Şimdi Ara

..::MİCROLAB SOLO 7 2.0 İNCELEMESİ::.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
953
Cevap
4
Favori
138.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnceleme için teşekkürler.Bende microlab pro1 kullanıyorum ve verdiğiniz parayı sonuna kadar hakettiğini düşünüyorum.Microlablara kalitesiz derlerde ama aldım hiçde öyle çıkmadı.Herkese tafsiye edilir eğer paranız kısıtlıysa ve bu paraya iyi bişeyler arıyosanız microlab tam size göre.
  • Biraz daha uzaktan fotoğraf koyarmısın özellikle boy kıyaslama amacıyla
  • Arkadaşlar dün akşam kapanmasına 5 dk kala Vatan Bilgisayar' dan bende bir tane aldım sonunda. Henüz yeterince test edemedim ama ilk izlenimim gayet iyi bir sistem olduğu. Microlab global sayfasında bu ürünün birde kumandalı modeli var.
     ..::MİCROLAB SOLO 7 2.0 İNCELEMESİ::..


    Umarım o modelde Türkiye' ye gelir ve bende neden biraz daha beklemedim derim :) Akşam size ayrıntılı resimlerini ve incelememi veririm.
  • Arkadaşlar fikirlerime katılır yada katılmazsınız onu bilemem ama Bende eski bir MC Pro1 kullanıcısı olarak Solo7 nin çok daha iyi olacağını düşünerek gittim aldım ve hatta forumlardaki yazılanlara aldandığımdan ürünü dinlemedim dahi, çünkü Bostancı vatan da ürün demoda yoktu fakat dinleyen arkadaşlar iyi diyordu ve memnundular.

    Herzaman savunduğum gibi herkezin müzik kulağı ve renkleri degişiklik gösterir.

    Ben üründen kesinlikle ve kesinlikle memnun kalmadım, ses dengesi denilen bir durum söz konusu degil (Audigy2 ZS kullanıcısıyım) bas sesleri tahtaya vuruyormuş gibi çıkıyor bir çok parçada, nerdeyse her parçada EQ ayarı yapmanız gerekiyor. Basların güçlü olduğu dogru ama sadece gürültü olarak degerlendirilir. Tiz leri çok keskin ona bişi diyemem fakat ses dengesi olmadığı için sadece tizlerin iyi olması yeteli degil. Üründe kesinlikle mid performansı yok, müzik dinlerken sadece bas ve tiz sesi duyuyorsunuz kulağınızda büyük bir boşluk kalıyor ve mid seslerinin eksikliğini çok hissediyorsunuz.

    Ürün ön bez korumasını çıkardığınızda çok şık gözüküyor fakat ahşap kalitesi kesinlikle iyi degil, yakından baktığınızda ne kadar ucuz görünümlü olduğunu anlamak zor olmuyor. Kasa arkasındaki hava çıkışını kesip bırakmışlar insan bir plastik aksamla orayı detaylandırır diye düşünüyorum ki.. büyük bir kolon için zaten küçük bir hava çıkışı var. Microlabın ürün kalitesinin zayıflığı hakkında çok yorum okuyabilirsiniz forumlarda, bende memnun kalmadım açıkcası. Frekans aralığı denilen bişi yok gibi zaten.

    Microlab Pro1 im bu üründen çok çok daha iyi ses dengesi ve temiz ses veriyordu, solo7 nin tek fazlası 150RMS lik ses gücü, bu sesde zaten gürültü kirliliğinden başka bişi degil. Ürünü aldığım 2 gün test ettim yapmadığım EQ ayarı kullanmadığım i/o plugini kalmadı fakat asla doyurucu ve dengeli bir ses almayı başaramadım. Bu ürünün f/p ürünü olduğunu düşünmüyorum bence gösterişli görüntüsünün altında zayıf bir performansı var.

    Ürünü inceleyen arkadaş sesin distorsiyona girmediğini söylemiş fakat sesi yükselttiğinizde kesinlikle bas lar distorsiyona giriyor bilginize.. ürünü alan arkadaşlara Allah sabır versin almayan arkadaşlarada birazdaha para versinki iyi bir ses sistemi alabilsinler.

