Şimdi Ara

microLED Apple Watch Ultra'dan kötü haber: Planlar rafa kalktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • microLED Apple Watch Ultra'dan kötü haber: Planlar rafa kalktı
    Bildiğiniz gibi yeni nesil Apple Watch Ultra'nın microLED ekran kullanacağı ve bunun da Apple ürün yelpazesinde ilk olacağı söyleniyordu. Ancak uzun süredir gündemde olan cihaz hakkında, üzücü bir gelişme paylaşıldı. microLED teknolojisi beklenenden daha verimsiz ve planlar tamamıyla iptal edilmiş olabilir.



    MicroLED üretimi pahalı ve beklenenden verimsiz



    Daha önce Apple’ın microLED Apple Watch Ultra’yı yakın bir tarihte piyasaya sürmeyi planladığını sizlere aktarmıştık. Ancak Apple tedarikçisi ams ASRAM, geçtiğimiz Çarşamba günü microLED teknolojisi hakkında sürpriz bir gelişme paylaştı. Yapılan duyuruda, önemli bir projenin sürpriz bir biçimde iptal edildiği ve "microLED stratejisini yeniden değerlendireceği" aktarıldı.



    Counterpoint Research ise, bunun nedeni olarak MicroLED üretimindeki verimlilik sorunları ve yüksek üretim maliyetlerine işaret ediyor. Rapora göre MicroLED, OLED'den yaklaşık üç kat daha pahalı ve artan maliyetler nedeniyle Apple Watch Ultra'nın önceki nesil versiyonla aynı fiyata satılması pek de olası değil.



    Ayrıca Bkz.Apple Vision Pro’ya olan talepler düştü: Yeni Vision Pro ise 2027'de gelecek



    Apple'ın başka bir microLED tedarikçisi bulup bulmayacağı veya bir sonraki mdoelde OLED ekranlara bağlı kalıp kalmayacağı henüz açıklanmadı. Aktarıldığı kadarıyla Malezya'da 1,41 milyar dolara mal olan bir tesis, özellikle bu ekranların seri üretimine başlamak için kurulmuştu, ancak görünüşe göre planlar meyve vermedi. Dolayısıyla bunun çözümü aylar sürebileceğinden, uzun bir süre daha MicroLED Apple Watch Ultra görmemiz mümkün görünmüyor.




    Kaynak:https://wccftech.com/apple-watch-ultra-with-microled-might-be-canceled/







  • Microled önce neden önemli önce onu iyi anlamak gerekir.Microled lcd ve oled teknolojisindeki kusurları yetersizliklerin çözüm bulunduğu bir teknolojidir.

    Apple verimsiz ifadesi tabi bu haber doğruysa tabi bence microled verimsiz olamaz apple bu işi kıvıramamış onca paraya rağmen.

  • İcar modem microled ve başlık işinde başarısız oldular yine Apple TV de başarılı sayılmazlar ama fahiş fiyata sattıkları telefonlar ile işi götürüyorlar.

  • Micro LED lerdeki Mura rezaleti bilim baska nerelerde var : En basta OLED/AMOLED lerde ... Bu isimlendirmeden cok once ilk AMOLED / OLED lerden beri vardir. Mura olayini cozmek icin DeMura maliyetli olmasi da etken ...


    Addressing the Challenges of MicroLED Display Uniformity | Radiant Vision Systems

  • apple %10000 kâr getirmeyen her işten vazgeçiyor. apple car projesi de bu yüzden bitti herhalde



    microLED Apple Watch Ultra'dan kötü haber: Planlar rafa kalktıFinancianyoutube
    The man who met the head of the company that makes iPhones in China exposes the real production cost of one iPhone. Don't forget to follow us on Instagram - @financian_ https://www.instagram.com/financian_/ Don't forget to follow us on TikTok - @financian_ https://www.tiktok.com/@financian_ #short #shorts
    https://www.youtube.com/shorts/kJGZVfELniA
  • Apple aşırı kâr getirmiyor diye vaz geçmiştir. 401 dolara ürettiği telefonu 100.000 liraya sattığı için saatten elde edeceği kâr az gelmiştir. Zaten ios kullanıcılarının da gözü açıldı. Artık ios un eskisi gibi olmadığını fark ettiler. Fazladan verdikleri binlerce liranın neden olduğunu sorgulamaya başladılar. Bugün 70.000 liralık Samsung Galaxy S24 Ultra ile iPhone 15 Pro Max video karşılaştırma videosu izledim. Apple'ın bu kadar ezileceğini tahmin etmezdim. Üstelik Samsung 13.000 lira daha ucuzdu. Artık KERİZ yerine konma devri bitti sanırım. Oynadığım oyunda telefonun iPhone ise aldığın elmas çok daha pahalı. Nasılsa keriz bol diye öyle yapıyorlar. Yine de şimdi benim bu mesajımı topa tutacak bir sürü "Apple HİSSESİ SAHİBİ!!!" insan vardır. Hissedarlar biter mi hiç...

  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Gerçeklerden bu kadar kopuksun demek. Daha geçen gün haberi yapıldı. Dünya çapında en fazla satılan ilk 10 telefon iPhonelar oluşturuyor. Erdi de kendi kanalında detaylarına değindi. İnsanların gözü açılmış. Evet açıldı bir zamanlar Android’i ve dolayısıyla Samsung’u ve diğerlerini zirveye taşıyan tüketiciler ne oldu da Apple’a geçtiler? Dünyadaki bunca geçen milyonlar bilmiyor bir sizin gibiler biliyor bu işleri di mi? Bu kullanıcılar geçmiş yıllarda bir zamanlar Android kullanan kişilerdi. Şimdi bir tane amiralleri yok ortada. 400 dolara üretip 100 bin liraya satmıyor. O 100 binin yarısı devlete gidiyor ama bunu söylemek yerine sanki 100 binin tamamı Apple’ın kasasına giriyormuş yorum yapmak komik oluyor. :) 1599*31=~50K.

    https://mini.donanimhaber.com/tarihe-gecti-iphone-global-satislarda-ilk-yedi-sirayi-aldi--158095091


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Verimsizlik olayını Samsung da söylüyordu, o yüzden MicroLED TV'ler şimdilik aşırı pahalı. Verimsizlikten kasıt çok fazla ölü piksel ve kusurlu üretim çıkıyormuş hatlardan.

    Dolayısıyla oldukça fazla bir miktar boşa gidip çöp oluyor sanırım. 1000 panel ürettin 250si kusurlu ise 1000 panel fiyatına 750 tane üretebildin demek ve bozuk çıkanların

    maliyetini sorunsuz olanlara yüklemiş oluyosun. Yakında sorunlar azaltılır tabi.

  • Bence verimsiz denmemeli..kar orani azdir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.