Şimdi Ara

Microlab 4+1 Bass çıkışı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microlab mc-800 4+1 hoporlör setim var.Bunun kendi 8cm(6 ohm) bassını soküp soundmaster marka 25 cmlik(4ohm) bass bağladım.Uzun bir süre bu şekilde çok güzel kullandım.Sonra seti açınca bass normal müzik çalmaya başladı.15-20 dk çaldıkdan sonra yada anahtardan bi kaç kez aç kapa yapınca tekrar bass güp güp çalmaya başlıyor.Elektrikçi bi abimden rica ettim bakması için oldunu söyledi aldım bağladım ama sonra tekrar aynı şeyi yapmaya başladı.İçinde şişik kondonsatör yok.Acaba çıkış entegresini mi sakatladım ? (birde açınca besleme katı yada trafo neyse onun ısındığını farkettim.Fişe takılı ama anahtar kapalıydı.Bu normal mi ? ) Bunu kendim çözebilir miyim merak ettim.Bana yol gösterebilcek arkadaşlardan yardım rica ediyorum teşekkür ederim.
    Yardımcı olabilir belki diye anfisinin fotoğraflarını çektim.
    http://img121.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=dsc02002s.jpg







  • Çıkış entegresi bozuk diyeceğim fakat sorun onun önünde bulunan preamp ve alçak geçirgen işi yapan entegrede görünüyor. Kesin birşey diyemeyeceğim.

    6 ohm çıkışa 4 ohm hoparlör bağlaman, çıkış entegresini yakmış olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipp10 -- 10 Kasım 2009; 19:50:08 >
  • dostum öncelikle elektrik devrelerinde max verim yasası vardır, herzaman esdeger devre direncin ne ise ona esdeger yük baglarsın.. 6 ohm a 4 ohm baglamak mantıklı degil. sorun herhangi bir sebepten olabilir. trafo da ise sargılardan akım akmadıkca ısınma olmaz , kacak akı olmalı cok az dahi olsa zamanla ısıtmıstır.. birde normal calmaktan kastın ne tiz calmayamı basladı, sadece bass acıkken nasıl bi ses geliyo..
  • Bass hoparlörü tiz mi çalıyor ? Yoksa bass susup normal uydu hoparlörler mi çalıyor?
  • Cevap veren herkese teşekkür ederim.Böyle bir sıkıntı olacağını biliyordum zaten.Benim ki bir nevi bile bile lades gibi birşey farkındayım .Ama çalması çok hoşuma gittiği için devam ettim bu şekilde kullanmaya.Seti açtığımda bass tiz çalıyor.Bunun yerine kendi eski hoporlörünü de bağladığımda da aynı şekilde tiz çalıyor.Hoporlörleri çıkartıp sadece bass bağlıyken de tiz çalıyor.Normal bir uydu hoporlör gibi müzik çalıyor yani.Trafonun ısınması bana garip geldi.Çok elektronikten anlayan biri değilim ama bu iş yüzünden artık öğrenmeye çalışıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj747 -- 10 Kasım 2009; 23:52:36 >
  • Cevap bekliyorum hala.Buna düzeltmeye çalışıcam yardımcı olursanız.Ayrıca 2+1 ses anfisi yapmak istiyorum.10-15W*2 + 25-30W rmsli.Bu konudada devre için yardımlarınızı beliyorum.
  • ısınmadan dolayı lpf de soguk lehim oluşmuş olabilir bi lehimleri tazelemen gerekecektir anlattıgına göre çıkış entegresi çalışıyr bu yüzden bas girişine normal ses geliyo çatlak veya soğuk lehim arıyacan
  • Cevaplar için teşekkür ederim vizeler dolayısıyla giremedim nete.Lehimleri tazelerim olmadı.Şemalar içinde tekrar teşekkür ederim.Biraz daha güçlü 2+1 sistem için şema arıyorum bakalım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.