    Kesinlikle bu üründen uzak durum derim. Çok bass düşkünüyseniz büyük wooferli derin bas verebilen alçak frekanslara inebilen ürünler tercih edin.




  • " Oronra " kardeşimin dediklerine katılmamak mümkün değil. Zaten ben çok şeyler umarak almamıştım. Lakin evimde iyi bir medium ses veren stereo hoparlörüm ve derin basslar için aktif wooferim var. Yani dengeyi tutturduğumu söyleyebilirim. Lakin daha tanınmış markaların performansını da veriyor demiyorum. Verdiğim paraya üzülmedim yani. Tabiki alacak olan arkadaşlara tavsiyem müzik çalarlarını götürüp vatan bilgisayar da takıp denemeleri. Ben bu şekilde dinleyerek aldım. Çok mükemmel değil lakin istediğim seviyeye bu hop. ile biraz daha yaklaştım diyebilirim. En iyi eleştirmen kulaklarınızdır bence.
  • Valla üründen memnun kalan arkadaşlar olabilir ama o fiyatın solo7 için yüksek olduğunu düşünüyorum ve çok iyi bir ürün gibi lanse edilmesine karşıyım. Bence ürün giriş seviyesi bir multimedya hoperlorden daha oteye geçemez, sadece yüksek ses arayanların tercihi olabilir. Ve biliyorsunuzki yüksek ses iyi performans anlamına asla gelmemektedir. Ürün sadece gürültü çıkarıyor.

    Unutmayalımki bu forumdaki ve hatta foruma üye olmayan bir çok insan ürün araştırma inceleme konusunda internetten bilgi alıyor. Bu ve benzeri ürünleri begenen kullnıcılar ise ürün hakkında kendi fikirlerini yapacaklarına bilir kişi tadında ürün incelemeleri yaparak diger kullanıcıları yanlış yonlendirebiliyor. Lütfen biraz dikkat, bu ve benzeri ürünleri begenebilirsiniz ama bunları inceleme kategorisine sokmadan sadece fikir olarak yazalım, kullanıcıları yanlış yönlendirmeyelim.




  • "Oronra" kardeşim "Bence ürün giriş seviyesi bir multimedya hoparlörden daha oteye geçemez." demiş. Zaten orta seviye için 500-1000 arasını, pro seviye içinse 1000 ytl ve üstünü gözden çıkarmak gerektiğini herkes bilir. Yani o paraya daha iyi stereo spekear varda biz mi almadık yani dediğin gibi en iyisi gidip dinlemek kendimiz karar vermek...
  • bende aldım. kesinlikle ikinizede katılmıyorum. Cok begendim gidin dinleyin tabi xboxtada cok iyi ses aldım laptoptada. dengeli hoparlorler. ses düz değil katılıyorum fazla derin değil ama kıvamında bende fazla derin seste dinamik olmuyor. Bana cok uygun geldi 220 milyona.bu fiyata daha bir alternatif yok.
    bu arada atlanıyor ürün cok kullanışlı bi mp3 playerla muzik seti olup xboxa baglanabiliyor
  • yaa bırakın Allah için o sistemi ilk geldiği günler gittim dinledim hadi solo-6 bi yere kadar kurtarıyo daha küçük tek sürücülü daha bi iyi ses veriyor ama Solo-7 anlamsız bir sistem ben hayatımda o kadar sert o kadar doğallıktan uzak o kadar kulağa boş gelen bir ses duymadım gerçekten beni bu forumda tanıyan tanır müzik kulağım çok iyidir ama bu sistemi bu fiyata maalesef tavsiye etmiyorum çok dar frekans aralığı var ve signal to noise oranı yeterli gelmemiş ben bu sistemi tavsiye etmiyorum...
  • Ürünü begenen arkadaşlar güle güle kullansın ne diyim :)

    Ben solo6 nın solo7 den belki daha iyi olabilecegi kanısındayım solo7 cidden boş bir hoperlor, yazık o kadar paraya. üzerine 150 milyon daha koyup gidip aego alın bakın ses nasıl oluyor
  • bende 2 çift solo 7 1 tande z2300 subwoofer ı var aşırı memnunum... kım ne demıs umrumda dııl. ..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dnscn

    bende 2 çift solo 7 1 tande z2300 subwoofer ı var aşırı memnunum... kım ne demıs umrumda dııl. ..

