Şimdi Ara

Micheline Primacy 4 97W XL mi, Bridgestone Turanza T005 97W XL mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Micheline Primacy 4 97W XL mi, Bridgestone Turanza T005 97W XL mi?


(En Son Oy Tarihi: 13.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba 2017 Civic Elegance aracım var malum yalıtım yerlerde. Lastik boyutu 215/55/R16 ve bu iki lastik arasında kaldım, ikisi de BA ama Turanza 71db iken Primacy 68db.

    İzmirde yaşıyorum ve okula gitmek için günlük 130 km kadar yapıyorum. Şu anda aracın fabrikadan çıktığında üzerinde gelen Turanza ER33 var, ani kalkışlarda patinaj çektiği oluyor asfaltta ve ses olarak da bazen çok az ses verirken bazen de çok fazla çıkartıyor.

    Micheline için yol tutumuyor çok patinaj çekiyor, T005ler için de çok ses alıyor diyenler var. ER33'e göre nasıllardır daha önceden kıyaslama şansını elde eden oldu mu?


    Fiyat farkı da az değil, lastik başına 1000tl fark var. Micheline gerçekten o farkı hak eder mi?




  • Aynı kasanın 2021’i var. Benim lastikler de er33 ve inanılmaz sesli. Bunun dışında memnunum fakat ses olayı çok başka boyutta. 40 km hızı devirmeyeyim hemen ses yapmaya başlıyor. Çok rahatsız edici, üst hızlarda siz düşünün artık. Bence turanza t005’ler er33 kadar sesli değil. Bir ara honda türkiye aramıştı tam konuşamadım işim nedeniyle. Tekrar ararlarsa t005 ile değişim talep edeceğim.

    70db üstü zaten sesli lastik sınıfına girer. Bizim izmir’in yollarını biliyorsunuz anayolda bile çukurlar, engebelikler, bol kasis, her gün kazı çalışmaları sebebiyle asfaltlanmayan yollar derken biz izmirliler için kolay yıpranmayan lastik kullanmak elzem olmaktadır. Bridgestone bunun için güzel lastik ama ses konusu gerçekten problem.

    Michelin çok pahalıymış. Goodyear egp 2 bakılabilir desibel olarak 68-69 değeri vardı hatırladığım kadarıyla. Dört kanallı olanı tercih edin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buca'da senelerdir kapatılmayan çukurlar var. Sağolsunlar zahmet edip büyük bir tanesini kapatmışlar. 2 gün yağmur yağdı şimdi eskisinden daha kötü.
    Buca pazar yeri önünden üçkuyular meydana doğru 1 km sürün, yeryüzünde böyle bir süspansiyon testi yok

    Ben Continental kullanıyorum sorun yaşamadım henüz.
    Bahsi geçen 2 lastiği de almazdım ben olsam. Ayrıca ebat baya sıkıntılı. 16 jant için pahalı bir ebat. Uygunsa 205 55 16 falan takılabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aralarindan kesinlikle mochelin tavsiye ederim...ancak daha 1 yillik t005 imi sadece rezalet bir lastik ve yoo tutmadığı için nokta atisi cpc6 ile degistirdim onu neden listeye koymadiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt

    215/55/16 boyutlarında cpc6 bulamıyorum. Orjinal boyutlarında bir lastik almak istediğim için en mantıklılar bunlar geldi gözüme.


    Aracı alırken exe almayın 17" bulmak zor olur demişlerdi ama bu boyutları bulmak da çok zormuş.

  • merhaba, T005i bilmiyorum ama michelinler kesinlikle çok sessiz ve uzun ömürlü. yalnız lastik başı 1000tl yüksek bir rakam, başka markalara da bakmanızı öneririm.

  • Goodyear Efficient Grip Performance 2 veya Hankook Ventus Prime 3. Bunlara bakmanızı da öneririm, aradıklarınız bu lastiklerde de olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Primacy 3 yüzünden bida Michelin almamaya karar verdim.

    2015 model arabanın üzerinde geldi 2017 yılında yanaklar kılcal catlaklarla doluydu.
    Daha dişleri yarı olmadan lastik pörsüdü gitti.

    Kaymak asfaltta patinaja çok düşerdi.
    Primacy 4 u bilmiyorum ama 3 ten hiç memnun kalmadım. (205 55 16 Almanya üretim.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toedwarrior T kullanıcısına yanıt
    Boyutlarla oynayin.ben 215 50/18 i 55 yaptim ..sinirlar dahilinde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Valla aracımda bridgestone turanza t001 var. Kaya gibi, konfor sıfır.
    Bi emin olsam aracın konforu artacak diye, çabuk eskiyecekmiş falan hiç bakmam, Michelin Primacy 4 alırım.
    215/55/17 kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar geçen Cuma günü itibari ile Turanza T005leri aracıma taktırdım. Piyasada bunların yanında sadece efficientgrip performance 2 vardı ve o da michelin seviyelerindeydi fiyat olarak. 4000tl fiyat farkı çok geldi.

    T005e gelecek olursak ses konusunda 4 yıllık ER33 kadar ses çıkarıyor. Arayış içerisindeyken konuştuğum lastikçiler yeni lastik ses yapar kullanıldıkça azalır dediler, kullanıp göreceğiz. Yol tutuşu olarak gerçekten güzel yol tutuyor, ilk taktırdığım gece haricinde kırmızı ışıkta sert kalkış yaparken patinaj çekmedi hiç (hem kuru hem de ıslak zeminde). Yakıt tüketimi olarak ER33 lerden 0.5-1lt kadar daha az yakıyor gibi geldi, bunun sebebi bozuk rot ayarından da kaynaklanıyor olabilir veya sadece psikolojik olarak öyle hissediyorum. ER33 den geçmek isteyenler için bir fikir oluşturur umarım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Toedwarrior T kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun ama ben olsam 2 modeli de tercih etmezdim. Bu 2'si arasında daha uzun km ömrü olduğu için doğru tercih diyebilirim.


    Yeni lastik ses yapar sözü baya saçma geldi. Benim kullandığım lastiklerin kışlıklarım dahil hiçbirinin yeniyken sesi fazla değildi.

    Bu kimse benim yoğurdum ekşi demez muhabbetine benzemiş.

  • fractal design kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Şahsen ses azalır denmesi bana da saçma geldi. ER33ler aldığımdan beri aynı sesi veriyor gibi geliyordu, ses azalır diyenlerden biri de Michelin bayisi olunca belki de fark etmemişimdir dedim. Yine de rahatsız edici bir uğultu değil, ilk izlenimim olumlu yönde.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.