olur.

    Aynısını inanılmaz bir şekilde işlemci tarafında da yapmışsınız. Qualcomm'un işlemcileri daha performanslı oluyor sadece isme bağlı bir yorum. Ben bu tip genellemeleri de hiç sevmem ama en başından beri söylediğim gibi dediniz şey aynı segmentasyon ve performans hedefinde çıkan işlemciler için geçerli. SD 730G orta seviye bir işlemciyken Kirin 980 amiral seviyesinde bir işlemci. Bahsettiğiniz durum Exynos 9820'li bir Galaxy S10 mu yoksa SD 855'li bir Galaxy S10 mu seçiminde önem kazanır. Ayrıca örneğin geçen senenin satış lideri Redmi Note 8 Pro'da Mediatek G90T var diye önermedi mi insanlar, oldukça başarılı bir işlemciydi ve yok sattı telefon, yanına olası dezavantajlarını kapatacak 4500 mAh işlemci geldiği için Mediatek olmasının handikapı 0. Benzer bir durumu Huawei, Kirin işlemcilerdeki optimizasyonla çözmüş durumda, pil kapasitesinden dolayı yaşanacak handikapı yok ediyorlar, aynı Apple'daki durum gibi. Ama dediğim gibi Kirin 980 ile SD 730G arasında bu tip şeyleri konuşmaya gerek yok.

    Ben hiçbir zaman hiçbir markayı savunmadım, 10 yıldır da forumun bu bölümündeyim, donanım üreticilerinden işletim sistemine kadar bir cihazı isimlerinden bağımsız kullanıcı deneyimine yönelik değerlendirdim. Bu kıyasta da öyle yaptım. Sizin kişisel olarak 10-15 saatlik bir ekran süresi beklentiniz varsa beklenti/tercih olarak M30S seçiminizden dolayı kutluyorum ne istediğinizi bilip doğru bir tercih yapmışsınız

    Fakat bu beklenti kamera ve performans tarafının bariz bir şekilde önüne geçmiyorsa bu kıyasta Mi Note 10 Lite alır demek fiyattan bağımsız olarak çok zor. Karşıdaki telefona pil performansı olarak S10e / iPhone SE ayarında muamele yapmaya gerek yok. İyi forumlar
    Çok kağıt üstünde değerlendirmişsiniz, günümüz şartlarında 3650 mAh alınmaz gibi bir genelleme yapılamaz.Bu değerin pratikte etkisi telefondan telefona zaten değişken bir durum olmakla alışkanlıklarla alakalı bir durum. Benim için önemli olmasa da kamera bugün çoğu kullanıcının 1. tercihi olduğu için, amiral cihazları en öne çıkaran özellik kamera olduğu için benim ilk mesajda söylediğim batarya üstünlüğü kamera üstünlüğü yanında çok da önemli değil görüşümü savunuyorum hala. Çünkü bugünün trendi telefonun şarjının 2 gün gitmesi kesinlikle değil, öyle olsa amiral cihazlarda sunulur bu özellik.Konu sahibi de 1 kamera yazmış zaten. Yani sizinki biraz öznel bir değerlendirme olmuş. Benim için de batarya önemliydi, mevcut cihazımı 2 yıl önce aciliyetten en iyi bataryalı en uygun cihaz olarak aldım, hepsinin 3000 mAh kapasitesi varken 4000 mAh pili vardı ve hala 1.5-2 gün kullanıyorum tek şarjda. Fakat günlük hayatta 3-4 saatten fazla ekran açık kullanacak zaman normal şartlarda benim ve birçok kullanıcının bulabildiği bir zaman değil.Uzun seyahatler için de zaten powerbank diye bir olay var. 5-6 saat+ o bakımından yeterlidir, ayrıca günümüzdeki hızlı şarj teknolojileriyle 20dk-yarım saatte %50 yapıp çıkıyorsun. Mesela P40 Lite'ın 40W adaptörüyle yarım saatte %70 şarj olması kullanım tarafında benim daha çok işime yarayacaktır, tamamen şarj etme alışkanlıklarınızla alakalı özetle bu şarj olayı.

    İşlemci tarafında da kağıt üstünde isim kıyaslamışsınız. Burada karşılaştırılanlar Kirin 810 vs SD 730G olsa veya Kirin 810 vs SD 765G olsa belki bir nebze dediklerinize katılırdım ama segment farkı var. Ne uzun ömürlülükte ne de performans tarafında Kirin 980 ile yan yana gelemez SD730G. Ayrıca Mediatekle falan karıştırmayın, Huawei Kirin ile çok iyi bir iş çıkarıyor, öyle ki bugün P30 Pro kamerasının yanında piliyle öne çıkıyor, hatta yeni nesil bütün Huawei cihazlar hem pil optimizasyonu, hem hızlı şarj gibi teknolojilerle, hem de verimlilikleriyle öne çıkıyor.