    Sistemi o şekilde kullanarak crossover ayarlarını hiçe saydığını söylemem gerek.. z2300e bağladığın uyduların crossover ayarlarına göre orta ve üst frekans sesleri vermesi gerekir.. Ve sen z2300e solo7 bağlayarak 2x 6.5' alt frekans sürücüsünden mid sesleri almaya çalışıyorsun.. Bu yaptığın ne kadar sağlıklı olur orası tartışılır..


  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ruth1ess


    quote:

    Orjinalden alıntı: dnscn

    bende 2 çift solo 7 1 tande z2300 subwoofer ı var aşırı memnunum... kım ne demıs umrumda dııl. ..

    Sistemi o şekilde kullanarak crossover ayarlarını hiçe saydığını söylemem gerek.. z2300e bağladığın uyduların crossover ayarlarına göre orta ve üst frekans sesleri vermesi gerekir.. Ve sen z2300e solo7 bağlayarak 2x 6.5' alt frekans sürücüsünden mid sesleri almaya çalışıyorsun.. Bu yaptığın ne kadar sağlıklı olur orası tartışılır..






    yanlıs anladın sanırım solo7leri 2300 e baglamadım ıkısıde ayrı ayrı baglı solo7ler ses kalitesinden hıc bırsey kaybetmeden calısıyor ayrıca 4 tane solo 7 arasında z2300 un bası mukemmel geliyor ayarları ıyı tutturdum tabı oda var.. z2300 kendı uyduları ıle hıc tatmın edıcı dııl fakat var olan bır sıstemınıze bass ihtiyacı duyarsanız alınması gereken bir urun.. ya işte anlatılmaz burdan duymanız gerekır ben cok begendım solo 7ler le z2300un uyumu mukemmel bence




  • bazı arkadaşlar pro1 in microlab solo7 den daha iyi olduğunu söylemiş pro1 55db solo7 85db nasıl oluyorda pro1 i daha iyi buluyorsunz ben pro1 i bir çok yerde dinledim ve solo7 kadar tatmin edici gelmedi ses kalitesi solo7 yi de almadan önce birçok yerde dinlemiştim ses kalitesi ve dengesi çok hoşuma gitmişti ve siz çıkıyorsunuz solo7 dengesiz bir sistem yok bass lar kütük gibi sizin sistemde sorun olmadığına eminmisiniz çünki solo7 gerçekten çok iyi bir sistem solo7 ile ilgili kötü yorumlarınıza saygı duyuyorum ama o yorumlar kesinlikle benim solo7 yi beğenmememi sağlamaz ben sistemimden çok memnunum çok dengeli ve ayrıntılı bir sesi var müzik dinlemek için mükemmel kimsenin beğenip beğenmemesi beni ilgilendirmez ben çok memenunum tüm forum kötülese solo7 yi umrumda değil çünki solo7 çok iyi bir sistem

    NOT:eski bir pro1 kullanıcısıyım pro1 solo7 nin yanına yaklaşamaz bence ne biçim kulak var sizde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dost..:) -- 2 Mart 2008; 19:24:41 >




  • Sayın @dost..:)

    Solo7 nizi iyi günlerde kullanmanı temenni ederim. Yazımı dikketle okudysanız pro1 in solo7 den iyi olduğu konusu sadece ses dengesi ve kalitesi açısındandır. Solo7 nin pro1 den farkını daha fazla ses gücü üretmesi olarak zaten berlirtmiştim. Anladığım kadarı ile fazla desibel üreten ses sistemleri sizin cephenizde iyi olarak adlandırılıyor, umarım bu düşünceleriniz zamanla değişir.

