Şimdi Ara

michelin primacy hp (sakın ha) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
13.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sifir aldigim aracimdada primacy var ve ayni sikintilari yasiyorum ya arac cok guclu yada lastikler tutunmuyor simdilik dikkatli basiyorum gaza aslinda baska lastik takip deneme yapmak lazim en sagliklisi da bu ama kime gidip sikayette bulunucan 10bin km oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim aracımda da continantal conti sport 205-55-16 var
    yazın konu bile açmışyım,sizin şikayetlerinizin ayınısını bu yaz aşırı sıcaklarda bende yaşadım,hava ısısı 38- 40 derecenin altına düştü ve benim şikayetlerimde bitti.sıcaklarda lastiklerim yumuşamış,sessizleşmişti ,ama bu surum yoltutuşumu da yok etmişti.o sebeple tekrar lastik alırken kesinlikle yol tutuşunun iyi olması için sert lastik alacağım,konfordan önce güvenlik gelir.
    geçmiş olsun.iyi geceler
  • geçmiş olsun benim 2007 model 407 de orjinal lastiklri pilot primacy idi 65000 km yaptım dişleri gayet iyiydi ancak artık yanlardan çatlamalar başlamıştı bende yine michelin lastiklerle değiştirdim üstelik bu km yi bayburtta yaptım lastikler herhangibir sorun çıkartmamıştı bana tabi primacy hp ler sonra çıktı belki hatalı üretim olabilir bence peşini bırakmayın
  • Turanza filan kullanın.
    Kulağınız da kulaklıkla binersiniz arabaya.
    Michelin her ne olursa olsun Türkiye gibi yollarının %90'ı pütürlü asfalt olan bir ülkede konfor açısından en alınası lastik.
  • bende seneler önce Michelin Pilot HX ile Primacy HP arasında kalmıştım... İyi ki ozman eski teknoloji olan ancak fiyatı pahalı olan Pilot serisinden almışım diyorum :D

    EE siz niye Hakem Heyetine başvurmuyorsunuz onu anlamadım??
    Prosüdür çok kolay, avukata falanda ihtiyacınız yok.
    Maalesef tüketici olarak hakkımızı yeterince arayamıyoruz...
  • bendede ayni seyler petlas v desenli serisinde basima geldi.abs yi devreye sokmak icin tekme atmaya gerek kalmiyor biraz yuklendimi giriyor devreye.ha sizin anlattiginiz kadarda kotu degil tabiiki.ben bu problemimi petlas basligi altinda yazdim kirilmadik bi kafam kaldi.sanki michelin yetkili servisiyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah allah çok garip. Yazıları okuyunca 1 takım eskittiğim memnun kaldıgım ve üstüne 1 takım daha aldıgım primacy HP lastikler olduğuna inanamadım cidden. Enteresandır ki aynı sorunları bir kaç kişi daha yaşamış. Ben önceki aracımda 205/60/16 primacy HP kullandım yol tutuş, sessizlik, fren inanılmaz memnun kalmıştım. Sonra aracımı değiştirdim üzerinde toyo vardı gittim hemen HP takım aldım resmen ilk söylediğim şey "ohh be dünya varmış!" olmuştu.
    Acaba belli bir seride üretim hatasımı oldu da bu sıkıntılar yaşandı?
  • Citroen C4 Hdi 110 bg aracım var. Fabrikadan Michelin energy ile geliyor. Energy haşat olunca 4 tanesini de Primacy Hp ile değiştirdim. Gayet memnunum . Ne ABS çalışıyor ne patinaj çekiyor ki aracımın torku oldukça yüksek...Ses ve sarsıntı kısmına bişey diyemiycem zira C4 yeterince konforsuz bir araç
  • Aynlı liastiğin 205/55/16 91V modelini 40000 km dir kullanıyorum. Tek kelime ile berbat bir lastik hele ER300 den sonra sanki araba buz üstünde gidiyor. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bilgilerinize
  • Konu eski ama 2008 de aldığım Ford Focus taki Primacy lerle birebir aynı sorunları ben de yaşıyordum, Primacy 2 ve 3 de bu sorunların hiçbiri yok.
  • 2011 Ocak cıkıslı Lagunam 6000 km de sadece bugune kadar dıger araclarımı kullandıgım ıcın Mıchelın prımacy hp. modelı ebad: 215/ 50/17 95 V modelı lastıkten cok memnunum hemde orjınal fabrıkadan gelen lastıklerıylee lastıkcılere yaptıgım arastırmalar sonucunda Prımacy hp. lastık desenlerının kalktıgınıı soyledıler, Prımacy 3 desenı var dedıler. Lastılerın uretımı 2010 yılının 22. haftası aslında bayağı bır olmus ama maşallah çatlama bıle yok yanaklardaa ABS ıle yanı cakart fren de gec gırıyor kesınlıklee hemen gırmıyoor yanlız tabıı bu ebatlar pahalıymııs cook ılerısı ıcın contınentalda baktım ama Prımacy 3 almayı duşünuyoorum almamalıyımmı acaba yada Kumholarda cok guzel yumusak bır lastık denk gelırse olabılır tahmınım 4 lastık 1600 tl. tutar gıbıme gelıyoor Prımacy 3 ler ılee..
  • Continental sport ve Premium contact lastikler tam anlamıyla harika diyebilirim.