    Ekran tarafında da yine kağıt üzerinde isim kıyaslamışsınız. Bugün Youtube'da iPhone 11'in IPS LCD paneli vs Samsung'un Super Amoled amirallerini alıp display karşılaştırması temalı, daha başarılı görüntünün iPhone 11'in ekranından göründüğü bir sürü karşılaştırma videosu var. Bal gibi de kimin neyi nasıl kullandığı belirleyici. Kaldı ki yine iPhone'dan gidersek 11 ve Proyu yan yana kullanmadığınız sürece OLED'in yanında IPS LCD için bile "bu nasıl ekran" denmiyor, P30'daki yüksek ppi değerli OLED ekran kullanıcı tarafında kesinlikle eksi yön değil, bu konuları epey.com kıyasları gibi yapmamak lazım.

    P30'un sakat bir tarafı yok bu arada, bahsedilen kısıtlar Kirin 990, Kirin 810 gibi işlemcilerle geldi bir önceki nesli kapsamıyor.İşletim sistemini zaten etkileyen bir durum yok ve dediğim gibi Google servisleri tarafında bir sorunu yok P30'un.

    Ben bir Xiaomi kullanıcısı olarak şahsen bir daha özellikle bildirim tarafında kanser eden MIUI kullanmak istemiyorum. Kağıt üzeri değil de kullanıcı deneyimi olarak değerlendirmek lazım biraz da. Yine de aradaki 500-600 lira fark (128 GB için) buradaki en belirleyici husus. Çünkü ben 4500 liraya telefon alacak olsam biraz daha verip hem yeni cihaz olmasından dolayı, bataryayla birlikte performans tarafında da ideal deneyimi sunacağı ve benim için kamera 2. planda olduğundan S10 Lite'a yönelirdim. Fakat bu işin bir üst sınırı yok sonuçta o nedenle 4500'e kadar çıkılabilecekse ve sorun teşkil etmeyecekse P30 alırdım, param cebime kalsın desem Mi Note 10 Lite'da en mantıklı seçim dediğim gibi kendi fiyatında. Üstteki kıyaslar fiyattan bağımsız kıyaslardı.
    Mi Note 10 Lite'ın batarya tarafındaki üstünlüğü P30'un fotoğraf tarafındaki üstünlüğüne göre ezici bir üstünlük sayılmaz. P30 zaten 5-6 saat+ ekran süresi vererek bu konuda kendi özelinde negatif yorum almaz. Aynı şekilde ekran tarafında da P30 kendi ekran boyutunda OLED paneliyle ve sağladığı yüksek ppi değeri ile gayet başarılı bir ekran deneyimine sahip, ekran tarafında kullanıcıya bağlı olarak boyut önemli olabilir sadece. Performans olarak ise P40 Lite'daki Kirin 810 bile SD 730G'den kağıt üzerinde %10-15 daha güçlüyken P30'un amiral Kirin 980 işlemcisi %30-40 daha güçlü ve uzun vadede fark yaratır. Ayrıca performans tarafında uzun ömürlülük işlemci modelinden bağımsız bir olay. Yani örneğin SD865 içeren Poco F2 Pro ile One Plus 8 Pro aynı çizgide devam etmeyecektir, bu bağlamda P30 ve Kirin 980 gerçekten fark yaratır.

    Mi Note 10 Lite bugün için belki de kendi segmentinde net olarak bu alınır denen tek cihaz.Ama bütçe el verdiği taktirde kullanıcı tarafında bariz fark yaratacak Kamera-Performans parametrelerinde önemli bir farkı var P30'un. Mesela S10e de amiral sınıf bir cihaz ama onun bariz bir batarya kusuru var, P30 için bu tip bir handikap olmadığı için P30 net olarak daha alınabilir.
  • Bence kesinlikle Mi Note 10 Lite.

    1- Kamerada p30 bir tık daha iyi olabilir. Ama öyle çok bir fark yaratacağını düşünmüyorum. Mi note 10 lite'ında kamerası iyi.

    2- Batarya'da ezici üstünlük note 10 lite'da. 5260 mAh batarya var ki bu oran gerçekten yeterli olacaktır.Işlemcinin de Snapdragon 730G olması pilin verimli çalışmasını sağlayacaktır.

    3- Ekran tarafında da kesin olarak üstünlük Note 10 lite'da. AMOLED ekranlar hem batarya verimi açısından daha verimli çalışır hem de renkleri daha canlı gösterir. Birde bu paneller daha uzun ömürlü oluyor.

    Son olarak oyun oynamam demişsin ama arada oynayayım desen bile Mi Note 10 Lite'ın işlemcisi Snapdragon 730G nin hiçbir şekilde sıkıntı çıkartmayacağını söyleyebilirim. Yeterli performans ve uzun ömürlü olmasıyla p30'dan daha avantajlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    fotoğraf performansı kesinlikle p30 (leica lens farkı) (gsm arena üzerinden bakabilirsin)
    video olarak ise mi 10 lite

    batarya konusunda xiaomi değer olarak önde olabilir ancak huawei kullanan birisi olarak arayüz ve donanım uyumu kesinlikle huawei, xiaomi de yazılım ile batarya performası düştüğü modelleri az değil (xiaomi forumlarında bundan isyan eden kişi sayısı çok fazla)

    ekran, p30 oled mi10 lite amoled, ekran için xiaomi diyebiliriz ama p30 da asla üzmez.

