Şimdi Ara

MICIRA DİKKAT LÜTFEN,ARABAYI VURDUM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar zaten hepiniz biliyorsunuz ama ben yine uyarayım dedim.
    2 gün önce SCENİC ile çok virajlı ve yeni yapılmış bir yolda yokuş yukarı 40-50 km hızla giderken yaklaşık 120 derece bir virajda arabayı yolun kenarındaki mıcıra kaptırdım.Yol ile mıcır aynı renk olduğu için anlayamadım.Aracın arkası çok hızlı bir şekilde kaydı,direksiyon hakimiyeti tamamen kayboldu.Araç bir tur dönerek yolun sağındaki şarampole (2 metre derinliğinde) düştü ve diklemesine çukurun sonundaki kayaya çarptı.Herşey 3 sn de olup bitti.Çarpışma öncesi insan salavat bile getiremiyor,Allah kimsenin başına vermesin.Çarpmadan hemen önce bir anlığına aracın neredeyse pert olacağını düşündüm.Sadece ön hava yastıkları açıldı.Ön tampon,sağ çamurluk ve sağ far kırıldı,radyatör delindi.Bu kadar sert bir çarpmaya rağmen enerji iyi absorbe edildiği için kaputa hiçbirşey olmadı.Araç hala çalışır vaziyette idi ve motora sirayet eden bir hasar oluşmadı.Motor gücünden memnun olmadığım (82 hp) Scenic'imin sağlamlığına hayran kaldım
    Allah'tan çok şükür ki araçtaki Anne,Baba,eşim,3 çocuğum ve bana birşey olmadı,kimsenin burnu dahi kanamadı.Yolda bir kamyon v.s olsaydı heralde şimdi bunları yazamıyor olabilirdim.
    Kaza sonrası aradığım kasko pazar günü olmasına rağmen o dağın başına yarım saatte çekiciyi gönderdi.Çekici benim istediğim anlaşmalı yetkili servise aracı nakletti.Araçta yaklaşık 6 milyarlık hasar var.
    Arkadaşlar yaklaşık 15 yıllık şoförlüğüm,belki 600.000 km yol tecrübem var,bu benim 8. aracım ve şu ana kadar hiç kazam yok ama insan bazı şeyleri yaşamadan ders alamıyor heralde.Ben o viraja makul bir hızla girdiğim ve benden önceki araç daha hızlı bir şekilde virajı aldığı halde,mıcıra dikkat etmeden kenara çok yanaştığım için kazayı yaptım.
    Lütfen mıcır olan yollara dikkat edin,hızlı seyretmeyin, hem kendinizi hem de hızlı gidip taş sıçratarak başkalarını zarara uğratmayın.
    Kazasız-belasız sürüşler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koksal09 -- 17 Temmuz 2007; 12:13:48 >







  • Geçmiş olsun allah başka kaza vermesin.
  • Geçmiş olsun...İki hafta önce ben de mıcırlı yolu farketmedim ve virajlı yolda önümdeki aracı sollarken direksiyon hakimiyetini kaybederek bariylere çarptım.Neyse ki sadece sağ arka stop lambasını değiştirerek ve sağ arka çamurluğu kısmen doğrultturup boyatarak hasarı giderdim.Başka da birşey yok..Mıcırlı yollar yüzünden daha ciddi kazalar da olabiliyor.Herkesin dikkatini bir kez daha çekmiş olalım böylece.
  • çok geçmiş olsun, verilmiş sadakalar ve sağlam araba sayesinde ucuz atlatmışsınız.

    bu memlekette mıcır yüzünden, uyarı levhaları olmaması yüzünden, içe olacak yerde dışa eğimli virajlar yüzünden tanıdığımız tanımadığımız onlarca insanımızı kaybettik.

    merak ettiğim şudur ki; bizim inşaat mühendisleri okullarında neler öğreniyor. kantinde ve derste geyik yaparak bitirdikleri okulları ve eğitimsizlikleri sayesinde halk bu sıkıntıları çekiyor ve kimse hesabını soramıyor. mezuniyet sonrası eğitim ve denetim yapılmadığı sürece bu ölümler de kesilmeyecek gibi.
  • geçmiş olsun cana geliceğine mala gelsin...