    Yağmurda kaymaz, harika firenleme yapar, fazla ses yapmaz, çok iyi yol tutuş sağlar, üstelik çok ta dayanıklıdır.

    Ben 60 bin kullanmıştım, dişleri hala da çok iyi durumdaydı, o lastikler kaç binde değişti çok merak ediyorum.
  • Konu eski ama aramalarda ilk sırada çıktığı için ben de bu lastik hakkında birkaç şey yazmak isterim. Sıfır aldığım Volvo aracımın orjinalinde bu lastik vardı, 4 aydır kullanıyorum.

    - Lastik çok kolay patinaj çekiyor.
    - Virajlarda kesinlikle güven vermiyor.
    - Durma mesafesinin kullandığım birçok lastik markasına göre hiçbir artısını ben göremedim.
    - Lastik asfalt yollarda oldukça sessizken, parke veya bozuk yollarda inanılmaz derecede konforsuz. O kadar gürültülü ki, lastiğin tüm sesi direk abanın içerisinde. Pencereyi açıyorum, diğer araçlarımda duymadığım kadar lastik sesi pencereden içeri geliyor. Konfor yönünden tam bir hayal kırıklığı diyebilirim.

    Anlayacağınız, bu lastiği kimseye tavsiye etmiyorum. Kesinlikle parasının hakkını veren bir lastik değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguzhanc64

    Bizim Jetta'da da Primacy HP var. 2011'in 25 hafta üretimi. Bir sene önce takıldı. Şu anda 16.000 Km oldu.
    Aynı sıkıntılar bizde de mevcut. Sürekli ABS çatır çatır ötüyor. Araç, arkasını daha kolay bırakıyor. ESP toparlıyor.
    Ne frende, ne de patinajlı kalkışta lastik ciyaklaması mevcut değil. Şehiriçi için berbat bir lastik.

    Fakat yüksek hızda ve uzun yolda lastiğe denilecek laf yok. Uzun yolda çok güzel yol tutuyor. Pütürlü yolda da yol tutuşu çok güzel.

    Ama konu sahibinin dediği gibi, ben de memnun kalmadım ve Keşke Brigstone ER-300 mü alsaydım demeden duramıyorum.

    2009 Doblomuz'daki Brigstone Duravisler bile kışın ortasında ciyak ciyak ötüyordu.

    Primacy HP'deki hatalar giderilmiştir diye Primacy 3 aldık.

    Aynı kayma olayları Primacy 3'te de mevcut. Patinaj da çeksen, ABS ile de dursan, el freni de çeksen lastik ciyaklaması yok. Şehiriçi için tehlikeli bir lastik. Ama uzun yoldaki tutunmasında diyecek bir şey yok. Mükemmel. Frenleme de çok iyi, viraj alması da, yumuşaklığı da çok iyi.

    Şehiriçinde ise lastikler kendi sıcaklığına gelmeden markasız bir lastikten tek farkı yanak yumuşaklığı. Taban yumuşaklığı diye bir şey yok ne yazık ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhanc64 -- 22 Ekim 2015; 17:05:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: izmir_selçuk

    arkadaşlar ben alarak çok ciddi bir hata yapmışım benim hatam başkalarına ders olsun ve michelin firmasının vurdum duymazlığı birazda olsa onlarada dokunsun diye yazıyorum umarım lastik almadan önce okuyanlar olur.
    arabamı 2008 de sıfır aldığımda üzerinde michelin energy 205-55-16 lastik vardı.36000 kmye kadar kullandığım lastiklerde gerek kış (izmirin kışı yani pek kar falan görmezsiniz) gerekse yaz hiçbir sorun yaşamadım.36000 km de lastiklerin artık çatlamaya başlaması ve 3 sene dolmuş olması nedeniyle değiştirdim.ve alırkende üretim tarihlerine dikkat ederek aldım.o zamanlarda alırken yeni çıkmış bir lastik olan michelin primacy hp önerdiler.energy serisinden memnun olguğum için ve marka aynı olduğu için kabul ettim ve lastikler takıldı.almanya üretimli 2.5 aylık lastikler arabaya takıldığı günden beri araba frene basar basmaz hemen abs yi devreye sokmaya ve kalkışlarda sürekli patinaj çekmeye (asr devreye girip müdahale edip durduruyor) başladı.öyle yolu tutmayan ve kayan bir lastikki 2. viteste giderken bile sadece gazı kökleyince patinaj çekiyor araba hemde ne frende lastik sesi geliyor nede patinajda lastik sesi lastik boş boş dönüyor sadece.hatta biraz dik bir yokuşta 3. viteste bile gaza basınca hemen patinaj ve asr müdahalesi.
    şimdi marka savunucuları bana hemen cevap vermeye kalkmadan önce şunuda söyliyim aynı hafta başka şehirlerde yaşıyor olduğum kayınçom 1.6 benzinli 2009 model leonuna aldı aynı lastiklerden.ölçüleride aynı.sadece yazları izmir çeşmede aynı yerde kalırız.yazın görüştüğümüzde abs nin her frende devreye girmesi ve lastiğin kaymasından oda şikayetçiydi.bendeki sorunların aynısı ondada vardı.
    ben lastikleri aldığım lastikçiye defalarca şikayette bulundum ve defalarca michelin müşteri hizmetlerini aradım bi kere şunu söyliyim adamlar için hiçbir sorun yok çünkü lastik artık satılmış ben almışım ve aracıma takılmış gerisi umurlarında değil.kaç defa aradığımı bile hatırlamadığım müşteri hizmetlerine en son bağıra çağıra söylenmem sonucunda lütfedip beni bir expertiz aradı ve aynen şu saçmalığı sıraladı bana.