    Sonuç olarak fiyat açısından mi 10 lite denilebilir ama bütçem elverse kesinlikle kamera + ergonomi + pil + yazılım + uzun süre memnun etme açısından kesinlikle p30 derim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackhammer -- 23 Haziran 2020; 10:46:15 >
  • cem_23 C kullanıcısına yanıt
    Mi Note 10 Lite'ın batarya tarafındaki üstünlüğü P30'un fotoğraf tarafındaki üstünlüğüne göre ezici bir üstünlük sayılmaz. P30 zaten 5-6 saat+ ekran süresi vererek bu konuda kendi özelinde negatif yorum almaz. Aynı şekilde ekran tarafında da P30 kendi ekran boyutunda OLED paneliyle ve sağladığı yüksek ppi değeri ile gayet başarılı bir ekran deneyimine sahip, ekran tarafında kullanıcıya bağlı olarak boyut önemli olabilir sadece. Performans olarak ise P40 Lite'daki Kirin 810 bile SD 730G'den kağıt üzerinde %10-15 daha güçlüyken P30'un amiral Kirin 980 işlemcisi %30-40 daha güçlü ve uzun vadede fark yaratır. Ayrıca performans tarafında uzun ömürlülük işlemci modelinden bağımsız bir olay. Yani örneğin SD865 içeren Poco F2 Pro ile One Plus 8 Pro aynı çizgide devam etmeyecektir, bu bağlamda P30 ve Kirin 980 gerçekten fark yaratır.

    Mi Note 10 Lite bugün için belki de kendi segmentinde net olarak bu alınır denen tek cihaz.Ama bütçe el verdiği taktirde kullanıcı tarafında bariz fark yaratacak Kamera-Performans parametrelerinde önemli bir farkı var P30'un. Mesela S10e de amiral sınıf bir cihaz ama onun bariz bir batarya kusuru var, P30 için bu tip bir handikap olmadığı için P30 net olarak daha alınabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 24 Haziran 2020; 17:42:7 >




  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    Tamam da cihazı sırf kamerası için almıyoruz. Genel çerçevede değerlendirmeliyiz. Siz kamera odaklı bakıyorsanız tercihiniz farklı olabilir. Bende yorumumda bundan söz ettim. Belki kamerası iyi olabilir ama günümüz şartlarında 3650 mAh lik bataryaya sahip cihaz alınmaz. 5-6 saat ekran süresi kime göre neye göre negatif yorum almaz tartışılır. Kullandığım cihaz M30s de 6000 mAh batarya var. Bataryası için aldım. Maksimum zorlarsan 14-15 saat ekran süresi veriyor. Daha fazla olsaydı diyorum.

    Snapdragon, batarya verimi açısından çok iyi optimizasyon sağlıyor. Hiç bir zaman bir kirin işlemci snapdragon etmez. Hem daha uzun ömürlü hemde işlemlerde daha performanslı. Keza amoled de öyle. Huawei' in Oled'i nasıl kullandığının önemi yok. Amoled in kalitesi bellidir. Her konuda bir adım öndedir.

    Ayrıca işletim sistemi sakat olan bir cihaz şuanlık sorun olabilir. Google uygulamalarını kullanamama söz konusu. Her ne kadar huawei' i başarılı bulsamda işletim sistemi sıkıntılı bir cihaz almak istemem. Bu benim kendi fikrim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Google uygulamamalarını kullanamama sebebi işletim sisteminin sıkıntılı olmasından değil ticari ambargodan dolayı(ki bir iki değişiklikle bu aşılabiliyor). F/P açısından Mi 10 Lite daha iyi bir ürün.

    P30'un daha iyi olduğu konular:

    -Kesinlikle kamera açısından daha iyi. (en baskın fark burada sanırım.)

    -Ayrıca özellikle video odaklı çalışacaksanız Mi 10 Lite'a var olanın hafızanın üzerine hafıza kartı takma fırsatınız yok. 64/128 olarak çift opsiyonlu alıp aldığınız hafızayla yetinmek zorundasınız.

    -Mi 10 Lite'da uygulama çalıştırırken değil ancak mobil veriye dayalı internette dolaşırken fark edilir sıcaklık artışı var. (İlginç bir şekilde oyunlarda bu sorunun olmadığı söyleniyor.)

    -Mi 10 Lite'ın telefon görüşmeleri esnasında yüz tanıma sensörü yazılımsal olarak sorunlu şuanda. Zaman zaman ekran stand-off moda geçebiliyor.(Yakın zamanda çözülmesi bekleniyor.)

    -Suya ve toza dayanıklılık sertifikası var.

    -SAR değerleri ciddi daha düşük.