    Kötü yorumlarınıza saygı duyma anlayışınız doktora gözükmemle değişecekse sizi kırmayıp bir doktora gözükeceğim. Sizde bu arada bir iyilik yapıp beğendiğiniz ürünleri kendi düşünceniz olarak lanse ederseniz çok sevinirim, çünkü Solo7 cidden 240-250 YTL lik fiyatını hakketmeyen kesinlikle müzikal sesten uzak tatmin etmeyici bir ürün. Kullanıcıları yanlış yönlendirmeyelim bırakın dinlesinler öle karar versinler.

    Sevgiler...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Oronra

    Sayın @dost..:)

    Solo7 nizi iyi günlerde kullanmanı temenni ederim. Yazımı dikketle okudysanız pro1 in solo7 den iyi olduğu konusu sadece ses dengesi ve kalitesi açısındandır. Solo7 nin pro1 den farkını daha fazla ses gücü üretmesi olarak zaten berlirtmiştim. Anladığım kadarı ile fazla desibel üreten ses sistemleri sizin cephenizde iyi olarak adlandırılıyor, umarım bu düşünceleriniz zamanla değişir.

    Kötü yorumlarınıza saygı duyma anlayışınız doktora gözükmemle değişecekse sizi kırmayıp bir doktora gözükeceğim. Sizde bu arada bir iyilik yapıp beğendiğiniz ürünleri kendi düşünceniz olarak lanse ederseniz çok sevinirim, çünkü Solo7 cidden 240-250 YTL lik fiyatını hakketmeyen kesinlikle müzikal sesten uzak tatmin etmeyici bir ürün. Kullanıcıları yanlış yönlendirmeyelim bırakın dinlesinler öle karar versinler.

    Sevgiler...



    valla bır solo7 kullanıcısı olarak arkdasn yorumuna bsy dıemem o onun gorusu sonucta zevk meselesi.. . ben z5500 alabılırdım fakat almadım 2 cift solo7 ve z2300 aldım tamamen bnm kulağımn yonlendırdııgı sekılde hareket ettım yoksa yorumlara bakarak tercıh yapsaydım % 1milyon z5500 kullanıyordum suanda.. suan ki sistemim z5500 den daha yuksek ses veriyor netlık ıse cok gusel fakat tartıslır... mid sesleri daha yuksek bassları ck daha güclu onunda sebebı z2300.. ben bu konuyu konustuktan sonra banladılar burdan spedy adında arkds soledıklerımı yanlıs anladı konuları çarptmada ustune yok o arkdasın.... ben burdan sistem alıcaklara bı tercıh sundum fakat o z5500 e rakıp solo7 yı mı gosterıosun dedı uzattı konuyu oysakı herkes kucumsuyo solo7 yi bı dınlesenız ınanamıcaksnz kulaklarınıza kuzenımde z5500 var dınleme fırsatım cok oldu yanı saatlerce son seste muzık dınledım fakat bnm sıstemım bana daha cok zevk verıo basslara doyamıorm son olarak dedıgım gıbı kmsenın göz zevkıne tat zevkıne ve kulak zevkıne karısmayınn bu konular tartısılmaz bızler solo7 kullanıcıalrı olarak memnunuz alıcak olan arkdaslara cok buyuk yardmcı olcktır bu konu bu yuzden urunu kullanmayan arkdaslar lutfen kotu yorumlarda bulunmayın eger kullanıyorsanız kotu dusundugnz bı yonu varsa yazın...

    ılk olarak ben solıym kolonlar şekil olarak baya bı buyuk zaten masa hoparloru olmadıgı halde kablo mesafesı cok kısa kolonlar arası mesafe en az 3 metre olmalıdırkı gercek performansı gorebılmek ıcın fakat kablo mesafesı 1m




  • Topiği baştan okuduysan ürünü kullandığımı ve begenmediğim yonlerini yazdığımı göreceksiniz sayın @dnscn

    Ses sisteminizi güle güle kullanın ama sizin bas seslerini begenmenizdeki neden z2300 ün wooferınıda sisteme dahil etmeniz olabilirmi? ki.. z2300 de kullnadım ve o sistemde beni tatmin etmedi. Sizler logitech ve creativden baska multimedya hoperlor dinlemediğinizden bu sistemleri begeniyor olabilirmisiniz acaba...?