    bende geçtiğimiz pazar yaklaşık 80-90 km hızla mıcıra girdim düz gidiyodum kenara çekip geri yola giricektim düz gitmeme rağmen araba yavaş yavaş kaymaya başladı ama toparladım allahtan mıcıra dikkat virajlara biraz daha temkinli girelim..
  • Hocam büyük geçmiş olsun.Sizlere birşey olmaması sevindirici.
    Bu mıcır Memleketimizin kanayan yarası.Senelerdir böyle,bu gidişlede sanırım birşey değişmiyecek.
    El alem akıllı yollar yaparken biz hala çağdışı teknolojilerle insan hayatına onem vermeyecek şekilde Allaha emanet yaşıyoruz bir nevi.
  • Allah razı olsun arkadaşlar,sizlerin başına gelmez inşallah.
    Yolun ortasına taş dökmek sadece bizim memlekete özgüdür heralde...
  • çok geçmiş olsun. mıcıra ve o mıcırı adam gibi dökmeyenlere
  • geçmiş olsun geçen cuma günüde ben meganela giderken virajı dönüyordum araba arkasını öyle bi attı zor toparladım nasıl bir mantık asfaltın üstüne taş dökmüşler
  • Gemiş olsun. Bende mıcırlar yüzünden bariyerlere vuruyordum 1 ay önce. Dikkat etmek lazım...
  • bununla geçmiş olsun kardeşim.Daha yeni tatlden döndüm öyle yollar varki resmen karayollarının bizi öldürmeye çalıştığını düşünüyorum.
    adamlar yeni yolu yapmış eski yolun çizgilerini silmemişler bilin bakalım yolun sonu nereye çıkıyor...? direk tretuvar taşına.. yine aynı şekilde yolların üstüne zift için mıcır atmışlar ama abarttıkları için mefta oluyoduk. Dikkatli olalım kendimiz için ,karşımızdakiler için......
  • Mıcır kötü şey ya
  • Büyük geçmiş olsun. Şu mıcır sorununu bi çözemiyolar yaw.
  • tck ya
  • aman dikkat anakentlerde yaşamayan sürücü arkadaşlar malum seçim zamanı olduğu için milletvekilleri felan gerçimi diye yapıyorlar bilmem ama yoğun bir asfatlama çalışması var tabi asfattda değil zift ve mıcır al sana asfalt al sana tehlike benim buşunduğum ilçeye gelirken 80 ile gerliyordum ileride dediğim gibi yol çalışması varmış son anda bir transit şöförü sellektör yaptıda ayıkabildim. ama süratimi tam düşüremeden mıcıra girdim allahtan düz yoldu hemen frenden ayağımı çekip vites düşürdüm yani yol viraj olsa birde yana uçacaz

    herkese kazasız ve belasız yolculuklar dilerim

    bu arada arkadaşada büyük geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun arkadaşım.

    Bende dün konyadan gelirken gözlerime inanamadım. Bölünmüş yolun solunu kapatmışlar ve sağ yoldan gidiş geliş vermişler. Biraz ilerledikten sonra baktımki diğer yoldan arabalar halen gelmekte(Sözde kapalı). Birde bizim bölünmüş yoldan karşıdan zaten arabalar geliyor. Nasıl oluyor anlayamadım. Madem diğer yol düzgün neden trafiği bizim yola yönlendiriyorsun....!.... Diye düşünürken birde ne göreyim. Karşı bölünmüş yoldanda araç benle aynı yönde gidiyor. Hatta rampaya geldiğinde (Çok süratliydi) karşısına diğer şeritten (allahtan) araba çıkınca uyandı. Bunun şokunu ben yaşarken beni bir araç solladı. ve soldan gitmeye davam etti (yaşlı bir amca sürüyordu). Karşıdan araç geldiğinin farkına bile varamadı. Karşıdan gelen araç sayesinde zor kurtardı....iki bölünmüş yolda gidiş geliş gibi kullanılıyordu. Berbat bir görüntüydü. Çok büyük kazalar olabilirdi. Ayrıca yola yeni mıcır dökmüşlerdi.
    Gerçektende allah korudu herkesi.

    Bu yolun geliş gidişlerini ayarlayan CAHİL görevlilere, bu görevlileri oraya yerleştiren yetkililere sesleniyorum. Adam gibi iş yapın ve hayatımızla oynamayın. Sıcak iklime sahip kentlere ona göre asfalt dökün. Hangi ülkede görülmüş şehirlerarası yola mıcır döküldüğü. Sürücüler istediği kadar dikkatli olsun, yollar düzelmedikçe ve düzelmeyen yolları düzeltmeye çalışan görevliler bilgilendirilmedikce kazalar önlenemez.

    Herkese tekrar geçmiş olsun. Saygılar.




  • Çok geçmiş olsun. Allah korumuş
  • Burası Türkiye yok öyle

    Şaka maka harbiden insan hayatıyla oynuyorlar,Amasya da babamın memlektene gidiyoruz köy değil kasaba,Yol geniş en az 10 metre genişliğinde ama mıcırlı bizden 10 dkk önce adamın biri reno 19 la takla atmış(mıcıra kaptırmış aracı) 3 metre yükseklikte tarlaya fırlamış araba,Kendinde bişi yoktu ama araba yalan olmuş.

    Oraya nasıl fırladı hala anlayamıyorum dimdik 3 metre yukarı
  • vallahi şu yolları özelleştirsinler razıyım
  • Geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız. Cana geleceğine mala gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harimole -- 18 Temmuz 2007; 16:09:15 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.