    Mi 10 Lite'ın daha iyi olduğu konular:

    -AMOLED ekrana sahip olması

    -İşlemcisi oldukça verimli bir işlemci, ekranı da AMOLED zaten bu da şarj ömrünü ciddi manada uzatıyor.

    -Fiyat olarak 1000 lira daha uygun.

    -Hızlı şarj özelliği daha hızlı.



    Tasarım ve başka benzeri hususlar kişisel zevktir. Huawei P30 da gayet f/p. Aslında öyle değil ancak Apple ve Samsung absürt fiyatlandırmalar yapıyor. Yine de bütçenizi yettirebiliyorsanız P30 derdim. İkisinin de garanti hizmetlerinin kalitesi araştırılmalı, telefon alırken çok gözardı edilen bir husus.

    Örneğin Apple bu açıdan Samsung'dan çok çok daha iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kvothea -- 25 Haziran 2020; 0:38:13 >




  • cem_23 C kullanıcısına yanıt
    Çok kağıt üstünde değerlendirmişsiniz, günümüz şartlarında 3650 mAh alınmaz gibi bir genelleme yapılamaz.Bu değerin pratikte etkisi telefondan telefona zaten değişken bir durum olmakla alışkanlıklarla alakalı bir durum. Benim için önemli olmasa da kamera bugün çoğu kullanıcının 1. tercihi olduğu için, amiral cihazları en öne çıkaran özellik kamera olduğu için benim ilk mesajda söylediğim batarya üstünlüğü kamera üstünlüğü yanında çok da önemli değil görüşümü savunuyorum hala. Çünkü bugünün trendi telefonun şarjının 2 gün gitmesi kesinlikle değil, öyle olsa amiral cihazlarda sunulur bu özellik.Konu sahibi de 1 kamera yazmış zaten. Yani sizinki biraz öznel bir değerlendirme olmuş. Benim için de batarya önemliydi, mevcut cihazımı 2 yıl önce aciliyetten en iyi bataryalı en uygun cihaz olarak aldım, hepsinin 3000 mAh kapasitesi varken 4000 mAh pili vardı ve hala 1.5-2 gün kullanıyorum tek şarjda. Fakat günlük hayatta 3-4 saatten fazla ekran açık kullanacak zaman normal şartlarda benim ve birçok kullanıcının bulabildiği bir zaman değil.Uzun seyahatler için de zaten powerbank diye bir olay var. 5-6 saat+ o bakımından yeterlidir, ayrıca günümüzdeki hızlı şarj teknolojileriyle 20dk-yarım saatte %50 yapıp çıkıyorsun. Mesela P40 Lite'ın 40W adaptörüyle yarım saatte %70 şarj olması kullanım tarafında benim daha çok işime yarayacaktır, tamamen şarj etme alışkanlıklarınızla alakalı özetle bu şarj olayı.

    İşlemci tarafında da kağıt üstünde isim kıyaslamışsınız. Burada karşılaştırılanlar Kirin 810 vs SD 730G olsa veya Kirin 810 vs SD 765G olsa belki bir nebze dediklerinize katılırdım ama segment farkı var. Ne uzun ömürlülükte ne de performans tarafında Kirin 980 ile yan yana gelemez SD730G. Ayrıca Mediatekle falan karıştırmayın, Huawei Kirin ile çok iyi bir iş çıkarıyor, öyle ki bugün P30 Pro kamerasının yanında piliyle öne çıkıyor, hatta yeni nesil bütün Huawei cihazlar hem pil optimizasyonu, hem hızlı şarj gibi teknolojilerle, hem de verimlilikleriyle öne çıkıyor.

    Ekran tarafında da yine kağıt üzerinde isim kıyaslamışsınız. Bugün Youtube'da iPhone 11'in IPS LCD paneli vs Samsung'un Super Amoled amirallerini alıp display karşılaştırması temalı, daha başarılı görüntünün iPhone 11'in ekranından göründüğü bir sürü karşılaştırma videosu var. Bal gibi de kimin neyi nasıl kullandığı belirleyici. Kaldı ki yine iPhone'dan gidersek 11 ve Proyu yan yana kullanmadığınız sürece OLED'in yanında IPS LCD için bile "bu nasıl ekran" denmiyor, P30'daki yüksek ppi değerli OLED ekran kullanıcı tarafında kesinlikle eksi yön değil, bu konuları epey.com kıyasları gibi yapmamak lazım.

    P30'un sakat bir tarafı yok bu arada, bahsedilen kısıtlar Kirin 990, Kirin 810 gibi işlemcilerle geldi bir önceki nesli kapsamıyor.İşletim sistemini zaten etkileyen bir durum yok ve dediğim gibi Google servisleri tarafında bir sorunu yok P30'un.