    He begenen alsın kullansında acaba onu mu alayım bunumu alayım diye düşününlere tavsiye etmiyorum.

  • quote:

    Orjinalden alıntı: Oronra

    Topiği baştan okuduysan ürünü kullandığımı ve begenmediğim yonlerini yazdığımı göreceksiniz sayın @dnscn

    Ses sisteminizi güle güle kullanın ama sizin bas seslerini begenmenizdeki neden z2300 ün wooferınıda sisteme dahil etmeniz olabilirmi? ki.. z2300 de kullnadım ve o sistemde beni tatmin etmedi. Sizler logitech ve creativden baska multimedya hoperlor dinlemediğinizden bu sistemleri begeniyor olabilirmisiniz acaba...?

    He begenen alsın kullansında acaba onu mu alayım bunumu alayım diye düşününlere tavsiye etmiyorum.



    kardes ben elimdeki parayla kurdugum sistemi begenıyorum emınım bnm bu zmna kdr dınledıgım sıstemlerı sen bırak dınlemeyı adını bıle bılmıyosundur ıstersen azcık değiniym he ?

    bn 4 yıl fransada kaldım.. dayım orda çalısıyor ve FrencCarreMouta türkiyede maslak sanayi tarzi hatta 2 3 futbol sahaası buyuklugunde sadece araba ve ev ses sistemleri için yapılmış olan bır han ve dayımın 2 garajı var orda! bunları solemek cok salakca bence artstlık yapmıs gıbı saymak ıstemem markaları ama sen gecmıs karsıma logitech ve creative den baska hoparlor dınlemedın dıosun.....

    gozumun onunde cope atılan MesaBoogıe amfileri acaba görme fırsatın oldmu ? HCM65R ler ise en dandik amfi olarak biliniyor. .
    Jackson,ESP,Kramer,B.C Rich bunları da duymamısındır ben 5 ay bu urunlerı sattım bunlar gitarla kullanılan oldukca guclu amfileridr.. he Celestion, Marshall ve Laney de en cok satılanlardan

    Rock n coke da sahne de toplam 6 sistem kullanılmıstı bunların 2 sini dayım turkiyeye getirdi!!! ve istanbul taxim de bir bara jackhammer getirmiştik ki tam 12k watt gucnde kapıdan gırmeyen kutu bar ın mutfak camından sokuldu!! yanı snn anlıcagın ben logitechin ses sistemi cıkardıgını bu sıstemlerı gordukten sora duydum logitech i ilk klavye ve mousu ile tanıdım.. ses sistemleri hakkında öle aman aman bi bilgim yok ama markalar konusunda cok bilgim vardır nedeni de dayım.. bunları kalkıpta artıstlık olsun die anlatmazdım ama snn sozune karsılık yazdım bence hıc bır zaman on yarıgılı olma !!

    son olarak dayımın hedıye olarak arabama kurdugu sıstemıde soylemek istiyorum..
    Pioneer DEH-P70BT teyp
    Audiobahn A1504DP amfi
    2x Audiobahn AWES12P 30cm woofer
    kapılarda ise pioneer TS serisinden modelini tam bilmiyorm...

    sanırım yazdıklarım azcık yeterli olmustur hee ?




  • Yaranıza basmışım sanırım, meger ne kadar bilgiliymişsiniz sayın @dnscn
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Oronra

    Yaranıza basmışım sanırım, meger ne kadar bilgiliymişsiniz sayın @dnscn


    yok bn ses sıstemlerı hakkında bılgım konusnda ıddalı dıılım fakat her tur sıstemı dınleme fırsatım oldu fakat fazla derın bılgılerım yok kulagıma hoş gelen sıstemler bnm ıcın ıydır kaat kalem ustundekı degerler bni pek ilgilendirmezz.. solo7 yide ilk dinledıgımde begendım dedım bundan 2 cift alırım canavar gibi olur vatan pc de bağlattırdım 2 çifti dinledim canavar gıbydı hala öle fakat z2300 u yaktım gecen gün eksikligi canımı cok sıkıyo.. olmadı guzel bir subwoofer almayı dusunuyorum... warmı onerebılcegınz bısey ????




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.