    lastikleriniz bizim belirlediğimiz bir bayimizde sökülecek michelin test merkezine gidecek orada lastiklerinizden numuneler alınacak sonra eğer lastiklerde hata bulunursa size ya yenisi verilecek yada paranızın iadesi yapılacak.bende şunları sordum ve bazı cevaplar verdim.
    1. michelin marka lastik michelinin test merkezinde test edilirse sonucu zaten şu anda belli.(cevap kem küm)
    2. benim aracımdan lastikler sökülünce aracıma lastik ne olacak.(cevap siz kendiniz 4 lastik alıp aracınıza taktıracaksınız)
    3. bu işlem ne kadar sürede sonuçlanacak(cevap 2-3 ay kadar sürebiliyor)
    4. peki işlemlerden sonra lastik sağlam dediniz numune almak için kestiğiniz lastikleri ben napıcam.(cevao onun için bizim yapabileceğimiz bişey yok test için lastiklerinizden numuneler almak zorundayız.hatta gerekli durumlarda iç tellerine dahi açılabilir.)
    5. iyide benim aracıma sizin bayinizde hemen başka bir marka lastik takılsa o lastiklerle sorun olmadığı görülse bu üzerindeki lastiklerin sorunlu olduğunu kanıtlar neden böyle kısa yol varken bu yapılmıyor.( cevap e şey ben buna şu an net bir cevap veremem ben expertiz olarak sadece sizin lastikleriniz vs.vs. kem küm falan.)

    netice olarak 4 adet benim aracımda ve 4 adette leon da 8 adet michelin primacy hp lastik takıldı ve rezalat bir şekilde kötüdende öte bir lastik.10000 km olduğunda ön arka değişimi yaptırdım yinede fark eden hiç ama hiçbir şey olmadı.benim arabamın aynısı hatta 15 hp fazla güce sahip araç var ortağımda üzerinde continental premium contat 2 var nerdeyse 40000 km yi görmüş olan lastikler michelinden kıyaslanamaz derecede daha iyi yol tutuyor.
    sadece yazın aşırı sıcak havalarda yola çıktıktan 10-15 dakika sonra lastikler fren yapınca ötmeye başlıyor ve o zaman kayması ve abs devreye girmesi azalıyor.ve patinajı özellikle çektirmem gerekiyor ve çekerken lastik sesi geliyor.ama onun haricinde resmen bu lastiklerle kelle koltukta yolculuk yapılıyor.kış aylarında keinlikle ama kesinlikle 10-15 dakika değil 10-15 saat yol yapsanız dahi fareden bişey yok.
    bu model lastiği kesinlikle tavsiye etmiyorum ben alarak çok ciddi bir hata yaptım.185 tl tanesi sonuçta ucuzda değil.siz sakın böyle bir hata yapmayın diye yazdım.
    herkese iyi günler.kazasız belasız.

    Bakın ben 6 ay önce michelin crossclimate taktırdım 2 yıl garati 1 yıl lastik kaskosu garantili 2 defa müşteri memnuniyeti için arandım.1996 dan beri araç kullanırım dunlop ile michelin kalitesinin farkındayım michelin konfor için yanakları ince tutar 2.bir amartisör gibidir ama türkiye yollarında 45 yanak altında çok balon şikayeti olurdu şimdi xl taban ile onuda çözdüler hp serisi adac testinde ortalamada kaldı bazı ölçülerde hp nin yeni sersi bana göre tamamen yaz lastiği dir.sizin teste göndereceğiniz lastiği kesselerde yenileyeceklerine eminim ,bu arada petlas ile michelin lastik den anlayanlar zaten kıyaslama bile yapmaz.youtube de michelin dunlop üretim ve test videolarını inceleyin gerçekten hata varsa siz kazanırsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Primacy HP hakkında hep sorun duydum. O yüzden Primacy 3 aldım (tabii RFT).

    Lastik ısınana kadar pek tatmin etmiyor ama ısındıktan sonra yol tutuş haddinden fazla tatmin edici oluyor.

    Bu yüzden Primacy 3 tavsiye ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • michelin primacy en kaliteli lastiklerdendir 2 3 4 serileri her sene arge geliştirilen bir marka model oldugunun kanıtıdır.
    postu açan boş yapmış. bende hortlattım
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.