    Ben bir Xiaomi kullanıcısı olarak şahsen bir daha özellikle bildirim tarafında kanser eden MIUI kullanmak istemiyorum. Kağıt üzeri değil de kullanıcı deneyimi olarak değerlendirmek lazım biraz da. Yine de aradaki 500-600 lira fark (128 GB için) buradaki en belirleyici husus. Çünkü ben 4500 liraya telefon alacak olsam biraz daha verip hem yeni cihaz olmasından dolayı, bataryayla birlikte performans tarafında da ideal deneyimi sunacağı ve benim için kamera 2. planda olduğundan S10 Lite'a yönelirdim. Fakat bu işin bir üst sınırı yok sonuçta o nedenle 4500'e kadar çıkılabilecekse ve sorun teşkil etmeyecekse P30 alırdım, param cebime kalsın desem Mi Note 10 Lite'da en mantıklı seçim dediğim gibi kendi fiyatında. Üstteki kıyaslar fiyattan bağımsız kıyaslardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 25 Haziran 2020; 1:32:47 >




  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    Bakın siz Huawei kullanıyor veya çok seviyor olabilirsiniz. Ama yorumlarınızı objektif olarak yapmalısınız. Bazı konularda üstünlük bariz bellidir ama siz lafları yumuşatarak huawei' de bu konuda çok iyi yorumunda bulunuyorsunuz. Ben yorumlarımı objektif olarak yapmaya çalışıyorum. Hala kamera odaklı baktığınız için batarya üstünlüğü çokta önemli değil diyorsunuz. Ben de kime göre diyorum.. Huawei' in hızlı şarjı böyle iyidir, şöyle iyidir çok kısa sürede şarj eder olaylarını geçin. Ayrıca ben powerbank kullanmak istemiyorum ve cihazımı uzun süre kullanmak istiyorum. Çoğunluk böyle istiyor diye bataryayı yok sayamazsınız. Sen bataryayı önemsemezsin başkası önemser. Konu sahibi sadece kamera yazmadığı için bu yorum da bulundum. Ben kamera odaklı cihaz istiyorum deseydi belki haklıydınız. Belirlediği 3 kriter var. Sadece kamera yok o listede. Siz kamerayı önemsediğinizden kamera odaklı tavsiye veriyorsunuz.

    Yorumlarınızı asıl sizin öznel olarak yaptığınız o kadar belliki. Amoled paneli, ıps lcd karşısında bile kötüdür noktasına getirmişsiniz. Burda oturup amoled in diğer ekran panellerinden her türlü daha iyi olmasını falan sayfalarca yazmayacağım. Araştırırsınız neye göre iyiymiş diye. Youtube testinde izledim hiç fark yok demekle olmuyor. Bu tür yorumlar çok komik oluyor. Veriler ile konuşursunuz tartışırız belki. Hoş amoled'in tartışılacak bir yani yok. Tabiki lcd ve oled e göre her bakımdan üstün.

    İşlemci konusunda da söylediklerimin arkasındayım. Bunlara exynos, mediatek, kirin de dahil. Qualcomm'un işlemcileri her zaman daha uzun ömürlü ve performanslı oluyor bu bir gerçek.

    Huawei'in kullanmış olduğu lensin kalitesini tartışmıyorum sizinle. Huawei bu anlamda çok iyi iş başarmış olabilir. Ama siz diğer konuları, huawei bu konuda da çok iyi diye hiçbir şeye dayanmayan özellikleri üstün gibi gösteriyorsunuz. Yorumları sırf marka savunuculuğu yapmadan yaparsanız daha objektif olursunuz. Zira amoled'i bile ıps karşısında fark yoktur noktasına getirmişsiniz. Kimseyi kırmamak adına ve konunun dağıtılmaması adına tartışmayı sonlandırıyorum. Herkese iyi forumlar dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cem_23 C kullanıcısına yanıt
    Siz genel kullanıcı beklenti ve deneyiminden çok uzak subjektif, kendi telefon beklentilerinizden yola çıkıp yorum yapıyorsunuz ve buna objektif diyorsunuz. Benim hiçbir üreticinin ismiyle işim yok. Xiaomi kullanıyorum, bu kıyasta P30'u üstün görüyorum ve P30 parasını verecek olsam Samsung S10 Lite alacağımdan bahsettim.

    -Ben kamera odaklı bakmıyorum, konu sahibi 1. kamera yazmış.
    -Hala kime neye göre neye göre diyerek kendi subjektif bakış açınıza çekmişsiniz. Evet ben olmasa da bugün çoğu kullanıcı telefona 5 bin lira veriyorsa kamerası iyi olsun veriyor. 2 gün pil ömrü beklentisi olanlar için farklı segmentlerde alternatifler var. Hem paragrafta sürekli ben demişsiniz hem de objektiflikten bahsediyorsunuz, konu sahibi siz olsanız size göre yorum yapardım. P30'un bataryası P30'a handikap yazılacak bir batarya değil ben Note 10 Lite'dan iyi demiyorum ki, çok da önemli değilden kastımı anlamadınız. 1 günü rahat rahat çıkaran bir batarya.Prizden uzak ve daha fazlası için piyasada powerbank diye bir alet var dedim, sizin powerbank sevip sevmediğinizle ilgilenmiyorum. Yine subjektif yorumunuzu yapmışsınız.

    -Devamında da yine kağıt üzerinden modele bakmadan marka yarıştırmışsınız ve tekrardan bütün yorumlarınız bundan uzak olmasına rağmen marka savunuculuğu ve objektiflikten bahsetmişsiniz. Bu mesaja yanıt verme nedenim son bölüm oldu.

    Öncelikle öznel ve nesnelin kelime anlamını öğrenmeniz lazım, benim "iPhone 11'in IPS LCD panelinin iPhone 11 kullanıcısını rahatsız etmez, hatta youtube'da tonla diğer panelli cihazlarla yan yana getirip iPhone 11'in ekranının daha başarılı görüntülenen olduğu" şeklindeki mesajımdan o çıkarımı yapmanız sizinle alakalı. Halbuki ben orada gsmarena veya epey versusları gibi "aaaa bu amoled çok iyi, aaa bu oled çok kötü" gibi bir yorum yapılamayacağını anlattım. Tamamen sizin isim takıntınızla alakalı, P30'un OLED ekranını kullanan birinin bu çok kötü demesi imkansız. Sanki 2013 senesinde bir TFT ekranla kıyaslanıyor havasını siz yaratıyorsunuz. "Amoledin tartışacak bir yanı yok, tabi ki lcd ve oled'e göre her bakımdan üstün" yorumu bugün 5 bin lira verip telefon alacak adama pratikte o paranın değerini katmayacak sığ bir yorum olur.

    Aynısını inanılmaz bir şekilde işlemci tarafında da yapmışsınız. Qualcomm'un işlemcileri daha performanslı oluyor sadece isme bağlı bir yorum. Ben bu tip genellemeleri de hiç sevmem ama en başından beri söylediğim gibi dediniz şey aynı segmentasyon ve performans hedefinde çıkan işlemciler için geçerli. SD 730G orta seviye bir işlemciyken Kirin 980 amiral seviyesinde bir işlemci. Bahsettiğiniz durum Exynos 9820'li bir Galaxy S10 mu yoksa SD 855'li bir Galaxy S10 mu seçiminde önem kazanır. Ayrıca örneğin geçen senenin satış lideri Redmi Note 8 Pro'da Mediatek G90T var diye önermedi mi insanlar, oldukça başarılı bir işlemciydi ve yok sattı telefon, yanına olası dezavantajlarını kapatacak 4500 mAh işlemci geldiği için Mediatek olmasının handikapı 0. Benzer bir durumu Huawei, Kirin işlemcilerdeki optimizasyonla çözmüş durumda, pil kapasitesinden dolayı yaşanacak handikapı yok ediyorlar, aynı Apple'daki durum gibi. Ama dediğim gibi Kirin 980 ile SD 730G arasında bu tip şeyleri konuşmaya gerek yok.

    Ben hiçbir zaman hiçbir markayı savunmadım, 10 yıldır da forumun bu bölümündeyim, donanım üreticilerinden işletim sistemine kadar bir cihazı isimlerinden bağımsız kullanıcı deneyimine yönelik değerlendirdim. Bu kıyasta da öyle yaptım. Sizin kişisel olarak 10-15 saatlik bir ekran süresi beklentiniz varsa beklenti/tercih olarak M30S seçiminizden dolayı kutluyorum ne istediğinizi bilip doğru bir tercih yapmışsınız

    Fakat bu beklenti kamera ve performans tarafının bariz bir şekilde önüne geçmiyorsa bu kıyasta Mi Note 10 Lite alır demek fiyattan bağımsız olarak çok zor. Karşıdaki telefona pil performansı olarak S10e / iPhone SE ayarında muamele yapmaya gerek yok. İyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 25 Haziran 2020; 13:26:31 >




  • Önceden her konuya Redmi Note 8 Pro öneriliyordu, adam ne kadar bütçem var derse desin Redmi Note 8 Pro önermeyeni dövüyorlardı Yeni Note 8 Pro Mi Note 10 Lite olacak heralde yakında Iphone 11-Galaxy S20-P40 vs. bandına kadar bu cihazı önerirler. Hatta yukarıda muhabbeti dönmüş, arkadaşa göre bataryası çok daha iyi ve ekranı da daha iyi olduğu için konu sahibi 7 bin liram var ne alayım dese Iphone 11 yerine Mi Note 10 Lite önerilir sanırım Çünkü amoled ekranı yok ve 5000 mAh batarya kapasitesi yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulucu -- 25 Haziran 2020; 14:12:21 >
  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    Söylemediğim şeyleri mesajlarınızda yer vermeye başlamışsınız. Cevap vermeyecektim başta ama yalana karşı tahammülüm yok. Yorumunuza saygı duyuyorum. Üslup olarak sizin gibi herhangi bir laf sokma çabasına veya benim dediğim doğrudur triplerine girmeyeceğim. Kimsenin, kimsenin aklıyla dalga geçmeye hakkıda yok, haddi de yok diye düşünüyorum. Herkesin aklı kendine yeter. Öznel ve nesnelin kelime anlamını öğren lafını size aynen iade ediyorum. Aynı üslupta cevap vermek karakterime yakışmaz.

    Önemli olan kullanıcı yorumları ve testlerdir. Hiç yorumumda amoled mükemmeldir algısı da yaratmadım. Ki amoled'in eksik olduğu yanları da vardır. Lcd ve oled karşısında her türlü avantajlıdır dedim ki bu kesin bir şey. Bana hala karşılaştırma olarak "amoled'e göre lcd ekranların pil ile verimi daha iyidir" veya "renkleri amoled'e göre daha canlıdır" diye diyemiyorsunuz. Çünkü diyemezsiniz bu zaten kanıtlanmış bir şeydir. Deseniz de sadece kendi düşüncenizdir. Testi bellidir ve aynı koşulda bakılır. Ortada bir Iphone 11 lcd videosu var sürekli dönüp dolaşıyor. Farkı anlamak istiyorsanız, bizzat iphone 11 in, iphone 11 pro ve max in ekranlarının yan yana koyulmuş halide var. Ama size göre nasıl oluyorsa fark oluşmuyormuş, kullanıcılar böyle söylüyormuş.
    -Youtube videosundan iphone 11 in ekranının daha başarılı göründüğünü iddia ettiğiniz yorum üstte. Bir başkası değil gayette kendi fikrinizdi. Şimdi onlar öyle dedi ben demedime getiriyorsunuz neyse sorun değil. Bu basit şeylere girmeyeceğim.

    Sürekli isim odaklı yaklaşıyorsunuz demeniz, zaten bir markayı marka yapan üstünde çalıştıkları işin başarısı ve marka imajıdır. Şuan mediatek ile alakalı bir sürü şikayetleri internetten okuyabilirsiniz. Kendim de kullandığım için biliyorum. Mediatek işlemciye sahip cihazların uzun ömürlü olmadığını herkes biliyor. Isınma yaptığını herkes biliyor. Note 8 pro'nun oyun testlerinde 50 derecelere çıktı diyen "youtuberlar" var. Madem youtube'u kaynak olarak bir delil olarak gösteriyoruz, girip bakabilirsiniz. Oyunlarda yüksek performans alayım ama beni uzunca götürmesin veya ısınabilir diyen kullanabilir. Dediğiniz gibi "isim" üzerinden yaklaşılmasaydı şuan Note 9S/ 9 Pro lar mediatek işlemci ile satılırdı. En basitinden dediğiniz gibi olsa bir dönemler 730G li note 8 pro çıkacak haberleri çıkmazdı. Madem öyleydi neden Note 9S ve 9 pro da qualcomm'un işlemcileri tercih edildi? Neden Note 8 pro daki gibi mediatek'in "üst düzey" işlemcileri tercih edilmedi? Yapılan testler, kullanıcı deneyimleri her şey ortada ama size göre "isim" veya marka aklaması bunlar. Amoled iyidir desem "isim" aklaması şu iyidir derim "isim" aklaması.

    Yaptığınız yorumlarda aşağılama, dalga geçme, söylenmeyenlerin yazılmasından dolayı cevap verdim. Yoksa bu tür mesajlara cevap vermemeyi tercih ederim. Bundan sonraki herhangi bir cevabı da dikkate almayacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konu sahibinden özür dileyerek ben de araya gireyim. Telefon kıyaslamalarında belki de bir Apple kullanıcısı olduğum için Kriter 1) X kazandı Kriter 2) Y kazandı gibi değerlendirmeleri hiç sevmiyorum. Önemli olan elimde tutarken veya kullanırken belirgin fark yaratan şeylerdir benim için, kamera gibi stabilite gibi. iPhone 7'yi değiştirmek için 4000 civarı bir bütçede telefon bakarken bu 2 cihaza denk geldim.

    P30'u yakından gözlemledim ve adamlar gerçekten inanılmaz kompakt bir kasada çok iyi bir tasarımla çok hafif bir cihaz yapmışlar, özellikle ergonomi tarafında her açıdan Iphone 11'e attığı fark muazzam mesela. Ekran olarak da yukarıda yapılan tartışmalara çok şaşırdım, P30'un ekranı bana çok iyi gözükmüştü bu konudan eleştirildiğini hiç görmemiştim. 7000 lira para verip LCD panel kullanmak istenilmez belki ama P30'un ekranı epey canlı ve iyiydi. Zaten daha kompakt bir ekranı olduğu için öyle gözükmesi normal olabilir.

    Mi Note 10 Lite'ı yakından görmedim fakat videolarda o da çok yakışıklı bir cihaz gibi duruyor. Ağırlığı, kasası vs. hakkında yorum yapamayacağım. Fakat cihazın ısınma sorunu, yukarıda yazılan sensör problemlerinden söz ediliyor, bu kadar para verip bunları düşünmek istemiyorum biraz uzak tutuyor cihazı.

    Performans tarafında mediatek hakkındaki bilgilerim 5 yıl öncesinin sorunlu işlemcileri olduğu kadar. Ama P30'daki Kirin işlemciyi aktif olarak arkadaşın Nova 5T cihazında kullandım ve Huawei o arayüz ve o işlemciyi birleştirip inanılmaz bir akıcılık sağlamış iOS'dan hiçbir farkı yoktu. Bakıldığında zaten bahsedildiği gibi daha üst sınıf bir işlemci.

    Kamera tarafında da yazıldığı gibi P30'un avantajı var. Fakat ben aradaki fiyat farkını vermeye değer olup olmadığından emin değilim. 4500'e çıkınca bana Samsung Note 10 Lite güncel bir cihaz olmasıyla cazip geliyor ama Samsung peynir ekmek gibi telefon çıkardığı için şimdi güncel diye alıp 1-1.5 sene sonra muhtemelen yılda 1 güvenlik güncellemesi alan unutulmuş bir cihaz olmasından çekiniyorum. Aynı konuda Xiaomi tarafında da çekincem var adamlar aynı tabanın üstüne kamerada 1 tık değişiklik yapıp yeni telefon, 18W hızlı şarjı 30W yapıp yeni telefon, ekran panelini değiştirip yeni telefon diye aynı pazara hemen hemen aynı fiyatlarda 4-5 telefon birden sokuyor inanılmaz gerçekten sonrasında unutulmaya yüz tutar diye çekiniyorum. Huawei en azından belirgin donanım ve fiyat farklarıyla Lite/Standart/Pro olarak belirgin cihazlar satıyor.

    Yine de garantiye gidip eski de bir Note 4 kullanıcısı olarak Galaxy Note 10 Lite tercih etmek istiyorum, varsa P30 ve Mi Note 10 Lite karşısında bu telefon için yorumlarınızı alabilirim ben de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.İ.B -- 25 Haziran 2020; 16:57:47 >




  • F.İ.B F kullanıcısına yanıt
    Konu çok dağıldı zaten konu sahibinden bu konuda bende özür diliyorum. P30'un ekranının kötü olması gibi durum zaten yok. Oled, lcd ye göre iyidir tabiki. Her ne kadar bunu söylememde "markacılık" veya "isim" aklaması densede durum böyle. Anlatmak istediğim de tam olarak bahsettiğiniz olay. Lcd ekranlı bir cihaz oled ekranlı cihazla kıyaslanamaz. Adamlar maliyet açısından zora giriyor lcd ye göre daha pahalıdır zaten oled ve amoled ekranlar. Bence bu fiyatlara çıkmışken S10 Lite'ı düşünebilirsiniz. 4200 civarlarındaydı zam yedi. Önümüzdeki günlerde düşer diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef herkes epey gibi sitelerde karşılaştırma yapıp telefon almak gibi hataya düşüyor. İki cihazıda gözlemlemiş biri olarak mi note 10 lite ın p30 un yanına yaklaşamayacağını bile düşünüyorum.

    P30 ekranı çok canlı, sanki ikonlara dokunuyormuş hissiyatı veriyor. Arada cam yokmuş gibi. Renkler muazzam. note 10 lite ise biraz daha sönük kalıyor. Birde şöyle bir şey var. Xiaomi marka cihazda kullanılan amoled panel ile örnek veriyorum samsung da kullanılan amoled panel aynı kalitede olmuyor. Bu nedenle zaten xiaomi için f/p cihazları var deniliyor. Evet kağıt üzerinde aynı gibi ama kullanımda kesinlikle kalite farkı var. Bu durumu anca yan yana koyunca anlıyorsunuz.

    P30 kamerada daha iyi tartışmaya kapalı bir konu bu.

    note 10 lite diğer dezavantajı çok ağır ve kalın. Batarya ile alakalı tabi. Burda karar kullanıcıya düşer. Daha hafif ve kompakt olsun isterseniz p30 seçersiniz ama bataryadan feragat edersiniz. P30 kesinlikle günü çıkarır onuda belirtim.

    Kavis olayı var birde benim çok sevdiğim birşey değil. Buda kişisel bir seçim.

    Huaweinin kirin işlemcisi daha iyi.

    Bu arada p30 5300tl olmuş geçenlerde 4400 civarıydı. Bir anda artmış bu fiyata kesinlikle alınmaz onuda belirtim.




  • İki telefonu da kullanmadım arada 1500tl fark var. Bu farka değecek kamera kalitesi olacağına ihtimal vermiyorum. O paraya gider foto makşneme adam gibi lens alırım. Bu sebeple bende xiaomi almaya karar verdim bu konudan sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Konunun açılma tarihlerinde 128 GB Mi Note 10 Lite 3.9-4 civarıydı hocam. P30 da 4.2-4.5 arasıydı piyasalarını bayadır takip ediyorum. Huawei zam yedi, Xiaomi klasik indirim aldı.

    P30 fiyatına S10 Lite almak daha mantıklı, o zamanlar da fiyat farkı verilip tercih etmek mantıklıydı fakat şimdi aynı parayken P30 yerine S10 Lite tercih edilmeli zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EvoRoncatto -- 4 Ağustos 2020; 1:36:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.